Şimdi Ara

Ballı 5. sınır tabur komutanlığı Uludere-Şırnak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
21.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar toplama merkezim diyarbakırmış, uçak bileti aldım diyarbakıra.

oradan sanırım bizi uludere-şırnak sınır tabur komutanlığına götürecekler. sınıfım ise JAndarma.

ortak kaderi paylaşan varsa buyursun topiğime.

bu arada kütüğüm IZMİR KONAK

• arkadaşım askerliğin hayırlı olsun tez git tez gel ben de izmir'den çufçuflamıştım 325. dönem olarak şırnak 23.tümen'e. Senin de 2. toplanma yerin orası olacak. Diyarbakır'dan sonra.GEnelde Şırnak'ta bağlı birliklere gidecek olanlar bizim tümende alırlar acemilik eğitimini ama Ballı'ya düşenler direk geçiyodu kendi birliklerine.Adı pek korkutmasın seni ben yapılabilecek en rahat askerliği Şırnak'ta yaptım 10 kilo alıp koca göbekle gelince şaşırdı hatta bizimkiler :D Senin de rahat olacağını umuyorum.Operasyondu, araziye çıkmaydı gibi şeyler kesinlikle aklının ucundan dahi geçmesin çünkü bunlar profesyonel askerlerin yaptığı şeyler. öyle bişey kesinlikle olmaz.Geri hizmet görevleri alırsın mesleğine göre.Diyarbakır KTM'ye katılabildiğin kadar geç katılmanı tavsiye ederim. Havaalanından da servisle direk KTM'ye gidebiliosun önünde indirir.Aklına gelen herkangi bi soru olursa seve seve cevaplarım.Şimdiden hayırlı tezkereler...

• Arkadaşım sağolasın desteğin için gerçekten çok sevindirdin beni. şimdi ben saat öğlen 12 de diyarbakır havaalanına inmiş olacağım. orada direk çıkışta inzibatlar toplamıyor mu askerleri? yoksa ben kendim HAVAŞ servisi ile beni KTM ye indirin mi diyeceğim? olmazsa 12 gibi varacağıma göre bir kaç saat havaalanında takılırım nasıl olsa akşam 5 e kadar vaktim olacak.

bir de bu toplama merkezi nasıl bir yer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musun? ve bu toplama merkezinde kaç gün tutuyorlar beni?

ve yanıma ne almamı önerirsin özellikle yöresel olarak ihtiyaç duyacağım bir şey var mı?

bu konuda bilgilendirirsen çok sevinirim. sağolasın tekrardan.
  • ben de gidişimde inzibatlar beni karşılayacak diye düşünmüştüm ama karşılma töreni olmayınca üzülmüştüm baya İnzibatların geleceğini zannetmem ama gelirlerse onlarla beraber gitmeni tavsiye ederim. İnzibatlar olmazsa bavulunu aldıktan sonra kapıdan çıkar çıkmaz görebilrsin servisleri.Yalnız havaşın değildi servisler belediyeye aitti hatırladığım.Diyarbakır KTM'de ineceğim dersen seni önünde bırakır. zaten senin gibi oraya gidecek başka aslerlerde olacak. KTM'de yeme içme sorunun olmaz tahminim gece kalıp sabah yola çıkarsınız 7 gbi. Fast food tarzı hizmet veren bi kaç yer var bu konuda sorun çekmezsin.Kalma yeri kalabalık olursa sorun olabilir ve de pistir biraz. Sana tavsiyem bavulunu hafif tutman. Her şeyden fazla fazla yanına almana gerek yok çünkü gidince ihtiyaçlarını karşılayabileceğin pek çok yer olacak.Ekstradan yanına alman gereken bi şey yok bence. Kendinin ve en önemlisi ailenin gönlünü ferah tutmaya çalış. Kesinlikle endişelendikleri kadar kötü olmayacak gideceğin yer. Ama sivil hayatta yaşadığın rahatlığı da hayal etmemeni dilerim askerlik bu sonuçta.

