Jameson 8888 oto CD/teyp Jameson Usa-604 4 kanal anfi 2 takım Pıoneer 64s 3yollu 400w hoparlör JBL GT4 1000w sub.
Arkadaşlar benim sorunum şu anfi ve teyp gücsüz olduğunu zaten bilen bilir...Şimdi bendeki bu 2 takım Pıoneer hoparlörler teype bağlı ve sadece sub. anfiye bağlı... Ses o kadar kötü ki bass sesi tiz sesini bastırıyor... Size sormak istediğim Teype bağlı 2 takım hoparlörlerden 1 takımını anfiye bağlasam 1 takımı teype bağlı olsa nasıl olur? Bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: dkrmert
Öncelikle merhaba arkadaşlar...
Jameson 8888 oto CD/teyp Jameson Usa-604 4 kanal anfi 2 takım Pıoneer 64s 3yollu 400w hoparlör JBL GT4 1000w sub.
Arkadaşlar benim sorunum şu anfi ve teyp gücsüz olduğunu zaten bilen bilir...Şimdi bendeki bu 2 takım Pıoneer hoparlörler teype bağlı ve sadece sub. anfiye bağlı... Ses o kadar kötü ki bass sesi tiz sesini bastırıyor... Size sormak istediğim Teype bağlı 2 takım hoparlörlerden 1 takımını anfiye bağlasam 1 takımı teype bağlı olsa nasıl olur? Bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum :)
2 takım pioneer hoparlörü amfinin diğer iki kanalına paralel bağlayın.Böylece hoparlörleriniz 2 ohm a düşer ve amfinin verdiği güç artar.
pioneerin 64s diye bir hoparlör modeli hatırlamıyorum.Tam olarak kodunu ve rms gücünü yazarmısınız.Ayrıca ses çıkışlarının ve hoparörün artısı artısına eksisi eksine bağlanmalıdır.Yoksa bass sesi vermez.buna dikkat edin
Sanırım pioneer 64s den kastınız 6964s .Bu oval hoparlör 40w rms güce sahip.Amfiniz ze bunlardan iki takım paralel bağlarsanız amfigücü 2 ohmda daha da yükseleceği için ovalerinizi yakabilir.Siz en iyisi bir otomüzik tesisatçısına gidin.Rca kablolama,amfi ayar,işçilik v.s. için.
quote:
Orijinalden alıntı: dkrmert
Öncelikle merhaba arkadaşlar...
Bass sesi, tiz sesinin önüne geçiyor ise bass level/gain ayarı yüksektir bas anfisinin. Eğer hem ovaller hemde woofer +bass veriyorsa, teypten bass ayarını kısman gerekiyor. ben bile woofer ve anfi olmadığı halde teypte loud açık ve bass ayarı -10 ile dinliyorum. Anfinin gain yada level ayarını düşür?
Arkdaşlar yardımlarınız için teşekürler 1.cisi bende loudu kapadım ses o kadar kötü cıkıyor ki anca bası iyice artırarak düzeliyr 2.cisi ise arkadaşımın dediği gibi en iyisi otomüzik tesisatcısına gitmek...