Şimdi Ara

Bahar alerjisi başlayanlar... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
12
Favori
22.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ayni sorun bendede 6 7 senedir var polen alerjisi bunun tedavisi sanırım yok yapilacak tek şey bununla yaşamak ayrica bağışıklık sisteminizi güçlendirmek faydali sağlıklı yiyecekler yemek..ben xyzal diye bi hap var bide nasonex burun spreyi kullaniyorum sakın doktora gitmeden kafaniza gore ilaç kullanmayin genelde..geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desmond kullanıyordum da bu bahar pek sert geçmedi. normalde nisan sonu ve mayıs işkence gibi geçerdi fakat bu sene 1 hafta kadar falan kötüydü. desmond çok işe yarıyor tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerius, cirrus, deloday, anthix, allerset, fexadyne, zyrtec şu ana kadar kullandığım haplar. İsimleri aklıma gelmeyenler de var. Geçen sene duact kullanıyordum. İyi geliyordu. Bu sene etkisi azalmaya başladı. Bütün ilaçlar belli bir süre iyi geldikten sonra etkilerini yitiriyorlar. Bakalım bir sonraki ilacım ne olacak...

• Karar verdim ilaç olarak en iyisi aerius beyler.Yaklaşık 9 tane hap denedim sanırım
  • Ay Adam kullanıcısına yanıt
    KArdeş senin daha derin bir konu.Senin ilaç kullanman dışında iyi bir test yaptırıp evinde ona göre bir önlem alman gerek sanırım.
    Allah şifa versin
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    doğal yolları bende okudum kardeş ama bir sonuca varamadım.adaçayını bi deniyim.teşekkürler hatırlattığın için
  • KArdeş bazı spreylerde kortizon var .zamanla burun kemiğini eritebilir bu spreyler.sprey kullanımına mutlaka dikkat edelim.
  • Alerji için Levmont

Burun spreyi rinoclenil

Gözler için Systane , tobrased ve emin değilim ama patanol olabilir.

Bunlar olmazsa gözler yaşlı ve kanlanmış sürekli burnu akan ve hapşuran değişik bir moda giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 25 Mayıs 2017; 16:25:46 >
  • Bundan önceki senelere kadar dışarı çıkınca iki gözüm resmen önüme akıyordu. Ağlasam o kadar sulanmaz ama avuçla akıyodu resmen. Sabahları kirpiklerimi çapakla tutkallamışlar gibi oluyordu açılmıyordu, gözüm kapalı lavaboya gidip sıcak suyla 4-5 dk. ovunca açabiliyordum gözlerimi

Ama bu sene kaşıntı dışında tık yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keçiboynuzu ve çörek otu
    1 yıldır kullanıyom geçen sene yolda ağlayarak yürüyordum,bu sene hiçbir şey yok.
  • Yaşım 32. 11 yaşında teşhis konuldu. Polenlere, kedi ve köpek kılına alerjim var. Yıllarca " Cirrus " denen hapı kullandım. Mart ayında içmeye başlıyordum taki temmuz sonuna kadar. Günde 2 defa. O kadar ağır geçiyordu hapşırma nöbetleri.

Ben bu alerjiyi yendim. Nasıl mı?

Çok küçükken burnumu kırmıştım. Daha sonra 2011 yılında bir kavgada tekrar kırıldı burnum. Yıl 2015 olduğunda burnum iyice yamuldu darbeye bağlı olarak ve nefes alamamaya başladım sol taraftan. Neyse gittim bir plastik cerraha sağolsun burnumun içine etti. Burnum çöktü iyice yamuldu vs. Neyse 2016 sonunda başka bir cerraha 2000 Tl karşılığında burnumu düzelttirdim. Büyük ölçüde düzeldi burnum ve geldi bahar ayları...

Aaa oda nesi artık akıntı olmuyor, hapşırma nöbetleri gelmiyor ve ilaçsız dışarı çıkabiliyordum. Her ne oldu ise bu ameliyatlar sonucu ( yakın çevrem sinirler ölmüştür vs gibi yorumlar yapıyor ) artık alerji septomları göstermiyorum...

Ha yine burnum hafif bir doluyor tıkanacak gibi oluyor ama eski halimden eser yok. Bunu nazar değmesin diye doktoruma bile söylemedim. Umarım böyle de devam eder.

Alerjinin ne olduğunu en bilenlerdenim. Herkese geçmiş olsun.

• turn table kullanıcısına yanıt
    Cirrus un uzun kullanımda zararlı olabilceğini söylemişti doktor.Sen bayağı kullanmak zorunda kalmışsın geçmiş olsun kardeş.iiyi olmana sevindim.
  • iso227 kullanıcısına yanıt
    tavsiye için teşekkürler kardeş.
  • Fixdual kullaniyorum bende alerji icin astimda var ama rahatim ilac sayesinde

• geberiyorum kardeş hiç bişey kullanmıyorum ne yapalım :)
  • dreamtheater_81 kullanıcısına yanıt
    Allerset'in yan etkileri olup olmadığını bilmiyorum ama:

Bende kırmızı noktalar çıktı, gözlerim kızardı ve kaşınıyor.

• Kavak ağaçları olmasa bende sıkıntı yok. Polen ler beni mafediyo. İlaç felan da kullanmıyorum. Günde 50 kere hapşırıyorum. Ölene kadar bizimle tedavisi yok.

• Geneli uyku yapıyor bu ilaçların. Yan etkisiz yok mu?
  • Ben aerius kullanıyorum, kahramanım olur kendisi. Şu dünyada ciddi saygı duyduğum birkaç şeyden biri:)

• Bende de gözde kaşıntı ,burun akıntısı ve tıkanma , damak kaşıntısı ve hapşırma krizleri var. Polen toz ve papatya ya alerjik reaksiyon gösteriyorum bazen ilaçta fayda etmiyor ama dışarı çıkınca güneş gözlüğü ve alerset alıp çıkıyorum bir süre rahat ama bir zaman sonra vücut ilaca tepki vermiyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.