Bildirim
Bana Ağ Kurulumunu Öğretecek Var Mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
usb flash bellek alıp kopyalama yapmanız yeterli olur eğer usb disk yoksa elinizde dvd veya cd ye yazdırabilirsiniz, eğer dvd veya cd de yoksa o zaman email adresinize gönderin tum istediklerinizi sonra diğer bilgisayardan tekrar yukleyin. eğer bütün bunlar yoksa notebook daki hdd 'yi sökün ve ufak aparatla usb disk olarak diğer pc ye bağlayın ve kopyalayın dosyalarınızı (neyse biraz abarttım galiba:))) -
Bilgisayarlar aynı internete bağlı ise desktop klasörünü paylaşıma açarak direk ulabilirsin. Ama @Qujaga'nın da dediği gibi usb bellek veya external HDD ile yapmanı tavsiye ederim çünkü network den dosya aktarımı usb ye göre çok yavaş. -
quote:
Orijinalden alıntı: Qujaga
usb flash bellek alıp kopyalama yapmanız yeterli olur eğer usb disk yoksa elinizde dvd veya cd ye yazdırabilirsiniz, eğer dvd veya cd de yoksa o zaman email adresinize gönderin tum istediklerinizi sonra diğer bilgisayardan tekrar yukleyin. eğer bütün bunlar yoksa notebook daki hdd 'yi sökün ve ufak aparatla usb disk olarak diğer pc ye bağlayın ve kopyalayın dosyalarınızı (neyse biraz abarttım galiba:)))
usta kacinci yuzyulda kaldin sen:D
paylasmak istedigin seyi, paylasilan klasor yap..diger bilgisayardan onlari kendine cek..usb den katkat daha hizli kopyalar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
her iki cihazda gigabit destekli ise usb ancak nal toplar. -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
her iki cihazda gigabit destekli ise usb ancak nal toplar.
100 lük ise toplamaz mı ?
-
aslında toplar. flashdiske yazz çıkar öbürüne aktar doğru
100 lükte nal toplatır. -
birsey sorcam, harddiskin okuma yazma hizi ile networkte veri paylasim hizinin bir alakasi var mi? Yani harddiskin okuma yazma hizi 80 mb/sn ise, snyede 100 mb hiz ile veri paylasilir mi? Paylasilmiyorsa ssd kullanmadigin surece gbit kablo kullanmaya gerek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: abksystem32
birsey sorcam, harddiskin okuma yazma hizi ile networkte veri paylasim hizinin bir alakasi var mi? Yani harddiskin okuma yazma hizi 80 mb/sn ise, snyede 100 mb hiz ile veri paylasilir mi? Paylasilmiyorsa ssd kullanmadigin surece gbit kablo kullanmaya gerek yok
Elbette alakası var, aktarılan veriyi diskiniz yazamazsa network hızının bir anlamı kalmaz, aksi durumda yine geçerli ama "gigabit bağlantı kullanmanın anlamı yok" gibi bir cümle kurmak çooook daha mantık dışı. Günümüzde en kötü hard disk 50 mb/sn hızında veri yazabilmektedir. 100 lük bağlantıda hızınız max 12 mb/sn kadar çıkar, bağlantınız gigabit olursa 10 kat olmasada en azından 40-50 mb ile hızınızı 4-5 kat artırmak sizce de gayet mantıklı değilmi ? -
tplink gigabit switch ile (rack tipi çelik kasa 8 port) geçen gün gigabit 2 pc arasında, (hdd leri sata 1 tb. 7200 rpm.)
dosya transfer hızları 100 mb sn ile başlayıp en düşük 70 mb/sn. ye kadar düştüğünü gödüm. 11 gb lik bir dosya transferinde. -
RAID0 disk setlerimde veri aktarırken Gigabit bağlantıyı doygunluğa ulaştırıyordum, günümüz diskleri ortalama 70 80MB okuyabiliyor saniyede, bu da 400MBit gibi bir değere tekabul ediyor. -
Donanımsal yada ağ kurma işlerine bulaşmadan, temizinden halledebileceğin bir program öneriyim sana; TeamViewer -
Arkadaşlar komplike olaylara gerek yok.Verdiğim bilginin sorunum için yeterli olduğunu düşünüyordum ama biraz daha açayım;
Notebook internete,ağa,internette kullandığım modeme vs bağlı değil(kablonet kullanıcısıyım bağlayacak imkanımda yok ekstra parasal işlem önermeyiniz router al böyle yap şöyle yap diye param yok) anlayacağınız notebook öyle internetsiz ağsız yalnızca notebook olarak duruyor ve çok veri var.
Yani sonuç olarak ethernet kablosunun birini masaüstüne diğerini notebook a taktım;
ASIL SORU ŞİMDİ NE YAPIYORUZ? -
masaüstüne manuel olarak 192.168.1.1 ip ver
subnet default gelir.
notebok a 192.168.1.2 ip ver.
her iki cihazıda aynı çalışma grubuna al.
paylaşımları aç tamamdır. -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
tplink gigabit switch ile (rack tipi çelik kasa 8 port) geçen gün gigabit 2 pc arasında, (hdd leri sata 1 tb. 7200 rpm.)
dosya transfer hızları 100 mb sn ile başlayıp en düşük 70 mb/sn. ye kadar düştüğünü gödüm. 11 gb lik bir dosya transferinde.
Benim aklıma gelmisti kursun gecirmez bir switch demekki yapmıslar =))))).....
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X