Şimdi Ara

Bambu Ağacının Büyümesine Benzer Tehditler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bambu ağacının yetiştirilmesi ilginçtir. Bu konuda pek çok insanımızın bilgisi olmadığını düşünüyoruz.

Çinliler bambu ağacını şöyle yetiştirir.

Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir.

Birinci yıl tohumda değişiklik olmaz.

Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da, toprağın dışına filiz vermez.

Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek, bambunun tohumu sulanır ve gübrelenir.

Tohum bu yılda da dışarıya filiz vermez.

Çinliler sabırla, beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.

Sonunda beşinci yılın ikinci yarısından sonra bambu yeşermeye başlar.

Altı hafta gibi kısa sürede de yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.

Akla gelen önemli soru şudur:

Bambu ağacı 27 metrelik boyuna altı haftada mı, yoksa beş yılda mı ulaşmıştır?

Sorunun yanıtı tabi ki beş yıldır.

Sabır ve ısrarla tohum beş yıl sürecince sulanıp gübrelenmeseydi, ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik?

Bir kararlılığın başarıya dönme koşulu demek neymiş?

Çalışmak, sabırlı olmak, inanmak ve kararlılıktan hiçbir zaman dönüş yapmamak...

Bambu ağacı gibi her an fışkırırcasına büyüyüp hedefine ulaşabilecek olan irticaya, şeriata ve misyonerliğe dikkat çeken bir yazıyla, satırlarımıza noktayı koyarken; sevgili vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyoruz. İnançlı yurttaşlarımızın, din tüccarlarından hem kendilerini hem de çocuklarını önemle korumalarını, tarikat, cemaat adı altında saf, temiz ve inançlı insanlarımızı sömüren, kendi dünyevi çıkarları uğruna onları robot haline getiren odaklardan uzak durmalarını önemle hatırlatıyoruz.

Eve bambu almayı düşünüyorum. Araştırma yaparken denk geldi ilginç bir benzerlik...

• bu güzel yazı ve duyarlılığın içn teşekkür ederim.endişelerine katılıyorum.
  • harika bir yazı dostum. TEŞEKKÜRLER.
    Fakat keşke yazıyı okuyanların gerekli mesajları alacakları konusunda iyimser olabilseydim.
    Bu kadar cahil ve bu kadar koyun bir halkın cennet vaadiyle kandırılmasının önüne geçememek gerçekten çok acı. En basit örnek, birileri hala çıkmış "Aslan ALLAH diyor" diye konu açabiliyor..
  • İlginiz için ben teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında cahillik diyoruz ama ben eğitim görememiş fakat bu tehlikelerin farkında insanlarda tanıyorum tam tersi üniversite mezunu olup karacahil gibi davrananları da. Eğitim çok önemli fakat nasıl verildiği çok daha önemli. Birde ne kadar iyi bir eğitim alırsa alsın "Okumakla cahillik gider eşşeklik baki kalır." lafına uygun davrananlar var.
  • Yazi cok guzel kesinlikle ama hurafelerle,dinimizi karistirmayiniz. Aslanin banada bogazina birsey kacmis gibi geldi genede acilan konuya saygi duymak lazim ki Hurriyetin bir haberi o. Gene soyluyorum dolandiricilara,hilekarlara inanmayin demek dinden uzaklasin. Allah a inanmayin demek degil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinanoglu.net

İlginiz için ben teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında cahillik diyoruz ama ben eğitim görememiş fakat bu tehlikelerin farkında insanlarda tanıyorum tam tersi üniversite mezunu olup karacahil gibi davrananları da. Eğitim çok önemli fakat nasıl verildiği çok daha önemli. Birde ne kadar iyi bir eğitim alırsa alsın "Okumakla cahillik gider eşşeklik baki kalır." lafına uygun davrananlar var.

