Bır arkadasımda 2008 Megan II var.30.000 bakımı geldı.Bakıma Gıtmesı zorunlu mu?Gıtmese de olur mu?Cevap ıcın sımdıden Tesekkur ederım.
bakıma gitmesi gerekir tabi ama yetkili seviste girmezse bakıma garanti kapsamı dışında kalır. arkadaşın daha önce hiç araba kullanmamış mı periyodik olarak bakıma gider her otomobil
Kullanmaz olur mu?kendısı 26 yasında.Servıs cok pahalı yapıyormus.Arabayı 0 km olarak 1.5 sene once aldılar.Gecen yıl 15.000 bakımı 250 lıraya patlamıs.Bırde oncekı gıttıgınde araba on bes bın km bıraz gecmıs.Servıs muduru hemen getırmenız lazım 15 bını gecmıs falan demıs.Bana bıraz acayp geldı.Goturmese Garantıden cıkar mı?Bırede Megan II ler Kac yıl garantılı mekanık v.s.
Periyodik bakımları yapılmazsa araçları garantiden çıkartırlar. Servis müdürünün hemen çağırmasının sebebi ticari kaygılardandır sanırım. :) Her malzemenin belli bir kullanım ömrü vardır (yağın, filtrelerin, kayışların vs.) Kullanım ömrü dolduğunda değiştirmek lazım yoksa işlevlerini tam olarak yerine getiremezler. Kullanım kitapçığında bakımlarda yapılması gerekenler yazar. Mekanik garanti 2 yıldır. İmzamdaki aracımın ilk 2 yıl bakımlarını serviste yaptırdım, 2 yıldan sonra bakımları sanayide yaptırdım çokda hesaplı oldu. 15 bin bakımını serviste 250 yaptırmışsa, sanayide 140-150 yi geçmez. Ama sanayide iyi usta bulmak önemli, dikkat et. Ayrıca servise gittiğinizde biraz pazarlık yapın, ikna kabiliyetiniz yüksekse fiyatları biraz aşağıya çekebilirsiniz. Kazasız sürüşler.
Cevap ıcın tesekkur ederım.
yetkili servise gitmesi zorunlu mudur desen ya arkadaşım ben de hiç bakıma sokmayacak anladım.
yetkili servisten 2-3 ustanın 4-5 çırakla ayrılıp kendi özel servislerini kurdukları yerler var. aracı biliyorlar, orjinal parça kullanıyorlar, çok daha ucuza güvenilir yerler, ama bugüne kadar bizim 2003 megané'a servisten başkası dokunmadı
Ben hava filitresini uzun yola gitmeden önce veya 5 binde bir değiştiririm (1.3 CDTi).
Zorunlu olmasada götürmeniz sizin iyiliğinizedir. Aracın sarf malzemelerinin sınırı periyodik bakım zamanıyla belirlenir.
Dikkat edin; Aracınız garanti kapsamında ise özel servise gitmeniz garantisini bozabilir