Şimdi Ara

Bağlantı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 gündür oyuna giriş yapamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı lütfen deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? sorunum şu ki Battle.net launcher'ı çalıştırdığımda starting Battle.net... yazıp kalıyor. Bazen battle.net launcher açılıyor. oyuna girmek istediğimde yükleme ekranında %90'a gelince kalıyor. Bazen de oyuna girsem bile ne bir npc oluyor ne de başka bir şey. Bomboş haritalarda geziyorum. İşin ilginç yanı eu.battle.net sitesine de giriş yapamıyorum.

zenmate ile vpn yapıp ticket açtım. sırasıyla şunları yaptım ama hiç bir derman olmadı.

WoW klasörü altındaki cache, interface, WTF dizinlerini kaldırdım.
    C sürücüsünde gereken yeri arttırdım.
    Tüm addonları ve curse client'ı kaldırdım.
    Antivirüs programları ile virüs taraması yaptım.
    Overwolf programını kaldırdım.
    Windows ve driver güncellemelerini yaptım.

Bana yardımcı olabilen bir arkadaş olursa çok minnettar olucam.

• Ne yazık ki sorun çözülmedi battle.net app yi kaldırdım şimdi yükleyemiyorum.
  • Onu da yaptım ama ne yazık ki değişmedi. :(
  • Selam Egzolinas,

2 gün önce Blizzard, yakın zamanda aktif hale gelecek olan Legion hazırlık patch'i için ön indirme işlemine başladı. Yanılmıyorsam 16gb kadar bir indirme gerçekleşecek. 2 gündür giremiyorum dediğin için durumun bu update ile bağlantılı olabilir, malumun masaüstü uygulamasını çalıştırır çalıştırmaz indirme işlemine başlıyor otomatik indirmeyi seçmişsen.

Ben kabaca WoW sunucuları bağlantı problemlerini çözebilmek için gereken aşamaları yazayım, kiminde biri işe yarıyor kiminde bir başkası.

Senin denediğin durumlar çoğu zaman sorunu çözer. Onlar haricinde;

- Farklı DNS veya aktif VPN kullanımı bağlantı sorununa yol açabilir. Vpn programını kapatarak denemiş olduğunu tahmin ediyorum o yüzden DNS kısmına geçiyorum.

WindowsTuşu+X bastığında açılan pencereden 'Komut İstemi(Yönetici) seçiyorsun ve açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla yazıp entera basıyorsun.

ipconfig /release

Birkaç saniye bekleyip, IP'nin serbest bırakıldığı mesajını gördükten sonra,

ipconfig /renew

Birkaç saniye bekleyip, IP'nin yenilendiği mesajını gördükten sonra,

ipconfig /flushdns

Sonrasında pencereyi kapatıp tekrar bağlanmayı deneyebilirsin.

- Windows Host dosyası modifiye edilmiş olabilir.

Windows 7-8-10 kullanıcısıysan, Windows -> System32 -> Drivers -> Etc klasörü içerisinde Hosts dosyasını bulabilir ve Notepad ile açabilirsin. Normalde bu dosya içerisinde olması gerekenler aşağıdaki kod içinde yazılı olanlardır.

quote:

# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
    #
    # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
    #
    # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
    # entry should be kept on an individual line. The IP address should
    # be placed in the first column followed by the corresponding host name.
    # The IP address and the host name should be separated by at least one
    # space.
    #
    # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
    # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
    #
    # For example:
    #
    # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
    # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
    # localhost name resolution is handle within DNS itself.
    # 127.0.0.1 localhost
    # ::1 localhost

Bazı virüsler bu dosyayı modifiye ederek, internet üzerinde istedikleri sitelere yönlendirme yapabiliyorlar. Eğer kendin bir değişiklik yapmamışsan ve dosya içinde yukarıda yazılanlar harici yazılar varsa onları silip, sadece yukarıda yazanlar kalacak şekilde bırakıp, kaydedip, kapatabilirsin. Blizzard oyunları için özellikle aşağıdaki yönlendirmeler sıkıntı çıkarabilir, bunlar varsa sağlam bir virüs taraması gerekir, hatta format.
    127.0.0.1 eu.actual.battle.net
    127.0.0.1 us.actual.battle.net
    127.0.0.1 enGB.nydus.battle.net

- Yine WindowsTuşu+X yaptıktan sonra listeden Aygıt Yöneticisini seçip, açılan pencereden Network Adaptörü'nün sürücüsünün güncel olduğuna emin ol.

