Şimdi Ara

BADA OS Hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? - Bugünü ve Geleceği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün zor dayanabildim bada ya galaxy s e geri dönüş yaptım bada için adamlar widget yapmış onu bile 4,5 tl ye satıyorlar yuhh
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_Narrator

2 gün zor dayanabildim bada ya galaxy s e geri dönüş yaptım bada için adamlar widget yapmış onu bile 4,5 tl ye satıyorlar yuhh

Her konuya yazmanıza gerek yok.Hayırlı olsun.Hayrını görün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

Dileyen dilediğini düşünür çok da umrumda değil ama bazı şeylerin doğrularını da yazmak lazım.

1. Telefonda benim açımdan sorun yok, günde en az 2 saat chat im açık hem de tek msn hesabı değil, hem msn hem gtalk hem yahoo hem de facebook chat aynı anda, Palringo 9 platformu aynı çatı altında birleştiren muhteşem bir IM yazılımıdır. Beğenmeyen beğenmeyebilir buna söyleyecek sözüm de yok, benim işimi çok rahat ve istediğim şekilde görüyor, arka planda çalışıp gelen mesajları sesli ve panelde uyarı mesajı olarak gösteriyor. Daha fazla isteğim yok, benim için işlevsellik ilk plandadır, görsellik sonradan gelir, tersini düşünene de saygım var.

2. Samsung bir uygulama üreticisi değildir, uygulamaları eğer telefonun içine gömecekse bile başkasına yazdırır, aynı Google ve Apple in uygulama yazan firmalar olmadığı gibi, yazılım başka bir şey uygulama başka birşeydir bunu ayırmak lazım. Mesela Samsung Bada 1.2 te T9 Trace diye swype ye çok benzeyen fakat onun çok daha gelişmiş bir versiyonunu koydu ve bunu Nuance a yaptırdı. Samsung Mobile ın hiç yazdığı bir uygulama yokmudur vardır tabii, telefona gömülü bazı uygulamaları Samsung yazmış veya bölge ofislerine yazdırmıştır fakat uygulama işinde Lokomatif 3rd party uygulama yazan firmalar veya kişilerdir. Tüm yoğun uygulama olan OS lere bakarsanız aynı şeyi görürsünüz Ana firma sadece onları teşvik etmek için çeşitli aksiyonlar yapar.

3. Hem niye Bada ya program yazayım Android kullanıcısı daha fazla diyip hem de Bada da uygulamalalar Android gibi bedava değil demek nasıl bir çelişkidir bir düşünün bence. Ben olsam Bada için birşeyler yazarım çünkü para kazanma imkanı var. Android de paralı uygulamalar yerini gizli açık reklamlarla dolu uygulamalara bırakmaktadır, zira üreticiler oradan fiyat koysalar bile para kazanamayacaklarını bilmektedirler, en basit örneği Angry Birds dür. Midpointgames firmasından bir örnek vereyim, Red Card Campage diye bir oyunu vardır hem Bada hem iOS hem Android de. Firmanın yetkilisi ile yapılan bir röpörtajda aynen şunları söylemiştir, "Android de oyunumuzun çıktığı 4 haftada kazandığımız parayı Bada da 4 gün içinde kazandık, tabii ki Bada da oyun yapmaya devam edeceğiz."

4. Uygulama ve oyun geliştirenlerin Bada dan bazı şikayetleri var tüm platformlarda olduğu gibi, mesela SDK da bazı şeylerin değişmesini ve düzeltilmesini istiyorlar ve onay prosedürününkısaltılmasını talep ediyorlar, SDK devamlı güncelleniyor hemen hemen her 15 günde 1, onay prosedürünü kısaltmaya çalışıyorlar fakat onay prosedürü fazla gelişmiş, onaya gönderilen uygulama test ediliyor ve varsa hataları videoya çekilip uygulama geliştirene gönderiliyor ve düzeltilmesi isteniyor, uygulama üreticileri bu durumdan aslında çok memnunlar. Samsung yarışmadan dolayı onay prosedüründe bazı uzamalar olduğunu ve geçici bir durum olduğunu söylüyor, şu anda onayda bir çok uygulama bekliyormuş Angry Birds, Sygic vb.

5. Hala symbian dan bahsetmek komiktir. Symbian çoktan ölmüştür sadece hastanın kalbinin durduğunun farkına varamayan onu çok seven yakınları var. Nokia bunu kendi de biliyor ve Meego yu geliştirmeye çalışıyor, fakat Megoo projesinin başındaki kişi geçen aylarda istifa etmiştir, daha sonra söylediklerini ibretle okumak lazım.

