Şimdi Ara

Bahçeme alacağım köpek için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle başlığımı okuyup cevap vererek zamanlarını harcayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Ormanlık arazi içinde köy sayılabilecek yaklaşık 2 dönümlük yazlığımızda besleyeceğimiz 2 yeni köpek için sizden tavsiye istiyorum.Ailevi,maddi veya manevi sert mizaçlı köpek beslemeye engel olabilecek bir sorunum yok fakat 1-2 problem sayılmayacak pürüzler var bunları paylaşarak bunlar doğrultusunda sizlerden yardım bekliyorum :

1-4 yaşında pointer cinsi bir dişi bir erkek av köpeğim var komşumuzun da 2 adet erkek alman kurdu köpeği var ve neredeyse hiç bağlamıyorlar sürekli bizim arazimize girip pointerleri hırpalıyorlar.Köpekleri onlardan korumaya çalışmaktan açıkçası bıktım.Onları arazimize girmekten alıkoyacak biraz kendini saydırtacak bir köpek olmalı.

2-Bursa da ikamet ettiğimiz için kışları biraz sert geçiyor pointerlerimi kışın küçük bir odada bakıyorum ama diğer alacağım köpekler dışarıda kalacak bunun için soğuğa biraz dayanıklı olmalı.(Dışarıda kalacak derken etrafı kapalı standart tahta kulübe de kalacaklar muhafaza edilmiş olacaklar)

3-Tavuk ve güvercin besliyoruz bu bölgede çok fazla tilki,gelincik gibi avcılar var pointerlerim nispeten koruma sağlasa da kayıplar veriyoruz bunları aza indirmek için iyi koruma yapmalı.

4-Yazlık bir bölge olduğu için kışları biraz ıssız oluyor koruma ve bekçilik özelliği iyi olmalı.

5-Kışları çok sık olmasa da kurt iniyor ve çevrede iri cüsseli köpekler var pointerlerim hadlerini bilerek hiç yanaşmıyor ve zarar gelmiyor yeniler en azından kendisini korumalı.

6-Son olarak da dişi-erkek mi yoksa 2 erkek mi almalıyım?Eğer 2 erkek alırsam dişi pointerimi koruyamayıp saçma bir eşleşme olmasından korkuyorum.Birde dişi pointerim şuan hamile 1-2 hafta içinde doğuracak alacağım yavrulara annelik güdüsüyle dışlayıp zarar verir mi?Yavruları korumak için ayrı bir özen göstermem gerekir mi?

Çok soru sorduğumun farkındayım fakat alacağım köpekle 10-15 yıl gibi bir süreyi birlikte geçireceğim en doğru seçimi yapmak istiyorum.İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Öncelikle başlığımı okuyup cevap vererek zamanlarını harcayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Ormanlık arazi içinde köy sayılabilecek yaklaşık 2 dönümlük yazlığımızda besleyeceğimiz 2 yeni köpek için sizden tavsiye istiyorum.Ailevi,maddi veya manevi sert mizaçlı köpek beslemeye engel olabilecek bir sorunum yok fakat 1-2 problem sayılmayacak pürüzler var bunları paylaşarak bunlar doğrultusunda sizlerden yardım bekliyorum :

1-4 yaşında pointer cinsi bir dişi bir erkek av köpeğim var komşumuzun da 2 adet erkek alman kurdu köpeği var ve neredeyse hiç bağlamıyorlar sürekli bizim arazimize girip pointerleri hırpalıyorlar.Köpekleri onlardan korumaya çalışmaktan açıkçası bıktım.Onları arazimize girmekten alıkoyacak biraz kendini saydırtacak bir köpek olmalı.

2-Bursa da ikamet ettiğimiz için kışları biraz sert geçiyor pointerlerimi kışın küçük bir odada bakıyorum ama diğer alacağım köpekler dışarıda kalacak bunun için soğuğa biraz dayanıklı olmalı.(Dışarıda kalacak derken etrafı kapalı standart tahta kulübe de kalacaklar muhafaza edilmiş olacaklar)

3-Tavuk ve güvercin besliyoruz bu bölgede çok fazla tilki,gelincik gibi avcılar var pointerlerim nispeten koruma sağlasa da kayıplar veriyoruz bunları aza indirmek için iyi koruma yapmalı.

4-Yazlık bir bölge olduğu için kışları biraz ıssız oluyor koruma ve bekçilik özelliği iyi olmalı.

