Şimdi Ara

Baldur's Gate (1998) / Enhanced Edition (2013) [ANA KONU] (92. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
7
Favori
113.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: siberarmi

Ben kendimi yazın sonuna(umarım) doğru çıkacak olan Enhanced Edition'a saklıyorum :)
    Şu sıralar ne açsam diye düşünüyorum.

Enhanced Edition ile normal oyunun bir farkı olacak mı? Olacaksa önce normal BG'leri oynayıp sonra Enhanced'ı oynayayım, olmayacaksa önce normal BG'leri oynayıp sonra Enhanced'ı oynamayayım.
  • quote:

Kanıma giriyorsun hocam olmuyor ama :)

Valla ayartmış gibi olmak istemem ama gerçek bu, şu aralar bir wild mage turu atıyorum Bg diyarlarında. İlk oynayışım ama bayağı ilginç geldi. Hoş süprizler çıkıyor insanın karşısına...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TomAmca

quote:

Valla ayartmış gibi olmak istemem ama gerçek bu, şu aralar bir wild mage turu atıyorum Bg diyarlarında. İlk oynayışım ama bayağı ilginç geldi. Hoş süprizler çıkıyor insanın karşısına...

Yanlış kartı oynadın hocam :) Wild Mage ile BG1 den başlayıp bütün seriyi bitirmiştim zaten. Gerçekten çok değişiyor oyun zevki.
    Nedense hep benim gruba tepiyordu büyüler :) Benim elemanlar az tavuk/sincap olmadılar

Ama gene de aklıma girdin, MP ile 4 Wildmage yaratsam nasıl olur acaba...

• quote:

quote:

quote:

Yanlış kartı oynadın hocam :) Wild Mage ile BG1 den başlayıp bütün seriyi bitirmiştim zaten. Gerçekten çok değişiyor oyun zevki.
    Nedense hep benim gruba tepiyordu büyüler :) Benim elemanlar az tavuk/sincap olmadılar

Ama gene de aklıma girdin, MP ile 4 Wildmage yaratsam nasıl olur acaba...

4 WM ile mecburen tweak yüklemek lazım, yoksa büyü yetişmez ama sağlam makara olur. Aslında 4 kişi MP ile 4 WM oynamak lazım, o tam makara olur...

(işte bu gaza getirme amaçlıydı )

• Arkadaşlar guruba alabileceğim tavsiye ettiğiniz en iyi büyücü kim?Ben oynamayalı çok zaman oldu şu anda gurubumda Nalia, Minsc, Anomen, Aerie(sırf Minsc hatrına cadısız kalmasın) ve Korgan var.Benim karakterim Kensai/Mage.Şimdi kendi karakterimde sadece kendine yapabileceği koruma büyüleri var Nalia'yı damage büyüleri için kullanıyorum Aerie ise daha çok dispelci gibi sadece karşı büyüleri(breach, remove magic v.s.) diye düşündüm ama büyücüler hasar konsunda zayıf kaldı sanki Nalia'yı kaçırdıkları görevden sonra karşıma çıkan bir gurup var 5 kişilik büyücü bir Abi-Dalzim's Horrid Wilting çakıyor pert oluyorum gördüm mü kaçıyorum o yüzden engelleyemedim bir türlü.
  • quote:

Tam ikinci bir adresi yapıştıracaktım, mesajını gördüm. Hadi hayırlısı o zaman, bol keyifler. Ben de bu aralar BG oynuyorum yeniden... Hala zevk veriyor namussuz oyun...

Teşekkürler ilgin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: err86

Arkadaşlar guruba alabileceğim tavsiye ettiğiniz en iyi büyücü kim?Ben oynamayalı çok zaman oldu şu anda gurubumda Nalia, Minsc, Anomen, Aerie(sırf Minsc hatrına cadısız kalmasın) ve Korgan var.Benim karakterim Kensai/Mage.Şimdi kendi karakterimde sadece kendine yapabileceği koruma büyüleri var Nalia'yı damage büyüleri için kullanıyorum Aerie ise daha çok dispelci gibi sadece karşı büyüleri(breach, remove magic v.s.) diye düşündüm ama büyücüler hasar konsunda zayıf kaldı sanki Nalia'yı kaçırdıkları görevden sonra karşıma çıkan bir gurup var 5 kişilik büyücü bir Abi-Dalzim's Horrid Wilting çakıyor pert oluyorum gördüm mü kaçıyorum o yüzden engelleyemedim bir türlü.

Tek cevap Edwin, ama çenesi çekilmiyor lavuğun... Bir de Minsc ile birbirlerine girme ihtimalleri var, dikkatli olman gerekir.