Her zaman söylüyorum, telefon seçerken istek ve ihtiyaçlarınızı bir kenara yazacaksanız, sonra telefonları incelerken bunların hepsini veya büyük kısmını karşılayanı bütçeniz doğrultusunda seçeceksiniz, aksi halde böyle ben hata yaptım çok pişmanım diye yazar durursunuz. Wave konusuna bakın daha telefon çıkmadan yazdıklarımı bir okuyun, eğer iyi bir uygulama desteği istiyorsanız platformun ilk telefonundan uzak durun diye defalarca yazmışımdır.

Kolay Gelsin

Agam ne güzel yazmissin ellerine saglik hele 5. madde okadar aci bir gercekki ancak o sekilde ifade edilebilirdi!!!

+ Ben sunu cok rahat görüyorum Samsung BADA'ya gösterdigi yada gösterecegi kismi destek payi cikaracagi diger OS'lere göre cok net bir sekilde kullaniciya hissettirecek, Nasilmi? Samsungun yaptigi aciklamalarda üretecegi cihazlarin dagilimini yaparken bada 3. sirada insanimiz bunu yanlis algiliyor zannediyorki 10 uygulama "x" OS'ine 7 uyguluma "y" OS'ine 3 uygulama BADA OS'ine yok Böyle bir sey 10 cihaz "x", 7 cihaz "y", 3 cihaz BADA olark destekten bahsediyor.

Bana göre kendi isletim sistemi olan BADA'da az cihaz ve tam destek tipki Apple gibi ve yine bana göre Apple'i örnek aliyor bunu nereden cikardin dige sorarsaniz WAVE'den cikardim ve SuperAmoledin Appel'e verilmesinden cikardim yani masa üstünde her iki firma anlasmislardir bada ile iphone'un OS'leri ikiz degilde kardes benzerligi var, masa üstünde anlasmada buydu alsana OS kücük eksiler ve artilarla adi BADA olsun Ver bana S.Amoled'i.

Cok sonra degil sadece önümüzdeki yilin sonuna dogru BADA'nin gercek ve tam anlamda Büyüklügünü ve farkini görecegiz, ama S8500'da degil yeni ve daha donanimli BADA OS cihazlarda! (Kamera,Mhz,Dahili bellek, genis ekran vs.)

Bu cihazlarin sayisi bence 2-5 arasi kadar az olacak. birkaci üst düzey digerleri ise maddi acidan düsük gelirli kullanicilara hitap edecek.
    Fyatlarda cok makul olacak surada yazdim Hepimiz görecez.

Samsung apps'a bakin ve henüz bir yilini doldurmamis bir OS!!! birde wave'e bakin kivir zivir uygulama yok icinde bir kullanicinin her türlü ihtiyacini karsilayacak uygulamalar var isteyen apps'a girip kivir zivir doldurabilir ama bana göre fabrika cikisi haliyle yeterli yeterki kullanici kullanmasini bilsin.

• Galaxy S kullanıyorum Samsung App altında 6 tane uygulama var, bu mudur Samsung'un uygulama dükkanı. Samsung hiçbir zaman eski telefonlarına destek vermedi, 1 yıllık telefonlara bile destek vermedi, Samsung'un bildiği yeni versiyonlar için yeni telefonlar piyasaya sürmek, Galaxy S'e bilinçli olarak flaşlı kamera koymadı daha sonradan flaşlı kamera koyduğu bir modeli satabilmek için, Bada bir iOS gibi olur mu, az sayıda telefonda kullanılan ama Samsung tarafından tam destek gören ve uygulamacılarca sayısız uygulamanın geliştirildiği bir AppStore'a sahip bir işletim sistemi olur mu bekleyip görecez, ama Apple'ın iOS'taki başarısını Samsung'un Bada'da gösterebilme ihtimali çok zayıf. Apple'ın bir temeli var Macintosh'tan gelen sağlam bir temeli var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BadaOS

quote:

Orijinalden alıntı: aydink_1903

Dileyen dilediğini düşünür çok da umrumda değil ama bazı şeylerin doğrularını da yazmak lazım.