- Router, Antivirüs programı, Windows Defender veya başka bir şekilde internet portları kapatılmış olabilir. Aşağıda uygulama veya oyun sunucularına bağlanmak için açık olması gereken TCP ve UDP portlarını yazıyorum.

Battle.Net Masaüstü uygulaması 80, 443, 1119 portlarını kullanır.
    Blizzard Downloader 1119, 1120, 3724, 4000, 6112, 6113, 6114 portlarını kullanır.
    World of Warcraft 3724, 1119 portlarını kullanır.

Örneğin devlet yurtlarında online oyun, torrent download gibi olayları engellemek adına, router üzerinde bu portlar kapatılır ve erişim böyle engellenmiş olur.
    Normalde açık olan bu portların kapalı olduğunu düşünüyorsanız, kişisel bağlantınızda açabilmek için kullandığınız modeme göre arayüze giriş yapıp, port ekleme yöntemiyle tek tek eklemek gerekir.
    Eğer Firewall kullanıyorsanız, onda ekleme yapılmalı.

- Bir diğer basit sebep, modemin internet bağlantısını kesmesi olabilir. Modemi kapatıp 1 dk bekledikten sonra tekrar açmak işe yarayabilir.

Masaüstü uygulamasını yükleyemiyorum diyerek ne kastettiğini anlamadım, onu biraz açarsan belki çözüme bir faydası olabilir. Bu arada Battle.Net hesabına Vpn ile erişim, sürekli kullandığın IP yerine farklı ülke IP'si kullandığın için hesabın kilitlenmesine sebep olabilir, ona da dikkat etmek gerekir.

Saat geç oldu, şimdilik araştırabildiklerim bunlar. Umarım işine yararlar, olmadı gündüz başka bir şeyler daha bakarız. Çokça yaşanan bir sorun, özellikle büyük patch ve ek paket zamanlarında, çözülmeyecek bir şey de değil.

• Zaman ayırıp uzun uzun cevaplamışsınız çok teşekkür ederim.

Benim sorunum aslında patch gününden önce başladı ama bir kere nasıl olduysa girebildiğimde sabaha kadar açık bırakıp patch'i de sorunsuz bir şekilde indirdim. Yani gelen pre-expansion patch ile alakalı olduğunu çok düşünmüyorum ama bilemiyorum da tabi.

Ne yazık ki söylemiş olduklarınızı da yapmama rağmen durum değişmedi. Şimdiye kadar yaptıklarımı ve Blizzard'a ticket açarak onların da benden yapmamı istediklerini aklıma geldiğince yazayım.

1. Ticket açtıktan sonra GMlerin isteği üzerine Overwolf, Curse Client, Skype Click to Call kaldırdım.
    2. Battle.net Launcer'ı yeniden kaldırıp bir daha yükleyeyim dedim ama artık yeniden de yükleyemiyorum. (Installer Ekran görüntüsü bu şekilde donup kalıyor.)
    3. Tüm interface klasörlerini kaldırdım. (WTF,Interface,Cache)
    4. C:\Users\$user\AppData\Local altındaki Blizzard, Bliizzard Entertainment,battle.net klasörlerini sildim.
    5. Windows'u son sürümüne update ettim. Nvidia ve Realtek Network adapter driverlarımı son güncel hallerine getirdim.
    6. Hard Disk'te herhangi bir hata olup olmadığına bakmak için Scandisk yaptım.
    7. C sürücüsünde 4 GB yerim vardı temp ve cache için daha fazlası istenebilir dendi. Onu 7 GB'a kadar çıkardım.
    8. Avast kurup virüs taraması yaptım. Sonra port meşgul edebilir diye düşünerek yeniden kaldırdım antivirüs programını.
    9. CCleaner ile hem registry hem de temp dosyalarının temizliğini yaptım.
    10. Google Chome veya herhangi bir extension'ı zarar veriyor olabilir diye Chrome'u kaldırıp denedim. Sonrasında yeniden de yükleyip denedim.
    11. Bir GM MSInfo kayıtlarıma bakarak newnext.me adında makinemde bir malware olduğunu onu temizlemem gerektiğini söyledi. Onu da temizledim. Hatta AdwCleaner kurdum hem onunla check yaptım hem de malwarebyte programları ile tarama yaptım.
    12. Dediğiniz gibi hosts dosyasına baktım herhangi bir sıkıntı gözükmüyor.