Bu arada savunma büyüleri derken, level 5'te spell immunity diye bir büyü var. Spell immunity: necromancy seni horrid wilting'in bütün etkilerine karşı kurur. Bu da zaten senin kensaiye adamları kesmek için zaman verir.
    Hem Edwin'i alıp kimi çıkaracaksın ?

• Ya da Jan Jansen :) Çenesi çekilen tipte büyücü,
    Imoen'in de deneyebilirsin.
    Edwin ve Edwina'nın yeri başka tabi, bu Edwina olayı Elminister'a göndermedir bu arada, oda aynı tecrübeyi yaşamıştır kudretli büyücü olma yolunda.

Dragon Age originste Edwina adında cırtlak ve secimsiz bir barmen olduğunu biliyormuydunuz peki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 31 Mayıs 2012; 9:00:26 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: err86

Arkadaşlar guruba alabileceğim tavsiye ettiğiniz en iyi büyücü kim?Ben oynamayalı çok zaman oldu şu anda gurubumda Nalia, Minsc, Anomen, Aerie(sırf Minsc hatrına cadısız kalmasın) ve Korgan var.Benim karakterim Kensai/Mage.Şimdi kendi karakterimde sadece kendine yapabileceği koruma büyüleri var Nalia'yı damage büyüleri için kullanıyorum Aerie ise daha çok dispelci gibi sadece karşı büyüleri(breach, remove magic v.s.) diye düşündüm ama büyücüler hasar konsunda zayıf kaldı sanki Nalia'yı kaçırdıkları görevden sonra karşıma çıkan bir gurup var 5 kişilik büyücü bir Abi-Dalzim's Horrid Wilting çakıyor pert oluyorum gördüm mü kaçıyorum o yüzden engelleyemedim bir türlü.

Tek cevap Edwin, ama çenesi çekilmiyor lavuğun... Bir de Minsc ile birbirlerine girme ihtimalleri var, dikkatli olman gerekir.

Bu arada savunma büyüleri derken, level 5'te spell immunity diye bir büyü var. Spell immunity: necromancy seni horrid wilting'in bütün etkilerine karşı kurur. Bu da zaten senin kensaiye adamları kesmek için zaman verir.
    Hem Edwin'i alıp kimi çıkaracaksın ?

Nalia' yı çıkarırım diye düşünmüştüm üstelik Edwinle daha önce oynamadım değişiklik olur ama Nalia da gruptaki tek hırsız aynı zamanda(yazarken aklıma geldi) heralde bu gurupla devam edeceğim.Benim Kensai clasım yeni aktif oldu sayılır şimdi dediğin taktiği uygulayabilirim.Teşekkürler.

• quote:

Ya da Jan Jansen :) Çenesi çekilen tipte büyücü,
    Imoen'in de deneyebilirsin.
    Edwin ve Edwina'nın yeri başka tabi, bu Edwina olayı Elminister'a göndermedir bu arada, oda aynı tecrübeyi yaşamıştır kudretli büyücü olma yolunda.

Dragon Age originste Edwina adında cırtlak ve secimsiz bir barmen olduğunu biliyormuydunuz peki :)

Jan Jensen bir türlü ısınamadığım bir karakter o yüzden daha önce hiç almadım ben heralde genius potion ve scrollara biraz para verip büyü öğrenmeye bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi err86 -- 31 Mayıs 2012; 18:13:13 >
  • Bg1'de high edge mi ne bi yerde bi büyücü npc vardı scroll falan filan satıyodu hatta onu koruması icin bi golem cıkarmıs yanına o büyücüyü öldürdüm baktım iyi biseye benziyo tutamadım kendimi golemide öldürmeden kaçtım çok fena golem neyse işim düştü o büyücüye canlandırmak için bi cheat falan varmı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apaty123

Bg1'de high edge mi ne bi yerde bi büyücü npc vardı scroll falan filan satıyodu hatta onu koruması icin bi golem cıkarmıs yanına o büyücüyü öldürdüm baktım iyi biseye benziyo tutamadım kendimi golemide öldürmeden kaçtım çok fena golem neyse işim düştü o büyücüye canlandırmak için bi cheat falan varmı ki ?

