merhaba arkadaşlar.bugün amerikadan akrabam d90 ımı getirdi ve karıştırmaya başladım.balıkgözü lens te sipariş etmiştim.opteka 0.35 hd2 almıştım.bu balıkgözü lensi makineye olmuyor sanırım ya da ben takamadım.sanırım makineye uydurmak için birşeye ihtiyaç var.d90 ın kaç mm olduğunu ve almam gereken şeyi kaç mm olduğunu öğrenmek istiyorum.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.iyi akşamlar
Kullandığınız lens nedir? Hani D90'a takılı olan objektif. Onun filtre çapına uygun değilse kullanamazsınız. Direk gövdeye takılan bir lens değil bu, lense takılan bir aparat.
Kullandığınız lens nedir? Hani D90'a takılı olan objektif. Onun filtre çapına uygun değilse kullanamazsınız. Direk gövdeye takılan bir lens değil bu, lense takılan bir aparat.
öncelikle belirtmem gerekiyor ki şu yazdığınız cümle ile beni değil kendinizi küçültüyorsunuz.kimse bunları bilerek doğmuyor.bende bu konuda yeni olduğum için bilmemem normal.ilk kez fotoğraf makinesi de kullanmıyorum.eğer birşeye yazık ise bence size yazık.2-3 şey biliyorsunuz diye kendinizi birşey sanıyorsanız hem de çok yazık.neyse cevap için teşekkür ederim.
böyle yorumlar yüzünden iki çift soru sormaya bile çekiniyorum. forum ne için var bunu tekrar bir düşünün isterseniz.
Yıllardır "ne aldığını bilmeden alma" diye tavsiye veririm insanlara. Yazık derken bilgi sahibi olmadan aldığınız ve yine bilgisizce kurcaladığınız ve tekrar bilgisizce bir de üstüne aparat aldığınız için yazık diyorum. Yoksa para sizin, keyif sizin; banane
D90 kaç mm umarım bulursunuz... SLR segmente hoş geldiniz.
d90 kit lensi ile birlikte geldi yani 67mm.balıkgözü ile ilgili olarak.elimde ucuza alma fırsatı vardı ve zamanım yoktu.bu yüzden çok araştırma yapamadan seçmek zorunda kaldım.aldığım ürünün fiyatı da gayet uygun.demek istediğiniz şeyin temelinde haklı olabilirsiniz ama karşıdaki insanın nasıl bir durumda aldığını bilmeden yorum yapmak hoş değil.
bu konuda eleştirmeden bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.burda istediğim şey yaptığım değerlendirilmesi değil sorunuma çare bulmaktır.
E tamam işte tüm sorularınıza kendiniz yanıt verdiniz zaten? 67mm filtre çapı olan bir objektifiniz var, aparat da bu çapa uygun olmalı aksi taktirde takamazsınız. Filtre adaptörleri de var fakat kenarlarda büyük ölçüde kararma yapar eğer aparatın çapı küçükse. Kısacası balıkgözü adaptörünüzün çapı uygun değilse hiç bulaşmayın, satın gitsin... Ya da çapına uygun geniş açı bir objektif alın.
67mm adaptörü de varmış.onuda kullanarak taktım fakat hiç bir fark oluşmadı sanki.dediğiniz gibi yanlarda kararma var.bu ürünün türkiyedeki fiyat durumu nasıl acaba?nette baktım ama birşey bulamadım.birde önerebileceğiniz ucuz bir balıkgözü var mı acaba?
Fiyat hakkında bilgim yok fakat açıkçası 67mm filtre çaplı bir balıkgözü adaptörün kendi çapı bayağı bir büyük olmalı. Muadilleri illa ki var fakat hiç bir zaman fisheye bir lensle bir olamazlar. Ucuz yollu balık gözü lensler mevcut fakat beklentileri düşük tutmak şartıyla kullanılmlaı. Adam gibi bir fisheye 2. elde 800TL civarlarında hatam yoksa.
Bu arada 67mm adaptörde taktığınızda kenarlarda kararma yapar fakat ortadan aldığınız görüntü balıkgözü etkisinde mi? Bazı balıkgözü lensler dahi ful kadraj doldurmak yerine daire biçiminde görüntü verirler.
hayır ne yazık ki balıkgözü etkisinde değil.o aparatı takmadığım zamanki görüntü ile neredeyse aynı.eğer istediğim gibi kullanamazsam sanırım önerdiğiniz gibi bu ürünü satıp,50mm lik bir lens alırım.başka bir lens alıcak param olmadığı için ve 50mm lensi çok öneren olduğu için onu düşünebilirim sanırm.siz ne dersniz bu konuda?
