Şimdi Ara

BAKİR ERKEKLER KANDIRILMAYA MAHKUMDUR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
5.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    malesef öyle hocam, şuan ben keşke biran evvel evlenebilsem diyorum ama para yok iş yok gelecek yok, günümüz dünyası para dünyası annemle babam 17-18 yaşında evlenmişler bugün bu yaşlarda evlenenlerin çoğugunun ailesi zengin vs öyle evleniyorlar.
  • Ne alaka kandırılmaya mahkumdur. Bu nasıl özgüven la. Bende 23 yaşındayım bakirim. Herkes kendine yakışanı yapar bu hayatta. Müslümanız diyorsak yukarida Allah var. Zinada en büyük günahlardan biri olduğuna göre ee ? kimi kandiriyo ? beni mi, kendini mi, Allah'ı mı ?

bir insan kendini zinadan uzak tutuyorsa yarın öbür gün evleneceğim kızda bakire olsun diye değil Allah ve günah işleme korkusundan uzak tutmalı. Yoksa hayatın neyi getirip önümüze koyup bizi imtihan edeceğini bilemeyiz .ha tabi biz Allah herkesin gönlüne göre verir, hayırlısını isteyip dua edip kendimize yakışanı yapıyoruz.

Bırak ilerideki eşinin geçmişini sorgulayıp kafayı yemeyi. sen hayırlısını iste. onun hesabı Allah ile. seninle değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni anlayabiliyorum güzel dostum.

Senin gibi erkeklerden az kaldı maalesef.(Senin gibi yaşamayanları küçümsemiyorum, yanlış anlaşılmasın)
    Bu devirde, cinselliğin bu denli allanıp pullanıp pazarlandığı ve insanların gözünün içine her an her dakika sokulduğu, gerek gıdalarla gerek izletilen film,dizi ve kliplerle insan biyolojisine ve zihnine müdahalelerde bulunulduğu bir devirde sabırlı kalabilmek, evlenmeyeceği birini kirletmemek, direnmek zor olanı.
    Ama her zorluğun içinde bir kolaylık vardır. Bunu unutma. İnancın var mı bilmiyorum. Eğer varsa, yaratıcı indirdiği kitaplarda şunları söyler.

Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır.

Dar kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır.

Zina eden bir erkek, eninde sonunda, zina eden veya müşrik bir kadınla evlenir; zina eden bir kadın da eninde sonunda, zina eden veya müşrik bir erkekle evlenir. Bu, gerçeği onaylayanlar için yasaktır.

Yaratıcı evlenmeye güç yetiremeyenler için sabır etmelerini, fuhuştan uzak durmalarını söyler.

Bu yazdıklarım inancı olanları bağlar. İnanmayan istediği gibi yaşamakta özgürdür.

Sen genç biri olarak sabır gösteriyorsun. Mücadele ediyorsun. Söylenilenlere uyuyorsun. Zor olanı yapıyorsun. Bunu başarmak her babayiğitin harcı değil. Hele de böyle bir devirde.
    Er ya da geç hak ettiğini bulacaksın dostum.

Şunu da unutma, ve içini karartma. Bu dünya yaşadığımız ve gördüğümüz kısıtlı çevreden ibaret dedğil. Farklı farklı milyonlarca insan var. Geçim sıkıntısı yaşadığı için okuyamayan, evden çıkamayan,

özgüven problemi olan, insanlarla iletişim kuramayan, kilolu olduğu için depresyona giren, engelli olan, işitme engeli olan, belki gözleri görmeyen....

Yine aynı şekilde senin gibi sabırlı olmayı seçen, evleneceği insanla,
    her anlamda kendine uyacak insanla birlikte olmayı tercih eden, bunun dışında ilişki tercih etmeyen vs.... Bunların hepsi insan.
    Hepsinin duyguları var. İçlerinde öyle temiz yürekler, zihinler varki.

Sen sabırlı ol, gün gelir fikirlerinin örtüşeceği, ortak paydada buluşacağın,senin gibi düşünen,senin gibi yaşayan birileri çıkar karşına.

Her şey gönlünce ve hak ettiğin gibi olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Hattori-

malesef öyle hocam, şuan ben keşke biran evvel evlenebilsem diyorum ama para yok iş yok gelecek yok, günümüz dünyası para dünyası annemle babam 17-18 yaşında evlenmişler bugün bu yaşlarda evlenenlerin çoğugunun ailesi zengin vs öyle evleniyorlar.
    Para şu an için olmayabilir. Fakat iş ve gelecek inşallah olacaktır. Hiç bir zaman gelecekten ümit kesmeyin.
    Üniversite okuyorum dedin. Eğer ileride çalışacağın bir iş ise, onun üzerinde şimdiden uzmanlaşmaya çalışmanı tavsiye ederim. Yada o işi yapmayacaksınız yine yapmak istedigin meslek üzerine uzmanlasmaya çalışın.
    Örneğin tarım ve hayvancılık üzerine bile
    İnternette o kadar çok pratik bilgiler varki. Sosyal medya gereksiz siteler, gereksiz sanal tartışmalara zaman harcamak yerine İnterneti faydalı işlerde ve mesleğinizde gelişmek için kullanmanizi tavsiye ederim.
    Bunu gerçekten aliskanlik haline getirin. Bir kaç ay sonra ne kadar ilerlediginizi göreceksiniz.
    Mesela yabancı dil olabilir. Pc programları olabilir. Mesleğiniz ne ise ona göre siz belirleyeceksiniz.

