Şimdi Ara

Ballon d'Or - Altın Top 2012 - ILK 3 ACIKLANDI !!!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Ballon d'Or - Altın Top 2012 - ILK 3 ACIKLANDI !!!!!!!!!!

Altın Top ödül töreni 7 Ocak 2013 tarihinde FİFA merkezinin bulunduğu, İsviçre’nin başkenti Zürih’te yapılacak. Törende ayrıca, yılın golünü atan oyuncuya verilen "Puskas Yılın Golü" ödülü de sahibini bulacak.

FIFA tarafından açıklanan listede yılın teknik direktörü ödülüne ise Vicente Del Bosque, Roberto Di Matteo, Alex Ferguson, Pep Guardiola, Jupp Heynckes, Jürgen Klopp, Joachim Löw, Roberto Mancini, José Mourinho ve Cesare Prandelli aday gösterildi.

Lionel Messi (Arjantin)
    Cristiano Ronaldo (Portekiz)
    Robin Van Persie (Hollanda)
    Radamel Falcao (Kolombiya)
    Neymar (Brezilya)
    Zlatan Ibrahimovic (İsveç)
    Mesut Özil (Almanya)
    Sergio Ramos (İspanya)
    Sergio Agüero ( Arjantin )
    Andrea Pirlo (İtalya)
    Mario Balotelli (İtalya)
    Gerard Piqué (İspanya)
    Didier Drogba (Fildişi Sahilleri)
    Gianluigi Buffon (İtalya)
    Iker Casillas (İspanya)
    Andres Iniesta (İspanya)
    Karim Benzema( İtalya )
    Manuel Neuer (Almanya)
    Sergio Busquets (İspanya)
    Wayne Rooney (İngiltere)
    Xabi Alonso( İspanya )
    Xavi (İspanya)
    Yaya Toure (Fildişi Sahilleri)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 29 Kasım 2012; 16:07:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu seneki menajer adayları arasındaki durum güzel görünüyor. Bu ödül için bu kadar kadar çeşitli başarıları görmeyeli uzun zaman olmuştu.

- del Boqsue; Euro2012 şampiyonu.
    - Prandelli; Euro2012 finalisti. Pirlo ve Buffon'la birlikte İtalya'nın final oynama sebebi. Turnuvadaki menajer, özellikle taktiksel başarısı, çok iyiydi.
    - Di Matteo; beklenmedik şekilde Chelsea'ye ŞL'yi kazandırttı ve 2012-13 EPL sezonunda oyunuyla Chelsea en iyi takım görüntüsünde.
    - Mourinho; La Liga'yı sonunda Barcelona'dan çaldı. 2012-13e kötü başlasalar da toparldılar sayılır.
    - Klopp; Dortmund'u art arda 2. kez Bundesliga şampiyonu yaptı. 2012-13 sezonunda Bundesliga'da pek iyi olmasalar da ŞL'de çok çok iyi işler çıkartıyorlar.
    - Mancini; City'yi sonunda EPL şampiyonu yaptı ama 2012-13 sezonu hiç de iyi geçmiyor.
    - Heynckes; ŞL finalisti. ŞL'de Real'i neredeyse kafa kafaya oynayarak elediler ve finali hakettikleri söylenebilir. Ayrıca 2012-13 sezonuna en iyi başlangıcı yapan ekip de Bayern.

Çok uzun zamandır bu kadar menajer tarafından bu kadar etkilenmiş bir sezon/sene görmemiştim. Mourinho, Prandelli, Di Matteo, Klopp. Özellikle bu 4 isim takımlarının başarısında farklarını bariz şekilde hissettirmiş isimler.

Löw, Ferguson ve Guardiola dışında kim kazanırsa neden kazandı diye sorgulamam ama bence ödül Mourinho'ya gitmeli.

Bir de Almanya ile artık kazanması gerekirken bir şeyler kazanamayan Löw yerine, Serie A'yı namağlup bitirirek Juventus'un Scudetto hasretine son veren Conte olmalıydı orada.

-----

Oyuncular konusuna gelirsek, ödülü Messi veya C.Ronaldo alacak şüphesiz. Barcelona 2010-11 sezonundaki gibi kupaları süpürmüş olsa Messi kazanmalı derdim ama Ronaldo'nun alması daha doğru olacak gibi. Ronaldo pozisyon olarak gole bir parça daha uzak oynayan bir oyuncu olarak Messi ile hemen hemen aynı gol oranını tutturdu. La Liga, Copa del Rey'den daha önemli kulüp başarısı. Ayrıca, tamam Messi Arjantinli olduğundan katılamamış olabilir ama Ronaldo Portekiz'e Euro2012'de yarı final oynattırdı. Takımlarla elde edilen başarılar açısından C.Ronaldo daha önde. Gol oranları da oldukça yakın. Bence Ronaldo'nun alması daha doğru olacak. Ama 2sinden hangisi alırsa alsın haketmediği söylenemez.