1. Telefonda benim açımdan sorun yok, günde en az 2 saat chat im açık hem de tek msn hesabı değil, hem msn hem gtalk hem yahoo hem de facebook chat aynı anda, Palringo 9 platformu aynı çatı altında birleştiren muhteşem bir IM yazılımıdır. Beğenmeyen beğenmeyebilir buna söyleyecek sözüm de yok, benim işimi çok rahat ve istediğim şekilde görüyor, arka planda çalışıp gelen mesajları sesli ve panelde uyarı mesajı olarak gösteriyor. Daha fazla isteğim yok, benim için işlevsellik ilk plandadır, görsellik sonradan gelir, tersini düşünene de saygım var.

2. Samsung bir uygulama üreticisi değildir, uygulamaları eğer telefonun içine gömecekse bile başkasına yazdırır, aynı Google ve Apple in uygulama yazan firmalar olmadığı gibi, yazılım başka bir şey uygulama başka birşeydir bunu ayırmak lazım. Mesela Samsung Bada 1.2 te T9 Trace diye swype ye çok benzeyen fakat onun çok daha gelişmiş bir versiyonunu koydu ve bunu Nuance a yaptırdı. Samsung Mobile ın hiç yazdığı bir uygulama yokmudur vardır tabii, telefona gömülü bazı uygulamaları Samsung yazmış veya bölge ofislerine yazdırmıştır fakat uygulama işinde Lokomatif 3rd party uygulama yazan firmalar veya kişilerdir. Tüm yoğun uygulama olan OS lere bakarsanız aynı şeyi görürsünüz Ana firma sadece onları teşvik etmek için çeşitli aksiyonlar yapar.

3. Hem niye Bada ya program yazayım Android kullanıcısı daha fazla diyip hem de Bada da uygulamalalar Android gibi bedava değil demek nasıl bir çelişkidir bir düşünün bence. Ben olsam Bada için birşeyler yazarım çünkü para kazanma imkanı var. Android de paralı uygulamalar yerini gizli açık reklamlarla dolu uygulamalara bırakmaktadır, zira üreticiler oradan fiyat koysalar bile para kazanamayacaklarını bilmektedirler, en basit örneği Angry Birds dür. Midpointgames firmasından bir örnek vereyim, Red Card Campage diye bir oyunu vardır hem Bada hem iOS hem Android de. Firmanın yetkilisi ile yapılan bir röpörtajda aynen şunları söylemiştir, "Android de oyunumuzun çıktığı 4 haftada kazandığımız parayı Bada da 4 gün içinde kazandık, tabii ki Bada da oyun yapmaya devam edeceğiz."

4. Uygulama ve oyun geliştirenlerin Bada dan bazı şikayetleri var tüm platformlarda olduğu gibi, mesela SDK da bazı şeylerin değişmesini ve düzeltilmesini istiyorlar ve onay prosedürününkısaltılmasını talep ediyorlar, SDK devamlı güncelleniyor hemen hemen her 15 günde 1, onay prosedürünü kısaltmaya çalışıyorlar fakat onay prosedürü fazla gelişmiş, onaya gönderilen uygulama test ediliyor ve varsa hataları videoya çekilip uygulama geliştirene gönderiliyor ve düzeltilmesi isteniyor, uygulama üreticileri bu durumdan aslında çok memnunlar. Samsung yarışmadan dolayı onay prosedüründe bazı uzamalar olduğunu ve geçici bir durum olduğunu söylüyor, şu anda onayda bir çok uygulama bekliyormuş Angry Birds, Sygic vb.

5. Hala symbian dan bahsetmek komiktir. Symbian çoktan ölmüştür sadece hastanın kalbinin durduğunun farkına varamayan onu çok seven yakınları var. Nokia bunu kendi de biliyor ve Meego yu geliştirmeye çalışıyor, fakat Megoo projesinin başındaki kişi geçen aylarda istifa etmiştir, daha sonra söylediklerini ibretle okumak lazım.

Her zaman söylüyorum, telefon seçerken istek ve ihtiyaçlarınızı bir kenara yazacaksanız, sonra telefonları incelerken bunların hepsini veya büyük kısmını karşılayanı bütçeniz doğrultusunda seçeceksiniz, aksi halde böyle ben hata yaptım çok pişmanım diye yazar durursunuz. Wave konusuna bakın daha telefon çıkmadan yazdıklarımı bir okuyun, eğer iyi bir uygulama desteği istiyorsanız platformun ilk telefonundan uzak durun diye defalarca yazmışımdır.

Kolay Gelsin

Agam ne güzel yazmissin ellerine saglik hele 5. madde okadar aci bir gercekki ancak o sekilde ifade edilebilirdi!!!

