Şimdi Ara

Bakkala bile arabayla gidiyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle yazlığa otobüsle gittiğiniz zaman çok sıkıntı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakLEE

zenginin hali başka

Aslında yazardım ama çenem yorulmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Ağustos 2011; 2:57:59 >
  • 1 Şubat'tan beri arabasızım. 2 dükkan var, biri 8 diğeri ise 11 km kadar uzakta. Otobüs, metro veya korsan taksi kullanıyoruz. Bolca da yürüyoruz. Son birkaç yılda kilo aldım, göbeğim artık iyice oturdu ama araba gittiğinden beri kondisyonum arttı. Araba varken biraz koşsam nefes nefese kalırdım, bugün bir şey yetiştirmek için Gökhan Gönül gibi yaklaşık 60 metre depar attım ama hiç kesilmedim. Sadece hava sıcak olduğundan epeyce terledim. Gelgelim arabasızlık berbat birşey. Hele ki İstanbul gibi bir yerde inanılmaz vakit kaybı. Araba varken Fatih'teki dükkandan Acıbadem'deki okula sabah 10 buçuk gibi 15-20 dakikada giderdim. Otobüs-motor-minibüs yapınca 1 buçuk saat sürüyor. Ya da dükkanlardan birine 15 dk süren yol otobüs bekle, in yürü ya da aktarma yap; yahut minibüs bekle, metroya git, inince epey bir yürü; yahut taksiyi ara, 15 dk bekle, hıyar gibi kokuşmuş bir herif ve işe yaramaz arabasıyla gelsin, gecenin köründe işten eve yorgunluk yetmiyormuş gibi diken üstünde git. Allah'tan bir yakınım tatile topluca minibüsle gitti de arabası en azından bayram haftası bizde olacak. Kıçım rahata ersin biraz, özledim arabayı.

Ekleme: Keyfi gezileri, dolaşmaları da nasıl özledim anlatamam. Eskiden işten çıkar, pederi eve bırakır üzerimi değişir gece 12'de karşıya ya da başka bir yere giderdim; sabaha karşı dönerdim. Artık o da kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 28 Ağustos 2011; 3:13:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Özellikle yazlığa otobüsle gittiğiniz zaman çok sıkıntı oluyor

o bakkal her zaman eve uzak olur
  • Çevremdeki tahminen 2-3 km mesafedeki her yere yürüyerek giderim, hem ekonomi hem sağlığımız açısından yürümek iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

Dikkat ettimde 100 metreden uzak alanlara sırf arabayla gidiyorum, hani işime geliyor gelmiyor değil ama bir yandada çılgınlık olduğunun farkına vardım bunu nasıl engelleriz ki birçok kişide var sanırım bu

dünyada obezliğin nasıl yayıldığına dair şeyleri oku. az da olsa etkisi olabilir. şişmanlığın başlıca sebebi hareketsizlik. ha gerçi sende böyle şeyler olmayabilir ama ne olur ne olmaz diyecen önlemini alacan.
  • Evimiz yokusluk bir yerde. Yuruyerek ya da bisiklet ile 10 km lik yerlere bile giderim ama donusu cok sorun oluyor. Yokus bitmek bilmiyor.

