Evt arkadaşlar iki yıl önce o günün fiyatıyla 720.YTLye almış olduğm k750i modeli cihazımı geçen sene ekim ayında garantisinin bitmesine üç gün kala kvkya bıraktım.. Daha öncede üç kez servise geldiği için değişim talep ettim fakat KVK saolsun hiç yardımcı olmadı bende tüketici heyetine başvurarak telefonumun bedelinin bana geri iade edilmesini istedim.. Aralık ayına gün verildi aralık ayında heyete girdim zaten elimdeki servis formlarını gören heyet başkanı bu cihaz zaten sorunlu bi cihazmış belli dedi ve heyetten paranın bana iade edilmesi kararı çıktı.. KVKya başvurdum bana geri dönüldü paranın geri iade onayı çıktı telefonun kutusunu kitapçıklarını şarjını kulaklığını vs.. getirip paranızı alabilirsiniz denildi.. Burası biraz saçma geldi bana iki yıl önce alınan telefonun kutusunu kitapçıklarını filan saklamak herkesin yapacağı iş deildir ama ben saklamıştım hepsini doldurdm kutuya bütün kablolarını cdsini vs.. götürdüm ama zaten kutusunu filan atmış olsaydım yinede o parayı alırdım sonuçta böyle bi karar çıkmış ve onbeş gün içinde itiraz etmezlerse ve para iadesi yapmazlarsa icraya gitme hakkım vardı ve onbeş günü geçmişti yinede götürdüm kutusunu iki gün sonra telefona iki yıl önce vermiş olduğum 720.YTLyi KVKdan iade aldım.. Sonuçta ben sadece telefonun değişmesini istemiştim yenisini verselerdi ben razıydım ama telefonun parasını aldım demek istediğim sizde hakkınızı sonuna kadar arayın bi işin peşini bırakmayın eğer bi hakkınız varsa bu hakkınızı sonuna kadar kullanın ve şu lafı hiç unutmayın..
Yok artık. O kadar zaman K750i kullan; bide üstüne gelip sana K850i parası versinler.
quote:
Orjinalden alıntı: redbloodedman
yanlız burda kvk yine kendine düşen hareketi yapmış seni oyalamış kendi kendine parayı vermemiş bence sen tüketici heyetini sev
Valla en son parayı alırken ordaki kadına sordum dedimki ben sadece telefonun değişmesini istedim yardımcı olunmadı bana böyle parayı alınca dahamı iyi oldu dedim kadın bana YOK ELLERİNDE YOKTUR STOKLARDA YOKTUR ONDAN VERİLMEMİŞTİR filan dedi hanfendi bırakın dedim bana hiç bi şekilde değişim yapılmayacağı uygun görülmediği söylendi dedim ZATEN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN TELEFON SERVİSTE FAZLA KALDIĞI İÇİN PARA ÖDENİYOR dedi bende tüketici heyetine girmeseydi bi şey farketmeyecekti dedim sonra baktım kadın boş boş konuşuyor uzatmadım aldım parayı çıktım bu arada Bakırköy Kaymakamlığındaki tüketici heyetinin başkanını çok sevyorum duysun burdan beni üç saat bekletti beni ama ONU ÇOK SEVİYOURMMMMMMMMMMMM
quote:
Orjinalden alıntı: serkangsk
quote:
yanlız burda kvk yine kendine düşen hareketi yapmış seni oyalamış kendi kendine parayı vermemiş bence sen tüketici heyetini sev
Valla en son parayı alırken ordaki kadına sordum dedimki ben sadece telefonun değişmesini istedim yardımcı olunmadı bana böyle parayı alınca dahamı iyi oldu dedim kadın bana YOK ELLERİNDE YOKTUR STOKLARDA YOKTUR ONDAN VERİLMEMİŞTİR filan dedi hanfendi bırakın dedim bana hiç bi şekilde değişim yapılmayacağı uygun görülmediği söylendi dedim ZATEN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN TELEFON SERVİSTE FAZLA KALDIĞI İÇİN PARA ÖDENİYOR dedi bende tüketici heyetine girmeseydi bi şey farketmeyecekti dedim sonra baktım kadın boş boş konuşuyor uzatmadım aldım parayı çıktım bu arada Bakırköy Kaymakamlığındaki tüketici heyetinin başkanını çok sevyorum duysun burdan beni üç saat bekletti beni ama ONU ÇOK SEVİYOURMMMMMMMMMMMM
hayırlı uğurlu olsun dostum
quote:
Orjinalden alıntı: serkangsk
quote:
çok güssel hocam ii etmıssın valla
720 lira iyi para valla helal olsun aklımızın bir köşesine yazdık bunu
harbi ii walla helal olsun... kvk da boyunun ölçüsünü almıştır ama hiç akıllanmazlar bunlar
serkangsk tebrikler iyi is cikartmissin.
sizlere ornek teskil etmesi icin bende basimdan gecen olaylari aktarmak istiyorum. 7650 den bu yana symbian ile yanistim sonyericsson alana kadar kullanmadigim nokia cihaz yoktu. hatta bircogunu bile on siparis ile alirdim. hastalik derecesi diyebiliriz. fakat son yillarda yasadiklarim ve kesinlikle sonyericsson cihaz kullanmam dememe ragmen w810 sahibi olmam tum nokia atesimi sondurdu.
daha oncesini yazmayacagim sadece onumuzdeki 2 sene icinde olanlari yazayim:
- 3230 cihazimi uretim hatasi oldugundan (hafiza karti giris yeri dahil her bir tarafi gevsekti) uzun ugraslar sonucu kvk ya iade ettim.
