Şimdi Ara

Bakır Blok nasıl işlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende bir kaç bakır blok var ve su soğutma sistemi yapacağım. Elimde hemen hertür alet var fakat bu aletlerle ince işler yapılamıyor.
    Hangi aletle bakırı işleyebilirim? Bir kaç yerde Dremel isimli aletten söz edildiğini duydum. Sitesine girip baktım, çok çeşitli uçları var, fakat bu uçlar bakırı kesip biçebilir mi diye aklımda bir soru işareti kaldı.

Bu Dremel aletinin uçları nasıldır arkadaşlar bilen yok mu? Bu uçlar bakırı işleyebilir mi??

Arkadaşlar bahsettiğim dremel uçları bu sitede var. Bunlardan uygun olanı ile bakır kesip doğrayabilir miyim acep?
  • Git bi tornacıda işlet. O sitedeki uçlara baktım. Sakın girişme. Mazallah elini kolunu parçalarsın. Onlar genelde dişçilikte falan kullanılır ve tecrübe gerektirir. Ben eski bi tornacı olmama rağmen onlarla iş yapmaya korkarım.
    .
    .
    .
    Birgün bütün isteklerin yerine gelecek...
  • abi boşver çok kasarr seni al bi hazır blok
  • az sayıda yaptıracaksan ve tanıdık biri yoksa çok paran gider.bence hiç bulaşma
  • Arkadaşlar uğraştım yeterince zaten, işi yarı yolda bırakma gibi bir niyetim de yok. Zaten şu ana kadar sadece bakırlara para verdim. O da 35 milyon falan tuttu. (2 tane 6x6x1.5 ve 1 tane 5x5x1.5) Tek bir bloku bile bu fiyata alamıyacağım için, pek önemsemiyorum

Bugün bir kaç yapı market dolandım, hakkaten de 1.5cm kalınlığında blok işleyecek bir alet bulamadım. Ancak spiral olabilir dediler ama o da ince ayar çekemiyor tabiki... Dremel ancak bakır levhayı keser dediler.

Pazartesi bi frezeciye götüreyim bakalım ne diyecekler...

Orjinalden alıntı: @yKuN

cnc de yaptır benim gibi mutlu ol

Hocam CNC diyon da, nasıl? Yani biraz pahalı tutmaz mı? Sen muhtemelen tanıdığa yaptırdın kurtuldun tabi Benim öyle bir tanıdığım yok malesef
  • hocam tanıdık biri yoksa bu işlere kendin girişme derim yoksa çok para isterler. tanıdık adam bedavaya yapar ama o adamlar zaten saatte bilmemkaç ytl lik iş yapıyorlar ki senin için 3 saatlerini falan ayırmaları lazım. bende kendim yaptırdım ve açıkcası pişman oldum. bunun kaynağı var işlemci üstüne sabitlemesi var, varda var... şimdiki aklım başlamadan önce olsaydı hazır alırdım.

ha ben kesinlikle kendim uğraşcam diyorsan git sanayide freze yazan bi yere anlaşabileceğin en iyi fiyattan yaptır dilediğin gibi. sonra da rekorlarla bakır kapağı kaynattırırsın olur biter
  • Hocam eğer 1 tane yapıcaksan (iştende pek anlamıyorsun sanırım) astarı yüzünden pahalıya gelir. Hemde dışarıdan aldığın gibi güzel bir görüntüsü olmayacaktır. Rekorlar contalar derken hem uğraştırır hemde paran ziyan olur. Sen en iyisi hazır satılan bloklardan al

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Hocam eğer 1 tane yapıcaksan (iştende pek anlamıyorsun sanırım) astarı yüzünden pahalıya gelir. Hemde dışarıdan aldığın gibi güzel bir görüntüsü olmayacaktır. Rekorlar contalar derken hem uğraştırır hemde paran ziyan olur. Sen en iyisi hazır satılan bloklardan al

İyide arkadaşım zaten ben 3 adet bakır blok almışım. 30-40 milyon harcamışım. Toplamda bu 3 blok bitince maliyet muhtemelen 80milyonu ancak bulur. CPU VGA ve NB için ayrı ayrı blok almaya kalksam en ucuzlarını seçsen yine 140milyonu kesin geçer. Bu ucuz blokların performansından da bazı kişiler şikayetçi.

