Şimdi Ara

Bana akpnin olumlu bir katkısını sayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ispirliyik

    çok olumlu icraati var ama boş beleş adamlara anlatamazsın tabi. ama yine de ondan başka hiç bir babayiğit imf ye borcu bitirmeye yeltenmedi. adamlar elektrik faturalarına bile karışıyorlardı. imf defteri kapandı. unutmayın gençler

    Umarım sonraki hükümet en kısa sürede IMF'ye gider.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1234Rambo

    şakaysa komik değil, ciddiysen facia. düşünme eylemini kafatasınızın içindeki beyin denilen organla yapmayı unutmayınız.

    ben de biliyorum neyin ne olduğunu. yine de malzeme buluyorum karşıt olan diğerleri gibi

  • ispirliyik İ kullanıcısına yanıt
    malzeme lazımsa, 128 milyar dolar koy cebine. öyle çık malzeme aramaya. haa yok o 128 milyar diyorsan da, oturup düşün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressi1

    Hocam bu mesajınıza istinaden size bir şey sormak isterim, cevaplarsanız sevinirim.


    AKP'nin bahsettiğiniz dönemlerinde destekliyor muydunuz?



    Alıntıları Göster

    Ne ben ne de ailem AKP'yi hiç desteklemedik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma sanayii. Orda da olumsuzluklar var tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    "şı" yı sil

  • harabe havalimanları ve arabasız 4 şeritli otobanlar. 😂🤣 he bi de dışa bağımlı ithalata bağımlı olmak.Ulan mercimek bile kanada amerika vs. mısır yunanistandan geliyo.Düşmanımız olcak bi de.Düşmanı zengin etmesi oldu bi de.

  • Ders kitaplarının ücretsiz olması

    en önemlisi artık mafyalar kafasına göre at koşturamıyor.nuriştir,cakıcıdır,pekerdir hepsini bi şekilde hizaya getirdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gameon0908

    Sana madde madde anlatacağım.

    Not: Ben kulaktan duyma hiç birşeye inanmam. Ve şu ana kadar kimseden tek bir torpil bile almadım almam da. Hatta Akp içindeki çürüklerden de bahsedeceğim merak etme. Tarafsız bir açıdan yazacağıma emin olabilirsin.


    1) 2000 yıllarında daha Akp yeni yeni çıkmışken 10 yaşında iken ayağımda iltihaplı romatizma hastalığı çıktı. Ailevi durumum o sıralar müsait olmadığı için hastaneye gidemedim ve 2 yıl boyunca sakat gezdim. Özellere gittim, hem ailem zor duruma düştü hem de iyileşeceğime daha çok sakat kaldım. Durumum olmadığı için yeşil kart başvurusu yaptık. Annem çalışmıyor. Babam vefat etmiş. Abimin sigortası da bana geçmiyor. Çünkü küçüğüm. Ama buna rağmen yeşil kart vermediler. Ancak 5 katlı evi olan akrabama verdiler. Bir yolunu bulup başka şehirde yeşil kart almayı başardım ama yaşadıklarımı Allah bilir. Sonra iyileştim. Yıllar sonra 2010'da üniversitede tekrar nüksetti hastalık. İstanbul Üniversitesi'nin Fen-Edebiyat fakültesi yakınlarında bir sağlık kuruluşu vardı adını unuttum. Önce onlar sen öğrencimizsin bakacağız diye ücretsiz baktılar. Daha sonra Genel Sağlık Sigortası sayesinde tamamen ücretsize döndü ve ilk kez kimseye muhtaç kalmadan sigortam olmuş oldu. Daha sonra otelde çalışmaya başladım ve kendi sigortam yatıyor. Bu arada yalan söylediğimi düşünen varsa e nabızdan bütün rapor ve tetkikleri sonuçları yollayabilirim.


    2) Hastalık sebebiyle kullandığım ilaç Salazoprin adında bir ilaç. Yıllar önce daha 2000 lerde fiyatı 35-40 tl bandında idi. Şu an ne kadardır Allah bilir. Ben o ilaca tek bir kuruş dahi ödemedim. Devletim ve doktorum sağolsun.


    3) Babam vefat ettiğinde ilk özel hastaneye yatırılmış paranız yok deyip bizi İstanbul'da Haseki'ye sevk etmişlerdi. Ama yalan yok. Haseki sağolsun babamla iyi ilgilendi ama ecelin önüne geçilmez. Kaybetmiştik o gün.