Cok guzel yazdin. Allah Ragmet eylesin babannem Rizede koyde buyumuz, karacahil. Genede neyin dogru neyin yanlis oldugunu benim bircok universite mezun arkadasimdan daha iyi bilirdi. Bence olay once aile egitiminde, sonra okul egitimi, sonra cok calismakta.
  • mükemmel dostum bizle paylaştıgın için teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah rahmet eylesin, o nesil iyice tükendi arkadaşım. Şimdilerde yetişen Atatürk, Cumhuriyet düşmanlarının çocuklarının kaç tanesi bilincini çarpık düşüncelerden arındırabilecek. Kesinlikle en başta aile eğitimi geliyor ve yaşadığı çevre, kendisini kötülüklerden alıkoyması. Ben bugün uyuşturucu bataklığına saplananlarla tarikatlerin nursuz başlarının emrine girip el etek öpenleri aynı derecede hatta daha tehlikeli görüyorum.
  • Güzel bir yazı sinanoğlu sağolasın Aynen dedğin gibi irticacısı PKK lısı hatta yaşadısı sol örgütler bile bişeyler için çalışıyo ama biz Türk evlatları sanki bize hiç bişey olmazmış gibi seyrediyoruz ana haber bültenlerinden.Seyredelim bakalım daha ne kadar seyredecez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Güzel bir yazı sinanoğlu sağolasın Aynen dedğin gibi irticacısı PKK lısı hatta yaşadısı sol örgütler bile bişeyler için çalışıyo ama biz Türk evlatları sanki bize hiç bişey olmazmış gibi seyrediyoruz ana haber bültenlerinden.Seyredelim bakalım daha ne kadar seyredecez.

fikirlerine katılmakla beraber genel anlamda bu konularda bilgisi olmayan dostlarımız için bişeyleri açıklama gereği duydum..

Aşırı sağcı ve dinci gerici gruplar,

Kürt milliyetçiliği yani aşırı sağ üzerinden bölücülük yapan PKK,

ve aşırı solcu radikal örgütler dersek daha iyi anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

Eminimki neden böyle bir açıklama yapma gereği hissettiğimi anlamışsınızdır ve bana hak veriyorsunuzdur. Saygılar...

• Türk halkının sabır taşının çatlamasına benzettim ben bu olayı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

quote:

Orjinalden alıntı: collossus

Güzel bir yazı sinanoğlu sağolasın Aynen dedğin gibi irticacısı PKK lısı hatta yaşadısı sol örgütler bile bişeyler için çalışıyo ama biz Türk evlatları sanki bize hiç bişey olmazmış gibi seyrediyoruz ana haber bültenlerinden.Seyredelim bakalım daha ne kadar seyredecez.

fikirlerine katılmakla beraber genel anlamda bu konularda bilgisi olmayan dostlarımız için bişeyleri açıklama gereği duydum..

Aşırı sağcı ve dinci gerici gruplar,

Kürt milliyetçiliği yani aşırı sağ üzerinden bölücülük yapan PKK,

ve aşırı solcu radikal örgütler dersek daha iyi anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

Eminimki neden böyle bir açıklama yapma gereği hissettiğimi anlamışsınızdır ve bana hak veriyorsunuzdur. Saygılar...

Kavramları açmışsın daha anlaşılır olmuş tabi saol

• Pek tabi uzun sürede beslenen, sinsice gelişen bu 'bambulara' gerçek Atatürkçü, aydın halkımızın sabrı 'bambu' gibi bir anda taşabilir. Karşılıklı büyüyor bu 'bambular' her ne kadar gizli kapaklı, ikiyüzlülükle yürütselerde Türk halkı bu yılanları iyi tespit ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

harika bir yazı dostum. TEŞEKKÜRLER.
    Fakat keşke yazıyı okuyanların gerekli mesajları alacakları konusunda iyimser olabilseydim.
    Bu kadar cahil ve bu kadar koyun bir halkın cennet vaadiyle kandırılmasının önüne geçememek gerçekten çok acı. En basit örnek, birileri hala çıkmış "Aslan ALLAH diyor" diye konu açabiliyor..

Dogru söylüyorsun ama Yanlış biçimde söylüyorsun.Sadece bu yazın için degil diger yazıların içinde geçerli.

Aslan muhabbetine gelince Bana göre Aslanın Çıkardıgı ses ile İnancı artan yada İnancı Azalan bi insan benim gözümde İnanç bakımından Sıfırdır,Çünkü Evrende O kadar çok Mükemmellik varki buna nefes alışımızda dahil olmak üzere, İnsanların bunları görmeyip etkilenmeyip sadece aslanın kükremesi ile duygu yogunlugu yasaması beni rahatsız ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.