Şimdi Ara

BALIKLAMA ATLAMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

atlayacağın mesafeye de bağlı, derinliğe de, ege üniversitesinin olimpik havuzunda tramplen 2.5m yükseklikte (zıplamayla 3-3.5 de sen ona) su ise 4.5m derinlike, doğal olarak 100 kere de atlasam bikere bile çakılma korkum olmadı.

ama denizde (foçada) 2 metreden biraz az derinlikteki suya nasıl olsa çakılmam diye direk su hizasından hoplayıp balıklama daldığımda kafamı öyle bi vurmuştum ki başım açılmıştı saçlarımın arasından. hayatımın en büyük yüzme failidir

ben de ege de deneyeceğim zaten hocam

ilkokuldayken yüzme kursuna giderdim oraya, 2 yıl gittim ilkokul bittikten sorna bidaha yolum düşmedi. 15 yıl geçmiş aradan.

• 1.40 derinliğe atlayabiliyorum sorun yok. Ayrıca öğrenebilirsin çok basit bir şey aslında.
  • 1 metre vardı ya da yoktu, 2 metre yükseklikten (iskeleden) denize atlamıştım. Denizin kıyısıydı hatta. Arkadaşlarla atlarsın-atlayamazsın davasına girişmiştik. Atladım ben de. Bişey olmadı ama ben 10 senelik yüzücüyüm. Senin dediğin derinlik mesafesi hiçbirşey. Bişey olmaz atla gitsin. Zaten ellerini önceden sokuyosun suya, onlar sana rehberlik eder. Yere değdiği anda ittirirsin yukarı doğru kendini olur biter..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aazam -- 10 Ocak 2013; 11:44:15 >
  • Ayvayı yemek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk atlayisinda sakın deneme. Bayaa bi alıştırma yap, ve suya dalar dalmaz yukarıya doğru çık, sığ suda yere çakılırsın ne olduğunu anlamadan

Ayrıca konu takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

İlk atlayisinda sakın deneme. Bayaa bi alıştırma yap, ve suya dalar dalmaz yukarıya doğru çık, sığ suda yere çakılırsın ne olduğunu anlamadan

Ayrıca konu takip

hocam sığ suya atlamayacağım ana atlayıs pozisyonuna göre ellerin durusuna göre falan bir sorun çıkar mı diye sormak istedim

• 1 metreden daha sığ yerlere balıklama atlıyabiliyorum :D ama hiç tavsiye etmem omur ilik soğanın zarar görebilir çakılırsan... kalıcı felç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

ilk defa atladığında o balıklama olmayacak karınlama olacak deneyimle sabittir.

ben nasıl becerebilirim bu işi peki:)

Pratik yapa yapa öğrenirsin. Bende ilk başlarda karnımı yakardım şimdi soyun yok.
  • sığ suya atlamanın sonuçlarını biliyorum hala o şekilde cevap vermezseniz sevinirim

benim sorduğum durusum ve atlayıs anında ne yapacağım? eksik bir şey yaparsam birsey olur mu? su sığ değil atlayacak olduğum

• quote:

sığ suya atlamanın sonuçlarını biliyorum hala o şekilde cevap vermezseniz sevinirim

benim sorduğum durusum ve atlayıs anında ne yapacağım? eksik bir şey yaparsam birsey olur mu? su sığ değil atlayacak olduğum

Ayaklarda 2 çeşit var, birincisi ayakların yan yana olacak ikincisi bir ayağın önde bir ayağın arkada olacak.Daha yeni olduğun için ben sana ikincisini tavsiye ediyorum.Bir ayağın önde bir ayağın arkada,öndeki bacağının dizi kırık arkadaki bacak gergin.Kollar,kulakların yanından yukarıda birleşik.Öndeki dizi kırık olan bacağı öne doğru biraz esnetip,arkadaki bacağın topuğunu kaldırıp kendini öne doğru atacaksın.Suya girene kadar kollarını bozmamalısın ve başını kaldırmamalısın.Ellerin önce suyu yaracak ve böylelikle başın suya sert şekilde çarpmış olmayacak.Aksi durumda başını suya çarparsın,yada tam balıklama atlayamadıysan göğüs üstü düşersin su haşlar