+ Ben sunu cok rahat görüyorum Samsung BADA'ya gösterdigi yada gösterecegi kismi destek payi cikaracagi diger OS'lere göre cok net bir sekilde kullaniciya hissettirecek, Nasilmi? Samsungun yaptigi aciklamalarda üretecegi cihazlarin dagilimini yaparken bada 3. sirada insanimiz bunu yanlis algiliyor zannediyorki 10 uygulama "x" OS'ine 7 uyguluma "y" OS'ine 3 uygulama BADA OS'ine yok Böyle bir sey 10 cihaz "x", 7 cihaz "y", 3 cihaz BADA olark destekten bahsediyor.

Bana göre kendi isletim sistemi olan BADA'da az cihaz ve tam destek tipki Apple gibi ve yine bana göre Apple'i örnek aliyor bunu nereden cikardin dige sorarsaniz WAVE'den cikardim ve SuperAmoledin Appel'e verilmesinden cikardim yani masa üstünde her iki firma anlasmislardir bada ile iphone'un OS'leri ikiz degilde kardes benzerligi var, masa üstünde anlasmada buydu alsana OS kücük eksiler ve artilarla adi BADA olsun Ver bana S.Amoled'i.

Cok sonra degil sadece önümüzdeki yilin sonuna dogru BADA'nin gercek ve tam anlamda Büyüklügünü ve farkini görecegiz, ama S8500'da degil yeni ve daha donanimli BADA OS cihazlarda! (

Yazdığınız bazı şeyler söylenti bazı şeyler ise doğru değil

Bada yani Samsung un kendi OS ini olusturma fikri 10 yıl öncesinde dayanmaktadır, yazılım geliştirmeye 4 yıl önce başlanmıştır. Justin Hong (Bada OS Sorumlusu) un youtube da Bada yi anlatan videosunu mutlaka izleyin. Apple ın OS vermesi komik bir iddia ve gerçeklikten çok uzak.

Apple Süper Amoled ekranı IPhone4 e koymak için istemiştir bu bilinen bir gerçektir Samsung o boyutta Süper Amoled uretemediklerini söylemiştir, halbuki birkaç ay sonra 4" Süper Amoled leri piyasaya çıkarmıştır, şu an Samsung un elindeki en önemli donanımlar Süper Amoled ekranlar ve Hummingbird işlemciler her ikisinde de arz talebi karşılayamiyor Samsung yeni yatırımlarla bu talebi karşılamak istiyor tabiki öncelik kendi cihazlarında. Bu bugün için böyle yarın ne olur bilinmez, başkasına satarak daha fazla para kazanırım diye de bir dusunceye sahip olabilirler.

Eldar bir soylenti olarak Süper Amoled için Samsung Apple ile anlaştı yazmıştır Tweeter da fakat doğrulatamamıştır,

Bekleyip görmek lazım ne yazsak boş gelecek hakkında

Kolay gelsin

• Bada OS'un ne olacağını zaman gösterecektir. Ama bir ölü doğum mudur? Bence değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve
    Galaxy S kullanıyorum Samsung App altında 6 tane uygulama var, bu mudur Samsung'un uygulama dükkanı. Samsung hiçbir zaman eski telefonlarına destek vermedi, 1 yıllık telefonlara bile destek vermedi, Samsung'un bildiği yeni versiyonlar için yeni telefonlar piyasaya sürmek, Galaxy S'e bilinçli olarak flaşlı kamera koymadı daha sonradan flaşlı kamera koyduğu bir modeli satabilmek için, Bada bir iOS gibi olur mu, az sayıda telefonda kullanılan ama Samsung tarafından tam destek gören ve uygulamacılarca sayısız uygulamanın geliştirildiği bir AppStore'a sahip bir işletim sistemi olur mu bekleyip görecez, ama Apple'ın iOS'taki başarısını Samsung'un Bada'da gösterebilme ihtimali çok zayıf. Apple'ın bir temeli var Macintosh'tan gelen sağlam bir temeli var.

Android Market varken Samsung Apps da Android uygulaması beklemek doğru yaklaşım değil, şu an Samsung Apps da Bada için 1500 üzerinde uygulama ve oyun vardır ki bu sayı 4-5 ay önce telefonu aldığımızda 50 civarındaydı. Samsung un 2.7milyon dolarlık yarışması sona ermek üzere ve yıl sonunda 3000 e ulaşmak hedefindeler, bugün Samsung Apps da dün olmayan 50 uygulama ve oyun girmiştir tabii Bada için konuşuyorum. Diğer marketlerin yanında çok az sayılabilir fakat hızla gelişiyor, eskiden şikayetler uygulama yok şeklindeydi şimdi ise bunlar neden ücretli şeklinde.