• iyi bari ya cok fazla tutmuyorlarmis KTM lerde cunku cok kotu diyenler vardi 2-3 gun rezillik cekenler varmis. seni cok zahmete sokuyorum ama sormak istedigim son 1 soru var, cep telefonu kullanma durumu oluyor mu yani en azindan sim kart falan gotureyim mi?

sonuc olarak iyi ya da kotu basimiza geleni cekecegiz herseyin hayirlisi diyelim.

yardimlarin icin cok sagolasin, tesekkurler tekrardan
  • Zahmet değil yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana. telefon alabilirsin ancak nizamiye girişinde bırakırsın sorun olmaz askerlik bitiminde de alırsın. Simkartını bi güzel saklayıp yanında bulundur derim ben içerde cep telefonu kullanma olasılığına karşı. Ben öyle yapmıştım 2 tane telim vardı hatta abartmıştım işi biraz
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugaaa -- 15 Ağustos 2009; 15:04:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Zahmet değil yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana. telefon alabilirsin ancak nizamiye girişinde bırakırsın sorun olmaz askerlik bitiminde de alırsın. Simkartını bi güzel saklayıp yanında bulundur derim ben içerde cep telefonu kullanma olasılığına karşı. Ben öyle yapmıştım 2 tane telim vardı hatta abartmıştım işi biraz

Dostum abartmışsın gerçekten :) ama şimdi bu diyarbakırda KTM girişinde kaptırmam umarım bu cep olayını:) neyse kesinlikle en azından sim kartı alıp çorabımın içine saklayacağım

quote:

Orijinalden alıntı: altugaaa

Bende Ballı'da yaptım şöyle diyeyim, KTMlerde telefon yasak ama herkes açık açık konuşur, 1-2 bedevi dışında kimseye karışmazlar, sim kartını mutlaka bir yere sakla ve yanında bulundur telefonu içerde de bulursun ama biraz pahali olabilir. Telefon meselesi biraz sakat çünkü zırt pırt telefonlar bozulur Şırnaktaki voltaj dengesizliği nedeniyle bazen bilerek keserler güvenlik için fln fln...

Dostum sen de aynı yerde yaptın demek nasıldı, neydi görevin, temizlik-duş falan nasıldı biraz anlatabilirsen sevinirim.

• Ben nöbet yazıyodum, nöbet tutuyodum arada mıntıka fln yaptırıyordum sürekli komutanların bilgisayarlarıyla uğraşıyordum. Son bıraktığımda bir hamam usulü var duş olarak birde normal duşlar var bunun dışında yazın millet serinlesin diye dışarıya da bir duş koyuyolar, nöbet dönüşü şöyle bir soğuk suyla ıslanıp çıkıyorsun, banyo olayını fazla dert etme, banyocuyla ve kaloriferciyle aranı iyi tut yeter , böylece istediğin zaman bir kaç kişi söylersiniz sizin için açarlar bonyoyu.(24 saat sıcak su yok oralarda doğal olarak), diğer aklıma gelen konuları başka başlıklarda yazdım, dahada aklıma geldikce siz teslim olmadan yazmaya çalışırım, merak ettiğiniz şeyler varsa sormaktan çekinmeyin

• altugaaa kardeşim mrb öncelikle..sana bi sorum olacaktı.benim kardeşim inşaat mühendisi şırnak ballı da acemiliğini yapıcak.oranın ortamı ve durumu nasıl?yemek,yatacak yer,telefon,izin hakkında bilgi verebilir misin sana zahmet..bildiklerini paylasırsan sevinirim.ayrıca dağıtıma batıya verme şansları yok sanırım değil mi?????
  • 5.ballı sınır taburundan tegmen yada astsubayla görüşmek istiorm en acilinden yardımmmm edinnnn!!!!!
  • Eger karargah bölügüne düserseniz bir nevi rahat edersiniz eger bölüklere düserseniz coraplarinizi cikarirken ayak derilerinizle beraber cikarma ihtimaliniz yüksek operasyonlar her 3 gunde bir olur sirtinizda 40 kilo yukle timinizle 30 km yürüyerek ( tabiki duz yol degil daglik arazi ) sinir tasilarindaki diger timlerle yerdeigistirip arazide 3 gun kalirsiniz .ve bu esnada görüntü alma ve kacak siniri gecenlerle karsilasma ihtimaliniz her an mevcuttur.ve gece sinir tasinda arazide nöbet tutarken asiri karanliktan hicbirsey göremessiniz birisi gelip parmagiyla gözünüze soksa ancak farkedebilirsiniz ve sadece dinleme yapabilirsiniz.izin carsi izni yoktur cunku carsi yoktur,insan görebilme ihtimaliniz ( sivil ) cok nadirdir.zaten hucum yeleginizin sol ustune kan gurubunuzu yapistirdiginiz anda nerede oldugunuzu anlarsiniz, cay ocagina gittiginizde sehit olan onlarca askerin isimleri ve nasil sehit olduklarini yazan bir tabelayla fikirleriniz daha cok pekisir.Gökyüzünü görmek icin kafanizi kaldirmaniz gerekir cunku etrafiniz daglarla cevrilidir.Bunlarin hicbirinde abartma yoktur hatta eksikler bile vardir ve ben oradan geleli daha 4 sene oldu.Kisaca orada allaha daha yakin hissedersiniz kendinizi cünkü bir allah birde siz varsinizdir.Olumlu taraflari ise yemekleri cok iyidir,rütbeli asker iliskisi abi kardes gibidir,arkadasliklar saglam ve guvenilirdir,devrecilik yoktur,saca sakala fazla karisilmaz,1 haftalik sakalla taburun icinde dolastigimi bilirim.Herseye ragmen batidan kat kat daha iyi bir askerlik gecireceginizi garanti ederim.NOT: Giderken yaniniza vazelin almayi unutmayin:)) (fazla aci hissetmessiniz)

