Şimdi Ara

Bad Sector Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar notebook'umda bulunan HDD zaman zaman takılmalar yapıyordu arada sırada da mavi ekran hataları.Önce yazılımsal diye düşündüm birkaç kere formatladım lakin daha sonra HD tune ile tarama yapınca yaklaşık 10 tane bad sector buldu.Bad Sectorler birbirinden ayrı.40 GB'lik bir HDD'ye sahibim.

Ben Harddiskim değiştirmeden bu bad sectorlerden nasıl kurtulabilirim? Low level format ve bad sektörlü kısımları bloklayarak bu sorunun çözüleceğini duydum.Low level format yada bad sektörleri bloklamayı nasıl yaparım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• hddregnarator prog ile yapabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37218495

Kurtulamazsın sadece ayıklaarsın

bende tam bu konuyu tavsiye edecektim :)
  • hdd regenerator programı ile taratmayı dene arkadaşalr hala ısrar ediyorlar bad sektörler düzelmez diye bu programın rekorları var bu bad sektör düzeltme işleminde %60 a kadar bad sektörleri ayıklamıyor düzeltiyor tekrar belirtiyorum.
  • tartışırız hocam
  • Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. HDdat2 programıyla başlayacağım düzeltemezse diğer yöntemler sonucu buraya yazacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD Bad Sector ?
    5 yıl önce açıldı
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

hdd regenerator programı ile taratmayı dene arkadaşalr hala ısrar ediyorlar bad sektörler düzelmez diye bu programın rekorları var bu bad sektör düzeltme işleminde %60 a kadar bad sektörleri ayıklamıyor düzeltiyor tekrar belirtiyorum.

eğer HDDnin kafası diskin plakası üzerine düşmüş plakaya zarar vermişse bu bad sector nasıl düzeltilir allah aşkına, elinize bir cd alın bıçakla kazıyın sonra bunu hangi program düzeltebilir, şuda var tabi bazı bad sectorler işletim sistemi kaynaklı olabiliyor ki bunlardan kurtulabiliyoruz,,
  • ki,mseyle tartışma ya girmek istemem sonuçta yardımcı olmak için burdayız demi arkadaşaım benim görüşüm böyle senin görüşünde farklıdır saygı duyarım ben senin görüşüne ama aynı saygıyı sendn de bekliyorum sana göre ayıklıyo bana göre düzeltiyordur.
  • HDDAT2 adlı programı denedim lakin bad sectorleri bulamadı.Scan and repair bad sectors dedim lakin bad sector bulamadığı için tamirde edemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraDavut1989

HDDAT2 adlı programı denedim lakin bad sectorleri bulamadı.Scan and repair bad sectors dedim lakin bad sector bulamadığı için tamirde edemedi.

İlginç,,
    low level formatı deneyebilirsiniz,
    hddguru
    http://hddguru.com/content/en/software/2006.04.12-HDD-Low-Level-Format-Tool/
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

HDDAT2 adlı programı denedim lakin bad sectorleri bulamadı.Scan and repair bad sectors dedim lakin bad sector bulamadığı için tamirde edemedi.

İlginç,,
    hddguru

Hiren's Boot yükledim hdd regenerator'ı deniyorum 87 tane bad sector buldu hd tune bu kadar bulmamıştı şuan program hala çalışıyor ve bulmayada devam edecek gibi bakalım nolacak.Programı deneyeceğim en son low level denerim olmazsa artık kısmet.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

İlginç,,
    hddguru

Hiren's Boot yükledim hdd regenerator'ı deniyorum 87 tane bad sector buldu hd tune bu kadar bulmamıştı şuan program hala çalışıyor ve bulmayada devam edecek gibi bakalım nolacak.Programı deneyeceğim en son low level denerim olmazsa artık kısmet.

buldukları bad sector aynıdır fakat hdd regenerator sayısını hdtunu hangi aralıkta olduğunu gösterir, hdd regenerator işlemi bitirdikten sonra hdtune ile bi tarat istersen, unutmadan diski ikinci olarak bağlayıp h2dat programıyla tarattıysan bazen taramıyor, Low level format daha iyi bir çözüm olur,,

• Low level format attım.Daha sonrada HDDat2 programını çalıştırdım.Bad sectörlerin sayısı azalmış ama halen devam ediyor.Şuan HDDat2 çalışıyor uncorrectable data diyor ve yazmaya karşı orayı kapatıyor anladığım kadarıyla.Bu işlem bittikten sonra sizce hdd regenetor'ıda denesem olurmu?

Birde bu işlemlerden sonra xp cd si takıp normal bir şekilde xp yüklüyorum değil mi?
  • quote:

Low level format attım.Daha sonrada HDDat2 programını çalıştırdım.Bad sectörlerin sayısı azalmış ama halen devam ediyor.Şuan HDDat2 çalışıyor uncorrectable data diyor ve yazmaya karşı orayı kapatıyor anladığım kadarıyla.Bu işlem bittikten sonra sizce hdd regenetor'ıda denesem olurmu?

Birde bu işlemlerden sonra xp cd si takıp normal bir şekilde xp yüklüyorum değil mi?