Evlenme ihtimalin olmayan bayanlarla sanal ortamda gönül ilişkilerine girme. Gerçekten evlenmek istediğin biri çıktığında, dürüst ol. Emek ver. Önemsediğini belli et.... Öyle biri muhakkak karşına çıkacaktır.

Yeterki ümidini koru ve hayatını meşru ölçülerde dolu dolu yaşamaya çalış.
    Gerçek hayatı sanal dünyada harcamayalım.

• güzel yorumlarınız için teşekkürler, umarım Allah herkesin kalbine göre birini nasip eder.
  • riaz kullanıcısına yanıt
    İşte o biraz zor.Size gelebilir ama söyliyim.Neden olsun ki? Sevgiliye illa çokmu ihtiyaç var? Sevgilisiz hayat süremezmi? Dini açıdan kendini dizginleyemezmi? Nefsine hakim olamazmı? Evlilğe kendini saklayamazmız? Erkekler bile başarabiliyorsa kızlar neden yapmasın? Ama anlıyorum ki siz zaten bu tür işlere bulaşmış olduğunuzdan bulaşmamış olanlara bir nefretiniz var.Ve görüyorum ki herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz buda sizin asla temizini bulamayış olacağının kıskançlığı.Herneyse ben kızları masum olarak gördüğümü söylemedim amma velakin her kızda aynı değildir ben genellemem.Sen nasılsan Allahta karşına onu çıkarır hiç şüphen olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtüöz

İşte o biraz zor.Size gelebilir ama söyliyim.Neden olsun ki? Sevgiliye illa çokmu ihtiyaç var? Sevgilisiz hayat süremezmi? Dini açıdan kendini dizginleyemezmi? Nefsine hakim olamazmı? Evlilğe kendini saklayamazmız? Erkekler bile başarabiliyorsa kızlar neden yapmasın? Ama anlıyorum ki siz zaten bu tür işlere bulaşmış olduğunuzdan bulaşmamış olanlara bir nefretiniz var.Ve görüyorum ki herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz buda sizin asla temizini bulamayış olacağının kıskançlığı.Herneyse ben kızları masum olarak gördüğümü söylemedim amma velakin her kızda aynı değildir ben genellemem.Sen nasılsan Allahta karşına onu çıkarır hiç şüphen olmasın.
    ben genelleme yapmıyorum kesinlikle ama söylediklerimde inkar edilemez gerçekler.İnşallah herkesin karşısına istediği gibi bir kız çıkar ama maalesef çoğu şeytan.Kızlar mantığa bakar acımasızdırlar olan erkeğe olur.Bir kız yüzünden 10 ocak yılır ama kıza bir şey olmaz gider yine evlenir başkasıyla.

• Evlilik, cinsellik vb konularda, forumdaki konuları ve kullanıcı isimlerini biraz takip edenler, bir kesimin amacını rahat anlayacaklardir.
    O kesime göre, evlenmek ve cocuk sahibi olmak gereksizdir!
    Onlara göre bayanların tamama yakınının illa bir sevgilisi olmuştur!
    Sevgilileri ile kimbilir neler yaşamışlardır!
    Hatta bazen burada öyle yorumlar görüyoruz ki öncesinde cinsel ilişki yaşamayan bayan, ilişki yaşamamış erkeği yeterince tatmin edemez!
    Evlilik dışı cinsel ilişki, iki cins içinde normaldir!

Onlara, uzak yakın akrabalariniz içinde aynımı düşünüyorsunuz diye sormak gerekmezmi?

Bunlara bir şekilde inanan saf delikanlım kimbilir karşı cinsi nasıl görüyor?
    Bir kez zina yapan biri evlenip mutlu bir yuva kuramazsa bunu büyük ihtimalle sürdürecektir.
    Onun için zinaya hiç bulasmamaliyiz.

Zamanimizda dini hassasiyeti olan insanların en çetin sınavlarından biride cinsellik.
    Onun içinde, bir an önce hayatını düzene koyup düzgün bir adayla geç kalmadan evlenilmeli.
    Çevrenizde böyle temiz insanlar erkek olsun bayan olsun muhakkak vardır. Yeterki gençler evliliği taşıyabilecek sorumluluk sahibi olsunlar.