Dalış şu şekilde olacak

BALIKLAMA ATLAMAK

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

sığ suya atlamanın sonuçlarını biliyorum hala o şekilde cevap vermezseniz sevinirim

Ayaklarda 2 çeşit var, birincisi ayakların yan yana olacak ikincisi bir ayağın önde bir ayağın arkada olacak.Daha yeni olduğun için ben sana ikincisini tavsiye ediyorum.Bir ayağın önde bir ayağın arkada,öndeki bacağının dizi kırık arkadaki bacak gergin.Kollar,kulakların yanından yukarıda birleşik.Öndeki dizi kırık olan bacağı öne doğru biraz esnetip,arkadaki bacağın topuğunu kaldırıp kendini öne doğru atacaksın.Suya girene kadar kollarını bozmamalısın ve başını kaldırmamalısın.Ellerin önce suyu yaracak ve böylelikle başın suya sert şekilde çarpmış olmayacak.Aksi durumda başını suya çarparsın,yada tam balıklama atlayamadıysan göğüs üstü düşersin su haşlar

Dalış şu şekilde olacak

BALIKLAMA ATLAMAK

tmm hocam eller baya önemli anlaşılan

• 1 metrelik çocuk havuzuna atlıyorum bir şey olmuyor ama doğru açıyı yakalaman kazım dik atlarsan perte çıkarsın

• gayet iyi yüzmeme rağmen şu balıklamayı bir beceremiyorum yer yerim yanıyor. suya düm düz girersen kendi boyunun 1.5 katı dibe gidersin bu yüzden 1.5 mt havuzda atlanılmaz Allah korusun beyin kanaması geçirirsin

• quote:

quote:

İlk atlayisinda sakın deneme. Bayaa bi alıştırma yap, ve suya dalar dalmaz yukarıya doğru çık, sığ suda yere çakılırsın ne olduğunu anlamadan

Ayrıca konu takip

hocam sığ suya atlamayacağım ana atlayıs pozisyonuna göre ellerin durusuna göre falan bir sorun çıkar mı diye sormak istedim

Bir sorun okmaz herhalde. Bak bi önerim var:
    Suya girmeden önce el parmakların dik duruyo ya suya doğru, suya girince ellerini, yeri tutacakmış gibi yap; zemine geldiğinde de ellerinle yerden kuvvet alıp kendini ileri veya yukarı doğru it. Hem sudan çıkarken havalı oluyo, hem de ileri yüzeceksen hızlıca başlıyorsun

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca konu takip

Bir sorun okmaz herhalde. Bak bi önerim var:
    Suya girmeden önce el parmakların dik duruyo ya suya doğru, suya girince ellerini, yeri tutacakmış gibi yap; zemine geldiğinde de ellerinle yerden kuvvet alıp kendini ileri veya yukarı doğru it. Hem sudan çıkarken havalı oluyo, hem de ileri yüzeceksen hızlıca başlıyorsun

sağolun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

ilk defa atladığında o balıklama olmayacak karınlama olacak deneyimle sabittir.

İlk defa balıklama havuza atlamayı denediğim gün aklıma geldi

• Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Ray Malifalitiko -- 10 Ocak 2013; 22:33:56 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Dalış şu şekilde olacak

BALIKLAMA ATLAMAK

tmm hocam eller baya önemli anlaşılan

Bizim buralarda balıklama böyle:)
     BALIKLAMA ATLAMAK

• 1 metreye bile balıklama atladım (1.90 Boyum) ayaklarının ve ellerinin suya girdikten sonraki hareketi çok önemli eğer kalas gibi bozmazsan şeklini dibe vurursun ama yön verebilirsen 1 metreden bile daha sığ yerlere atlayabilirsin. Ama bir keresinde Silivri de iskeleden balıklama atlamıştım tam olarak bilmiyordum o zamanlar neredeyse belimi kırıyordum bildiğin ayaklarım kafama değdi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.