Şimdi Ara

Bakım yapayım/yaptırayım derken cihazınızı pert ettirmeyin. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
9
Favori
9.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • thestell kullanıcısına yanıt

    Bence okuyorlardır ve içlerinde söyle diolardır. "Eyvah s.çtık adamlar biliyor naptımızı.Hatanın bizden kaynaklı olmadıgnı göstermek için yaptığım işlemlerdeki kanıtları yok etmeye önem vermeliyim".

    Makina susarsada sonuçta gpu anakart tertemiz teslim etmişim beni suçlayamıcak ehi ehi.


    Not:Gerekirse gidin tamirciye tamirci adama işini nasıl yapacağını öğretin parçama bu sekilde işlem yapılacak.Zarar görmesini istemiyorum herhangi bir hasar sonrasında Sorumlulugu alıyorsanız parcayı teslim etmeye hazırım diye belirtin. Yok bu sekilde kabul edemeyiz derse zaten işinin ehli tamirci deildir.

  • Babacım güzel anlatmışımda salağa anlatır gibi anlatıyoruz zaten afra tafra yapıyolar hemen bi çirkinleşiyor biz işimizi bilmiyoz mu bana mı öğretiyon ego tavan herkes de

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yok kardes ben abakusten girdim, turkce destegi daha gelmemis o yuzden ingilizce karakter kullanabiliyorum. guncelleme gelirse yesillendir.

  • Delide gönderdiğimiz tüm cpular izopropil ile temizleniyordu, ben satalı bikaç yıl oldu alan arkadaş hala kullanıyordur. Bu alkollerin içinde oksijen ile tepkimeye girecek bir şey yok uçucular zaten. Bu bağlamda temizlik babında kullanılmasında sakınca olmaz.

  • Dikkatlice izopropil alkolle silerim uzun zamandır bir sorun olmadı. Termal macununda böyle boca edilmesi yanlış. Eğer soğutucu yüzeyinin düzlüğü bozulmamışsa çok ince bir tabaka termal macun sürüp geçin, yeterli oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer teknik servisi nasıldır acaba, acer nitromu bakım yollamayı düşünüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thespaceofme

    acer teknik servisi nasıldır acaba, acer nitromu bakım yollamayı düşünüyorum.

    Kendiniz yapabilirsiniz aslında, videoları izleyin bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantisi daha bitmedi, acer laptopların içini açınca garanti dışı kalıyor malesef

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thespaceofme

    garantisi daha bitmedi, acer laptopların içini açınca garanti dışı kalıyor malesef

    Bence gerek yok o zaman. ısınmadan dolayı kapanma oluyor mu?

  • Merhabalar, batarya ups görevi görecegi icin, bataryasiz, sadece adaptör ile kullanmamanizi öneririm. Batarya ayni zamanda anakarttaki güc unitesine duzensiz voltaj girmesine engel olur, regüle eder.


    Rasgele, usb okumama gibi bir durum olsaydi, dogrudan güney köprüsü denebilirdi. Ancak dediginiz gibi sarj pozisyonunda, usb hub bolgesinde sorun olmuyorsa, bataryaya bağlı gözüküyor. Usb Hublara büyük ihtimal voltaj geliyordur ancak bagladiginiz herhangi bir şeyin amper çekmesi durumunda batarya kaynakli anakartta yeterli beslemeyi yapamıyorsa, problem yaşatabilir.


    Çogu noteebokta, batarya TDP değeri yani sagladigi guc degeri adaptore göre kisilmistir. 160 watt adaptöre sahip bir notebook bataryalı kullanimda 160 watt güç cekemez ,demek istedigim bu. Bir de Bataryanin ömrunu tamamlamasi, icerisindeki Li ion pillerinin kararsizlasmasi ve dediginiz gibi batarya kanalindaki pinlerin oksitlenmesi gibi bir problemde buna seebiyet verebilir. Bataryanizin degistirilip, tekrar sistemi test etmeniz gerekir. Cozum olmadigi takdirde, guney koprusu anakarta entegreli olan bir notebook sahibi iseniz, o bölgedeki smd kondansatörler kontrol edilmelidir.


    Usb Hubin bozulmasi port haricinde ise, bagli oldugu bolgedeki smd elemanlarin bozulmasindan kaynaklidir. Usb hubin devreli versiyonu varsa dediginiz gibi satin alip, sorunu cozebilirsiniz.


    Termal temizlikte, 4 yıl çok geç maksimum süre 1 yıl olmali, zira kullanilmasa bile içerisindeki macun kullanim disi oluyor.


    Son olarak sogutucunun oldugu özellikle ekran kartlarinin Ram çiplerindeki termal padlerin asla ama asla degistirilmemesi gerekir. Bunu da ek olarak geceyim. O Padler hem çok pahalidır hem de bazi kimseler o padleri cikarip yerine macun sürüyorlar ya da padleri cikartip, piyasadan aldiklari daha ucuz padleri kullaniyorlar. Goruntu olarak daha hoş da olsa işlev olarak ayni olmasi mumkun degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Valla benim kuzey de güney de anakarta entegre değil Flex yardımıyla güç sağlanıyor.

    Ekran kartimda yok benim. İşlemciye bağlı. Ram de anakarta bağlı.

    Model Lenovo yoga 900 ultrabook


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagleoneye

    Valla benim kuzey de güney de anakarta entegre değil Flex yardımıyla güç sağlanıyor.

    Ekran kartimda yok benim. İşlemciye bağlı. Ram de anakarta bağlı.

    Model Lenovo yoga 900 ultrabook

    sandy bridge mimarisi sonrası (2011 di sanırım) kuzey köprüsü işlemci içine alınmıştır.

  • anakartı alkolle komple yıkasan bile birşey olmaz ama özensiz davranılmaması taraftarıyım yinede

  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

    yok olmuyor fakat eskisine göre daha çok ısınıyor tabi ki

  • İlk defa kendim halletmeyip bilgisayarcıya uğrayıp laptopu temizliğe bıraktım. Aynı bu şekilde patlattılar cihazı. 8klik laptopun yaklaşık %70 değerini kurtarabildim.

    İşi bilgisayardan anlamayan kesime 50-100tlye format atmaktan ibaret olan kişilere 15 bin liralık bilgisayarlarınızı bırakmadan önce iyi düşünün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sieger

    yok kardes ben abakusten girdim, turkce destegi daha gelmemis o yuzden ingilizce karakter kullanabiliyorum. guncelleme gelirse yesillendir.

    Senin zeka seviyen oymuş zaten dert etme ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartının macununu ve padlarini değiştirmem lazım çok ısınıyor ama padlar ve macun çok pahalı bu işi guvenilir şekilde referanslı yapan biri var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.