Şimdi Ara

Bakan Ersoy: 'Gelenlerden aşı testi istemeyeceğiz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ''Türkiye, yurdışından girişlerde istenen PCR testini 15 Nisan'da gözden geçirilecek. İngiltere’den gelenlerden aşı sertifikası sormayacak'' dedi.

    Bakanı Ersoy'un BBC ONE televizyonuna yaptığı açıklamaları İngiliz The Telegraph gazetesi, ‘’Türkiye, İngiliz tatilciyi covid denetimi olmadan kabul eden ilk ülke olmayı planlıyor’’ başlığıyla haber yaptı.

    Haberde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un şu açıklamalarına yer verildi:

    ''Geçen yaz olduğu gibi, bu yaz da İngiliz turistleri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Türkiye'ye dönük seyahatlerin düşük riskli olması amacıyla, dünya standartlarında sınır kontrolleri yapıyoruz.

    Bu süreçlerin dünya standartlarında olması amacıyla İngiliz otoriteleriyle birlikte çalışıyoruz.

    Türkiye'ye girişlerde aşı sertifikası sormayacağız. 15 Nisan'dan sonra vaka durumuna bakarak, ülkeye giriş yapan İngiliz vatandaşlarından PCR testi talep edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. İngiliz hükümetinin uygulamaya koyduğu aşılama programı ve yaz başına kadar nüfusun önemli bir bölümünün aşılancak olmasından dolayı, girişlerde PCR testine gerek kalmayacağını umuyoruz.

    ‘’Özel sigorta paketi sunuyoruz’’

    Türkiye'deki oteller, 'Güvenli Turizm Sertifikası' kapsamında, turistlerin Türkiye'den İngiltere'ye veya başka ülkelere gitmeden önce gerekirse test sonuçlarını alabilmeleri için test olanakları sağlıyor. Test ücreti yaklaşık 30 euro ve uluslararası havalimanlarında da test merkezleri mevcut. Türkiye ayrıca 15 euro karşılığında tedavi ilaç ve acil balım giderlerini karşılayan özel bir sigorta paketi de sunuyor.”




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 17 Mart 2021; 10:27:50 >







  • ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ‘Gelenlerden aşı testi istemeyeceğiz” açıklamasının İngiltere’de tatilciler arasında yankı bulduğu belirtiliyor.

    İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, bakanın bu açıklaması üzerine Türkiye'nin İngiliz turistlerin bir numaralı tatil seçeneği haline geldiğini yazdı.

    Terry Richardson imzalı haberde "İngiltere'nin başarılı aşı kampanyasının meyvelerini vermeye başladığı" belirterek "Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un İngiliz turistleri dört gözle beklediklerini açıklaması, 2021'de bölge ülkelerini ziyaret etmeyi uman milyonlarca İngiliz'e bir Akdeniz ışık demeti gibi geldi" deniyor.

    Haberde özetle şöyle deniyor:

    "Ersoy'un İngiltere'den gelen tatilciler için aşı pasaportu gerekmediğini ve 15 Nisan'dan itibaren PCR testi de istenmeyebileceğini söylemesi, İngilizlerin yeniden Akdeniz'in bazı en iyi sahilleriyle dünyanın en iyi mutfaklarından birinin tadını çıkarması ve eşsiz antik kentleri ziyaret etmesi umudunu artırdı."

    'Sadece İngilizler için değil, Türkler için de iyi haber'

    "Türkiye'nin kapanma sürecinden çıkması beklentisi, sadece İngilizler için değil, geçimlerini turizmden sağlayan milyonlarca Türk için de iyi bir haber. Turizmin ülke ekonomisindeki payı yüzde 12. Türkiye, pandemi öncesinde; 2019'da 2,5 milyondan fazla İngiliz turist ağırladı. Covid dalgasının çekilmesinden sonra bu sayı şüphesiz artacak.

    "Ayrıca İngiliz sterlininin değerinin 10 TL'yi aşması nedeniyle Türkiye'de tatil sadece muhteşem bir deneyim değil aynı zamanda çok da ucuz olacak.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.