Şimdi Ara

BADA OS Hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? - Bugünü ve Geleceği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrudur efenim. Şifre değiştiriyorum. İlginç hakikatten :)))
  • Aydın hocam yazmaktan bıkmıştır herhalde şu sayfaya, ne diyeyim. Herkeste bir önyargı, herkeste teminatı olmayan beyanatlar. Bada'nın Android olması için öyle yıllara ihtiyacı yok. Aylık mobil teknolojiler dergisinde 2,5 sene evvel "iPhone'a 3. parti uygulamalar geliyor." şeklinde başlık atıldığını bilirim ben. İşte, şimdi 250000'den fazla uygulaması olan iOS için daha 2,5-3 yıl evvel uygulama geliyor diye şenlik yapılmış. Android ise iOS için büyük bir rakiptir. Çeşitlilik herşeydir. Bada'nın çıkış zamanlarında, kendini teknoloji üstadı sanan bazı yazarlar internet sayfalarında Bada'yı gereksiz ilan etmiştir ancak bilmelidirler ki her çıkan ürün ne olursa olsun bir ihtiyaca yönelik olabilir (yazılım, uygulama, cihaz). Bir Çin malı telefon dahi teknolojiden uzak bir öğrenci için bedava televizyonu, radyosu, çift sim kartıyla harika bir ürün olarak görülebilir.

iPhone 3G'yi bir kaç günlüğüne kullandığım sıralarda, dışarıdan müdahele olmadan ek zil seslerinin ayarlanamadığını ve menülerdeki grafiksel arayüzü gördüğümde Samsung D900i cihazım geldi aklıma ve "Keşke Samsung bu sistemi akıllı bir sistem haline getirse." dedim. Şimdi Bada geldi ve bu harikulade bir durum. Ek olarak da Wave'den sonraki cihazlar için Bada daha güzel olacak diye bir şey söz konusu değildir. Wave'in donanımı en az 2-2,5 senelik Bada güncellemelerini kaldırabilecek kapasitededir.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 20 Kasım 2010; 20:24:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drasti

http://www.chip.com.tr/konu/samsung-onceligi-artik-wp7-ye-verecek_23608.html

bundan ne anlamalıyız?saygılar

Kendi işletim sistemiyle kendi ilgilendiği için telefon sayısını belli bir seviyede tutmak zorunda. Bakınız Apple daha bir telefonla zor başa çıkıyor. WP ise Samsung tekelinde değil. Ek olarak Galaxy S kullanıcılara en az bir sene sıkmadan yetecek bir cihaz, Wave desen zaten öyle, şimdi sıra gözlerin üzerinde olduğu Windows Phone'da ve Galaxy S ile Wave türünde bir de WP'li cihazda. Barselona'da bu şubat ayında WP'li bir canavar gelebilir. Samsung Android konusunda yanılmadı, ilk 8 ve 12 megapiksel kameralı telefonları üretti ve sundu, eğer WP diyorsa onda da bir hayır vardır.

• teşekkürler.yalnız bu kadar daldan dala atlamak pek sağlıklı değil gib görünüyor.öncelik vereceği bir os olması gerekir diye düşünüyorum.sanki ticari zihniyetin en üst seviyesi ...(haklı olarak tabi) fakat kendi geliştirdiğin işletim sisteminin her zaman öncelikli olması gerekir.neyse en azından beklemeye değer.daha çok erken......
  • quote:

Orijinalden alıntı: drasti

bundan ne anlamalıyız?saygılar

O linkteki sözleri söyleyen

Tayland Samsung Electronics telekomünikasyon bölümü mobil pazarlama müdürü Sitthichoke Nopchinabutr

Ben size Samsung CEO su Mr Lee nin neye öncelik vereceklerine dair röportajının linkini verebilirim ama uğraşamam şimdi, özetle şöyle diyor Mr Lee, biz Winmo 7 de sıcak satıcı olmayacağız, önceliğimiz Android ve tabii ki Bada, Winmo 7 li cihazlar üreceğiz çünkü iş dünyası istiyor. Donanım haberde de bu haberi bulmanız mümkün zira buradada verildi.

Sizce kime inanalım Samsung CEO suna mı yoksa Tayland daki bir pazarlama müdürüne mi? Cevaplamak bile gereksiz bu soruyu.

Kolay Gelsin

• aman hocam sakin seni küstürmek istemem.bada ya bir şey dediğim yok.sadece tartışmak içindi.ben wave ve badayla mutluyum.zaten benim önceliklerimi fazlasıyla karşılıyor.saygılar
  • Çoğu kişi Bada ya laf söyletmeme çabası içersinde. Kendi açımdan söylüyorum. Kendim zaten badayı kötülemiyorum. Buna da dikkatinizi çekerim.
    Başlığı da açmamdaki sebeb, kullanıcıların ve yorumcuların düşüncelerini, öngörülerini, kişisel fikirlerini, değerlendirmelerini ve kendilerinde gördükleri eksiklikleri paylaşmaları için di.