Yöntem üçü dene,,

• arkadaşım sizin anlattığınız yöntemler sizinde dediğiniz gib sadece ve sadece bad sektör olan yeleri gizler ayıklamaz ve bunlar işletim sistemi kullanımıyla daha sonra tekar oluşabilir ve ortaya çıkabilir arkadaşalar yukarıda yazmışlar işte eline bıçak al cdyi çiz sonra tarat bakalım bad sektör düzelirmi diyo böyle birşey varmı ya onu ben değil o program değil onun üreticisi dahi düzeltmez onu arkadaşalr senin sorunun tiye almışlar bence biraz.karadavut bak send eyukarıda yazmışsın hdd regenerator programı kaç tane buldu diyorsun eğer bu kadar bad sektör varsa o diski artık çöpe at derim ben.hiç boşuna uğraşma.hiç bir şeyle o daskşi verimli kullanamssın.
  • quote:

arkadaşım sizin anlattığınız yöntemler sizinde dediğiniz gib sadece ve sadece bad sektör olan yeleri gizler ayıklamaz ve bunlar işletim sistemi kullanımıyla daha sonra tekar oluşabilir ve ortaya çıkabilir arkadaşalar yukarıda yazmışlar işte eline bıçak al cdyi çiz sonra tarat bakalım bad sektör düzelirmi diyo böyle birşey varmı ya onu ben değil o program değil onun üreticisi dahi düzeltmez onu arkadaşalr senin sorunun tiye almışlar bence biraz.karadavut bak send eyukarıda yazmışsın hdd regenerator programı kaç tane buldu diyorsun eğer bu kadar bad sektör varsa o diski artık çöpe at derim ben.hiç boşuna uğraşma.hiç bir şeyle o daskşi verimli kullanamssın.

kimsenin kimseyi tiye aldığı yok, bilgi paylaşıyoruz senin gibi yaygara yapmıyoruz,
    birincisi, hddregenerator ile hdtune nin bulduğu bad sectorler aynıdır (yukarda yazdığım gibi biri aralık belirtir biri adet belirtir)
    ikincisi, diskin plakası üzerinde bir hasar varsa bunu kimse tamir edemez (hatta ve hatta hddlerin üretim aşamasında bile bad sector oluşuyor)
    üçüncüsü, KaraDavut1989 diskin son halini hdtune ile tarayıp yüklermisin buraya,

• kim yaygara yapıyor arkadaşım al linki incele sana linkte koyuyorum daha iyi anlayabilmen için hala ısrar ediyorsun bu program fiziksel hatalarıda düzeltemez diye bunu sok aklına ondan sonra ne yazacaksan yaz.mantıksal hataların hepsini fiziksel hatalarında %60a kadar düzeltebiliyor.bu programın hdtune ile bulduğu bad sektörlerde aynı değildir örnek vereyim bir disk üzerindn eçalışma yaptım hdtune 10 tane buldu regenerator 15 tane bulmuştu.ve 12 taneye kadar düzeltme yaptı.lütfen tartışma ortamı yaratma burda sadece bilgi paylaş ve insanların bildiklerine saygı göster herkes seninkine gösteriyor senden de aynı şeyi beklemeleri suç değil.iyi çalışmalar.

http://www.dposoft.net/#b_hddhid

• Tartışma istemiyorum diyorsun ama tartışma çıkarıyorsun.

Şimdi hdd nin üzerinde sektör denilen küçük küçük depolama alanları vardır.
    Hdd deki bilgiler buraya kayıt olur.
    Bazen bu sektörlörden bazıları bozulur, işte biz buna bad sektör diyoruz.
    Bu bozulma sebebleri değişiklik gösterebilir ama çook büyük oranla fiziksel hasardan meydana gelir.
    Bu fiziksel hasar elimize bıçak alıp çizmeyle değildir.

Veri okunurken diyelim elektrikle kesildi okuma kafası bu sektöre vurur ve o sektöre ve /veya sektörlere hasar verir. İşte basit bir fiziksel hata. Isınma yıpranma vs.bu fiziksel hataları oluşturur zaten arkadaş yazıda belirtmiş.

İşte programlar bu hata karşısında tek yaptığı arızalı olan sektörü işaretlemek ve veri yazılmasını önlemek böylece bu sektörler devre dışı kalacak ve hdd yi daha stabil bir şekilde kullanabileceksiniz.

• quote:

kim yaygara yapıyor arkadaşım al linki incele sana linkte koyuyorum daha iyi anlayabilmen için hala ısrar ediyorsun bu program fiziksel hatalarıda düzeltemez diye bunu sok aklına ondan sonra ne yazacaksan yaz.mantıksal hataların hepsini fiziksel hatalarında %60a kadar düzeltebiliyor.bu programın hdtune ile bulduğu bad sektörlerde aynı değildir örnek vereyim bir disk üzerindn eçalışma yaptım hdtune 10 tane buldu regenerator 15 tane bulmuştu.ve 12 taneye kadar düzeltme yaptı.lütfen tartışma ortamı yaratma burda sadece bilgi paylaş ve insanların bildiklerine saygı göster herkes seninkine gösteriyor senden de aynı şeyi beklemeleri suç değil.iyi çalışmalar.

http://www.dposoft.net/#b_hddhid

hdd nin kafası hdd plakasına vursa ve orayı yaralasa bu düzeltilebilir mi, sana soruyorum, ikincisi demişsinki %60 kadar düzeltiyor diye sen hdd deki bad sectorün fiziksel bir hasar olduğunu nerden biliyorsun bi kere, eğer emin olmak istiyorsan disk tablasını sök plakayı bıçakla çiz sonra dediğin program bunun %60ını tamir etsin ozaman inanırım,
    kolay gelsin,,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.