Bir tek portlardan emin değilim. Modem arayüzüne girdiğimde (Zyxel - P2812) portları yönetebileceğim bir arayüz göremiyorum. Bu arada işin ilginç kısmı yurtdışı çıkışına sahip olan internet sitelerini de açmakta zorlanıyorum. Facebook youtube problem yok ama zenmate ile vpn değişikliği yapmazsam eu.battle.net, mmo-champion, hearthpwn gibi siteler ya açılmıyor ya da açılınca böyle bozuk açılıyorlar düz html hiç bir css yok falan.

Bu arada Windows 7 kullanıyorum Windows 10 upgrade'i format atmışım gibi bu sorunumu çözebilir mi acaba? (Ama geçmeyi de hiç istemiyorum.)

Yardımlarınız için çok teşekkürler Bağlantı Problemi

• Yapılabilecek her şeyi yapmış gibi görünüyorsun. Ben artık çözüm kalmadığına inandığımda temiz bir format atar, sil baştan yüklerdim.
    Senin durumunda internet bağlantısıyla alakalı bir sıkıntı var gibi görünüyor. Şimdi baktım google'dan, bölgesel olarak benzeri sıkıntıları yaşayanlar da olmuş geçtiğimiz senelerde, birkaç gün içinde kendiliğinden çözülmüş durum.

Sorunun internet çıkışlarından kaynaklı olup olmadığı tespit etmek için, yine Komut İstemi üzerinden TraceRoute ve PathPing yapılıyor. Ben TraceRoute'u ping'leri direkt gösterdiği için tercih ediyorum. Bunu yapmak için;

Başlat'a sağ tıklayıp, Komut İstemi(Yönetici) çalıştırıp, açılan pencerede;

tracert xxx.xx.xx.xxx > c:\tracert.txt

şeklinde uyguluyorsun. xx kısmı ulaşmak istediğin ip adresini gösteriyor. WoW Avrupa sunucuları için bu ip'ler ;
    185.60.112.157
    185.60.112.158
    185.60.114.159
    olarak verilmiş.

Bu komutu kullanarak, kendi bilgisayarından başlayıp, hedef sunucuya ulaşana kadar bağlanılan tüm sunucuları ve bunlara ulaşma süresini görmek mümkün oluyor. C klasörü içerisine Tracert.txt şeklinde bir not dosyası oluşturuyor ve analize yardımcı olması sağlanıyor. Normalde teknik destek ekibine ulaşmışsan bunu yapmanı istemiş olabilirler. Aslında analiz işi de pek derin değil, zaten 10-15 basamak sürmüyor bile tamamlanması.

Ben şimdi deneme amaçlı yukarıdaki ilk ip için Tracert kullandım ve aşağıdaki kodda yazıldığı gibi bir sonuç çıktı ortaya.

quote:

Tracing route to 185.60.112.157 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.2.1
    2 6 ms 6 ms 7 ms ----(Burası benim IP, göstermemek daha iyi:) )
    3 7 ms 7 ms 7 ms 81.212.106.253.static.turktelekom.com.tr [81.212.106.253]
    4 7 ms 7 ms 6 ms 195.175.173.172.06-ulus-xrs-t2-2.06-ulus-t3-7.statik.turktelekom.com.tr [195.175.173.172]
    5 15 ms 14 ms 14 ms 195.175.166.5.35-izmir-xrs-t2-2.06-ulus-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [195.175.166.5]
    6 * * 14 ms 81.212.207.178.35-izmir-xrs-t2-1.35-izmir-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [81.212.207.178]
    7 52 ms 52 ms 52 ms 212.156.101.50.301-fra-col-2.35-izmir-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr [212.156.101.50]
    8 55 ms 55 ms 55 ms ffm-b11-link.telia.net [62.115.41.93]
    9 70 ms 70 ms 70 ms ffm-bb4-link.telia.net [80.91.254.94]
    10 64 ms 64 ms 78 ms ffm-b1-link.telia.net [62.115.116.164]
    11 63 ms 62 ms 63 ms blizzard-ic-316506-ffm-b1.c.telia.net [213.248.76.103]
    12 65 ms 66 ms 66 ms 37.244.12.33
    13 66 ms 67 ms 66 ms 24.105.31.28
    14 74 ms 74 ms 74 ms 185.60.112.157

Trace complete.