Samsung Bada yi ve Samsung Apps ı üreteceği yeni nesil Televizyonlara da koyacağını açıkladı, youtube da video ve uygulama örneklerini görebilirsiniz.

Kolay gelsin

• Zamanla gelişmesi umudu ile beklemekten başka yapılacak iş yok sanırım. Neyse ki telefonun kendisi harika.

Zaman, zaman zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Zamanla gelişmesi umudu ile beklemekten başka yapılacak iş yok sanırım. Neyse ki telefonun kendisi harika.

Zaman, zaman zaman.

Elbette zamanla gelişir ama bir android gibi olması seneler alacaktır. Bekleyip görecez
  • bada da telefonla birlikte gelen palringo programının yeni sürümü msn e bağlanabiliyor dostlar. forumda nasıl güncelleştirileceği mevcut. yakındığınız konu bu olmasın lütfen
  • samsung s8500 e bada 2.0 versiyonuna yükseltme müjdesi
    Will here is the latest news from samfirmware.

Today we found on twitter a new message from Justin Hong.
    He give some other person a answer on his question.

The other person: badaOSinfo ask him this:
    I have one question for You! Is the Samsung S8500 will be possible Wave software update to bada 2.0?? Thanks ~bada-os.info

Justin Hong answered him and say this:
    Definitely, we're considering its upgrade in bada 2.0 design. Thanks.

So there is a new kind of bada OS coming for the Samsung Wave!
    The Samsung Wave will get soon a bada OS update to 1.2.
    In bada version 1.2 are 2 big changes.
    - Browser lot faster.
    - T9 Trace a king of Swype.

Because the new ''Wave II S8530 '' will get bada version 1.2 directly we can say to you also this device will get 2.0 later. Because the specs of this device are the same as the S8500 Wave.

For now we can say: All S8500 users will get bada version 1.2 soon.
    There are already a lot of bada 1.2 firmwares.
    But still no KIES release.
    Bada version 2.0 will come allround end Q1 2011.

• HANGİ YÖNETİCİ BENİM İSMİMDE AZ ÖNCEKİ YUKARIDAKİ BADA GÜNCELLEMELİ METNİ YAZDI. ?? E BAYA SAYGISIZLIK AMA BU.

YUKARIDAKİ METNİ BEN YAZMADIM........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Kasım 2010; 0:33:29 >
  • 2,0 a mı güncelleniyor. mübarek tel olur o şimdi. samsung bada ile dünyada bi ilki gerçekleştirmek üzereymiş oyun uygulama dan çok güncelleştirme ile öne çıkmak istiyormuş
  • ilk önce samsung ne yapacağına karar vermeli daha ne yapacağına karar veremiyo bi anroid bi bada bi winp7 onlarda şaşırmış durumda
  • Beyler, güncellensin iyş hoş da dikkat etmediniz mi? Dün; 23:57:46 tarihili o METNİ ben yazmadım ben göndermedim diyorum. Ne iş tir ki bu ?
  • Bada'nın basarili olmasinda ve program sayisinin artmasinda amerika piyasasina girmesi ve orada kaydadeger sayida satis yapmasi cok onemli bir kilometre tasi bence. Umarim gerceklesir...
  • Yeni badalı cihazlar çıkmaya başladı. Biraz sabretmek lazım.
  • Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla, ücretli bada uygulamalarını ücretsiz yüklemek için yeni bir yol bulmuşlar(yasal olmadığı için ayrıntı vermiyorum) ki bu platform açısından bence talihsiz bir durum. Eğer uygulama yazanlar para kazanamazsa yeni uygulamaların sayısı da azalacak maalesef.
  • adminlere sor siz yazmadınız ozaman kim yazdı ya başkası yada editlendi mesajınız
    quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Beyler, güncellensin iyş hoş da dikkat etmediniz mi? Dün; 23:57:46 tarihili o METNİ ben yazmadım ben göndermedim diyorum. Ne iş tir ki bu ?
  • @H.G.A,
    Mesajınız kimse tarafından yazılmamış (yani herhangi bir yönetici tarafından). Böyle olsaydı biz görebilirdik bunu.
    Direkt olarak sizin hesabınızdan şifreniz tarafından yazıldığı görülmekte. Şifrenizi değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.