• Arkadaşlar ballı da kısa dönemler hep taburun içindelermiş artık bazı sebeplerden ötürü buraya yazmıyorum gidince öğrenirsiniz..Birde giden olursa edip e selam söyleyin istanbuldan kral nizamiyeci deyin o bilir...Kadir binbaşıya dikkat edin..Ya... kısa dönemler der durur ama iyi komutandır.Ve şahin yüzbaşı gerçek askerdir..Şanslısınız sarper vardı o döndü.Kimsenin sevmediği tek komutandı diyebilirim...İnternet cafeniz var.Pide lahmacun salonu için çalışıyorlardı biz gelince.Yemekleri kadir binbaşı hem güzel hem temiz yaptırmaya başlattı.Mehmetçikte tost yiyin benim için.Akşamları fırında 9-10 gibi ekmek çıkar.Depocunuzdan üsbölgelere giden kumanyalardan alın sıcak ekmeğe koyun colayla yiyin mukemmeldir.Uskumru ve hamsi favorimdi.Yada et yiyeceksiniz mehmetçiğe gidin küçük mıkrodalga var ısıttırın öyle yiyin.Tadı hala damağımda.Sigara biter ay sonlarında zula yapmayı unutmayın.Yada çıkışa gidenlere bastırın denk gelirseniz alsınlar.İçtima sonrası eğitimlere dikkat.Birde geceleri uyanırsın baskın var die.üstünü giymeye calısma terörist gelmiş sen montlamı gidicen.Al yatak basından eşyanı koş mevzine yoksa bazıları gibi yersin paparayı..Orada karargah uzmanları var isim vermiyim.hepsi iyidirler.cobracı var baba adamdır.birde onun silahçısı.gene 2-3 uzman daha.Baba bi başçavuş var aslan gibi adam kım oldugunu oraya giden anlar.Vay be herşeyi yazmak gelıyor içimden.Gidecekler ilk etapta çekinsede gidince ve biraz süre geçip alışınca o dağlarda olmak için can atar.Tabi kancıklar hariç..Kendinize dikkat edin.Olurda önümüzdeki celpte giden olursa ulaşsın bana yardımcı olurum.pm atın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caydanl -- 26 Temmuz 2010; 0:09:04 >

• caydanl sen kaçıncı dönemsin kısa mısın uzun musun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: walow

caydanl sen kaçıncı dönemsin kısa mısın uzun musun.

329 ksd sen?
  • Hayırlı tezkereler....
  • arkadaşlar iyi geceler askerliğimi kısa dönem olarak yapacağım acemi birliğim 121. jandarma eğitim alay komutanlığı serinyol hatay usta birliğim ballıda olacak nasıl bir yerdir bilgi verebilecek olan arkadaşlar varsa sevinirim.
  • selam millet bende ballıda yaptım askerliğimi. eğer oraya çıkan olursa tecrübelerimi yazarım. bende kısa dönem olarak yaptım
  • genel olarak nasıldır kardeşim benimde usta birliğim orası ,kısaca bilgi verebilirmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erzikonya

selam millet bende ballıda yaptım askerliğimi. eğer oraya çıkan olursa tecrübelerimi yazarım. bende kısa dönem olarak yaptım

TEcrübelerinizi yazarmısınız ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.