Şimdi Ara

Balkanlar.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam

    tur ıle mekedonya bosna hersek arnavutluk sırbıstan karadag gıbı ulkelerı ıcıne alan paket bır tur alan bırı , ulkeden ulkeye gecerken pasaport kontrolu oluyor mu. yanı her ulke gırıs cıkıs damgası basıyor mu.

    turdan döndugemde makedonya bosna hersek arnavutluk sırbıstan karadag hepsının damgası pasaportumda olucak mı?

    lutfen kesın bılen yada daha önce bu paket ıle gıden yazarsa sevınırım ..


    tesk ederım..



  • Tabii ki olacak.. Girdiğin her ülke girişte girdi çıkışta çıktı diye basacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım. avrupadakı gıbı serbes dolasım hakkı olmadıgı ıcın her ulke gırıs cıkıs damgasını pasaporta basacak dıyorsunuz.

    5 ulkeyede gırıs cıkıs yapmıs olucam. acaba bu ılerde ab schengen vıze basvurusu ıcın artı bır özellık mı olur eksı mı ?
  • Tur şirketi onların hepsini düşünüyor :)
  • balkan ulkelerı AB uye olmayanlar , AB uye olan ulkeler bunları tanıyordur. yanı ben AB UYESI olupta balkanlarda tanımayan bır ulke soyler mısınız ?

    bence butun balkan ulkelerını tanıyordur AVRUPA..
  • Sadece Kosova Sırbistan ve bazı AB ülkeleri tarafından henüz tanınmıyor. Benim Kosova girişime Sırbistan'a üçüncü gidişimde ülkeden çıkarken salak bir pasaport memuru "iptal iptal" diye Sırpça damga bastı. Yanındakiyle de gülerek eğleniyorlardı, üçüncü kez basmalarına itiraz ettim ama iş iişten geçti vurup vurup eğlendi salaklar.

    Ancak bu herhangi bir problem değil, üzerine 2 kez Schengen aldım, 5 kez de vizesiz yurt dışı yaptım, dert etme.

    Kalabalık bir turla gidersen bazı kara girişlerine birkaç ülke hızlı işlem yapmak için bazı pasaportlara giriş çıkış vurmuyor o da aklında olsun. Yine hiç önemli bir durum değil ama tembellikten ya da hız kazanmak için diyelim.

    @Bodrum67z
  • kkk77

    pm atıldı tesk ederım
  • Daha bugün bireysel olarak gezdiğim balkan turumdan geldim dostum. Giriş-çıkış damgası basmıyorlar çoğu zaman emin olabilirsin Neye göre değişiyor bilmiyorum ama pasaportlar toplanıyor, memur sisteme işledikten sonra geri dağıtıyorlar damga basmadan.

    Kosova'ya girişim çok iyiydi mesela. Memur otobüse bindi, pasaportumu uzattım ve "pasaportmu değilmi" diye baktıktan sonra geri verdi. İçini açıp bakmadı bile. 2 saniye sürdü toplamda

    Zannediyorum ki ülkelerarası çok fazla dolaşım olduğu için böyle yapıyorlar. Yani onlarda ülke değiştirmek bizdeki İstanbul'dan Ankara'ya gitmeye benzer bir durum Tur ile gidenlerde durum nasıldır bilmiyorum ama bende 12 tane giriş-çıkış damgası olması gerekirken 4 tane var :) İkisi zaten havalimanından..




  • yeni geldiysen

    güzergahı anlatırmısın??
    nerelerde kaldın?
    ne yaptın?
    tavsiyelerin neler??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mihmander

    yeni geldiysen

    güzergahı anlatırmısın??
    nerelerde kaldın?
    ne yaptın?
    tavsiyelerin neler??



    9 günüm vardı. Belgrad(2), Saraybosna(2), Prizren(2), Üsküp(3) şeklindeydi güzergahım.

    Hostellerde konakladım.

    Gezdim, dolaştım, yedim, içtim :)) Balkanlarda çok fazla Türk yaşadığı ve Türkçe'de resmi dillerden biri olduğu için neredeyse her 3 kişiden biri Türkçe konuşuyordu. Kendimi yurtdışındaymışım gibi hissetmedim hiç :) Hatta 5 vakit ezan okunuyordu gittiğim şehirlerde. O çok enteresandı mesela. Ezan okunuyor, atıyorum yarım saat sonra kilise çanı çalıyor :)

    Tavsiyem gezilecek çok daha güzel ülkeler var Hani çok fazla para harcamak istemiyorsan öyle düşün balkanları. Ama yeterli paran varsa başka ülkelere git derim




  • SahiNeT S kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 hafta da tahmini ne kadar harcar fazla savruk yaşamayan bir insan birde cebinde fazla nakit taşımanın sıkıntısı varmıdır cevaplarsan sevinirim ben ve arkadaşım 2015 nisan da saraybosna ordan da tren ile zagreb e ordan da belgrad a geçmeyi düşünüyoruz ne düşünürsünüz özellikle pansiyon ev tipi yerlerde önerileriniz varmıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral_bAŞKent -- 17 Ekim 2014; 18:33:59 >
  • kkk77 kullanıcısına yanıt
    Hocam önce Saraybosna ya ve ordan tren ile Zagreb e geçmeyi düşünüyoruz Hırvatistan ile vizeler kalktığı için trenden geçerken sıkıntı yaşarmıyım acaba birde Saraybosna nasıl bir yerdir kalacak yer tavsiyesi varmıdır ilk yurt dışı tecrübem olacak yardımcı olursanız sevinirim
  • kral_bAŞKent K kullanıcısına yanıt
    Hirvatistana shengen vizeniz olmadan giremezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koko69 K kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim. Peki Saraybosna dan Karadağ geçerken sıkıntı olur mu? Eğer Balkan turu yapmışsanız tavsiyeleriniz neler olacak yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral_bAŞKent

    Anladım teşekkür ederim. Peki Saraybosna dan Karadağ geçerken sıkıntı olur mu? Eğer Balkan turu yapmışsanız tavsiyeleriniz neler olacak yardımcı olursanız sevinirim.

    Hayır sıkıntı olmaz. İlk gidiş olduğu için heyecanlısınız anlıyorum ancak döndüğünüzde çoğu çekincenizin yersiz olduğunu göreceksiniz :)

    @ kral_bAŞKent
  • kkk77 kullanıcısına yanıt
    Çok doğru inşAllah dediğiniz gibi sıkıntısz gider geliriz :)
  • karadağa giderken hırvatistan üzerinden vizeniz yoksa geçemezsiniz buna dikkat etmek lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.