CLUAConsole:CreateCreature(thalan)

Bunu bir dene yardımcı olur umarım...
  • Teşekkürler TomAmca gerek kalmadı zaten pekde gerek yokmuş oyun bitiyo sarevok a gidiyorum son 2-3 chapter cok hızlı gecti gibi geldi baldurs gate ye girince biraz duraksadım kocaman şehir salla subquest leri dedim subquestlerin cogunu yapmadım actım Walkthrough işime gelenleri yaptım ama candlekeep catacompları ne eğlenceliydi öyle elminsterı öldürmek ayrı bi keyifti Doppleganger olsa da
  • (önceki mesaj üstünden düzeltme yapamadım hata verdi)
    EDİT=

Abi yok böyle imkansız bişi görmedim ben sarevok ölmüyor mübarek templedeyiz hele o tazok yabanisi varya o bile tek başına party i dağıtıyor taktiğiniz falan varmı sizin ölmez bu böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: apaty123

(önceki mesaj üstünden düzeltme yapamadım hata verdi)
    EDİT=

Abi yok böyle imkansız bişi görmedim ben sarevok ölmüyor mübarek templedeyiz hele o tazok yabanisi varya o bile tek başına party i dağıtıyor taktiğiniz falan varmı sizin ölmez bu böyle

1. dispel magic (sarevok için), hayvanda haste var, kaçamazsın, thaco öyle sağlam ki herif ıskalamıyor... dispel magic tutmazsa, dispelling arrowları kullanabilirsin.

2. bir tane tavşanın olacak kaçacak sen vuracaksın

3. Summon animals / animate dead ne varsa çıkar....

4. hatta ve hatta web tarzı hareket önleyici büyüleri de dene

En önemlisi de hepsini bir arada çekme canına okurlar :))

• sayısız load dan sonra öldürdüm sword coast a devam edemedim öldürdükten sonra internetten baktım bazıları sarevok u öldürmeden önce sword coast görevlerini bitirceksin falan demiş sallaa yapmadım sword coast görevlerini bg 2 ye atladım hemen :)

bg 2 de bi yerde takıldım belki bug dur slums da değişik uzay mekiği gibi bi gri küre var kapısını actım girdim iceri icerde birileri vardı konustuk falan soldaki kapıdan heralde gittim halflingler çıktı önüme (galiba halfling di) neyse öldürdüm ilerledim falan golemin parçalarını birleştirdim kendi golemimi çıkardım gitti daldı ilerde birine sonra bi mage le karşılaştım navigator's room da tam ölücekti aklı başına geldi yere kapaklandı memleketime götür beni orda ölem falan dedi (yanlış hatırlamıyorsam) git heart of demon u bul dedi yok bulamıyorum ne kalp var ne şeytan var

• Dışarı çıkman lazım tekrar, demonların düzlemine gitmiş olman lazım. Elini sallasan demon heart dışarısı yani ama biraz kuvvetli sallaman gerekebilir :)
    Remove fear ile dolaş dışarıda mutlaka.

O halflinglerden düşüyordu galiba Gauntlets of Ogre Strength, onu mutlaka sakla oyundaki en güçlü silahlardan olan Crom Faeyr'ın parçalarındandır. STR yi 25 yapar direkt öyle diyim :)

Eklenti: Sword coast görevleri güzeldi aslında yapsaydın keşke .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 22 Haziran 2012; 11:04:36 >
  • quote:

Eklenti: Sowrd coast görevleri güzeldi aslında yapsaydın keşke .

Baba, görevler güzeldi de, o demon adamın canına okuyordu Ulgoth Bread'deki... Durlag tower ayrı dava zaten :)
  • Hehe acı yoksa, kazanç yoktur İlk oynadığımda az dayak yemediydim Durlag tower içinde, hele ki Avarice, Pride, Fear ve Love. Avarice'in backstableri yüzünden gerçek hayatta da paranoyak olmuştum habire gölgelerden biri çıkacak diye bekliyordum.

O demonı ilk seferde şanslı bir kaç critical(Kivan ve benim eleman makinalı tüfek gibiydi :)) ve güzel 2 fireballa çok rahat yenmiştim. Fireballa Cultistleri de kestiği için savaşın o kısmını görmemiştim hiç.
    2. oynayışımda daha melee ağırlıklı bir grupla ve az büyüyle girdim, Ghast olmayan mı ararsın, ele geçirilen Cultist mi ararsın oh oh.
    Olan dayağı yediydim

• o gauntlet str yi 18/00 yapan değilmi

ya insan bi yazar göreve dışarıda falan diye hiç aklıma gelmedi valla 10-15 kez turladım içeriyi :D

monk açtım fenaymış ya ama hala aklımda otutturamadım bi party minsc bi gözümde iyi olan bi de edwin i alırım korgan iyi aslında ama çok gıcık adam bi de ben lawfull good ken öldüresim geliyo korganı

bg 1 de bi olay vardı party deki birini atınca ilerde geri alınca aynı lvl de oluyodu ve çok geri kalıyodu almak istesemde almıyodum öyle bişey varmı bg 2 de

bide bhaalspawn olayı nedir pek anlıyamadım ben bhaal ın oğlu mu oluyorum şimdi ?
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.