Şimdi Ara

BANA LÜTFEN ÇOK AMA ÇOK ACİL YARDIM....................

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar kusura bakmayın anlamadığım için sorunu konu başlığına bişey yazamadım...

Sorunu size nasıl anlatıyım onuda bilmiyorum....

Şimdi; bundan bir hafta önce bilgisayara windows kurayım dedim vede hazır windows 'uma format attım. Server2003 falanda kurucam tabi
    ama kaç tane XP, kaç tane SERVER cdsi denediysem hep aynı sorunla karşılaştım...

nedense; server kurucağımda harddiskin partitionlarını görmemeler, sonra bazen görmeler, bazen format işlemine kdar gelipte formatın işleminin %8 lerde kalması, bazen bölümleme yaparken orada donup kalması, bazen atıyorum azıcık değişik bir şey yapmanda mavi ekran çıkması (yani değişik bir şey derken çıkmak için F3 tuşuna basmak gibi) bu arada mavi ekranda çıkan yazıyı aşağıya yazdım;

--------------------------------------MAVİ EKRANDA ÇIKAN YAZI-----------------------------------------
    A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage
    to your computer.

ıf this is the first time you've seen this stop eror secreen,
    restart your computer. ıf this screen appears again, follow
    chese step:

Check to be sure you have adequate disk space. ıf a drıver is
    identified in the stop message, disable the drıver or check
    with the manufacturer for driver updates, try changing video
    adapters.

check with your hardware vendor for any BIOS updates. Disable
    BIOS memory options such as caching or shadowing. ıf you need
    to use safe mode to remove or disable components, restart your
    computer, press F8 to select Advanced startup options, and then
    select safe mode.

Technical information:

*** STOP: 0X0000008E (0XC000001D,0XF84DF180,0XF808D63C,0X00000000)

*** setupdd.sys - Adress F84DF180 base at F849B000, Datestamp 41107cbf
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada ben başka cdler denemekle birlikte, değişik CD-ROM falanda denedim ama aynı sorunlar devam etti. Neyse bu yazılar sorunlar falan derken ben aç-kapat, aç-kapat derken bu sefer bilgisayar dahada sapıttı ve nedense ilk kuruluma başlarken cd 'yi gördümü "bir tuşa basınız" der ya, neyse ben bastım tuşa ama siyah ekrandan başka bişey çıkmaz oldu artık.... ve harddiski uçurdum yani :( Şuanda serviste... bende bir başka harddisk aldım taktım arkadaştan şuanda... Ondan siyah ekran çıkmadı ama ilk sorunlar devam etti... bende acaba IDE kablolarındamı girişlerindemi sorun var diye değiştirdim hepsini ama gene aynı sorunlar, IDE girişinin birincisinede, ikincisinede taksam aynı.... Hayır şimdi bu harddiskide yakıcam olmucak :(

Birde aynı sorunları kaç defa verdi gene ama hızlı formatı (yani quick formatı) kabul etti... gerçi oaraya gelene kadar bile kaç kere yeniden başlattım bilgisayarı ama :( ve nihayetinde kurdum windows 2u, fakat ne hikmetse kurulduktan sonra bilgisayarda hiç bir sorun yok.... artı SERVER cdlerinde ne hikmetse format yerine değil, partitionlara bile gelemzken, çok sorunluda olsa XP cdlerinde oralara kdar 5-10 denemede geliyordum... yani çok saçma bir durum ya...

Benim tahminim anakart üzerindeki veri yolarında bir sorun var..... Çünkü cd-romu değiştirdim aynı sorun, harddiski değiştirdim aynı sorun, kabloları değiştirdim aynı sorun, cdleri değiştirdim aynı sorun, IDE girişlerini değiştirdim aynı sorun..... geriye aklıma bir anakartda sorun vardır kalıyo... ama düşünsenize ne kadar garip ya kurulumdan sonra hiç bir sorun yok... birde sadece kurulumun sadece ilk bölümlerinde sorun veriyo GUI mi derler artık oralarda sorun hiç vermiyo vede quick format atmak zorundasın...

YA BEN ÇILDIRMIYIMDA KİM ÇILDIRSIN, ARKADAŞLAR HER TÜRLÜ YORUMA AÇIĞIM İNANIN...

USTALAR YARDIM PLSSS YAAAAA....

Umarım sorunumu anlamışsınızdır, yani sabit bir sorunda değil ne diyim

yardım yardım yardım......

• dostum, RAM hataları işletim sistemlerinin kurulumlarında çoğu kez karşına çıkar.
    bir de RAM'i değiştirebiliyorsan değiştirip dene.
    yalnız marka olursa iyi olur OEM takma yani (kingston, twinmos v.b.)
    bir de öyle dene
  • RAM de sorun yaparmı ya o aşamalarda... yani hani RAM in o aşamalarda kullanım yerleri ne? bir soru daha madem RAM de sorun var, neden kurulumdan sonra hata vermiyo.... ama denicem, dediğim gibi her türlü yarumu denemeye hazırım :)
  • Şuan itibariyle RAM de denendi ama sorun aynı

bende üç tane 256 lık RAM var ama hiç biri kingston gibi markalar degil....

şunları yaptım;

bir tane 256 lığı bir yuvaya taktım XP cdsini taktım kurulum için ama, ön yükleme dosyalarını yükledikten sonra ENTER a bastım sözleşmeye gelmeden altta "Examining disk configuration" yazdı dondu.... sonra aynı RAM ile gene yuvayı değiştirerek denedim bu sefer aynı yerde dondu fakat bu sefer "Please wait" dedi dondu, yani sözleşmeden bir adım önce...

sonra sadece başka bir 256 lık RAM taktım, buda Partitionları gösteren ekranda dondu, yuvasını değiştirdim aynı RAM in gene aynı yerde dondu...