- 3250 cihazimi cektigi kirmizi fotograflar dolayisiyla uzun ugrasilar sonucu iade ettim.
(dikkat ettiyseniz magdur olmama ragmen hala nokia aliyorum.)
mart ayinda almis oldugum w810 cihazima cok alistim ve nedense bu artik son olacak dedim. her yonuyle beni idare eden bir cihazdi ve hakkinida veriyordu. burada belirtiyorum ki w810 ile yasadiklarimin kesinlikle sonyericsson ile alakasi yoktur.
malum w810 da lens korumasi olmadigindan, gozum gibi bakmama ragmen lensinde cizikler olustu ve tek care servise gitmesiydi. hatta servise birakmamak icin elimden gelen herseyi yaptim, o haline alismaya calistim ama bir noktada mecbur kaldim ve servise goturdum.
on tane nokia cihaz edecek olan 1 adet w810 cihazimi tam 5 sefer kvk ya goturdum. masumane bir sorunu vardi ve sadece lensi degisecekti ama malesef olanlar oldu. 1. kamera cekimi bozuk dedim - arizaya rastlanmadi diye geri verdiler 2. teknik elemanla kavga ettim - kamera lensimi degistirdiler. (cihaz bir geldi ki her tarafi gacir gucur oynuyor, telefon titredigi zaman garip sesler geliyor, sanki telefonun icinde bilya donuyor) 3. titresimde cihazdan farkli ses geliyor dedim - arizaya rastlanmadi diye geri verdiler 4. teknik elemanla kavga ettim - titresim motorunu degistirdiler. (aptal heriflere sorun titresim motorunda degil dedim ama anlatamadim. arka kapak ve ses acma tuslari gevsemisti.) 5. sorunun nereden kaynaklandigini falan anlattim, titresim motoruyla ilgili degil dedim - arizaya rastlanmadi diye geri verdiler. (kvk elemanlarinin hat safhada bilgisizligi. kapak titriyor dedikce vidalara yuklenmisler oynamasin diye. neymis ellerindeki lokma 17newton sıkıstırma yapiyormus. lan aptal bende cihaz sokuyorum evde, bende 17newton yok tamamen kendi imkanlarimla sokuyorum, benim soktugum cihaza niye birsey olmuyor.) neyse bu boyle uzar gider.
gelde simdi dava acma. ama bunda ne benim nede w810 un sucu var. tamamen kvk nin aptalligi. sagolsunlar cok sevdigim ve beni sonyericssona isindiran cihazimi iade etmek zorunda kalacagim.
gelelim onemli noktlardan birisine. arkadasin birisinde k790 cihaz vardi ve bende iyiden iyiye k810 almayi planliyordum ve iki cihaz nede olsa birbirine yakin diyerekten fotograf kalitesini incelemeye basladim. fena degilmis dedim arkadasa ve k810 alacagim dedim. bana dedi ki ne yapacaksin k810 nu. git n73 al (manyak bisey) dedi. buyur burdan yak; gulermisin, aglarmisin. anlatamazsin simdi ona, cunku o gozunde nokiayi oyle buyutmuski, elindeki k790 nin farkinda bile degil.
KENDİ GORUSUM, KENDİ YORUMUM:
kesinlikle sanilmasinki bir nokia dusmaniyim veya sonyericsson hayraniyim. daha dune kadar kullanmadigim nokia modeli yoktu, ne oldu paramizi onlara kaptirdigimiz yanlarina kar kaldi. kesinlikle sonyericsson kullanmam diyordum ne oldu, bir sefer sahip oldum ve farki gordum. soylediklerim cep telefonlariyla sinirli kalmasin. kimseyi kotuleyip yukseltmiyorum, hayatta kesinlikle yapmam dediginiz seyleri olurda birgun yaptiginiz zaman, o zaman farki anliyorsunuz. mesela bundan birkac ay oncesine kadar kesinlikle rover araba almam diyordum ama ne oldu su anda bir rover sahibiyim ve sinifinda onunkadar ozellikli, onunkadar performansli ve onun kadar konforlu bir arac olmadigini gordum.
olmaz diye birsey yoktur, gozumuzu acmamis ve suruden ayrilmamiz lazim.
ohh ne kıyak hem 2 yıl kullan hemde paranı geri al süper walla
Bende KVKyi sevicektim hatta öpecektim ama servis formlari kayboldu :D Bu yüzden değişime razi oluyoruz :@
Benim w700i de 2 kez servise gitti, 2 kez daha gitse kvk ne der aynısını geri mi verir yoksa yenisini mi, gerçi ben telefonumu seviyorum. Telefondan hafızasından bilgisayara kabloyla 20'ye yakın resmi seçip kopyalarken, telefonun ekranı birbirine giriyor ve bu olay uzun süre olunca hata veriyor kopyalama işlemi duruyor. telefon kendine reset atıyor. servise hep bu yüzden gitti. ama hala bu hata oluyor
40 kişide 1 kişiye denk gelio işte öle
kvk bana ferrari bile alsa nefret ediyorum elimde degil...