    4) Sağlıktan bahsediyoruz ya daha geçende yaşlı bir akrabam için eve kadar gelip ilgilendiler. Yıllar önce bırakın eve gelmeyi hastaneye gidip tedavi olamazdık. Sabah 6'da tedavi sırasına girer. Gelir mi sıra bilinmezdi.


    Bunlar artı. Şimdi eksiler


    1) Bu önemli. Ben hiç bir zaman ne o yapının ne bu yapının adamı olmadım olmam da. Herhangi bir partiye bağlılığım da üyeliğim de yoktur. 2015 Kpss sınavını bileğimin hakkıyla kazanıp atandım. Geçmişimi araştırmak isteyen araştırabilir. Ancak okulumun müdürü malum sebeplerden beni tehdit etti. Adaylık sınavını geçmek istiyorsan bizim sendikaya üye olacaksın dedi. Hayır dedim. Hakkımla yazılı sınavı geçtim. Sözlü de benimle uğraştılar ama beceremediler. Yıllarca derslerimi azaltıp öğrencilerime karşı küçük düşüren her şeyi yaptılar. Geçtim ve 5 yıllık öğretmenim şu an. Ve o şahıstan nefret ediyorum.


    2) Bulunduğum ilde bizzat belediye başkan adayını dinledip samimiyetine inanarak oy verdim. Kendisi Ak partiliydi. Ve sözünü tuttu. Çok da iyi çalıştı. Ama bir süre sonra içteki paragöz çakallar yüzünden istifa etmek zorunda bırakıldı.


    İşte bunlar eksi. Ama bu eksilerin sebebi başımızdaki Cumhurbaşkanı değil içimizdeki paragöz yalaka tayfadır. Bu maalesef ki her partide var. Bu ülkede sevilmek istiyorsan birilerine yalakalık yapacaksın. Ama ben böyle onursuzca yaşayacağıma hiç yaşamam daha iyi. Ve 2-3 pislik yüzünden ne destek verdiğim insanlara kırılırım ne de desteğimi çekerim.


    Fark ettiysen hiçbir cümlemde yol asfalt demedim. Bizzat yaşadıklarımı anlattım. Evet şu an ekonomi sıkıntılı bunu inkar etmiyorum. Ekonomi son dönemde iyi yönetilmedi bunun da farkındayım. Ama bu sadece iktidarın değil genelin sorunu. Muhalefet keşke biraz daha ülke için neler yapabiliriz diye düşünse. Biz Akdeniz'de hakkımızı savunurken bizim Akdeniz'de ne işimiz var gibi abes cümlelerle gelmeseler. Ayrıca genel dedim ya biri bana izah edebilir mi yumurta ile dolar ne alaka? Bu tavuklar dolar mı yiyor da her dolar artışında yumurta artar ama asla düşmez. Ya da şu çok sözü edilen patates. Ne alaka dolarla uçuyor fiyatı?

    Benim memlekette patates 3 lira. İstanbul'da 10 lira. O 7 lira fark sadece dolar olmasa gerek.


    Yukarıda kulaktan duyma hiçbir şeye inanmam dedim ya günlerdir bir 128 milyar nerede diye soru dolaşıp duruyor? Sormak hakkımız tamam da niye sadece devlete soruyoruz? İstanbul belediyesi geldiği günden beri tek bir çivi çakmadı. Ne yaptı o kadar parayı? Bunları niye sormuyoruz? Ya da ensar vakfında taciz olayları çıkınca bizlere laf edenler chp lillerdeki tacizlerde niye 3 maymunu oynuyor? Muhafazakarım dedin ya sorayım şortlu ablamıza yapılan terbiyesizliğin aynısı başörtülü ablamıza yapılınca Chp tarafından niye tek bir kınama gelmedi. Kadınların özgürlüğü kafasındaki çıkarınca mı başlıyormuş yoksa? Ya da adalette başörtülü savcı olması niye bu kadar rahatsız ediyor bu güruhu? Adalet başörtüyü çıkarınca mı oluyormuş?


    Kusura bakma baya uzun bir cevap oldu. Sağlıcakla.

    Yazdıklarının hepsini okudum.

    1- Chpnin tepki vermemesinden bahsetmişsin, ama başı kapalı kadına sataşan ruh hastası kadının şizofren olduğu, chpden bazı kesimlerden tepkiler olduğunu ben bizzat okudum. Tweet mecrasında görebilirsin.