Bu basamaklarda ping'in çok fazla yükseldiği veya hedef ip'ye ulaşamadan bazı noktalarda takılmalar olduğu durumlar yaşamıştım. Şimdi kod içerisinde senin de gördüğün gibi, 7. basamak dahil ülke içerisindeki sunucularda dolaşıyor, 8.'de Avrupa'nın genel dağıtımcısı olan Telia.Net'e bağlanıyor, 11'de Blizzard'ın sunucularına ulaşıyor ve 14'te hedefine ulaşmış oluyor. Şu an ben oyuna girmiş olsam 74ms Ping ile oynayabileceğimi gösteriyor bu bana.

Bunu da bir denersen, sorunun ülke içinden mi çıkışlardan mı yoksa Avrupa'da mı olduğunu görme imkanın olur. İstersen buraya da yazabilirsin, birlikte bakıp bir fikir oluşturabiliriz.

• Merhaba,

Dediğiniz işlemi yaptım ve 12. adımda istek zaman aşımına uğradı hatası alıyorum... Sanırım sorunum bundan kaynaklaniyor.

En ‡ok 30 atlamann stnde 185.60.112.157'e giden yolu izlemek

1 <1 ms <1 ms <1 ms P-2812HNUL-F1.P-2812HNUL-F1 [192.168.1.1]
    2 15 ms 15 ms 15 ms <ben de kaldirdim ip yi>
    3 16 ms 19 ms 16 ms 81.212.107.189.static.turktelekom.com.tr [81.212.107.189]
    4 16 ms 15 ms 16 ms 81.212.216.181.34-inkilap-t2-2.34-inkilap-t3-1.statik.turktelekom.com.tr [81.212.216.181]
    5 15 ms 15 ms 16 ms 195.175.174.128.34-erenkoy-t4-1.34-erenkoy-t3-1.statik.turktelekom.com.tr [195.175.174.128]
    6 * * 152 ms 195.175.173.206.34-ebgp-acibadem1-k.34-acibadem-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [195.175.173.206]
    7 48 ms 48 ms 48 ms 212.156.101.105.301-fra-col-1.34-ebgp-acibadem1-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.101.105]
    8 52 ms 52 ms 52 ms ffm-b11-link.telia.net [62.115.41.93]
    9 52 ms 51 ms 52 ms ffm-bb4-link.telia.net [80.91.251.229]
    10 65 ms 56 ms 57 ms ffm-b1-link.telia.net [62.115.116.162]
    11 56 ms 55 ms 55 ms blizzard-ic-316506-ffm-b1.c.telia.net [213.248.76.103]
    12 * * * ˜stek zaman aŸmna u§rad.
    13 55 ms 55 ms 55 ms 24.105.31.28
    14 54 ms 54 ms 55 ms 185.60.112.157

˜zleme tamamland.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egzolinas kullanıcısına yanıt
    6. aşamada da ping pik yapmış gerçi ama sonra devam etmiş normal olarak. Birkaç kez tekrar edersen bu Tracert olayını, diğer ip'leri de deneyebilirsin, eğer İstek zaman aşımına uğradı kısmı hep 11'den sonra olursa sorun Blizzard sunucuları tarafında demektir. Daha doğrusu bilgisayarının Blizzard sunucularına ulaşmasını engelleyen bir şey var demektir. Bu trace olayını da teknik ekibe bildirebilirsin, belki duruma özel bir çözüm üretebilirlewr.
  • Portlarım da bir sorun var mı acaba? Ona nasıl bakabilirim?
  • Egzolinas kullanıcısına yanıt
    Birçok site var bunu yapabileceğin ama ne kadar güvenilir bilmem. O yüzden yine Komut İstemi(Yönetici) üzerinden;

netstats -a

komutunu yazıp entera basınca, tüm açık portları görmek mümkün oluyor. Onları da yukarıda yazdığım Blizzard oyun portlarıyla karşılaştırırsan açılması gereken var mı görmüş olursun.
  • aynı sorun bende de bugün birden bire başladı yukarıdaki yöntemleri denedim ama bende de sonuç aynı
  • Senin Tracert izleme sonucunda da son basamaklarda mı hata veriyor ?
  • Bu arada evdeki ipad'den Hearthstone'u iOS üzeirnden güncellemeye çalışınca da bağlanamıyorum. Sanırım benim sorunum benim netimle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egzolinas

Arkadaşlar merhaba,

2 gündür oyuna giriş yapamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı lütfen deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? sorunum şu ki Battle.net launcher'ı çalıştırdığımda starting Battle.net... yazıp kalıyor. Bazen battle.net launcher açılıyor. oyuna girmek istediğimde yükleme ekranında %90'a gelince kalıyor. Bazen de oyuna girsem bile ne bir npc oluyor ne de başka bir şey. Bomboş haritalarda geziyorum. İşin ilginç yanı eu.battle.net sitesine de giriş yapamıyorum.

zenmate ile vpn yapıp ticket açtım. sırasıyla şunları yaptım ama hiç bir derman olmadı.