Ben bu blokları yaptırtıcam veya yapacağım, bakalım maliyeti ne olacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

bizim iş yerinde 8 adet cnc varondan bedavaya gelio nerdeyse...

8 adet cnc demek ha. İyiymiş kardeş, maşaallah. Şu forum kardeşlerine de bi güzellik yapsan da blokları falan göndersek sana olmaz mı? Din kardeşiyiz yahu.
    Şöyle makul fiyattan falan yaparsan sen de kazanırsın.

• Dremel ve el matakabıyla işleyebilirsin. Ana hatları matkapla delip, kanalları oluşturmak için dremel kullanacaksın. Dremel uygun cut-offla bakırı tereyağı gibi keser.

- bakırı keserken cut-off diskleri max rpm'de kullan.
    - dremelle çalışıken muhakkak koruyucu gözlük tak
    - matkapla çalışırken delikler birbirine girmesin, arada 1-2 mm bakır kalsın.
    - cut-offları sonuna kadar kullan
    - eline dremel almamış adamlara kulak asma

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

Dremel ve el matakabıyla işleyebilirsin. Ana hatları matkapla delip, kanalları oluşturmak için dremel kullanacaksın. Dremel uygun cut-offla bakırı tereyağı gibi keser.

- bakırı keserken cut-off diskleri max rpm'de kullan.
    - dremelle çalışıken muhakkak koruyucu gözlük tak
    - matkapla çalışırken delikler birbirine girmesin, arada 1-2 mm bakır kalsın.
    - cut-offları sonuna kadar kullan
    - eline dremel almamış adamlara kulak asma

Hakkaten ben de bu cevabı istiyordum. Delikleri 1-2mm ara ile açmıştım ama aradaki yerleri kesemiyordum.
    Hocam geç kaldın malesef

Bugün gittim bir Tornacıya adam 3 Blok için 30 YTL alırım dedi. Ama işi çoktu, boşalınca beni çağıracak ve yapacağız. Yarın veya Çarşamba gününe olur sanırım.

Sonuçta 3 blok için bakır ve işleme maliyetim toplamda 65milyon oldu. Rekorların fiyatlarını bilmiyorum fakat çok fazla olacağını sanmam.

O Cut-off bıçakları nereden bulurum biliyor musun?

• orjinal dremel için cutofflar praktiker ve bauhausta var, orjinal cutoffların diğer kolpa dremellere uyup uymadığını bilmiyorum. bakırı işlerken dikkat et, bi kere imes bron metalde ham blok kestiriyordum bacağıma bakır parçası "saplandı", blok yaparken de 2 kere cutoff kırılıp koruyucu gözlüğe çarptı. dikkat edelim final destination olmasın.

Orjinalden alıntı: sertdemiry

Hakkaten ben de bu cevabı istiyordum. Delikleri 1-2mm ara ile açmıştım ama aradaki yerleri kesemiyordum.
    Hocam geç kaldın malesef

Bugün gittim bir Tornacıya adam 3 Blok için 30 YTL alırım dedi. Ama işi çoktu, boşalınca beni çağıracak ve yapacağız. Yarın veya Çarşamba gününe olur sanırım.

Sonuçta 3 blok için bakır ve işleme maliyetim toplamda 65milyon oldu. Rekorların fiyatlarını bilmiyorum fakat çok fazla olacağını sanmam.

O Cut-off bıçakları nereden bulurum biliyor musun?

En iyisini yapmışsın. Dremelle falan uğraşmaya değmez, adam frezede daha güzel bir şekilde sana yapar
    Ayrıca ben yapmak istiyorum dersende o kesme takımlarını (dremel uçlarını yani) bauhaus'ta yada carrefour gibi büyük alışveriş yerlerinden alabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.