    2- Ki zaten chpli falan değilim, doğru neyse ondan yanayım. Sen kabataş yalancısı türbanlı ablayla ilgili akpnin tepki verdiğini gördün mü? Yada ben bir daha darbe teşebbüsü olursa evlerini not aldım bizde malzemeler hazır diyen iffetsiz gazeteci türbanlı ablaya birşey dedimi akp cephesi? Yada bolu belediyesinde yıllardır bedava maaş alan türbanlı ablamız belediye el değişince ifşa olunca istifa ettiğinde akpden bir tepki geldi mi? Yada türbanlı bacımız kavakçının ibbnin önceki yönetiminden yurtdışına eğitim amaçlı diye kaynak ayırtıp cebinden 5 kuruş harcamadığı ortaya çıkınca akpden birşey çıktı mı? Her zaman derim chpde 3 varsa akpde 10 vardır bu durum

    3- 2000 yıllarını ve öncesini bilirim, babam sgklıydı, sabahın köründe hastaneye sıraya girip öğleden sonra ilacımızı alır çıkardık, yığılma oluyordu, doğru. Belli bir sistem yoktu doğru. Sgklı olup para istenen veya muane etmiyoruz diye bir durumla asla karşılaşmadık. Hem sgk primi ödemeyeceksin, hemde o zaman devlet bana beleş baksın diyeceksin eğer buysa savunmam birşey diyemem. Akp tamamen teknolojinin nimetlerinden yararlandı. Sgk sistemini teknolojiyle entegre edip yığılmanın önüne geçti, başkasının sgk kartıyla muane devrini bitirdi. Yani kayıp kaçakları sgkda kapattı, böyle olunca sistemli bir sgk altyapısı oluştu. O zamanda böyle bir teknolojik altyapı malesef yoktu. Ama yinede bu teknolojik altyapıyı kurduğu için teşekkür etmek lazım, ama biz hala sgk primi ödüyoruz, hala ilaç parası,muane parası,eczacı katkı bedeli ödüyoruz. Yani değişen tek şey sabah kuyruğu ortadan kalktı, kayıp kaçaklar bitti.

    4- Herşeyi sayın cumhurbaşkanından beklememek lazım, insanlarımız art niyetli ve kötü diyorsun. Ben asla ama asla buna katılmıyorum. Cumhurbaşkan8 gerçekten iyi biri olsaydı 4 bakan yolsuzluktan görevden alındı onları sürüm sürüm süründürürdü. Metal yorgunluk denilerek yolsuzluk yapılan belediye başkanları görevden aldı, onları inim inim inletirdi. 3-5 yerden maaş alanları, damadının yaptıklarını öğrendiğinde sınır dışı ettirirdi. Bunları yapsaydı emin olun sizden daha çok reisçi olurdum ölümüne peşine giderdim. O yüzden ben iyi niyetli olduğunu sanmıyorum.

    5- İbb belediyesi göreve geleli 2 yıl oldu. Adamlar duran tüm metro projelerini faaliyete aldılar. Gir web sitesine akp metro bitirme diye yaz gör bak bakalım kaç yerde metro hattı bitecek deniyordu ya sonuç? 1-2 yıldır atıl duruyordu. Adam kaynak buldu tekrar inşaatlarını başlattı, isparkta ciddi yolsuzluklar vardı kartlı sisteme geçerek onu bitirme noktasına getirdi, heryerde kadınlar çalışıyor, ana artellerde yollar düzeltiliyor, çocuklara süt hizmeti, iski su ücretinin düşürülmesi, aylık 1500 m3 ücretsiz su hakkı. Bunları yapan imamoğlu. Ha ben adamın şovmen olduğunu düşünüyorum orası ayrı.Eminim onunda kendi ekibi ve kadrosu yiyordur aynı akp gibi. Ama tezim değişmez bunlar 3 yapıyorsa akp 10 yapıyordur.