5-Kışları çok sık olmasa da kurt iniyor ve çevrede iri cüsseli köpekler var pointerlerim hadlerini bilerek hiç yanaşmıyor ve zarar gelmiyor yeniler en azından kendisini korumalı.

6-Son olarak da dişi-erkek mi yoksa 2 erkek mi almalıyım?Eğer 2 erkek alırsam dişi pointerimi koruyamayıp saçma bir eşleşme olmasından korkuyorum.Birde dişi pointerim şuan hamile 1-2 hafta içinde doğuracak alacağım yavrulara annelik güdüsüyle dışlayıp zarar verir mi?Yavruları korumak için ayrı bir özen göstermem gerekir mi?

Çok soru sorduğumun farkındayım fakat alacağım köpekle 10-15 yıl gibi bir süreyi birlikte geçireceğim en doğru seçimi yapmak istiyorum.İyi forumlar.

Hayrnıa up.

Bu arada bende size sormak istedigim sorum var

2 adet alacaksınız ve yaz bittimi köpeklerin 2 si oradami kalacak ? birde dışarda duracak demissiniz 2 köepkte dışarda kalacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

Öncelikle başlığımı okuyup cevap vererek zamanlarını harcayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Hayrnıa up.

Bu arada bende size sormak istedigim sorum var

2 adet alacaksınız ve yaz bittimi köpeklerin 2 si oradami kalacak ? birde dışarda duracak demissiniz 2 köepkte dışarda kalacak ?

Kışında şehir merkezi ve yazlık arasında gidip geliyoruz en fazla 1 gün gitmiyoruz pointerler güvercinler ve tavuklar olduğu için genelde yazlığımızda kalıyoruz.Yalnız kalma gibi bir sorunları yok.Dışarıda kalmalarından kastım ahşap 1m*1.5 boyutunda köpek kulübesinde kalmaları üstleride ayrı tende ile örtülü zemin topraktan daha yüksek su almaması için.İlginiz içinde ayrıca teşekkürler.

• Öneride bulunacak kimse yok mu?
  • akbas veya kangal. bir erkek bir disi almaniz iyi olur.

haliyle pointer a sahip cikmalisiniz istenmeyen eslesmelerin onune gecmek icin, kisirlastirabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iliqueur

akbas veya kangal. bir erkek bir disi almaniz iyi olur.

haliyle pointer a sahip cikmalisiniz istenmeyen eslesmelerin onune gecmek icin, kisirlastirabilirsiniz.

öneriniz için teşekkürler fakat pointerler yavrularımın bir kısmını iyi hayvanseverlere hediye edip bir kısmınında satışını yapıyorum bu yüzden kısırlaştırmayı düşünmüyorum.Akbaş değilde kangalı bende düşündüm fakat irtibata geçtiğim çiftliklerden içime sinen yavruları bulamadım kaliteli çiftliklerde ise 1 sene sonrasına gün veriyorlar bu yüzden kangalı da eledim.Daha önceden ingiliz mastif,açk ve bull terrier besledim bu sayede tanıştığım almanyada iyi bir çiftlik var dogo arjentino,rotweiler ve cane carsoyu almanyadan getirtebilirim bu yüzden 3 ırktan birini seçmeyi düşünüyorum.

Dogo arjentino,rotweiler ve cane carso cinsi köpeklerin artılarını eksilerini belirtirseniz arasından seçim yapmayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz diğer ırklarıda araştırabilirim

• Bu arada pointer dişim beklediğimden 1 hafta erken yavrularını dünyaya getirdi.10 yavrunun 8 tanesi 40 günlük olduktan sonra çiftliğe gönderilecek diğer kalan 2 yavrum sahiplendirilecek yavrular 1 dişi 1 erkektir.Herhangi bir ücret talep etmeden safkan ingiliz pointerlerimin yavrularını sahiplendireceğim.Her yavrulama sonrası 2 veya 3 yavrumu iyi hayvanseverlere ücretsiz vermekteyim.Anne ve babasi çok iyi avcılardır.Bolca ava giden gerçek avcılara sahiplendireceğim istenilirse yavrular anne ve babalarıyla zamanı gelince ava birlikte gidilerek eğitilmesine yardımcı olabilirim.Konuyu saptırmadan buradan talep edilirse telefondan sonra konusulabilir.İyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

öneriniz için teşekkürler fakat pointerler yavrularımın bir kısmını iyi hayvanseverlere hediye edip bir kısmınında satışını yapıyorum bu yüzden kısırlaştırmayı düşünmüyorum.Akbaş değilde kangalı bende düşündüm fakat irtibata geçtiğim çiftliklerden içime sinen yavruları bulamadım kaliteli çiftliklerde ise 1 sene sonrasına gün veriyorlar bu yüzden kangalı da eledim.Daha önceden ingiliz mastif,açk ve bull terrier besledim bu sayede tanıştığım almanyada iyi bir çiftlik var dogo arjentino,rotweiler ve cane carsoyu almanyadan getirtebilirim bu yüzden 3 ırktan birini seçmeyi düşünüyorum.