Fakat görüyorum ki bazı kullanıcılar, Taraflara bölünmüş gibi. Kullandığımız ve severek uğraştığımız wave + bada hakkında negatif fikirleri olanlara öcü gibi bakılıyor. Bu doğru değil. Düşüncelerime saygı gösterdip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kimsi beğenmez. Pişmanım keş ke X teli alsaydım der. Ya da Y işletim sistemli olsaydı da der. Bunu diyenlere, kızmaya gerek yok.

Teşekkür ederim.

Az evvel okuduğum ve kafamı karıştıran şu link ve şu metni sizlere sunmak isterim.

İlgili sayfada şu alıntıyı yapıyorum:

Tayland Samsung Electronics telekomünikasyon bölümü mobil pazarlama müdürü Sitthichoke Nopchinabutr demiş ki:

]Önümüzdeki sene Android, Windows ve Brada işletim sistemlerini kullanan 15-20 yeni cep telefonu tanıtacağız. Telefonların yarısı Windows işletim sistemi, dörtte biri Android ve yirmide biri Bada kullanacak "

Bende bada nın gelişmesini, ve daha emekleme aşamasında dahi sağlam adımlar ile yere basmasını isteyenlerdenim. Fakat tanıtılacak telefonların 20 de 1 i BADA olacak sa, bu sağlam adım sayılıyor mu ? Ben işkillendim.

Lütfen, ama lütfen karşı atağa geçmeyin arkadaşlar. Paylaşım yapıyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Kasım 2010; 23:07:25 >

• Arkadaslar daha wave"in ilk çıktığı zamanlarda wave ana konusunda s9000 diye bir cihazın çıkacağı yazıyordu merak eden aratıp bulabilirler kolaylıkla samsung 1 tane badalı telefon çıkarır onu da bu yaparsa o zaman badanın gelişmesinde hiçbir sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Çoğu kişi Bada ya laf söyletmeme çabası içersinde. Kendi açımdan söylüyorum. Kendim zaten badayı kötülemiyorum. Buna da dikkatinizi çekerim.
    Başlığı da açmamdaki sebeb, kullanıcıların ve yorumcuların düşüncelerini, öngörülerini, kişisel fikirlerini, değerlendirmelerini ve kendilerinde gördükleri eksiklikleri paylaşmaları için di.

Fakat görüyorum ki bazı kullanıcılar, Taraflara bölünmüş gibi. Kullandığımız ve severek uğraştığımız wave + bada hakkında negatif fikirleri olanlara öcü gibi bakılıyor. Bu doğru değil. Düşüncelerime saygı gösterdip okuduğunuz için teşekkür ederim.

Kimsi beğenmez. Pişmanım keş ke X teli alsaydım der. Ya da Y işletim sistemli olsaydı da der. Bunu diyenlere, kızmaya gerek yok.

Teşekkür ederim.

Az evvel okuduğum ve kafamı karıştıran şu link ve şu metni sizlere sunmak isterim.

İlgili sayfada şu alıntıyı yapıyorum:

Tayland Samsung Electronics telekomünikasyon bölümü mobil pazarlama müdürü Sitthichoke Nopchinabutr demiş ki:

]Önümüzdeki sene Android, Windows ve Brada işletim sistemlerini kullanan 15-20 yeni cep telefonu tanıtacağız. Telefonların yarısı Windows işletim sistemi, dörtte biri Android ve yirmide biri Bada kullanacak "

Bende bada nın gelişmesini, ve daha emekleme aşamasında dahi sağlam adımlar ile yere basmasını isteyenlerdenim. Fakat tanıtılacak telefonların 20 de 1 i BADA olacak sa, bu sağlam adım sayılıyor mu ? Ben işkillendim.

Lütfen, ama lütfen karşı atağa geçmeyin arkadaşlar. Paylaşım yapıyoruz....

Doğrusu işkillendiriyor.Ama bu bada yı önemsemeyecekleri anlamına gelmez.LAfım size değil genele yönelik.O kadar sene , emek , para vs harcayıp bir kenara atamazlar.Samsung hergün bir açıklama yapıyor , ama kesin bir adım atmıyorlar.Bence yaptıkları piyasayı yoklamak , kullanıcı kitlesinin tepkisini yoklamak.O yüzden açıklamaları çok dikkate almamak lazım.Daha 2 3 ay önce android ve bada önceliğimiz olacak diyorlardı.NE değişti sayın yetkililer ? Fazla takılmayın bu açıklamalara.Bada nın gelişimi emin adımlarla devam edecektir.Hep diyorum yine diyeceğim.2011 badanın yılı olacak.Güzel günler badayı ve bizleri bekliyor.

