Şimdi Ara

Balıklar sürekli ağzını açıp kapatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
57.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni akvaryum aldım daha 3. günü aldığımız gibi eskiden kavanozda duran ufak bir japon balığını koyduk ve sonraki gün öldü. 2 gün önce 3 tane balık aldık duruyorlar japon balığı yemlerinden atıyor dibinde sadece taşlar var ve 1 tane süs bitki var. Balıklar sürekli ağızlarını açıp kapatıyor bazende yukarı doğru çıkıp birden aşşağı iniyorlar ve yukarıda baloncuk kalıyor birkaç tane. Bu yaptıklarını bu gün fark ettim önceden yapıyorlarmıydı bilmiyorum. Akvaryum 5-10 litre civarı ölçülerini versem anlarmısınız bilmiyorum. Balıklar böyle yapıyor sebebini anlayamadım. Birde diğerlerinden azıcık farkla büyük bir japon balığı var. Ama çok dışkı yaıyor ve 1-1.5 santime kadar ulaşıyor denk mi geldi çok mu yapıyor anlamadım. Önerilerinizi bekliyorum filtre gereklimi nasıl birşey almalıyım ? Orda kaç tane japon balığı besleyebilirim ? Yada başka bakımı kolay güzel görünümlü balık varsa söylerseniz sevinirim (tabi birde ucuz olucak fiyatınıda söylerseniz ) .

• yeni kurulan akvaryum en az 3 gün dinlendirilmelidir.Akvaryumun ölçülerini net yazarsan kaç litre olduğunu söylerim.

balığın ağzını açıp kapaması havanın azlığındandır.5 10 litrede bakılacak sadece betta var.oda tek yaşar zaten.
  • CyberSurfer kullanıcısına yanıt
    Hocam az sonra ölçüp yazarım ölçülerini. Havanın azlığı için yapabileceğim birşey varmı filtre almak dışında ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Hocam az sonra ölçüp yazarım ölçülerini. Havanın azlığı için yapabileceğim birşey varmı filtre almak dışında ?

içindekiler japon değil mi ? 5 10 litreye zaten filtre olmaz.motor ve pipo filtre alman suyu da temizlenmesinde etkili olur.
    Evet yanlış söylemişim filtre değil motor diyecektim. ölçülerini aldım uzunluk 34 genişlik 14.5 yükseklik 20.5 cam kalınlıklarını almadım. Bu akvaryumu neresine kadar doldurmalıyım ? Burda en fazla kaç tane japon balığı yaşar motoru 1 hafta içinde alırım heralde ama o zamana kadar ne yapabilirim birde alt tarafta birkaç deniz kabuğu ve balıkçıdan alınmış süs taşlar var alt tarafı kapattı tamamiyle bir tane süs bitki var balıkçıdan alınmış. Bir tanede süs çiçeğinden kopartılmış çiçek var atmış evdekiler içine zararı olurmu bilemedim. Bitki almalımıyım buna balıkçıda satılırmı onlar için bitki ?
  • quote:

Evet yanlış söylemişim filtre değil motor diyecektim. ölçülerini aldım uzunluk 34 genişlik 14.5 yükseklik 20.5 cam kalınlıklarını almadım. Bu akvaryumu neresine kadar doldurmalıyım ? Burda en fazla kaç tane japon balığı yaşar motoru 1 hafta içinde alırım heralde ama o zamana kadar ne yapabilirim birde alt tarafta birkaç deniz kabuğu ve balıkçıdan alınmış süs taşlar var alt tarafı kapattı tamamiyle bir tane süs bitki var balıkçıdan alınmış. Bir tanede süs çiçeğinden kopartılmış çiçek var atmış evdekiler içine zararı olurmu bilemedim. Bitki almalımıyım buna balıkçıda satılırmı onlar için bitki ?

9,5 Litre akvaryumun.2 japondan fazlası zarar.yemi az atarsan kirlenmez.ancak hava motoru şart.bitkili akvaryum kurmak için bitkiye uygun kum alman gerekir.ışıklandırma yapman gerekir.bitkili akvaryum zordur.

Hocam o kadar akvaryum için önerebileceğiniz motor varmı ? 5-6 tane japon baksam ne olur böyle çok boş oluyor içi ?
  • quote:

Hocam o kadar akvaryum için önerebileceğiniz motor varmı ? 5-6 tane japon baksam ne olur böyle çok boş oluyor içi ?

ufak pipo filtre ile sessiz hava motoru alın.sessizinden alın uyutmaz yoksa.9.5 litre çok az bir hacim.çok yetersiz.ancak uğraşırım derseniz ışık sistemi yapın , bitkilendirin.karidesler ekleyin.
    İkisi birden gerekli mi ? Evet akvaryum küçük şu anda o kadar uğraşamam ve ilk akvaryumum. İlerde param olursa 100-150 litre civarı akvaryum alıp papağan balığı bakmak istiyorum o zaman uğraşırım her şeyiyle. Sizce o kadar akvaryum içindeki malzemeler ve alan yeticekse 5-6 tane papağan balığı ne kadar tutar hepsi ?
  • quote:

İkisi birden gerekli mi ? Evet akvaryum küçük şu anda o kadar uğraşamam ve ilk akvaryumum. İlerde param olursa 100-150 litre civarı akvaryum alıp papağan balığı bakmak istiyorum o zaman uğraşırım her şeyiyle. Sizce o kadar akvaryum içindeki malzemeler ve alan yeticekse 5-6 tane papağan balığı ne kadar tutar hepsi ?