Dogo arjentino,rotweiler ve cane carso cinsi köpeklerin artılarını eksilerini belirtirseniz arasından seçim yapmayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz diğer ırklarıda araştırabilirim

Akbasi biraz arastirmanizi tavsiye ederim. aradiginiz ozelliklere bire bir uyuyor.

dogonun soguk ile arasi iyi degildir. ayrica tavuklarinizi yabani hayvanlardan once yemesi buyuk ihtimal.

rottweiler ve cane corso aslinda soylediginiz kriterleri karsilayabilir ama bunlar surekli sahipleriyle beraber ve iletisim halinde olmak isteyen kopekler. her kopek gerci ayni seyi ister ama ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 20 Mayıs 2013; 19:55:38 >

• quote:

quote:

quote:

Akbasi biraz arastirmanizi tavsiye ederim. aradiginiz ozelliklere bire bir uyuyor.

dogonun soguk ile arasi iyi degildir. ayrica tavuklarinizi yabani hayvanlardan once yemesi buyuk ihtimal.

rottweiler ve cane corso aslinda soylediginiz kriterleri karsilayabilir ama bunlar surekli sahipleriyle beraber ve iletisim halinde olmak isteyen kopekler. her kopek gerci ayni seyi ister ama ...

İlginiz için teşekkürler akbaşıda listeme alacağım.Dogonun soğuğa karşı daha hassas olduğunu biliyorum fakat muhafaza edileceğini düşünüyorum.Tavukları yemesi konusunda ise yavruluğundan itibaren birlikte büyüyeceği için sorun oluşturacağını düşünmüyorum.Bull terrier beslerkende buna benzer düşünceleri bende barındırıyordum fakat bir sorunla karşılaşmadım.Zamanınızı harcadığınız için tekrar teşekkürler.

• Açıkçası yazıyı okuduğumda klasik olucak belki ama aklıma ilk gelen rot oldu hemen arkasındanda cane corse u söyliycektektim ama ikiside sizin listenizde o yuzden belki size daha önce 2 rotla beraber bahçede tavuk beslediğimi söyliyerek yardımcı olurum..soyle ki gerçekten cüsseli ve baskın sayılabilicek erkek rotum tavukların üstüne basmamak için uzaktan geçiyordu tavuklar maması için gagalarken bile onlara kesinlikle bir şiddet göstermiyordu vs.. onun tam aksine dişi gördüğü yerde oldurup bırakıyordu yani demeye çalıştığım şudur ki göründüğü üzere aynı cins köpeklerin bu kadar zıt davranışları köpeğin ırkından çok kişiliğinin önemli olduğunu kanıtlıyor..Alternatif olarak benim çok net bir bilgim yok ama presa canario yuda bi araştırabilirsiniz.ayrıca köpeklerin aynı cins olması durumunda erkek ve dişi olmasının daha faydalı olucağını düşünüyorum.).

• bence sende bılıyorsunki en iyi cevap KANGAL hem tilki olmaz hem alman kurtları yaklaşmaz hemde av köpekleriyle hayatta çifleşme yapmaz 1 erkek kangal al illa 2 tane alcam dıyosan 2 erkek kangal almalısın bende var 1.5 aylık babasını av köpeğiyle çifleştirmeye çalışmışlar köpeğimin babası yanaşmamış .
  • ama safkan olmalı aksaray malaklıda alabılırsın yanlıslıkla. Bide çiftlikleri sakın tercih etme bursadaysan orhangaziye git orda çok ünlü bir kangalcı var ama çiftlik deil onda her ay 5 enık oluyor ondan al safkan satıyor hemde. Cane Carso ırkı cok aseletsiz köpekler cok yüzsüzdür tilkiye gitmez buyur eder arkadaş olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aqrapo

