Şimdi Ara

bakın kuzey kore nasıl bir ülkeymiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir seyler yapilmazsa bu ulkenin de oradan bir farki kalmayacak. Cekemeyenler eksiler simdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeiLucas -- 22 Aralık 2014; 20:30:35 >
  • Juche rejimi, Komünizm değil. Ayrıca tam bir karalama kampanyası başlatılan K. Kore gibi ülkeleri gidip inceleyerek bunları söyleyebilirsin, ordan burdan okuduklarınla değil. Ayrıca blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sterope -- 22 Aralık 2014; 20:37:44 >
  • Koreliler nasıl Altay soyundan geliyor aklım almıyor.
  • Bu kadar dışa kapalı bir ülkeden nasıl olurda bu kadar rejimle ilgili detaylı haberler butun her yerde dolaşır. Zamanında Sovyetlerde aynı mevzu dönmüştü mesela. Her ay gazetelerde öyle katliamlar böyle katliamlar yapıldı diye haberler. Sonra rejim değişti rusya belgeleri açık hale getirdi bir bakılıyor avrupada bir salgından 20 milyon kişinin öldüğü dönemlerde Sovyetlerde yanlış planlandığı gibi gitmeyen halk ihtiyaçlarından dolayı milyonlarca kişi ölmüş. Yok öyle onu dedi keselim bunu dedi doğrayalım.

Keza iki sistemin kurbanlarına bakıyorsunuz sosyalizmin, kapitalizmden dolayı olenler kadar can alması için iki uç tane dunya savaşı çıkartması gerekir.

Bu arada sosyalizm şudur, üretim araçlarının devlet elinde bulunması , halkın temel ihtiyaçlarının ücretsiz olması, herkese çalışma isrihdamı sağlanması, gelir uçurumunun çok az olması ve ne tuketeceksen onun üretilmesi. Sosyalizmin randımanlı olabilmesi için dünyanın yarısından çoğunun benimsemesi gerekiyor ki dışa bağımlılık olmasın ve israftan kaçılarak sadece ihtiyaç kadar üretilip insanların çalışma saatleri azalsın, herkes herşeye kavuşabilsin. Ve en son ve en önemlisi leninin dediği gibi 'demokrasi olmadan sosyalizm olamaz' sözü.

Basit diktatörlükleri sosyalizm ile karıştırmayın. Ondan sonra ışid islam bağdaştırması yapılınca hayvan gibi böğürüyorsunuz.

Kapitalizmin şuana kadar aldığı canlar sosyalizm ile mukayese bile edilemez.

Sovyetler kurulmasaydı ve kapitalizm, sosyalizm tehditi ile karşılaşmasaydı şuan günde 13 14 saat çalışıyor olabilirdiniz. Yada sosyal haklarınız çok daha kısıtlı olabilirdi. Öyle yada böyle sosyalizm dünya tarihini insanlık adına olumlu bir biçimde etkilemiştir ve Sovyetlerin hataları oldu diye b.k atılacak bir sistem değildir. Vikipediden tanım okuyup, komunizmin kanlı tarihi tarzı gerçekten uzak belgeseller izlemeyin. İngiliz tarihçileri iyidir tarafsız yazarlar açın kitap okuyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterope

Juche rejimi, Komünizm değil. Ayrıca tam bir karalama kampanyası başlatılan K. Kore gibi ülkeleri gidip inceleyerek bunları söyleyebilirsin, ordan burdan okuduklarınla değil. Ayrıca blok.

gidip görenlerinde yorumlarına baktım bu güzelmiş diyebileceğin hiç birşey yok ülkede. Ayrıca bloklaman umrumda değil.

• ka-tet kullanıcısına yanıt
    m.youtube.com/watch?v=gi41C9EeGTw&itct=CBkQpDAYAyITCPmXsPrB2MICFdE3HAodZGsAODIHcmVsYXRlZEimvIXM2ark8e0B&gl=TR&client=mv-google&hl=tr şunu dinle öyle konuş. Gidip görmüş gasteci konuşuyo. Ayrıca bilmediğimiz çok şey oldugundan eminim. Birde rusyanın hazırladığı raporları doğru kabul etmen saçmalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeidaraSanji

Koreliler nasıl Altay soyundan geliyor aklım almıyor.

Koreliler Altay soyundan gelmiyor.Altay dil ailesine mensup.

Türkler Saka kökenli yarı yarıya aryan beyaz yarı yarıya moğol.

