Sonuna kadar okudum teşekkür ederim güzel yazıymış
Evet böyle şeyleri ben daha önce de okumuştum ama unutmuştum, teşekkür ederiz paylaşım için.
Bazılarını bilmiyordum.Paylaştığın için sağol.
verdigin bilgiler icin tskler
çok güzel bir paylaşım saol
Bende bugün bir yazı okudum onu paylaşayım.Depremden korumak içim mimar ve mühendislerin bulunduğu bir heyet oluşturuluyo.Heyet kolonların ordaki kilit taşlarını değiştirme kararı alıyo ve bunu nasıl yapacaklarını düşünüyorlar.Sonra bir kilit taşının orda osmanlı yazısıyla yazılmış bizzat Mimar Sinana ait bir yazı buluyorlar.Yazıda sizin bu kilit taşını değiştireceğinizi biliyorum diye başlıyo ve kilit taşının nasıl değiştirileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatıyo.Heyette taşı değiştiriyo.Mimar Sinan ın o yazısı galiba topkapı sarayında sergileniyomuş galiba
Leonardo da Vinci eşşeğini geri bağlasın onun popüler olması sadece tesadüfler zinciri olarak görüyorum, kendisi aynı zamanda sübyancıdır.
yazı çok harikaymış yazan aradaşın eline sağlık paylaşım için teşekkürler
Güzel ve bir o kadarda ilginç bir yazı.Teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Sefid.dL
Sen bunu okuduysan...
quote:
Orjinalden alıntı: ömeryılmaz
çok güzel bir paylaşım saol
Bende bugün bir yazı okudum onu paylaşayım.Depremden korumak içim mimar ve mühendislerin bulunduğu bir heyet oluşturuluyo.Heyet kolonların ordaki kilit taşlarını değiştirme kararı alıyo ve bunu nasıl yapacaklarını düşünüyorlar.Sonra bir kilit taşının orda osmanlı yazısıyla yazılmış bizzat Mimar Sinana ait bir yazı buluyorlar.Yazıda sizin bu kilit taşını değiştireceğinizi biliyorum diye başlıyo ve kilit taşının nasıl değiştirileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatıyo.Heyette taşı değiştiriyo.Mimar Sinan ın o yazısı galiba topkapı sarayında sergileniyomuş galiba
evet bunu ben televizyonda görmüştüm
minare olayını ufaktan izah etmek isterim.. mesele şudur..
bir minarenin üç tane kapısı var ve minarenin çapı 2 metre.. bu 3 kapıdan giren 3 insan farklı helezonik yollar izleyerek şerefeye çıkıyorlar.. ve helezonik yollar hiç kesişmediğinden birbirlerini görmüyorlar.. bunda ne var diyebilirsiniz.. ben de demiştim ama integral nedir öğrenince vaziyetteki mükemmeliyeti gördüm
biri özetlesin veya ss isteruuuuuuuuulkkkkkkkkkkk
quote:
Orjinalden alıntı: günlük süt emmiş
birrbirlerini görmeme olayı nedir ya bilen varsa açıklasın lütfen
hocam o şöyle oluyo.. daracık minarenin içinde yukarı çıkan 3 ayrı merdiven var. bu şekilde yukarı çıkanlar birbirlerini görmüyor.
Hepsini okudum. Sık kullanılanlara ekledim. İstanbul'a çok gittim ama Süleymaniye camisini gezmek nasip olmadı. Bi dahaki sefere inşallah.
Ters lale
Bildiğim kadarıyla Mimar sinan camiyi inşaa etmeden önce İnşaa edilicek yer Lale bahcesiydi ve Bahce sahibi yaşlı bir kadındı .. Cok ters olduğundan olsa gerek ters lale adı kalmıs az araştırayım bilgileri sunarım :)
keşke rahmetli yaşasaydıda bütün istanbul onun aklı ve hüneri ile şekiilenseydi şimdi bakıyorsun hertaraf saçma sapan yığma binalrla dolu gerçekten iğrenç
TEşekkürler dostum çooooooook güzel
Çok güzel. Teşekkürler.
paylaşım için sagol ilginç ve gusel bir yazıymış
tüylerim diken diken oldu eline sağlık..yazıyız yazanında emeklerine sağlık.