Şimdi Ara

Bad Sector'ü neyle tarıyacaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Veri Hatası alıyorum. Hangi diskte ne kadar Bad Sector var. Hangi dosyalar kullanılmaz kopyalanmaz, taşınamaz hale gelmiş nasıl bakıcaz? Var mı tarayıcı bir program?

• 1) Win 98 Başlangıç Disketini tak onunla başlat format : E > ENTER > E >ENTER >
    2) eğer sen en son kullandığın işletim sis. Xp ise sistem geri yükleme açılırken güvenli kipte çalıştırarak siistem geri yükleme .
    3) XP cdsini takarak yukleme yap ve daha sonra bir önceki Win. klasörleri silmek için L ye basarak yüklemeye çalış...
    4) En son olarak da anakartını fabrikadan aldığın ilk güne getirmeye çalış..(yani gigabyte anakartın varsa onu bilgisayarı açarken F9 A basarak başlat. ordan komple silerek yeniden yüklemye çalış..)
    inşllah olur

-------------------ya da şöylee desek:)-----------------------

pc'yi yukarıda bahsettiğim Windows 98 yada Windows ME disketi ile başlatın. Sistem açıldığında genellikle
    A: satırı ile sonlanır.

Buraya Fdisk yazıp Enter ile onaylayın.
    Burada sabit diskte bulunan bölmeleri (partition) silmek için 3. seçeneği daha sonra aynı bölümden ESC tuşu ile FDISK' e geri dönerek 4. seçeneği kullanın ve diğer bölmeyi silin. Bilgisayarınızı yeniden disket ile başlatın. Fdisk' komutunu tekrar çalıştırın ve yeni bölme oluşturun. Yeni bölme oluşturduktan sonra sisteminizi tekrar başlatmanız gerekir.

Sistemi yeniden disket ile başlatın ve Fdisk' i açın.

Burada format x: yazıp Enter ile onaylayın. Bu komut sabit diskin formatlanması için kullanılabilir.

Format işlemleri sona erdikten sonra sisteminizi yeniden disket ile başlatın. Bu defa, yukarıda da belirttiğim gibi scandisk yazın ve sabit diskinizi tamir edin. Tamir işlemi 10-12 saat kadar sürebiliyorr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 29 Ocak 2008; 18:20:45 >

• agili ne demiş anlayamadım açıkçası ama ;

sorunun cevabı hd tune programı dır .

buraya tıklayarak indirebilirsin.

tarattırırken yeşil yerler sağlam kırmıızı yerler ise bad sector olan kısımlar bilgine.

kolay gelsin
  • agili ne demiş anlayamadım açıkçası ama ;

tarattırırken yeşil yerler sağlam kırmıızı yerler ise bad sector olan kısımlar bilgine.

kolay gelsin
  • aynı cevaptan 2 tanemi benmi yanlş görüüom

ya ben direkt bad sectorden kurtardm desem yeridr yhaa:)
  • agili ne demiş bende anlamadım. Format atmak kesinlikle istemiyorum 150gb bilgi var içinde.
  • tamam ben bişi demedim serwiste ne yapılıyorsa onu yazdım bnde

sustum.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 29 Ocak 2008; 19:34:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: andac_bagtir

agili ne demiş anlayamadım açıkçası ama ;

kolay gelsin

peki aynı program Bad Sectorleri kapayıp geri kalan kısmın düzügünce çalışmasına fırsat veriyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: andac_bagtir

agili ne demiş anlayamadım açıkçası ama ;

kolay gelsin

peki aynı program Bad Sectorleri kapayıp geri kalan kısmın düzügünce çalışmasına fırsat veriyor mu?

Hayır

• susucam dedm ama tutamıyorum kendimii
    bad sector bulan HDD programları war taramalar gerçekten uzun sürüyorr(WIN tabanlı prgramlarla oalcak iş değüll)
    HIGH LEVEL FORMAT ile çözülr(Y)
  • norton disk doctor bad sectorleri kapatıyor.fakat 20gb hdd yi yaklaşık 12 saatte hallediyordu.gerçi bi ton bozuk kesim vardı.ayrıca bad sektörleri bozuk diye işaretlese bile disk genede tam randımanlı çalışmıyor.onun yerine yeni disk alman kökten çözüm olur.
  • Garantisi sürüyor. %5'e yakın bad sector buldu. En iyisi 25 lik dvd alayım. Yedekleyebildiğim kadarını yedekleyim. sonra garantiye vereyim inşallah yenisini verirler. hddyi ben bad sectorlemedim ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.