Şimdi Ara

BAHÇEDEKİ KEDİLER NEDEN KORKAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar ben yeni tasındıgım evde bahcede kediler var açıkçası pek anlamam kedilerden ama çok seviyorum elimden geldiğince yemek vermeye çalısıyorum ancak kediler kendilerini sevince kaçıyorlar penceremin önüne yemek bıraktıgımda bile korka korka geliyorlar bir de bir tanesi var uzaktan izliyorum yemeği tam ağzına alacakken atıp kaçıyor korkudan. bir kaç defa denemeden sonra ağzına alıp kaçıp uzakta yiyor. Bunlar neden böyle nasıl alısırlar bana bide ne yerler kediler genelde ben sosis peynir yogurt falan veriorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bebeklik döneminden itibaren insana alışmamış , ilgi sevgi görmemişler, o yüzden ürkekler. Ama belli olmuyor kediler değişik huylu oluyor. Mesela bizde de bir kedi var aynı şekilde bahçeye geldi. Dışarda halen kaçar yakalatmaz sevdirmez. Evdede sürekli sırnaşır, boğar insanı resmen sevgisiyle. Hiç alışmazlar diye bir şey yok ama beli olmuyor dediğim gibi. Bazıları olgun yaşta da olsa alışıyorken bazıları asla evcilleşmiyor. Karakter ve yetişme büyüme faktörü önemli.
  • arkadaş bizim burda da bir kedi var. çok korkak. hiç sevdirmiyor. anca binanın önüne gelip yemek için miyavlıyor. ama çok sevimli birşey ya

baksana tipehttps://media.giphy.com/media/XxrJ93XlQcbq8/giphy.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Choqo -- 20 Aralık 2016; 21:59:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Choqo

arkadaş bizim burda da bir kedi var. çok korkak. hiç sevdirmiyor. anca binanın önüne gelip yemek için miyavlıyor. ama çok sevimli birşey ya

baksana tipehttps://media.giphy.com/media/XxrJ93XlQcbq8/giphy.gif

bendeki kedilerden biri buna cok benzio pofuduk gibi :)

• Zamanla alışırlar. Benimde kedim var tekir. Yavruyken aldım şuan 5 yaşında. Hala korkuyor. :)
    Sosis verme. Sosis safi zarar. Yoğurt ve peynirde az verebilirsin. Kuru mama alabiliyorsan kuru mama al onu ver.
  • Zamanla alısıyorlar bizim burda da vardı mama vere vere sevdi kendini şimdi dışarda görünce yanıma sokuluyor direkt.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rusyada her otobüs duraginda bi kac tane kedi, mutlaka bi tane hayvansever mama alip getirip onune koyardi hergun. Bende hemen hemen hergun islak mama alip verirdim gordugum kedilere. Orada kacan kedi b3n hic gormedim. Burada da durum biraz farkli. Sanirim hayvan sevgisi almamis insanlarin kedilere kotu davranmasindan kaynaklaniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    güvercinler neden korkar ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düzenli beslerseniz (yani günün aynı saatinde aynı yerde) büyük ihtimalle alışır sevdirir. Ama tabi bazı kedilerin geninde yabanilik var onlar asla alışmaz. Bir insan tarafından eziyet görüp kovalandıysa o zaman da alışması zor.
  • Sırf bu yüzden, bir arkadaşım kedi gördü mü kovalardı. Ki insandan korksunlar, ki kesemesin kimse kuyruklarını. Ya da mayışıp çiğnenmesinler diye günün birinde.

Ama ben severim kedilerle samimi olmayı. Bazen bir kedi, onu okşarken elimi tutsak alır; dişlerini elimin üst kısmına geçirir ve beni öylece tutar. Tırnaklarını sonuna kadar açıp, arka patileriyle bileklerimin iç kısmını yırtar. O bitirinceye kadar bekler, sonra elimi çekerim. Kan derecikleri akar ve o da bana öylece bakar. Bu anlamsız oyundan kediyi de, kendimi de mahrum edemem asla.

Zaten içlerinden çoğu fazlaca akıllı olup, tanımadığı herkesten kaçıyor. Bu tür kedilerle samimiyet kurmakta bir sakınca yok bence. Korkunun, onları hayatta tutan yegane güdü olduğuna katılıyorum. Türkiye'de ve çoğu diğer ülkede, bir kedinin korkusunu öldürmek, onu öldürmeye yakın bir şey ne yazık ki :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricoeu -- 25 Mayıs 2017; 11:7:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok uğraşma, bu tip kediler kaza bela hastalık olmadıkça daha çok hayatta kalır. Beslediğin için illa sevmene gerek yok, bunlar da böyle işte.

Sonra biri geliyor tekme atıyor, taş atıyor, aşağı atıyor...

Hep böyle kalsınlar boşver, beslemeyi de ihmal etme, geleceği varsa zamanla gelir, küçük kediyse zaten daha ürkek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ricoeu

Sırf bu yüzden, bir arkadaşım kedi gördü mü kovalardı. Ki insandan korksunlar, ki kesemesin kimse kuyruklarını. Ya da mayışıp çiğnenmesinler diye günün birinde.

Ama ben severim kedilerle samimi olmayı. Bazen bir kedi, onu okşarken elimi tutsak alır; dişlerini elimin üst kısmına geçirir ve beni öylece tutar. Tırnaklarını sonuna kadar açıp, arka patileriyle bileklerimin iç kısmını yırtar. O bitirinceye kadar bekler, sonra elimi çekerim. Kan derecikleri akar ve o da bana öylece bakar. Bu anlamsız oyundan kediyi de, kendimi de mahrum edemem asla.

Zaten içlerinden çoğu fazlaca akıllı olup, tanımadığı herkesten kaçıyor. Bu tür kedilerle samimiyet kurmakta bir sakınca yok bence. Korkunun, onları hayatta tutan yegane güdü olduğuna katılıyorum. Türkiye'de ve çoğu diğer ülkede, bir kedinin korkusunu öldürmek, onu öldürmeye yakın bir şey ne yazık ki :(

Aynı şeyi ben de yapıyorum.Demekki yalnız ve anormal değilmişim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.