Şimdi Ara

Bad sector veya reallocated counts sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.5" harici xs (samsung) darici hdd de sslerde görülen hataları alıyordum ve bir çok kez veri kaybı yaşadım.bunu üzerine garantisi olan ürünü aşağıdaki sorunu yazılı olarak anlatarak servise yolladım.ürünü tamir ettik diyerek 1 hafta sonra yolladılar.ama ürünün sadece boardını değişmişler(servisin gönderdiği kağıtta da da böyle yazıyor).mevcut programlarla test ettiğimde yine aşğıdaki hataları veriyor yani hdd üzerinde hiçbir onarım yapılmamış.bu konuda ne yapmamı tavsiye edersiniz?cihaza güvenip de verilerimi yüklemeye korkuyorum açıkçası.kendimiz mi halletsek bad sector onarıcı program yokmudur ?

• 1. HDD -özellikler-araçlar-hata denetimi-şimdi denetle-iki seçeniğide tikle.
    2. Google da bad sector repair programları var onlarıda kullanabilirsiniz.
  • Tekrar gönderin gerekirse o ss lerin çıktısını da ekleyin.
  • sahafiec
    ShaDoW_17
    Evet.
  • yav servisle konuştum bizzat hdd ile uğraşan teknik elemanla.bana reallocated countın sorun oluşturacak bişey olmadığını önemli olan hdtune da erors kısmında yapılan uzun test sonucunda diskte hata çıkıp çıkmaması olduğunu söyledi biz hddyi göndermekten çekinmiyoruz sonuçta bu samsungun sorunudur siz beklersizni tarzında şeyler söyledi.reallocated olayının sadece diskte elektrik akımından kaynaklanan güç yetersizliklerinden dolayı veri sorunlarına yol açtığı için o hatayı verdiğini bana uzun uzun izah etti.yani sonuç olarak diskinizde hiçbir sorun yoktur boardı ve kabloyu değiştik dedi.umarım yoktur bi daha bu tür bi sorun olursa artık sorarım ben onlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 8 Nisan 2010; 16:16:23 >
  • yukarda verdiğim ilk ss de 888 adet bad sector vardır diyor ama teknisyene bunu izah etmeme rağmen ikna edemedim ben yıllardır bu işin içindeyim falan dedi biz de ikna oldukneyse 1 yıl daha garantisi devam etmekte eğer yine rawa dönüşme veri kaybı iletim sorunu yaşarsam gereğini yaparım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 8 Nisan 2010; 16:14:15 >
  • Peki HD Tune ile error scan yapınca bad sector çıkıyormu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Peki HD Tune ile error scan yapınca bad sector çıkıyormu ?

hayır uzun tarama yaptım(1-1.5 saatlik) bütün alanlar yeşil yani hata görünmedi.ama health kısmında kırmızı uyarı ile fail görünce bi sorun var zannediyor insan teknik servis elamanı ise durumu yukardaki gibi izah ediyor.1tb wd diskim var onda öyle bi işaret yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 8 Nisan 2010; 17:33:10 >
  • tam 5 saatlik bad sector taraması yaptım HDD regenerator programı ile ve bad sector bulamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

yav servisle konuştum bizzat hdd ile uğraşan teknik elemanla.bana reallocated countın sorun oluşturacak bişey olmadığını önemli olan hdtune da erors kısmında yapılan uzun test sonucunda diskte hata çıkıp çıkmaması olduğunu söyledi biz hddyi göndermekten çekinmiyoruz sonuçta bu samsungun sorunudur siz beklersizni tarzında şeyler söyledi.reallocated olayının sadece diskte elektrik akımından kaynaklanan güç yetersizliklerinden dolayı veri sorunlarına yol açtığı için o hatayı verdiğini bana uzun uzun izah etti.yani sonuç olarak diskinizde hiçbir sorun yoktur boardı ve kabloyu değiştik dedi.umarım yoktur bi daha bu tür bi sorun olursa artık sorarım ben onlara

Kablolu harddisk olayının sorunu da bu işte. Benim 3 lü dandik olduğu için tam oturmuyordu. Ondan kaynaklı bu sorun baş göstermiş demek. Çok normal hassas aleti nasıl kullanıyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.