WoW klasörü altındaki cache, interface, WTF dizinlerini kaldırdım.
    C sürücüsünde gereken yeri arttırdım.
    Tüm addonları ve curse client'ı kaldırdım.
    Antivirüs programları ile virüs taraması yaptım.
    Overwolf programını kaldırdım.
    Windows ve driver güncellemelerini yaptım.

Bana yardımcı olabilen bir arkadaş olursa çok minnettar olucam.

Uzulerek soyluyorum boyle bir sorun ile karsilastigina cok sevindim. Cunku ayni sorun yuzunden ben yaklasik 2 aydir oyunu yukleyemiyorum. Belki senin cozumun banada care olabilir. Senin yazdiklarin olsun ve diger yazilan cizilen herseyi denedim. Sonunda anladimki sorun router yada fibernet ile ilgili.
    Benim kullandigim sirketin baglantisi ile oyunu yukleyemiyorum ne kendi pc me nede arkadaslardan odunc alip eve getirdigim laptoplara.
    Hatta benim ile ayni sirketi kullanan arkadaslarin evlerinde de oyunu yukleyemiyorum ve bir arkadasimda ayni sorun ile patch yukleyemiyordu. Macbook ile oynadigi icin cep tlf nun mobil baglantisini kullanarak sorununu cozdu.
    En sonunda gecen hafta farkli bir sirketin fibernet baglantisini kullanan kayinpederimin evine goturdum kocaman kasayi ve catir catir oyunu yukledi. 3 gun ptr de yeni patch gelene kadar sorunsuz oynadim. Yani ne oyunu yukleyebiliyorum nede patch.
    Kendi wow hesabim kapaliydi ve arkadasimin hesabi ile bazen takiliyordum. Acaba diyorum benim router i engelledimi blizzard. Cunku resetten sonra oldu ve hatta o gun konu acmistim foruma.
    linkide bu :http://forum.donanimhaber.com/m_116985517/tm.htm

• Ttnet olsun Superonline olsun, bağlantı sırasında kendi modemlerini verdikleri ve bu modeme sürekli bağlantılı oldukları için sorunun internette olduğu kesinleşirse kendileriyle irtibata geçmek gerekir.

Yukarıda yazdığım açık olması gereken ve normalde açık olan portların kullanımını engellemek yoluyla bunu sağlamış olabilirler diye düşünüyorum. İşletim sistemi kendini bir şekilde korumaya almak adına Windows Defender veya Firewall ve belki eğer kullanıyorsanız ekstra Firewall programları sebebiyle portları kapamış olabilir.

CMD.exe'yi yani Komut İstemi'ni Yönetici olarak çalıştırıp netstats -a komutunu uyguladığınızda,

80, 443, 1119, 1120, 3724, 4000, 6112, 6113, 6114 portlarının açık olduğunu görmeniz lazım. Yukarıda yazdığım gibi bunlar Battle.Net masaüstü uygulaması, Sunuculara bağlantı ve Downloader'ın kullandığı portlar. Eğer bu portlar açıksa direkt internet sağlayıcınızı arayıp işi onlara yıkın, başka bir alternatif kalmıyor çünkü. Bilgisayar normal olarak interneti kullanabiliyor, diğer bütün ihtimaller de elenmişse, sorun internet sağlayıcıdan kaynaklanıyordur.

Hatta yukarıda belirttiğim gibi, sorunu yaşayan arkadaşlar birbirine yakın oturuyor olma ihtimalleri yüksek, daha önce benzer durumlar görülmüş bölgesel olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

Ttnet olsun Superonline olsun, bağlantı sırasında kendi modemlerini verdikleri ve bu modeme sürekli bağlantılı oldukları için sorunun internette olduğu kesinleşirse kendileriyle irtibata geçmek gerekir.