Açıkçası yazıyı okuduğumda klasik olucak belki ama aklıma ilk gelen rot oldu hemen arkasındanda cane corse u söyliycektektim ama ikiside sizin listenizde o yuzden belki size daha önce 2 rotla beraber bahçede tavuk beslediğimi söyliyerek yardımcı olurum..soyle ki gerçekten cüsseli ve baskın sayılabilicek erkek rotum tavukların üstüne basmamak için uzaktan geçiyordu tavuklar maması için gagalarken bile onlara kesinlikle bir şiddet göstermiyordu vs.. onun tam aksine dişi gördüğü yerde oldurup bırakıyordu yani demeye çalıştığım şudur ki göründüğü üzere aynı cins köpeklerin bu kadar zıt davranışları köpeğin ırkından çok kişiliğinin önemli olduğunu kanıtlıyor..Alternatif olarak benim çok net bir bilgim yok ama presa canario yuda bi araştırabilirsiniz.ayrıca köpeklerin aynı cins olması durumunda erkek ve dişi olmasının daha faydalı olucağını düşünüyorum.).

Bende sizin gibi rot almayı düşünüyorum.Sizinde dediğiniz gibi köpeğin ırkından çok kendisinden kaynaklanıyor.Nasıl bir eğitim verildiği ne gibi şartlarda büyütüldüğü karakterini oluşturmada önemli etken oluyor.Kars çoban köpeği ve presa canario da baktım.İklim koşulları nedeniyle kars çoban köpeğini eledim.Presa canario araştırıyorum safkan yavrular bulabilirsem almayı düşünüyorum.Bulamaz isem rotweiler da karar kılıcam.Yorumunuz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: efekangal

bence sende bılıyorsunki en iyi cevap KANGAL hem tilki olmaz hem alman kurtları yaklaşmaz hemde av köpekleriyle hayatta çifleşme yapmaz 1 erkek kangal al illa 2 tane alcam dıyosan 2 erkek kangal almalısın bende var 1.5 aylık babasını av köpeğiyle çifleştirmeye çalışmışlar köpeğimin babası yanaşmamış.

Dediğim gibi kangalı çok araştırmama rağmen sertifikalı safkan yavrular bulamadım.Ankarada devletin kendi üretimi akbaş ve kangallar var fakat 1 yıl sonrasına gün veriyorlar.Bu yüzden kangal ve akbaşı eledim.Bahsettiğiniz kişiyi hiç duymadım adını belirtirseniz bakabilirim.Size de yorumunuz için teşekkür ederim.
  • İngiliz pointerlerimden sahiplendirilmeyi bekleyen 1 adet yavru kalmıştır.Erkek yavru Bursa'dan bir avcı arkadaşımıza sahiplendirilmiştir.Diğer dişi yavrumuz yeni sahibini beklemektedir,tek şart Bursa'dan olması ve iyi bir hayvansever olmasıdır.
  • Bursadamı emin değilim ama bir kangal çiftliği var orası güvenilir bir çiftlik bir de serbulent özgiray die kangalcı var onda eğer 1000 tl gibi para verebılırsen ellerınde yavruları var
  • İlgilenip yorum yapan herkese teşekkürler.Tercihimi dogo yönünde kullanarak Almanya'dan 2 adet dogo arjantino yavrusu getirttim.

Kızım Herahttp://imgim.com/hera.jpg

Oğlum Areshttp://imgim.com/5338inciw9158221.jpg

Bu kalan son dişi ingiliz pointer yavrum hala sahiplendirilmeyi bekliyor.Ücret talep etmiyorum iyi hayvansever olunması yeterli.Anne ve babalarının resimlerini özelden isteyenler oldu onları da paylaşıyorum

Babahttp://imgim.com/56184610150777717364043.jpg

Annehttp://imgim.com/grnt002fx.jpg

• Yavru hala sahiplenmeyi bekliyor anlamadım gitti sattıklarım 3 gün içinde bitti ücretsiz verdiğim yavru için arayan yok para verince mi kıymetli oluyor anlamadım 1 hafta içinde sahiplenilmez ise petshopa satıcam.Hayra geçelim dedik çektiğimiz çileye bak :D
  • Konuyla alakasız ama yeni konu açmamak için buradan sorayım dedim.Klimanın köpeklere bir zararı var mıdır ? Malum bu sıcak günlerde klima açıyoruz gündüzleri.
  • Yafoo Y kullanıcısına yanıt
    Köpeğiniz yavru değilse pek sıkıntı olmaz.Direk temas etmezse herhangi bir sıkıntı olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.