Şimdi Ara

^^Bana Şans Dile^^Çağan Irmak'ın 6 yıl gecikmeli filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tür : Gerilim / Aksiyon
    Gösterim Tarihi : 5 Ekim 2007
    Yönetmen : Çağan Irmak
    Senaryo : Çağan Irmak
    Görüntü Yönetmeni : Cenap Cevahir
    Müzik : Aria , Cengiz Onural
    Yapım : 2001, Türkiye , 88 dk.

Oyuncular

Deniz Uğur , Volkan Severcan , Nilgün Belgün , Rıza Kocaoğlu , Kutay Köktürk , Aysun Metiner , Nurhan Yılma , Melisa Sözen , İsmail Hacıoğlu , Güler Ökten

Bir sabah farklı duygularla uyanan Bahadır, okula gittikten sonra kimsenin aklının ucundan geçmeyen bir şey yapar..

Yanında götürdüğü bir silahın yardımıyla sınıf arkadaşlarını rehin alan genç, bu çabasının, dünyanın değişmesine katkıda bulunacağına inanır.

Bütün sınıf arkadaşlarını çeşitli itiraflara zorlar ve olayların içine, bir muhabir ve komiserin de katılımıyla arkadaşlarına ve hocalarına kolay kolay unutamayacakları saatler yaşatır.

Son dönemde, Asmalı Konak dizisiyle sık sık gündeme gelen genç yönetmen Çağan Irmak’ın ilk uzun metrajlı sinema filmi. Daha önce diziler dışında televizyon filmleri de yapan yönetmen, filmini ilk defa 14. Uluslararası Ankara Film Festivali’nde izleyicilerle buluşturdu.

Türk sineması açısından sıradışı bir öyküye sahip olan Bana Şans Dile, genç yönetmenin samimi duygularla yaptığı ilk uzun metrajını izlemek açısından da önem taşıyor.

Özet

“Bana ŞANS Dile”

İçe kapanık, iletişimsiz, sakar lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyandığında dünyayı değiştirmeye karar verir. O sabah okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alarak korkulu anlar yaşatacak olan Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister. Öğrencilerin anlattıkları hikayelerden yola çıkan “Bana ŞANS Dile”, aile içi şiddet, sevgisizlik, iletişimsizlik ve saptıkları yanlış yolları anlatan Aksiyon-Gerilim türünde bir film. Film boyunca annesi tarafından çocukluğunda dolaba kilitlenen ve karanlıktan korkan Çağlar, ünlü bir televizyoncu olmaya çalışan ve maddi durumu pek iç açıcı olmayan Ayşegül, şair olmaya çalışan romantik Behiç, satanist gruplara katılan Serkan, otoriter bir babanın baskısından bunalmış Türker ve hiç anne sevgisi görmemiş Bahadır’ın öykülerini izleriz. Çılgın bir medya muhabirinin de kışkırtmasıyla çığırından çıkan olaylar, soğukkanlı davranmaya çalışan komiser ve öğretmenleri fazlasıyla zorlayacak, sınıf ve bahçedeki olaylar hiç beklenmedik şekilde gelişecektir.

Katıldığı Festivaller ve Aldığı Ödüller
    ● Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma
    ● Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma
    ● Şile Büyülü Fener Film Festivali: En İyi 2. Film, En İyi Erkek Oyuncu (Rıza Kocaoğlu), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Melisa Sözen)

http://www.banasansdilefilmi.com/

Güzel bir filme benziyor. Çağan Irmak(Babam Ve Oğlum'dan hatırlarsınız) neden beklemiş bu kadar yayınlamak için acaba?

• Çağan Irmak'ın ilk filmi olması lazım.O kadar kötü ki kendisi bile istememiş gösterime girmesini.Ama yayın hakları yapımcıda olduğu için malum sebeblerden 6 yıl sonra gösterime giriyor film.
  • bir dedikodu var: bu filmin yayınlanmasını çağan ırmak istememiş. ve yakında bir filmi çıkacak çağan ırmakın. yapımcı gıcıkmıymış neymiş çağan ırmaka bu filmi yayına sokarak sonraki filmi sabote etmek istemiş. miş muş müş
  • Cağan ırmak ne kadar kotü bir flm cekmis olsa bile ynede isim yapmş bir insandr boyle br ypratma eger gercekten varsa cok da tnlamaz izleyici ozellikle babam ve oglumdan snra. . .
  • babam ve oğlum olmasa isim misim yapamazdı ve belkide bu film vizyona girmezdi

ama .ekildikten 6 yıl sonra vizyone girmesi. çok kötü hayatta gitmem.
  • para olmayınca kaçırıyoz böyle güzel filmleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: King Edward VII

para olmayınca kaçırıyoz böyle güzel filmleri

güzel falan değil kaçırdığına üzülme boş yere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yahu fragmandan bile yapmacık bir film olduğu anlaşılıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.