Koreliler,Tunguzlar,Moğollar aynı ırktan geliyor

Lakin Anadolu Türkleri tamamen beyaz ari kökenli.

Kazaklar,Koreliler,Tunguzlar,Moğollar Mesajet yani sarı ırk kökenli.

• Şeriat yönetimine benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torres_35

Şeriat yönetimine benziyor.

şimdi sana şeriatın ne olduğunu sorsam el kesmeden kafa kesmeden bahsedersin

• ne kadar cahilce yorumlar var 2023 türkiyesi felan diyenler olmuş, tayyiple komünist bir rejimin ne alakası var?
  • biz de özgür olduğumuzu sanıyoruz. bizim durum daha vahim bence. onlar en azından özgür olmadıklarını biliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha435

m.youtube.com/watch?v=gi41C9EeGTw&itct=CBkQpDAYAyITCPmXsPrB2MICFdE3HAodZGsAODIHcmVsYXRlZEimvIXM2ark8e0B&gl=TR&client=mv-google&hl=tr şunu dinle öyle konuş. Gidip görmüş gasteci konuşuyo. Ayrıca bilmediğimiz çok şey oldugundan eminim. Birde rusyanın hazırladığı raporları doğru kabul etmen saçmalık.

Kardeşim zaten ben korede yapılan diktatörlüğün sosyalizme mal edilmesine tepki verdim. Bir yanlış anlaşılma olmuş rusyadaki belgeler ile Sovyetler zamanında yapıldığı söylenen katliamların var olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır demiştim yani oranın k.kore ile bir bağlantısı yoktu.

Mesela bu insanlara sosyalizm dersin sana derler kuzey kore, çin. Çinde sosyalizmin olmadığı gün gibi ortada özel sermayenin bulunduğu yerde sosyalizm mi olur. Onun haricinde k.korede sosyalizm var ancak yönetim biçimi tek adam olduğu için sosyalizmin sadece ekonomik boyutu işler durumda yani Sovyetlerin bile başarmalta çok zorluk çektiği ve çoğu donem başaramadığı çok partili sistem mevcut değil. Birde Küba ya bakalım mesela. Aynı şekilde tek insanda toplanmış yönetim var ve ülkeye bakarsak dikta edilen bir yaşam tarzı göremezsin. Bunun sıkıntısıda insanlara eğitimin verilememesi. Mesela kubadaki insan yaşamından memnundur ancak sosyalizmin getirilerini bilmekten yoksundur. Haliyle bu insanlara dışarıdaki yaşamın çok albenili geleceği düşüncesi ile ülkeler kendilerini dışa kapatıyorlar ve yazıda bahsettiğim gibi tek ülkede sosyalizm çok çok zor rusya gibi büyük coğrafyaya sahip bir ülke bile başaramamıştır.

Son olarak tüm devletlerden ayrı olarak venezueladan bahsetmek istiyorum. Seçimle gelen ve yavaş yavaş oturan bir sosyalist yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Halk sosyalizmi, sadece eşitsizlikten bunaldığı için bulunduğu sistemden çıkış değil, gelecek ve en ideal sistem olarak gördüğü için seçmiş durumda. Şuanda gerçekten sosyalizme verilecek örnek bu ulkedir sadece. Seçimler yapılır isteyen liberallere isteyen muhafazakarlara isteyen sosyalistlere oy atar. Halkta bilinç oluşmuş durumda kısacası.

Yinede petrol için oldurulen milyonlarca insan yanında, insanların tek tip giyinmesi çok daha masum ve insancıldır.

Bilmiyorum tek uğraşı insanların ezilmemesi olan bir sistemle bu kadar uğraşılması ve ezilen insanlarında buna çanak tutması bilgisizlikten başka birşey değildir. Mesela gunumuzden bir örnek ; f.gulen cemaatine yapılanlar sosyalistler tarafından tepki goruyorken hala gülen in çıkıp lenin e katliamcı demesi herşeyin özeti aslında. Çünkü bu insanlar guce ve paraya tapıyor tanrıya değil. Gucun ve paranın eşit dağıldığı bir sistem tabiki hoşlarına gitmez. Ama sosyalistler tüm geçmişe(stvnin gezi parkı olayları sırasında hukumet yanında yer alması, gülen in gezi eylemcilerine dolaylı yoldan veledi zina demesi) rağmen haksız olanı savunurken bile katliamcı konumuna düşüyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: torres_35

Şeriat yönetimine benziyor.