bitki koyacaksan hem kum hem ışık gerekli.

akvaryumu facebook satış sayfalarından takip et.2.el ile petshop fiyat farkı arasında uçurum var.aynı şekilde balık fiyatları da öyle.100lt akvaryum standart 1mt akvaryum 2.el olarak 50tl.iç filtresi 20tl.balıklar da ne alacağına göre değişir.
    Hocam ucuzmuş o zaman. İç filtre tüm hava için yeterli midir ? Akvaryumu tam şifonyer imin üstünde boyutta istiyorum umarım bulabilirim. O zaman bitki kum filtre akvaryum 150 lira etse 4-5 papağan balığını da 50 liraya bulabilirim belki. 200 liraya alabilirsem iyi olur. Papağan balığı çok hoşuma gitti söyledikleri kadar uysalmı eliyle sevenler bile var.

Birde hocam benim balıklara üzülüyorum sürekli ağızlarını aç kapa yapıyorlar yani can çekişir gibi üzülüyorum. Bi zararı varmı onlar için birşey yapabilir miyim ?
  • quote:

Hocam ucuzmuş o zaman. İç filtre tüm hava için yeterli midir ? Akvaryumu tam şifonyer imin üstünde boyutta istiyorum umarım bulabilirim. O zaman bitki kum filtre akvaryum 150 lira etse 4-5 papağan balığını da 50 liraya bulabilirim belki. 200 liraya alabilirsem iyi olur. Papağan balığı çok hoşuma gitti söyledikleri kadar uysalmı eliyle sevenler bile var.

Birde hocam benim balıklara üzülüyorum sürekli ağızlarını aç kapa yapıyorlar yani can çekişir gibi üzülüyorum. Bi zararı varmı onlar için birşey yapabilir miyim ?

Bahsettiğin balık papağan değil flower horn.tek başına yaşar köpek gibi eğitebilirsin.200 litre hacme ihtiyacı var en az.

İç filtre hem hava verir hem kaba pislikleri filtre eder.Ancak ben pipo filtre kullanmanı tavsiye ederim.

günde 3 vakit akvaryumdan su alıp tekrar dök.oksijeni ve döngüyü biraz olsun sağlar rahatlatır balıkları.

Şimdi baktım güzel balıkmış düşünebilirim. Sarı prenses veya mücevher balığı da olabilir bilemiyorum alacağım akvaryum uyarsa merak edip beslerim dediğinizi. Söylediğiniz gibi facebookta sayfa blamadığım bilgiğiniz varsa pm yoluyla atabilir misiniz ?
  • merhabalar . öncelikle yeni akvaryum aldım . içinde 2 adet köpekbalığı 3 adet piranha ve 1 adet vatoz var . bunların boyu 5 6 cm kadar . suyunu daha bugün koydum fakat piranhalar sürekli ağızlarını tam kapatmadan sürekli aç kapa yapıp su yüzeyine çıkıyorlar . akvaryumun camında baloncuklar oluştu . balıkların su yüzüne çıkmalarının ve ağız hareketlerinin nedeni ne olabilir ?
  • mertovski1 m kullanıcısına yanıt
    Hocam akvaryumun boyutu ve filtre , hava motoru gibi ne var söyleyebilir misiniz ? Onun dışında elinizdeki köpek balığı olarak satılan balık ya Pengasus yada Challenger. Bu arkadaşların çok yüksek litre gereksinimi var Pengasus (1500-2000) Challenger (3000) onları elinizden çıkartmanızı yavsiye ederim.

Piranhalarda da Pacu ve Natteri olarak 2 tür var Pacu'lar vejeteryan olarak bilinir. Pacular Natterilere göre biraz daha büyük olurlar. Onlarında Natteri (500) Pacu (1000) litre akvaryum gereksinimi var.

Birde aralarındaki vatozun yaşama şansı az.

Baloncukları fotoğrafını görmeden birşey söylemem zor olur ama ağzını açıp kapatmaları ve su yüzüne çıkmaları büyük ihtimal yetersiz havasızlıktan.

Natteriler için güzel bir tank videosunu şuraya koyayım sadece balık sayısı biraz fazla onun dışında tam bir pirana tankı akvaryumun dekorunu buna benzer bir şekilde yapabilirsiniz.

• Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -WhiteKnight- kullanıcısına yanıt
    Hocam konu bayağı eski ama sanırım öyleymiş 10 litrede ufakta olsa 3 japonu hava motorsuz beslemeye çalışınca sonucu iyi olmadı. Şimdi 126 litrelik bitkili akvaryumda lepistes ve neon tetra besliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertovski1

merhabalar . öncelikle yeni akvaryum aldım . içinde 2 adet köpekbalığı 3 adet piranha ve 1 adet vatoz var . bunların boyu 5 6 cm kadar . suyunu daha bugün koydum fakat piranhalar sürekli ağızlarını tam kapatmadan sürekli aç kapa yapıp su yüzeyine çıkıyorlar . akvaryumun camında baloncuklar oluştu . balıkların su yüzüne çıkmalarının ve ağız hareketlerinin nedeni ne olabilir ?

Oksijen az ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.