Şimdi Ara

Bakır kabloyu değiştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler evet bakır kablo geliyor o iki bakır uca da telefon kablosu elle sıkılmış bir şekilde bağlı olarak siplittera giriyor. Bu hatta bir zayıflamaya neden oluyor mu ? Ben direk bu kutudan splittera girmesini istiyorum soketin. Bunun için nasıl bir kablo almalıyım ? Bu kabloyu telekom mu çekicek ?

Aşağıdaki gibi bir kutudan geliyor eve telefon hattı. Sanırım bu kutuya saha dolabının uzaklığı ise 500 mt falandır. 6 mb alabiliyorum şuan ?

Resim evimin önüne ait değil beyler, temsili resim
     Bakır kabloyu değiştirmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 7 Ağustos 2012; 14:37:39 >

• su görüntü telekomun rezilligini bir kez daha ortaya koydu kablo olarak cat5 uygundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canım kardeşim burası ne böle rezillik. yazlık yer galiba. aynısı bendede böle idi. önce çalışan telefonun için arıza kaydı bırak. iş bunla başla. telefonun çalışıyor ama ayak yapacaksın. böle internete bağlanamıyorum diye. adam gelip bakacak. bu nasıl bir çalışma sistemi de. bir direk dikecek kadar acizmi telekom de. ben böle ettim. evimin önüne özel bana ait direk çektirdim. bütün kabloları düzelttim. 16 mbps sorunsuz tam almaya başladım 8 mbps alabildiğim halde. hee bide deki. memnunmusunuz de siz bu durumdan.
  • Beyler bu direk bizim evin hattının değil internetten buldum resmi.

Arıza kaydını nereden oluşturuyoruz peki ? direkten eve kadar biz elektririkçiye kablo çektiriyoruz ama kutuya bağlama işlemini telekom mu yapıyor ?

kabloları elle bükmede düzgün yapılmazsa hat zayıflaması olabilir. zaman içinde elle büktüğünüz kısımlar oksitlenerek daha fazla sinyal kaybı olabilir. telekom genelde scotchlock denen klemenslerle birleştiriyor kabloları. bu imkanınız yoksa düzgün bir şekilde küçük klemenslerde birleştirin ve hava teması olmayacak şekilde bantlayın.

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler bu direk bizim evin hattının değil internetten buldum resmi.

Arıza kaydını nereden oluşturuyoruz peki ? direkten eve kadar biz elektririkçiye kablo çektiriyoruz ama kutuya bağlama işlemini telekom mu yapıyor ?

şu yorumu görene kadar içimden bayağı ağır laflar etmek geliyordu ama yorumu gördüm şuan gülüyorum
    harbiden o nasıl bir kutu öyle bu nasıl bir çalışma sistemi çok tuhaf gerçekten.

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler bu direk bizim evin hattının değil internetten buldum resmi.

bence cat5 cat 6 ile hiç falan uğraşma derim. arıza kaydını 121 arıza kaydına bırak. yani telefonun çalışsa bile arıza kaydı bırak. sonra seni santralden ararlar. ee beyfendi telefonunuz çalışıyor. bakın sizle konuşabiliyoruz diye. canım kardeşim de. telefonla görüşüyoruzda internet ile iş yapabiliyormuyuz diye neden sormuyorsun. adsl sistemide sizin döşediğiniz bakır kablo üzerinden gelmiyormu? de.ttnet müşteri hizmetlerini arıyorum. onlarda size yönlendiriyolar. de ya siz benle oynuyorsunuz. eğerki işin içinde böle gidip geleceksek ben bir yere gideyim başlarınıza birazda ben oynayayim de. biraz böyle bastır telefonda.neyse gelelim konuya eğerki evin yazlık yada müstakil bir ev ise. içinden 2 ana damarlı bir kablo çekerler. bir ucunda kalın bir ince halat gibi bişi olur. onla gererler kopmasın diye. diğeri 4 ince damarlı beyaz-mavi-siyah-kırmızıdır. genellikle mavi-beyaz olanı kullanırlar. o kutudan tepeden senin eve kadarda bir tutucu çakarlar. o ince halat gibiyi bağlarlar işte artık bir yeri evin delerler içeri sokarlar. haaa bunu yapmıyolarmı uğraşmıyolarmı. aynen deki adsl de telefonuda telekom uğraşmadığı için kapatıyorum. sizide telekom genel müdürlüğüne şikayet ediyorum telefonunuzu vererek. çünkü arıza kaydının olduğu merkezde olur ve o arıza kaydını hangi personel işleme aldığını kayıtlıdır.ş ama bunu sen göremezsin sistemde. böyle olursa ya seve seve ya s...e s...e yaparlar. ben böle bir korkuttum dediğim gibi evimin önüne kadar kutudan hat çektirdim. sadece bana özel ve sonunda bak dedim bu 16 mbps hat bir koparsa yok kesilme yok parazit olursa artık vay halinize diye. neyseki 3 yere çaktılar tutucuyu hafifte gerdiler kabloyu. senin resimdeki gösterdiğin kablonun aynısı bendeki. ama öyle tabi baştan sağma değil. umarım yardımcı olabilmişimdir. yazlık yerlerde üzerine gitmedinmi asla ilgilenmezler. gerçi ben yaz-kış oturacağım için işler biraz karışık.
    sonra evine o siyah kabloyu soktun. sadece normal 3 damarlı alacağın telefon kablosunu bir kutu ile bağla. yada marketlerde veya elektirikçilerde satılan bir ucuna o evine giren kabloyu bağlarsın diğer ucu sana bildiğimiz jack ucu verir. onlada direk modeme gerisi işte spliter telefon falan filan biliyorsundur. kolay gelsin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozenir -- 7 Ağustos 2012; 23:01:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo tavsiyesi istiyorum
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bizim modemden çatıdaki access pointe kablo çıkıyor. telekom görevlileri geldiğinde sorun olacaktır sanırım ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.