Yukarıda yazdığım açık olması gereken ve normalde açık olan portların kullanımını engellemek yoluyla bunu sağlamış olabilirler diye düşünüyorum. İşletim sistemi kendini bir şekilde korumaya almak adına Windows Defender veya Firewall ve belki eğer kullanıyorsanız ekstra Firewall programları sebebiyle portları kapamış olabilir.

CMD.exe'yi yani Komut İstemi'ni Yönetici olarak çalıştırıp netstats -a komutunu uyguladığınızda,

80, 443, 1119, 1120, 3724, 4000, 6112, 6113, 6114 portlarının açık olduğunu görmeniz lazım. Yukarıda yazdığım gibi bunlar Battle.Net masaüstü uygulaması, Sunuculara bağlantı ve Downloader'ın kullandığı portlar. Eğer bu portlar açıksa direkt internet sağlayıcınızı arayıp işi onlara yıkın, başka bir alternatif kalmıyor çünkü. Bilgisayar normal olarak interneti kullanabiliyor, diğer bütün ihtimaller de elenmişse, sorun internet sağlayıcıdan kaynaklanıyordur.

Hatta yukarıda belirttiğim gibi, sorunu yaşayan arkadaşlar birbirine yakın oturuyor olma ihtimalleri yüksek, daha önce benzer durumlar görülmüş bölgesel olarak.

netstats -a komutunu uyguladigimda "netstats ic yada dis komut calistiralabilir program yada toplu is dosyasi olarak tanimiyor" yaziyor.
    tracert xxx.xx.xx.xxx > c:\tracert.txt i denedigimde ise"Hedef sistem ismi ‡”zmlenemedi xxx.xx.xx.xxx." diyor.
    Yuklemeye calistigimda da alttaki resimdeki gibi sonlaniyor.
    Bende sirketin gonderdigi router var. Router dan modeme cekiyorum ve modemden aliyorum baglantiyi. Suan direk router den alip deniyorum. Router arayuzune giremedim.
    not;yurtdisinda yasiyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/602532/cb064245-61d7-427f-836f-059b23254471.png Bağlantı Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3z3g3n1616 -- 9 Temmuz 2016; 17:43:38 >

• g3z3g3n1616 G kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma anca bilgisayar başına gelebildim.

tracert xxx.xx.x..xx komutunu kullanırken xx yazan kısma yukarıda verdiğim adresleri kullanman gerekiyor. Konu içerisinde bizim denediğimiz IP 185.60.112.157'di, önceki mesajlarımda 3 ip adresi vermiştim, hepsini denemeniz de mümkün çok uzun süren bir işlem değil.

Diğer komutu da ben 2. seferinde yanlış yazmışım, Netstat -a olacak, netstats değil. O yüzden hata veriyor.

Standardında, uzun süredir firmaların verdiği Router'lar, modem+router şeklinde olduğu için direkt ve ekstra olarak fazladan bağlantıya olanak sağlıyor. Araya modemi koymadan direkt bağlanmayı denediniz mi ? ,
    Router'ı veren firma giriş için kullanıcı adı ve şifre vermiş olması gerekiyor. Vermedilerse de normalde kullanım kılavuzunda yazar. Olmadı markasını bildiğiniz için, normalde değiştirilmemişse kullanıcı adı ve şifresini internetten bakabilirsiniz. Eğer kapalı olan port(lar) varsa, arayüze giriş yapıp oradan port açmanız gerekecek. Port açma işlemi de modeme göre değişiklik gösterdiği için, onu da araştırmanız lazım ama öncelikli olarak kapalı olan port var mı yok mu onu görmek lazım.

Google'a 'açık portları görmek' yazıp arattığınızda karşınıza çıkan ilk siteden, tek tek gereken portların bilgisayarınızda açık olup olmadığını görebilirsiniz. Bu biraz daha kolay bir işlem olabilir kişiye göre. Sonrasında da duruma göre hareket edilebilir.