Üçüncü 256 lık olanı taktım, buda hani partition MB 'ını belirlersin ya orada dondu.....

Ama bu üç RAM de bilgisayar canavar gibi denedim windowsu çalışıtırıyor.....

yani anlamadığım sadece formatlama, harddisk partitionlarını görme, sözleşme kabulü sırasında donuyo....

birde "76317 MB Disk 0 at Id 0 on bus 0 on atapi [MBR]" yazan yerlerde çok donuyo gibi geldi bana....

unutmadan ekran kartının soğutucusu arızalanmış çalışmıyo ve eran kartı çok sıcak, bundan kaynaklanır mı (artık herşeyden şüpeleniyorum). hayır ondan olsa windows çalışırken bilgisayarda ekran kartından kaynaklanan donmalar olur, ama hiç yok....

ya RAM de değilse neyden ya...... düne kadar sürüsüyle windows yüklerken bu RAM lerle şimdi markadan dolayı sorun çıkarıcağını sanmıyorum vede tek tek denedim hepsinde verdi sorun...

ya bu nasıl iştir arkadaşlar nasıl bir sorun ya.... geriye anakartla ilemci falan kaldı zaten denemediğimiz

bence veri yolu sorunu gibi geliyo, yani anakarttan kaynaklanan......

ama gendede anlam veremiyorum.... yardım pls.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zordu -- 5 Eylül 2006; 13:53:56 >

• dostum demiştim ya sana işletim sistemi kurulumlarında RAM sorunlu ise ortaya çıkar die, muhtemelen ondandır. dediğim gibi marka bi RAM bulsan da denesen. az sıyırmadım ben de bu olaydan dolayı.

anakartının pilini çıkarıp bi BIOS'u sıfırla derim. Hatada "BIOS update"'ten bahsediyor. belki oc olmuştur.

belki arkadaşının da verdiği harddisk sorunlu. onun PC'sinde denemeye çalışsan aynı cdlerle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_engin

dostum demiştim ya sana işletim sistemi kurulumlarında RAM sorunlu ise ortaya çıkar die, muhtemelen ondandır. dediğim gibi marka bi RAM bulsan da denesen. az sıyırmadım ben de bu olaydan dolayı.

anakartının pilini çıkarıp bi BIOS'u sıfırla derim. Hatada "BIOS update"'ten bahsediyor. belki oc olmuştur.

belki arkadaşının da verdiği harddisk sorunlu. onun PC'sinde denemeye çalışsan aynı cdlerle.

ya RAM olayındda güzel söylüyosunda; peki düne kadar da aynı markaydı bu RAM ler... Şimdi niye yapmaya başlasın ki...

Artı BIOS pilini çıkarıp taktımıştım...... arkadaşlardan aldığım harddiske gelince, arkadaşa bilgisayarı alalı bir hafta oldu sadece (yani harddisk daha sıfır kilometrede) ve ona topladığım sistemde canavar gibi kurdu yani....

Cdlere gelince ise; mahallenin cd deposu benim diyebilirim, arkadaşın biri daha bir gün olmadı cd alalı benden o kendi bilgisayarına normal bir şekilde sorunsuz kurulum yaptı bile.... artı 8 tane ayrı ayrı işletim sistemi ve cd denedim ya.....

yani bu yoları denedim kardeş, ama anlamıyorum derdine bu bilgisayarın...

Ama bulabilirsem kingston falan RAM ama biliyosunki etrafata pek kullanan kalmadı SDRAM mi, o yüzden belki deniyemem, ama bana çok çok zayıf bir ihtimal gibi geliyo....

Kimin bilgisayarına güldükte bu hale geldik anlamadım

• desenize iş gene başa düştü....

EEEeeee ne demişler tırnağın varsa başını kaşırsın

Koca donanımhaber formundan bir arkadaş hariç yorum yok mu yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok acil yardım lazım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım formu banlaman gereksiz..fikri olan birisi varsa yazar..sinirini anlıyorum..benim de başıma boyle bi sorun gelmişti..windows belli bi yere kadar gelip donuyodu..şöyle yaptım:bios ayarlarına girerek onboard ne varsa iptal ettim ses-lan vs...sorunum cozuldu..tabii ki ram hatası da olabilir kurulum yapılırken hdd in daha kullanılmadığından veriler ramlarde tutuluyor..formattan sonraki aşamalarda hdd ye yukleme başlıyor..sana geçmiş olsun..inşallah duzeltirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: smbdy

arkadasım formu banlaman gereksiz..fikri olan birisi varsa yazar..sinirini anlıyorum..benim de başıma boyle bi sorun gelmişti..windows belli bi yere kadar gelip donuyodu..şöyle yaptım:bios ayarlarına girerek onboard ne varsa iptal ettim ses-lan vs...sorunum cozuldu..tabii ki ram hatası da olabilir kurulum yapılırken hdd in daha kullanılmadığından veriler ramlarde tutuluyor..formattan sonraki aşamalarda hdd ye yukleme başlıyor..sana geçmiş olsun..inşallah duzeltirsin...

Bak banlamak işe yarıyomuş

Bu arada bilgilerin için saol,

Artık bakıcaz başka bir RAM le deneme yollarına gene.....

Ama başka fikride olan varsa bekliyorumona göre

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.