• ilişkiler konusunda çok tecrübeli olduğumu söyleyemem fakat ilk sevgilisi ben olan bir kız aşırı derecede doyumsuz idi. Genel anlamda. Ve daha önce ilişkisi olmadığından benden her şeyi isteyebileceğini düşünüyor ve bunu reva görüyordu. Sonra daha önce sevgilisi olan biri ile kısa süreli ilişkim oldu ve o kızın değerimi daha iyi bildiğini farkettim. Demem o ki eğer bakirelik algısına çok takılmıyor iseniz ve kendinizi diğer erkeklerden bir gömlek üstün gösterecek özellikleriniz var ise, daha önce sevgilisi olmuş birisi ile daha mutlu olma olasılığınız daha yüksek.
  • bişi dicem

salak mısınız

just askin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-97901DBF5

valla kim ne derse desin. o yaşa kadar bakir kalıp evleneceği kişi geçmişte onun bunun altına yatmışsa ve diktirmişse(daha da kötüsü ağızdan arkadan yapmışsa) yani herif bildiğin enayidir abicim kimse itiraz etmesin. bu resmen genel evden karı almak gibi bişi oluyo. siz siz olun bir kadını iyi araştırmadan evlenmeyin
    İyi araştırsan bile belli olmuyor hocam piyango gibi birşey bu
  • geçmişte yaptığı flörtlere bakacaksın biraz akıllı olman lazım ki işin derinine inip öğreneceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: azimhan51

ilişkiler konusunda çok tecrübeli olduğumu söyleyemem fakat ilk sevgilisi ben olan bir kız aşırı derecede doyumsuz idi. Genel anlamda. Ve daha önce ilişkisi olmadığından benden her şeyi isteyebileceğini düşünüyor ve bunu reva görüyordu. Sonra daha önce sevgilisi olan biri ile kısa süreli ilişkim oldu ve o kızın değerimi daha iyi bildiğini farkettim. Demem o ki eğer bakirelik algısına çok takılmıyor iseniz ve kendinizi diğer erkeklerden bir gömlek üstün gösterecek özellikleriniz var ise, daha önce sevgilisi olmuş birisi ile daha mutlu olma olasılığınız daha yüksek.
    bu forumda takılan adamların ne gibi üstün gösterecek özelliği olabilir tam tersi olduğu için bu kadar bakire kız meraklısılar

• Gençler sizi kandıran sadece izlediğiniz hollywood filmleridir.

Oranın kültürü buraya terstir, o filmleri izleyip izleyip romantik ve hayal kırıklığına uğrayan tipler oluyorsunuz.

Hayat aslında meydan okumaktır, mücadeledir. Bunu kavga eden erkek aslanların yüzünde oluşan yaralardan görürsünüz..

Mesele dayak yemek yada atmak değil her seferinde kendinde ayağa kalkacak gücü bulmaktır.

Bu ülkede orman kanunları var ve işler her zaman bir noktada kaba kuvvete sarıp olmayacak kadar çirkinleşir.
  • Dert etme dostum. ama haklı arayışında seninle hem fikirim, yanındayım
    Meyvenin çok ısırılmışı kendini ya görünüşünden ya kokusundan ... illa bi yerinden belli eder.
    Kandırılmak çok kötü bi histir

• quote:

Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

bu forumda takılan adamların ne gibi üstün gösterecek özelliği olabilir tam tersi olduğu için bu kadar bakire kız meraklısılar

Alıntıları Göster
    Üstün özellik deyince hani çok yakışıklı olun falan değil. Nasıl ki 10km ötedeki parlak bir ışık seçilir sizinde o tür bir yanınız olsun diyorum. Yanlış anlaşıldım galiba.

• gönderinizi + ladım.peki kaderimizdeki temiz ise o zaman allah korusun karaköy e gitsek (malum iş için) kaderimize ne olur.Hayır yazdıklarınız güzel ama bende bu soruyu sorayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

gönderinizi + ladım.peki kaderimizdeki temiz ise o zaman allah korusun karaköy e gitsek (malum iş için) kaderimize ne olur.Hayır yazdıklarınız güzel ama bende bu soruyu sorayım dedim.
    Sorunun cevabını yaratıcı vermiş aslında. Benim anladıklarım şunlar;

Bir insanın kaderinin temizliği, başına gelecek hayırlar ya da belalar kendi amelleriyle,özgür iradesi ile vereceği kararlar ile doğru orantılı. (Bazı istisnai durumlar dışında.)

Er ya da geç adaletin sağlanacağını söylüyor yaratıcı. Yani bir insan bile bile kötü bir yola gidiyorsa bunun sonucunu mutlaka görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attan Inip Essege Binen -- 10 Haziran 2020; 18:40:50 >
  • değerli yorumuz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey

değerli yorumuz için teşekkürler
    Ben teşekkür ederim. Allah yolunuzu, bahtınızı güzel eylesin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.