Bugün baktığımda bulduğum birkaç çözümü de yazayım, belki onlardan biri çıkar sorun:

1) İşletim sistemi güncel olacakmış,
    2) Adobe Flash Player güncel olmazsa sorun yaşanabiliyormuş,
    3) Antivirüs programları sıkıntı çıkarabiliyormuş,
    4) Disk temizleme(geçici dosyaları siliyor), ardından c:ProgramData içindeki Battle.Net ve Blizzard Entertainment klasörlerini silince düzelebiliyormuş,

Bir de şöyle bir çözüm önerilmiş.
    Denetim Masası -> Ağ ve İnternet -> İnternet Seçenekleri. Açılan pencerede Bağlantılar tabı, ardından alttaki Yerel Ağ Ayarları açılınca, Ayarları otomatik olarak algıla'yı seçip, tamam tamam tamam diyerek kapatıyoruz.
    Sonrasında İnternet Explorer'ın offline çalışmadığını kontrol edin, yukarıdakini yapınca offline olmaması gerekiyor.

Sonra İkincil Oturum Açma'yı aktif hale getirmek gerekiyor. Bunun için WindowsTuşu+R yapıyoruz, açılan pencereye services.msc yazıp tamam diyoruz. Geniş bir pencere açılacak, burada Ad kısmından İkincil Oturum Açma'yı bulup sağ tıklayarak, Özellikler'e giriyoruz ve ilk Tab'da Başlangıç Türü'nü Otomatik'e çevirip Uygula/Tamam diyerek kapatıyoruz. Ardından bilgisayarı resetlememiz gerekiyor.

Bunu da bir deneyin bakalım, umarım işe yarar da girebilirsiniz oyuna.

• Benim sonuclarim
    En ‡ok 30 atlamanin stnde 185.60.112.157'e giden yolu izlemek

1 <1 ms <1 ms <1 ms www.asusnetwork.net [192.168.1.1]
    2 2 ms 1 ms 2 ms
    3 1 ms 1 ms 1 ms 46.21.33.103
    4 2 ms 1 ms 2 ms 46.21.33.65
    5 1 ms 1 ms 1 ms 46.21.34.183
    6 1 ms 1 ms <1 ms ten0-1-0-3.dist01.gl3.seas-nve.net [5.103.5.25]
    7 1 ms 1 ms 1 ms ten0-1-0-3.core01.gl3.seas-nve.net [80.71.64.39]
    8 1 ms 1 ms 1 ms hu0-0-0-0.bord01.gl3.seas-nve.net [80.71.64.69]
    9 <1 ms <1 ms <1 ms fo2-1-4094.cgn01.gl3.fibianet.dk [80.71.81.57]
    10 1 ms 1 ms 1 ms fo0-5-0-0-4094.bord01.gl3.fibianet.dk [80.71.81.58]
    11 2 ms 1 ms 1 ms 5.56.159.245
    12 12 ms 11 ms 11 ms 93.176.94.191
    13 12 ms 11 ms 11 ms 80.249.208.83
    14 14 ms 12 ms 13 ms 37.244.10.35
    15 12 ms 11 ms 11 ms 37.244.10.103
    16 11 ms 11 ms 11 ms

En son yazdiklarini tekrar gozden gecireyim ins sonuc verir.

Aynen dedigin gibi buyuk N ile yazinca acildi. Malasef bu rakamlarin hicbirini gormedim (80, 443, 1119, 1120, 3724, 4000, 6112, 6113, 6114)
    Açık portları görmek secenegindede hepsi kapali cikti.
    Ayarları otomatik olarak algıla a isaretlenmis gorunuyor.
    Araya modemi koymadan direkt baglanabiliyorum ama yukleme yine olmuyor. Modemi ipad ve tlf. icin kullaniyorum.
    Sonuc olarak benim kullandigim firmanin internet baglantisi ile alakali olmuyormu bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3z3g3n1616 -- 10 Temmuz 2016; 3:05:51 >

• emrecanonline kullanıcısına yanıt
    Pardon ya ben yanlis mi anladim yoksa. Eger portlar aciksa ve gorebiliyorsam oyunu yukleyip oynayabilirim anlaminami geliyor? Acik degiller ise internet sirketim benim oyunu yuklememe engelmi olmuslar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • g3z3g3n1616 G kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Portların kapalı olması modem veya router'la alakalı bir durum. Hali hazırda kapalı olarak gelmiş olabilir, yüklenilen bir güvenlik programı portları kapamış olabilir, Windows güvenlik duvarı kafasına göre saçmalamış olabilir.
    Şimdi yapmanız gereken kapalı olan bu portları açmak, sonrasında sorun yaşamadan Blizzard sunucularına bağlanabilir, indirme yapabilir, oyunu oynayabilirsiniz. Firmayı arayıp portları onların açıp açamadığını öğrenebilirsiniz, olmadı elle yapmak gerekecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.