şimdi sana şeriatın ne olduğunu sorsam el kesmeden kafa kesmeden bahsedersin

Şimdi sana sosyalizmin ne olduğunu sorsam diktatörlükten bahsedersin.
  • Dedelerimizin mezarlarını okuyamıyoz

• quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys Stormborn

1984 adlı roman kuzey kore için yazılmış adeta

aynisini dusundum lan aynen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka-tet

quote:

Kardeşim zaten ben korede yapılan diktatörlüğün sosyalizme mal edilmesine tepki verdim. Bir yanlış anlaşılma olmuş rusyadaki belgeler ile Sovyetler zamanında yapıldığı söylenen katliamların var olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır demiştim yani oranın k.kore ile bir bağlantısı yoktu.

Mesela bu insanlara sosyalizm dersin sana derler kuzey kore, çin. Çinde sosyalizmin olmadığı gün gibi ortada özel sermayenin bulunduğu yerde sosyalizm mi olur. Onun haricinde k.korede sosyalizm var ancak yönetim biçimi tek adam olduğu için sosyalizmin sadece ekonomik boyutu işler durumda yani Sovyetlerin bile başarmalta çok zorluk çektiği ve çoğu donem başaramadığı çok partili sistem mevcut değil. Birde Küba ya bakalım mesela. Aynı şekilde tek insanda toplanmış yönetim var ve ülkeye bakarsak dikta edilen bir yaşam tarzı göremezsin. Bunun sıkıntısıda insanlara eğitimin verilememesi. Mesela kubadaki insan yaşamından memnundur ancak sosyalizmin getirilerini bilmekten yoksundur. Haliyle bu insanlara dışarıdaki yaşamın çok albenili geleceği düşüncesi ile ülkeler kendilerini dışa kapatıyorlar ve yazıda bahsettiğim gibi tek ülkede sosyalizm çok çok zor rusya gibi büyük coğrafyaya sahip bir ülke bile başaramamıştır.

Son olarak tüm devletlerden ayrı olarak venezueladan bahsetmek istiyorum. Seçimle gelen ve yavaş yavaş oturan bir sosyalist yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Halk sosyalizmi, sadece eşitsizlikten bunaldığı için bulunduğu sistemden çıkış değil, gelecek ve en ideal sistem olarak gördüğü için seçmiş durumda. Şuanda gerçekten sosyalizme verilecek örnek bu ulkedir sadece. Seçimler yapılır isteyen liberallere isteyen muhafazakarlara isteyen sosyalistlere oy atar. Halkta bilinç oluşmuş durumda kısacası.

Yinede petrol için oldurulen milyonlarca insan yanında, insanların tek tip giyinmesi çok daha masum ve insancıldır.

Bilmiyorum tek uğraşı insanların ezilmemesi olan bir sistemle bu kadar uğraşılması ve ezilen insanlarında buna çanak tutması bilgisizlikten başka birşey değildir. Mesela gunumuzden bir örnek ; f.gulen cemaatine yapılanlar sosyalistler tarafından tepki goruyorken hala gülen in çıkıp lenin e katliamcı demesi herşeyin özeti aslında. Çünkü bu insanlar guce ve paraya tapıyor tanrıya değil. Gucun ve paranın eşit dağıldığı bir sistem tabiki hoşlarına gitmez. Ama sosyalistler tüm geçmişe(stvnin gezi parkı olayları sırasında hukumet yanında yer alması, gülen in gezi eylemcilerine dolaylı yoldan veledi zina demesi) rağmen haksız olanı savunurken bile katliamcı konumuna düşüyor.

ben kuzey koredeki sistemin komünizm olduğuna inanıyorum ama senin dediklerine göre bunun komünizmle ya da sosyalizmle bir alakası yok. Artık ordaki sistem her neyse berbat bir sistem olduğu ortada. Venezuela nın nasıl biyer olduğunuda araştırcam bakalım nasıl nasıl yaşıyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: BağKurluSamuray

Bunlar hep komünizm
    Şaka bir yana bir ara insanları kestirecekleri saç tipleri bir ülkede devlet tarafından belirleniyordu kuzey kore olabilir ama tam emin değilim.

O haber önce erkeklerin saç şekline devlet başkanı karar veriyor şeklinde çıktı. Ama sonra anlaşıldı ki ordu mensubu tüm erkekler için tek bir saç modeli izni varmış ondan bahsediliyormuş.

• Kim Jong-Un hayatı gta tadında yaşıyor resmen.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.