Ayrıca windows işletim sistemi için attıkları adımda hayal kırıklığı yaşayacakları kanısındayım.Android ve bada nıun kullanışı çok daha güzel.Ha , çok kusursuz bir işletim sistemi yaparlarsa amenna.Ama öyle birşey yapacaklarını sanmıyorum.Kendi bacağını kendileri kesmiş olur.Bada ve android biter bu sefer.Ben windows olayından hiç ümitli değilim.

İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: secretwhite

Arkadaslar daha wave"in ilk çıktığı zamanlarda wave ana konusunda s9000 diye bir cihazın çıkacağı yazıyordu merak eden aratıp bulabilirler kolaylıkla samsung 1 tane badalı telefon çıkarır onu da bu yaparsa o zaman badanın gelişmesinde hiçbir sorun yok

14-17 Şubat 2011 Barcelona daki MWC de High-End bir Bada tanıtmayı planlıyor Samsung, eğer Bada 2.0 biter ve cihazın geliştirilmesi sona erdirilebilirse. s9000 mi olacak bekleyip görmek lazım. 2011 yılının Bada için çok hareketli geçeceğini her fırsatta ifade ediyorlar.

Kolay Gelsin
  • bada kullanmadım ancak bir genelleme yaparsak andorid markette 1 sene önce ne kadar uygulama vardı şimdi ne kadar var ...

bakın andorid gelişecek diye alanların çoğu haklı çıktı android market gelişti ama onların tel donanımı mevcut android sürümünü kaldırmayacak hale geldi (genelleme yapıyorum hepsi değil tabiki de)

bada da bence gelişecektir ancak işi zor çünkü apple ilk olduğu için kapıyı açtı... andorid zibil gibi telefona ulaştığı için ... hatta geliştiriciler bu ikisinden sonra dandik de olsa symbian versiyonu çıkarıyorlar çünkü çok fazla cihaz mevcut...

bada de gelişecektir ancak bence bu tip yeni os lara gelişecek diye girmemek geliştikten sonra trene binmek lazım diye düşünüyorum...
  • HTC HD2 gibi bir donanımı windows un elinde nasıl bir takoza dönüştüğünü 6 ay boyunca yaşadım. 7 nin pek te fark yaratacağı kanısında değilim.

Neyse diyerek, baştaki yetkililerin kat kat akıllı ve zeki insanlar olduklarını varsayarak önümüze bakacağız. Gelsin 2011 : )
  • Katılıyorum! Windows çekirdeği malesef mobil konuda başarılı değil, WP7'nin güzel olacağına ancak çok da büyük fark yaratmayacağına inanıyorum.

Aydın abi açıklamış zaten, CEO mu, yoksa bir genel merkez müdür mü daha çok ürün ve strateji bilgisine sahiptir?
  • Bu gün samsung app girdim baktım azımsanmayacak kadar uygulama mevcut bence geleceği olacak gibi duruyor. Yeni modelleri çıksın starı satıp bende badalı bir tel almayı düşünüyorum.
  • quote:

BADA OS 'nin Hali Ne Olacak ?

Başlık öyle imalı olmuşki bir an OS yaratıcısı olsam cenazesini kaldırıveresim geldi.

Allah akıl fikir versin yada yetenek bilgi versinde program yazın katkınız olsun, serzenişle olmaz bu işler.
  • @damn2u

Haklısınız. Biraz vahim hissi uyandıracak bir başlık oldu gibi. Niyetim vahimlilik değil tabiki. Değiştiriyorum hemen. Teşekkürler.
  • birkaç bada ile ilgili yabancı kaynaklı sitelerde badanın geleceğinin burada anlatıldığı kadar kötü olmadığı hatta 2011 yılının bada için hareketli geçeceği müjdesi var..tabi bunların TÜRKİYE için gelmesi dileğiyle..
    selametle :)
  • Wave gerçekten donanım olarak çok iyi bir cihaz.Hemen eskiyeceğini zannetmiyorum özellik olarak.Bada os'e de inanıyorum açıkcası, bana önü çokda kapalı gibi gelmiyor arkadaşlar.Sonuçta bence ileriyi düşünerek Samsung un tüm cihazlarına koyacağı bir yazılım hissi veriyor bana.İleride tüm samsung cihazlar bu sistem üzerinden haberleşirse şaşırmayın derim.Sanırım bu iş için geliştirilmiş bir sistem bu BADAoS.
  • Hyundai benzetmesi guzel olmus ama hiçbır zaman bir hyundai bir ferrari olamaz.. Bunuda geçmemek lazm!...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.