    Son olarak uzmanların hepsi merkez bankası rezervi ekside diyor.Akp bi yalanlıyor, bi doğruluyor, ikilem başladımı güven sıfır olur.Benim 128 milyar mevzusundan haberim bile yoktu, nedir bu mevzu diye internete girdim akp cephesinden 4 ayrı açıklama çıktı, şimdi kim neden bu 4 ayrı açıklama yapanlara inansın 🤦‍♂️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ulkenin akpye ihtiyaci vardi .
    Kimse muhaliflik yapmayıp sagi solu bir kenara bırakarak düşünsün. Ben 99 da askeri liselere giriş sınavına gireceğimde giriş belgesine anneniniz basi acik vesikalık fotoğraf şartı vardi .Ulkede öyle bir ordu zorbalığı vardi ki siyasi liderler (bence) simdikilerden daha yetkin olmalarına rağmen ülkeye pek katkı sunamadilar .Düşünün birsey yapacaksınız adam Ankarada hoşuna gitmezse tankları çıkarıyor ortaya .Bu ordu zorbalığı oğlunun yemin törenine gelen başörtülü zavalli yaşlı teyzeyi bile tribünden çıkaracak kadar kizillasmisti. Bu arada doğuda sehit edilen askerin anasının örtülü olmasında bir sakınca yoktu tabi .
    Bu zorbalik 103 amiralin genelgesinde de hissedildi .Kimse özgürlük vs demesin .Vallahi ellerinde guc olsa hiç acımazlar TBMM felan alt ust ederler .Çünkü bunlari çok yaşadık.
    Diger yandan inançlı kesimin sürekli dislandığı bir toplum yapısı ortaya çıktı.Istanbul üniversitesinde başörtüsünun üzerine peruk takan bir arkadaşımızı kıçı kırık asistan bozuntusu bir şahıs 200 kişinin arasında dersten attı.
    Simdi siz o kızın yerinde olun da gidip CHP ye mührü basin öyle mi ?
    Akpnin en büyük faydası ulke siyasetini ordu zorbaligindan kurtarmasıdir. Geçmişte çözüm süreci vs de hatalar olabilir ancak 15 temmuzdan sonra terörle ciddi bir mücadele var.Her ay ciğerimiz yanıyordu 20 -30 asker şehit ediliyordu .Gormezden mi gelelim bunlari ?
    Allah var akpnin ilk döneminde ülkeye ciddi faydası oldu .90 lardaki o sürekli kaos hukumetleri ve civi dahi cakilamayan ulke görüntüsünden bıkmıştı insanlar .Ancak günümüzdeki yönetim tartışılır. Hatalar tabiki var ancak su bir gerçek kapanması gereken bir dönemi akp kapattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




    1. Sigara yasağı süper oldu ama denetim yok
    2. dinin sorgulanması
    3. başka yok
  • Senin gibi heriflerin memleketi yönetmesine engel oluyor, sadece bunun için oy veririm ak partiye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhuriyet sisteminin hatalarını gösterdi.

  • Ateizm Derneğine büyük katkıları oldu  


    Şaka bir yana yaptığı iyi şeylerde oldu kötü şeylerde oldu.


    Bana sorarsanız kötü şeyleri daha çok.


    Ama şöyle bir şey diyebilirim. Demokrasinin zaafiyetlerini gösterdi. En azından gelişmemiş/gelişmekte olan bir halk için demokrasinin hazmedilemediğini gösterdi.

  • - İnsanlarda "utanma"nın bir düğmesi olduğunu ve yeterince dürtülürse utanma mevhumunun devre dışı bırakılabildiğini gösterdi.

    - goebelz'in haklılığını tekrar gösterdi. Yeterince büyük bir yalanı tekrar tekrar söylersen kitleler inanır.

    - Ben kendimi bildim bileli bu ülkenin gerçek aydınlarının 80 darbesini CIA darbesi olarak tanımlaması ve işler bir demokrasi için düzgün bir anayasa taleplerinin ne kadar haklı bir talep olduğunu gösterdi. Zira, geldiğimiz şu nokta (cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi zırvası) işler bir parlementer sistemimiz olmadığı için mümkün oldu.

    Ama daha öğreneceğimiz çok şey var. Çöküş döneminde bir grup insan "neden hukuk herkese lazım" onu öğrenecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hem etik olarak hem de icraat olarak ne kadar kötü olunabileceğini gösterdiler. Nerede bir kötülük görsem "peh, bu neymiş ki" diye AKP'yi parmakla göstereceğim. Etik ve amelî kötülüğün bizzat timsali oldular. Kendilerini tebrik ederim.

  • aşağıdaki maddelerin ne için yaratıldığını ve ne kadar gerekli olduğunu bize tekrar hatırlattılar..bu değerlerin kıymetini bir kez daha anlamamıza katkıları çokça oldu..


    cumhuriyetçilik

    milliyetçilik

    halkçılık

    devletçilik

    laiklik

    inkılapçılık

  • Roumiruez kullanıcısına yanıt

    eceviti severim ama akp kemal derviş reformlarının ekmeğini yedi

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.