E kullanamayacaksanız elbette satmak ve başka yönde değerlendirmek gerek. 50mm fiyat/performans oranı çok yüksek bir lenstir, f1.8 diyafram ile çok yönlü isteklerinizi karşılar. (fiyatından dolayı 1.8 alacağınızı varsayıyorum)
Bu arada adaptörü lense sorunsuzca taktınız fakat etkisini mi göremediniz? Doğru taktığınıza emin misiniz?
Hocam kesinlikle yanlış anlamayın, eleştire açık bir yorum yapıyorum ve öğrenmek istiyorum. Bu balık gözü çekim olayından estetik, kalite veya teknik olarak ne gibi bir sempati duyuyorsunuz? Zevkler elbette tartışılmaz ama hadi sizin gibi adaptörle geçiştirenleri bir kenara koyarsak ultra geniş açı lensleri FF makinalarda kullanan ve tonla para veren insanları hiç anlamış değilim. Bu kadar uğraşılacak ve peşinden koşulacak ne gibi bir çekiciliği var acaba? Biriside çıksın anlatsın da; haaa bu nedenden diyim rahatlıyayım ya veya zevk ve estetik anlayışı diyin keseyim orada
Bende fisheye lense hayranlık duyarken 11-16mm gibi ultra geniş açı lensleri sevmem, dediğiniz gibi renkler ve zevkler
quote:
Orijinalden alıntı: seboist64
Hocam kesinlikle yanlış anlamayın, eleştire açık bir yorum yapıyorum ve öğrenmek istiyorum. Bu balık gözü çekim olayından estetik, kalite veya teknik olarak ne gibi bir sempati duyuyorsunuz? Zevkler elbette tartışılmaz ama hadi sizin gibi adaptörle geçiştirenleri bir kenara koyarsak ultra geniş açı lensleri FF makinalarda kullanan ve tonla para veren insanları hiç anlamış değilim. Bu kadar uğraşılacak ve peşinden koşulacak ne gibi bir çekiciliği var acaba? Biriside çıksın anlatsın da; haaa bu nedenden diyim rahatlıyayım ya veya zevk ve estetik anlayışı diyin keseyim orada
kesinlikle zevk meselesi.ben farklı birşeyler yaratmak için balıkgözü lensi almak istedim.ama bin tl gibi paralar vermem bu tür lenslere
Kestim o zaman
arkadaşlar bir sorum daha olucak.bu konuyla alakası yok ama.bu gece şarj edicektim bataryayı ilk kez fakat şarj cihazının fişi uymuyor evdeki fişlere.amerikadan geldiği için mi böyle oldu bilemedim ama ordaki prizlerle burdakiler farklı mı acaba diye düşündüm ama tamamen bilgisizce
şarj cihazından çıkıp prize giden kordon u bir yerlerden bulup almam gerekicek sanırm.
Amerika ve avrupa prizleri farklıdır Ya ara kablodan alın ya da ufak bir adaptör. İkisi de her yerde bulunuyor ve ikisi de ucuz. Şahsen kabloyu tercih ederdim, ekstra bişey taşımak yerine daha akılcı olur Standarttır zaten, müzik setleri vs hep o kablodan kullanır.
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
Amerika ve avrupa prizleri farklıdır Ya ara kablodan alın ya da ufak bir adaptör. İkisi de her yerde bulunuyor ve ikisi de ucuz. Şahsen kabloyu tercih ederdim, ekstra bişey taşımak yerine daha akılcı olur Standarttır zaten, müzik setleri vs hep o kablodan kullanır.
çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.ilk şarj olayıda sanırım bir şehir efsanesi.ilk şarjımı batarya ne zaman dolarsa çıkartıyım diye düşünüyorum.12-14 saat tutmanın bir anlamı olucağını sanmıyorum açıkçası.
Şarj cihazınıza özel dönüştürücülerden kullabilirsiniz. Sanırım üçlü girişe sahip bir priz istiyor elinizdeki ürün. Ürünün besleme voltajına dikkat ederek (bazıları 110 voltluktur, bunun için daha kapsamlı bir cihaz almalısınız bazıları direkt aynı voltajı üçlü sisteme dönüştürür) ve topraklama ihtiyacını da ön planda tutarak ilgili dönüştürü alabilirsiniz.
Edit: PlutosDady önce davranmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 28 Şubat 2011; 2:07:26 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme