Şimdi Ara

Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
18.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kuzenim Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi'ne gitmek istiyor burslu olarak.494,5 civarı bir puan aldı.Bu yılki sıralamalar yüzünden Galatasaray Lisesi tutmuyor,çünkü 800'lerde bir sıralamaya sahip.Ama gönlü Galatasaray'da kaldı tabiki.Hiçbir yerdede Bhaçeşehir Anadolu'nun taban puanını bulamıyoruz.Her ne kadar GS'ye giremesede yinede puanı iyi olan çocuklar istiyor anlarsınız ya.Diğer liselere gitme şansı yok çünkü burslu gitmek zorunda.Oraya da bu puanla burslu alırlar herhalde.Ama dediğim gibi eğer bilgisi olan beni bilgilendirsin ve taban puanını yazsın,şimdiden teşekkürler..

• burslu gitmesin ezerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama başka seçeneği yok,aslında istanbul erkek falan istiyor ama babası ancak tam burslu gönderebilir ee istanbul'da oluncada kabul edebilir.sen orada mı okuyorsun
  • Bahçeşehir kolejinde (Fen tekno. lisesi DEĞİL) bir proje sınıfı bulunuyor...

Geçen yıl o sınıfa son 480 puanla öğrenci aldılar...

Yani Bahçeşehir fen lisesi 24 kişi, ona paralel kolejde de 24 kişilik bir proje sınıfı mevcut...

Her iki sınıfa da aynı öğretmenler giriyor, ancak fentek sınıfında artı olarak teknoloji dersleri mevcut... (der programı kısmen farklı)

Normal Bahçeşehir koleji ise 350-400 civarında bir taban puana sahip...

Bu dediğim o kolejin PROJE SINIFI...

Okulu arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz...

Not: Bu arada bu yıl 800. olan öğrenci İEL e ilk yerleştirmede %99 girer. İEL ve GSL devlet okuludur, burs gerektirmez.
  • ama kayıt için 3-4 bin tl alıyorlarmış,kuzenim ondan bahsediyor sanırım.yani 3-4 bin lirayıda gözden çıkarsın artık diyebilirsiniz ama olmuor işte,bir de harçlık falan gidecek çünkü,ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black*

ama kayıt için 3-4 bin tl alıyorlarmış,kuzenim ondan bahsediyor sanırım.yani 3-4 bin lirayıda gözden çıkarsın artık diyebilirsiniz ama olmuor işte,bir de harçlık falan gidecek çünkü,ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Geçen yıl Bahçeşehir fen tek. lisesine giren son öğrenci 210. sıra gibi bir noktadaydı... (Yaklaşık söylüyorum)

Bu yıl ki puanlara baktığımızda ise o sıradalardaki öğrenciler 497.2 gibi bir puana sahipler...

Eğer bu AOBP-OBP kargaşasından devlet fen liselerinden özel fen liselerine kayış olursa, Bahçeşehir, Fatih Samanyolu fen lisesi gibi okulların puanlarının 497 üstü olması şaşırtıcı olmaz...

Diğer yandan GSL puanının 495 üstüne İEL puanının ise 494 üstüne taşınması kimseyi şaşırtmamalı...

Aslında iki okul için olası puanları da hesaplamak zor değil, neyse...

İşin para yönüne gelirsek...

O puanı getiren bir öğrencinin Bahçeşehir kolejinin tam burs vereceğini düşünüyorum...

Zaten eğer GSL ye de gitseydi 4500 TL yatılılık parası + 3500 TL kayıt parası (vakıfa) ödeyecekti...

Bahçeşehir ile konuşmanızı öneririm...

Not: Gene de İEL seçeneğini bu kadar kolayca elemeyin isterseniz...

• Arkadaşım Bahçeşehirde oturan yeni bir İEL mezunu olarak sana bu konuda yardım edebileceğimi düşündüm.

İlkokulu da Bahçeşehir Kolejinde okuduğum için bir sürü arkadaşım var. Burslu olan insanlar, o denilen proje sınıfındakiler, ders durumu gayet düzgün insanlar ki okul içinde ezilme durumu da yok. ( Tabi ki bir geziye bütün arkadaşları gider de maddiyattan dolayı kendisi gidemezse, üzülür; ama bundan dolayı kimse de ezmez) (ki aynısı İEL için de geçerli). Bahçeşehir Koleji'ne gözünüz kapalı gönderebilirsiniz. Dershane problemi de olmaz, çünkü haftasonları aynı hocalar okulda ders vermeye devam eder ki, hocalar Uğer Dershanesi ve Bahçeşehir Koleji aynı kurum olduğu için, hocaların kalitesini söylemeye gerek yok...

Şimdi bir de İEL'e geliyim. Okul başlangıcında sizden yardım manasında belli bir miktar para isterler. Ama bunu karşılayamayacak durumdaysanız üstünde durmazlar. Benim ailemin durumu iyiydi ve zaten İEL'i kazanmamın sevinciyle de, o an o yardım parasını düşünmeden verdiler. Ama benden sonraki arkadaşlardan birinden bize göre çok daha az para alındığını biliyorum. Ki bizim okulda Yatılı kalmak da ücretsiz, okumak da. Hani harcayacağı tek para gezmek ve o gün ki yemeği beğenmezse yiyeceği yemek parası olur. Sayısal derslerin öğretmenlerinin hepsi Alman ve ders müfredatı normal liselerden farklı. Bu 11. sınıfta dershaneye başlayınca büyük bir problem oluyor. Çünkü hem okulda hem dershanede iyi bir şey yapmaya çalışıyorsunuz, kimisi yapabilse de, genellikle öğrenciler, ÖSSci ve Abiturcu olmak üzere ikiye ayrılıyor. ( Abitur = Almanya ÖSSsi). Ben ne kadar okul boyunca ÖSSci olsam da istediğim kadar iyi bir sonuç alamayacağım için Almanya'ya gidicem büyük bir olasılıkla. Hani böyle bir çifte şansımızın olması bile çok güzel bir durum bence.

Ben zamanında Fen ve Teknoloji Lisesine de girebiliyordum ki ilkokulum da aynı kurum olduğu için üstüme belli bir baskı yüklemişlerdi. Tabi benim girdiğim sene daha 2. senesi olması vb. durumlardan dolayı tercih etmedim. Şuan olsa yine tercih etmem İEL gibi bir lise varken. Çünkü Bahçeşehir küçük bir uydu kent ( ne kadar son zamanlarda büyüse de), ama okulunun Sultanahmet'te olması, her yere yakın olman çok güzel bir durum. Ne kadar ailelere İEL'e giderse daha çok gezer, demek iyi bir şey gibi gelmese de, insanları sosyal açıdan çok geliştiren bir okul İEL.

İEL için dediklerimin çoğu Galatasaray için de geçerlidir büyük olasılıkla. Galatasaray'ın en iyi özelliği Taksimde olması ve Galatasaray Üniversitesine rahatlıkla geçebilecek olması bence. Ama şöyle bir olay daha var ki, ne kadar bizim okulda güzel bir abi- kardeşlik olsa da, Galatasarayda çok sert bir abi- kardeşlik ilişkisi var.

Umarım ki doğru bir karar verirsiniz, ve bu karar verilirken girecek olan öğrencinin düşüncelerine de yer verirsiniz :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anadolu lisesinden fen lisesine
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ama kayıt için 3-4 bin tl alıyorlarmış,kuzenim ondan bahsediyor sanırım.yani 3-4 bin lirayıda gözden çıkarsın artık diyebilirsiniz ama olmuor işte,bir de harçlık falan gidecek çünkü,ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

olur mu hiç öyle şey ?

orayı o çocuk kazandıysa 1 kuruş para isteyemezler senden.

sen koleje tam buraslu yollasan ailesi oradaki etkinlikler için para yetiştiremez. millet zaten zengin, ezilir çocuk içlerinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır hayır istemişler parayı.bir tandıkları var da onlar söylemişti.tanıdıkları galatasarayada gitmiş oradan da vakıfa yardım için falan istemişler.tabi istemezseniz vermezsiniz demişler ama sonuçta devlet okulu ama alıyor kuzenimin puanı da o kadar yüksek değil zaten bu yılki sıralamaya göre,yani para istemeleri yüksek ama bakacaklar yani belli değil
  • quote:

hayır hayır istemişler parayı.bir tandıkları var da onlar söylemişti.tanıdıkları galatasarayada gitmiş oradan da vakıfa yardım için falan istemişler.tabi istemezseniz vermezsiniz demişler ama sonuçta devlet okulu ama alıyor kuzenimin puanı da o kadar yüksek değil zaten bu yılki sıralamaya göre,yani para istemeleri yüksek ama bakacaklar yani belli değil

Bu 3-4 bin lira bahçeşehir koleji proje sınıfı için mi istenmiş yoksa İEL yada GSL için mi istenmiş.Onu anlayamadım?
  • hem iel hem gs
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydar93

Arkadaşım Bahçeşehirde oturan yeni bir İEL mezunu olarak sana bu konuda yardım edebileceğimi düşündüm.
    İlkokulu da Bahçeşehir Kolejinde okuduğum için bir sürü arkadaşım var. Burslu olan insanlar, o denilen proje sınıfındakiler, ders durumu gayet düzgün insanlar ki okul içinde ezilme durumu da yok. ( Tabi ki bir geziye bütün arkadaşları gider de maddiyattan dolayı kendisi gidemezse, üzülür; ama bundan dolayı kimse de ezmez) (ki aynısı İEL için de geçerli). Bahçeşehir Koleji'ne gözünüz kapalı gönderebilirsiniz. Dershane problemi de olmaz, çünkü haftasonları aynı hocalar okulda ders vermeye devam eder ki, hocalar Uğer Dershanesi ve Bahçeşehir Koleji aynı kurum olduğu için, hocaların kalitesini söylemeye gerek yok...

Şimdi bir de İEL'e geliyim. Okul başlangıcında sizden yardım manasında belli bir miktar para isterler. Ama bunu karşılayamayacak durumdaysanız üstünde durmazlar. Benim ailemin durumu iyiydi ve zaten İEL'i kazanmamın sevinciyle de, o an o yardım parasını düşünmeden verdiler. Ama benden sonraki arkadaşlardan birinden bize göre çok daha az para alındığını biliyorum. Ki bizim okulda Yatılı kalmak da ücretsiz, okumak da. Hani harcayacağı tek para gezmek ve o gün ki yemeği beğenmezse yiyeceği yemek parası olur. Sayısal derslerin öğretmenlerinin hepsi Alman ve ders müfredatı normal liselerden farklı. Bu 11. sınıfta dershaneye başlayınca büyük bir problem oluyor. Çünkü hem okulda hem dershanede iyi bir şey yapmaya çalışıyorsunuz, kimisi yapabilse de, genellikle öğrenciler, ÖSSci ve Abiturcu olmak üzere ikiye ayrılıyor. ( Abitur = Almanya ÖSSsi). Ben ne kadar okul boyunca ÖSSci olsam da istediğim kadar iyi bir sonuç alamayacağım için Almanya'ya gidicem büyük bir olasılıkla. Hani böyle bir çifte şansımızın olması bile çok güzel bir durum bence.

Ben zamanında Fen ve Teknoloji Lisesine de girebiliyordum ki ilkokulum da aynı kurum olduğu için üstüme belli bir baskı yüklemişlerdi. Tabi benim girdiğim sene daha 2. senesi olması vb. durumlardan dolayı tercih etmedim. Şuan olsa yine tercih etmem İEL gibi bir lise varken. Çünkü Bahçeşehir küçük bir uydu kent ( ne kadar son zamanlarda büyüse de), ama okulunun Sultanahmet'te olması, her yere yakın olman çok güzel bir durum. Ne kadar ailelere İEL'e giderse daha çok gezer, demek iyi bir şey gibi gelmese de, insanları sosyal açıdan çok geliştiren bir okul İEL.

İEL için dediklerimin çoğu Galatasaray için de geçerlidir büyük olasılıkla. Galatasaray'ın en iyi özelliği Taksimde olması ve Galatasaray Üniversitesine rahatlıkla geçebilecek olması bence. Ama şöyle bir olay daha var ki, ne kadar bizim okulda güzel bir abi- kardeşlik olsa da, Galatasarayda çok sert bir abi- kardeşlik ilişkisi var.

Umarım ki doğru bir karar verirsiniz, ve bu karar verilirken girecek olan öğrencinin düşüncelerine de yer verirsiniz :D

sevgili haydar93,
    SBS sonuçlarının açıklandığı günden beri hem puanların yükselmesinden hemde bundan sonra AOBP-OBP puan sisteminin değişmesinden dolayı tercih yapacakların kafası karışmış durumda.
    gazeteleri okudukça kafalar daha da çok karışıyor ve işte bu ortamda objektif, doğru, istatiksel bilgileri paylaşan kişilerin mesajları bizim için çok önemli oluyor.
    bu nedenle verdiğin bu güzel bilgiler için sana ve forumda benzer konu başlıkları altında bilgilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum (serbes adlı arkadaşımıza selamlar)
    ben açıkçası GSL'nin sert abi-kardeş ilişkisinin özellikle yatılı kalacak ve üstelikte 24 kişilik koğuşlarda kalacak öğrenciler için dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
    herkese selamlar

• Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi ‘nin Lise Hazırlık veya 9.sınıflarına alınan öğrenciler, yıllardır 8.sınıf SBS puanına göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yolu ile seçilirler. Özel Okullar Kılavuzu’nda bu şekilde kayıt alan Özel Türk ve Özel yabancı okulların listesi yer almaktadır. Tercih klavuzunda bulunmama nedeni bu sebeptendir. Burslar ise OYP Türkiye başarı sıralamasına göre verilmektedir. Türkiye’nin ilk 5000 inine kadar öğrencilere çeşitli oranlarda burs verilmektedir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz okulumuza şahsen başvurulduğunda kendilerine gerekli bilgi aktarılır. Bahçeşehir Anadolu lisesi yıllardır çok sayıda başarı bursu ile okuyan öğrenciyi mezun etmiştir.

Aşağıdaki linkten Özel Okullar Başvuru Kılavuzuna ulaşabilirsiniz.
    http://www.ozelokullardernegi.org.tr/basvuru/okul_klavuz.pdf

• Black* B kullanıcısına yanıt
    şuan kuzeniniz hangi liseye gidiyor acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.