Bir de CR+Barça 3lüsü haricinde bu sene Pirlo çok iyi işler başardı. Umarım şuradaki gibi olur da en azından hakkı olan ilk 3 - ilk 4te bitirir oylamayı;
    http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Best_Player_in_Europe_Award#2011.E2.80.9312
    Juventus'a Serie A'yı getirdi. İtalya'ya Euro2012 finali oynattı ve 2012-13 sezonunda da yaşına rağmen kaldığı yerden devam ediyor.
    Bir de Pirlo hakkında bir istatistik; 2011-12 sezonunda en fazla pas yapan oyuncu Andrea Pirlo olmuş. Xavi ya da X.Alonso değil.

• Ronaldo ve Klopp almalı diye düşünüyorum bu yıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Ronaldo ve Klopp almalı diye düşünüyorum bu yıl.

Alternatifleride Falcao ve Di Matteo olmalı bence.
  • busquest alonso neymar balotelli bile var david silva hazard mata yok
  • sırf la liga şampiyonu oldu diye ödül mourinho ve ronaldo ya gitmez.

listede şl, lig, avrupa şampiyonu olmuş teknik adam ve futbolcular var.

ama altın top ödülü kupaya göre verilmiyor... bireysel performans olarak en iyi oyuncuya veriliyor. hala yok ronaldo euro 2012'de yarı final görmüş, agüero'nun saçları daha güzelmiş.

puan saysında çok büyük bür fark olmaz ama ödül yine messi'nin.
  • Ödülü messi hakediyor 73 gol 30 asist.kral kupası cl de yarı final.madride frikikten 2 gol.daha ne yapsn

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Falcao Daha ne yapsin..

2 UEFA FINALI IKISINDE'DE GOL ATTI..

Super Kupa finalinde 45 dk da hatrick yapti

• Madem klup basarisi onemli o zaman odul torrese gitsin hem sl hem avrupa sampiyonlugu yasadi. Odulu messi almali bireysel anlamda 35 rekor kirdi odul gecesine kadar pelenin rekorunu da rahatlikla kiracaktir. Hayirli ugurlu olsun simdiden

• Hala Ronaldo'nun Altın Top'u alabileceğini sanan insanlar görüyor ve şok oluyorum. Çakma Ronaldo hayatında bir kere aldı bu ödülü ve bir daha da alamayacağını hepimiz biliyoruz. Alması için öncelikle bir şeyler başarması lazım. Öyle boş kaleye topu yuvarlamakla, penaltıdan hat-trick yapmakla olmaz bu işler. Portekiz'i yarı finale taşıdı, Barça'yı tek başına ezdi falan diyen insanlar beni daha da fazla şok ediyorlar. Ben kişisel anlamda ekstradan hiçbir şey göremedim. Ne jeneriklik bir gol, ne takımı tek başına kurtarma. Ayrıca alınan kupalara bakılacaksa geçen sene Barcelona sadece Kral Kupasını değil İspanya ve Uefa Super Kupasını, bir de Dünya Kulüpler Şampiyonasını kazandı. Ve Messi bu maçların ve turnuvaların tümünde oynadığı maç sayısından daha fazla gol attı. (Uyarmak isteyen arkadaşlar olacaktır, ben 2011/2012 sezonundan bahsediyorum. Sonuçta bu sezon yeni başladı, verilecek olan ödülde o zamanın performansları da göz önüne alınacaktır.)

• Ben Ronaldo ve Di Matteo diyorum.
  • Hala Ronaldo diyenler var

Ödül Messi'ye gitmezse sınırsız banlatıyorum kendimi.Messi varken laf düşmez diğer futbolculara.
  •  Ballon d'Or - Altın Top 2012 - ILK 3 ACIKLANDI !!!!!!!!!!

konu kapanabilir
  • futbolcu mevzusuna karışmıcam ama teknik direktör olarak prandelli almalı bence. taktiksel anlamda çok dahiyane işler çıkarıyordu euro2012'de. sistemi ve dizilişi kimsenin tam olarak çözebildiğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

Madem klup basarisi onemli o zaman odul torrese gitsin hem sl hem avrupa sampiyonlugu yasadi. Odulu messi almali bireysel anlamda 35 rekor kirdi odul gecesine kadar pelenin rekorunu da rahatlikla kiracaktir. Hayirli ugurlu olsun simdiden

bende matanın almasını düşünüyorumda daha bu listede bile değil ki mata almasa bile iniesta almalı en azından yarı final + avrupa şampiyonluğu ligi 1. tamamladı die sırf ronaldo ya verilmez he bireysel dicekseniz de messi gol asist olarak katladı ronaldoyu şl yi madrid alsa bende ronaldo derdim ama ama neredeyse hiç varlık gösteremedi yarı finalde
  • Bireysel olarak en iyisi şüphesiz Messi'ydi bu sene. O yüzden ona gidecektir ödül. Teknik direktör olarak ise Di Matteo diyorum.
  • messi // klopp veya di matteo
  • Falcao ve di matteo nun alması gerekiyor

• Messi ve diğerleri
    klopp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

Hala Ronaldo diyenler var

Ödül Messi'ye gitmezse sınırsız banlatıyorum kendimi. Messi varken laf düşmez diğer futbolculara.

korumaya alındı. SINIRSIZ banlayacak ona göre duymayan kalmasın döneklik yok laf bikere söylenir.

busefer messi almayacak beyler bak görürsünüz, Ronaldo alacak, %99 diyorum hatta ekliyorum; benden de 1 hafta ban eğer ronaldo almazsa

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.