Ve daha 2 gun once 40 derece gosteriyordu araba derecesi. Bu sicaklarda hic ama hic yuruyesim yok. Araba ile metro istasyonunun oraya park edip gidecegim yere metro ile gitmeyi tercih ediyorum. Vapurla da gidebilecegim yere metro ile gitmeyi tercih ediyorum serin olduklari icin.
  • 2006 da ehliyetimi aldığımdan beri aynı durumdayım yürümeyi unuttum gece gezmeleriri sırf vakit geçsin diye dışarı çıkmaları falan saymıyorum eskiden arkadaşlarla buluşup biraz çiğdem alır yürüyerek gezerdik şimdilerde gene biraz çiğdem alıyoruz ama arabayı sahile çekip oturuyoruz
  • 7/24 trafiğin eksik olmadığı yerlerde oturunca ister istemez yürüme alışkanlığınız oluyor. Kuruçeşme, Nişantaşı, Bebek gibi daracık yollu, epeski semtli yerlerde arabayla 500 metre ilerlemek için 2 saat trafikte takıldığımız oluyor. Dolayısıyla tabanvay stayla.
  • her 1 km yi, 10 dk katediyorsunuz.
    4,2 km lik yol 40 dk nın biraz üzerinde biter.
    2006 da arabamı aldım ve o zmaan kilo almayada başladım.
    önceleri kiloalmak için yırtınırken, şimdi kilo almamak için yırrtınıyorum.
    önce yemekleri azalttım.
    şimdi arabayı bıraktım.
    çok şişmanda sayılmam ama o 1-2 kiloyu veremiyorum.
    ne zor işmiş zayıflamaya çalışmak.
    yediğim yemeğe bakıyorum.
    bi de diğer insanların yediklerine.
    ben diğerleri gibi yesem 150-200 kilo olurdum herhalde.
    hareketsizlik çok tehlikeli bir durum
    masa başı iş yapanlar, kısa mesafelerde kesinlikle araba kullanmasınlar.
    kaliteli bir spor ayakkabı alıp yürüsünler.
    hem sağlıklı olurlar.
    hemde ekonomi yaparlar.
    kesinlikle tavsiye ederim.
  • Aynı durum bir çok arkadaşımızda olduğu gibi bende de var. Bu bir alışkanlık, bağımlılık. Zenginlik, fakirlikle alakası yok. Ekmek almak, bankaya gitmek artık onları saymıyorum. Özellikle akşamları yürüyüş yapardım genelde. Ama ehliyetimi aldıktan sonra(3 sene oldu) akşam saatlerinde arabayla gezer oldum. Bir seferliğine gece arabasız çıkıyım dedim sokağa yemin ediyorum 500 metre ötede cami var oraya kadar gittim dayanamadım geri dönüp arabayı alıp tekrar çıktım. Bu bir bağımlılık... Nasıl önüne geçicez bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araspoyraz -- 28 Ağustos 2011; 15:10:55 >
  • ben evden çıkmamayı tercih ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuğaşiberepe

Dün yaklaşık 250m uzaklıktaki arkadaşıma yürüyerek gitmek zorunda kaldım ve emin olun yürümeyi bile unutmuşum.Ayaklarım başka bir ayrı atıyor.Gittikçe manyak olmaya başladık

Kac kilosunuz :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Çevremdeki tahminen 2-3 km mesafedeki her yere yürüyerek giderim, hem ekonomi hem sağlığımız açısından yürümek iyidir.

aynen. sağlık açısından sorunum yok zaten kilo az fakat hem yakıt parası hem de gittiğin yerde adam gibi park yeri bulma derdi yüzünden yakın mesafelere ve merkez yerlere giderken arabayı çıkartmamaya özen gösteriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

quote:

Orijinalden alıntı: zuğaşiberepe

Dün yaklaşık 250m uzaklıktaki arkadaşıma yürüyerek gitmek zorunda kaldım ve emin olun yürümeyi bile unutmuşum.Ayaklarım başka bir ayrı atıyor.Gittikçe manyak olmaya başladık

Kac kilosunuz :-)

187 boy
    88kilo :))
    4 kilo daha vermem lazım.Kilo problemim olduğuna inanmıyorum yeme-içme alışkanlığımı düzene soktum.

• Bu sıcakta yürümek zor geliyor, bende arabayla gidiyorum ama klimayı açsam içerisi soğuyana kadar zaten gideceğim yere gitmiş oluyorum. Yine sıcak oluyor yani. En güzeli uzaktan kumanda ile aracı çalıştıran alarmlardan takmak. Aşağı inmeden basarsınız çalışır araç+klima.
  • Valla Antalyada sıcaktan çekilmiyor. Zaten artık bakkalda yok düzgün. Onun yerine Migrosa Tansaş'a gidiyoruz. E oralara girincede habire eksik bir şey geliyor aklına eve el ile taşınmayacak hale geliyor. Benim İstanbulda arabam yok burada ailemin aracını kullanıyorum artık o kadar zor geliyor ki taşımak Beşiktaşın yokuşlarında Migros sanal Marketten sipariş vermeye başladım. Sadece et ürünlerini gidip alıyorum zaten tek olduğum için çok fazla et almıyorum. Taşımak zor olmuyor.
  • Tam terside kötü.Yakın zamanda 0 araç aldık 5 seneden sonra. Peder alışamadı bir türlü :D direksiyonuda pek iyi olmadığından, hala her yere yürüyerek veya otobüsle gidiyor. Söyleyince de kızıyor
  • aynı sıkıntı bende de var arkadasım dedigin gibi neredeyse bakkala bile araba ile gidicem. bazen diyorum bugün metrobüsle gidiyim biniyorum adım atıcak yer yok ya klimayı acmıyorlar yada klima artık yetmiyor iyice stres yapıyorsun iniyorsun gidicegin yere kdar da yürüyorsun tekrar duraga geliyorsun falan filan. yada arabanla gidiceksin müzigini acıcaksın gidicegin yerin önüne kadar gidebiliyorsun birde park yeri varsa ohh mis gibi
  • arada sırada bisiklet kullanın, hem zevkli, hem de zinde tutuyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.