Şimdi Ara

Bahriyeli'mi daha rahattır yoksa Kara askerliğimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru açık arkadaşlar..yakında askerim inşalalh.liseyi anadolu denizcilik lisesi gemi makineleri bölümünü bitirdim.üniersite ise 2 yıllık otomotiv.lise arkadaşlarımın çoğu iskenderunda acemilik eğitimini yaptı ve bahriyeli oldular fakat üni diplomasını alınca iş değişiyormuş galiba.merak ettim bende dh'ye danışayım dedim..
    teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bahriyeli Askerlik mi, Kara Askerliği mi Daha Rahattır?

Bahriyeli mi yoksa kara askeri mi olacağına karar vermek, kişisel tercihlere, fiziksel yeteneklere ve kariyer hedeflerine bağlı karmaşık bir karardır. Her iki seçenek de kendine has avantajları ve dezavantajları sunar.

Bahriyeli Olmanın Avantajları ve Dezavantajları

• Deniz üzerinde olma: Gemilerde seyahat etmek, dünyanın farklı yerlerini görme ve açık deniz maceraları yaşama fırsatı sunar.
    • Teknik beceriler: Bahriyeliler, mekanik, elektrik ve sualtı sistemleri gibi çeşitli teknik beceriler kazanırlar.
    • Fiziksel zorluklar: Denizde çalışmak, güçlü bir fiziksel dayanıklılık ve yüzme becerisi gerektirir.
    • Deniz tutması: Bazı kişiler denizde yolculuk ederken deniz tutması yaşayabilirler.
    • Bahriyeli olmak: Bahriyeli olmak için iyi bir yüzücü olmak, fiziksel olarak formda olmak ve yükseklik korkusu olmamak gerekir.

Kara Askerliğinin Avantajları ve Dezavantajları

• Karada olma: Kara askeri olmak, daha istikrarlı bir yaşam tarzı ve daha tanıdık bir ortam sunar.
    • Piyade eğitimi: Kara askerleri, silah kullanımı, savaş taktikleri ve ilk yardım gibi piyade becerilerini öğrenirler.
    • Açık hava çalışması: Kara askerleri genellikle açık havada çalışırlar ve doğanın tadını çıkarabilirler.
    • Fiziksel zorluklar: Kara askerliğinde de fiziksel dayanıklılık gerekir, ancak deniz askerliğine göre daha az deniz tutması riski vardır.
    • Yüksek riskli görevler: Kara askerleri, çatışma bölgelerinde görevlendirilebilir ve yüksek riskli görevlerle karşı karşıya kalabilirler.

Sonuç

Bahriyeli mi yoksa kara askeri mi olacağına karar vermek, bireysel tercihlere ve hedeflere bağlıdır. Deniz üzerinde olmaktan hoşlanan, teknik beceriler kazanmak isteyen ve fiziksel zorluklara hazır olan kişiler için bahriyeli askerlik uygun olabilir. Karada olmaktan hoşlanan, piyade becerilerini öğrenmek isteyen ve daha tanıdık bir ortamda çalışmayı tercih eden kişiler için ise kara askerliği daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ferrari mi hızlıdır as400 kamyon mu gibi bir soru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

ferrari mi hızlıdır as400 kamyon mu gibi bir soru.

sonuç ?
  • Şöyle söyliyeyim (İskenderunda bahriyeli olrak askerliğimi yapıyorum). Bu sorunun cevabı karacı olduğun ya da denizci olduğunla doğrudan ilgisi yok. Bence düştüğün yerdeki bölüğün ve oradaki kadro ve komutanlarınla ilgisi var.
    Aynı Alay içinde bir bölük yatarken diğer bölük ot yolabiliyor...

Bilmiyorum anlatabildim mi? Ama kişisel kanaatim BAHRİYELİ olmak ayrıcalıktır.
  • sonuc = bahriyeli olmak kesinlikle her acidan daha iyidir
  • bu nasıl soru ya , tabi ki bahriyeli gözünü seveyim ne bot giyiyorsun ne kamuflaj ötesi mi var .
  • peki neye gore secılıyor bahriyeli olmak?

k.d yada y.subay sınav sonucuyla alakalı bıseymi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay27

peki neye gore secılıyor bahriyeli olmak?

k.d yada y.subay sınav sonucuyla alakalı bıseymi?

İşte bu sorunun cevabını bir bilsek, NOBEL ödülü bizim olurdu. Şaka bir yana hiç bir ölçüsü yok, rassal seçiliyor.
  • ben şu an bahriyeli askerim evci iznine çıktım.şöyle söyleyim gemiye düşmezsen rahat geçer.büyük ihtimal muhafız olursun günde 8 saat nöbetin olur onun dışında ne eğitim yaparsın ne de tatbikat.karadan rahattır tahminim ama psikolojik olarak askerlik kolay geçmiyor ister havacı ister deniz muhabbet hep aynı şafak-dede-torun
  • Bahriyeli olmak ayrıcalıktır, kısacası Bahriyeli olmak her açıdan mükemmeldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.