Şimdi Ara

Bad sector için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumda ani kapanmalar sistem dosyalarının otomatik gitmesini farkettikten sonra HD tune ile tarama yaptım ve sonuç bu çıktı.

Bad sector için yardım

Bölme işlemini nasıl yapmalıyım ki şunlardan kurtulayım yardım edersiniz herhalde.

ÖZET GEÇ DERSENİZ:
    Bu bad sectorler için yerel diski nasıl bölmeliyim
    NOT:
    İLK 123500 alanı böleceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimmy butlers -- 5 Şubat 2015; 22:59:59 >

• eğer disk taramanın devamında başka kırmızı kutu yok ise; son kırmızı bölümün gb cinsinden değerini hesaplayın
    örneğin 500gb'ı 2500(toplam kutuların sayısı) 'e bölüp son kırmızı kutunun yeri ile çarpmak gibi
    resimdeki ortalama 700 lere denk geliyor. bu da ortalama 140gb civarı demektir (fazla hesaplıyorum)
    bir kaç fazla bırakmak iyidir çünkü fiziksel bad sectorler yayılabilir
    bu diske windows kurulduktan sonra disk yöneticisinden o bölüm silinebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

eğer disk taramanın devamında başka kırmızı kutu yok ise; son kırmızı bölümün gb cinsinden değerini hesaplayın
    örneğin 500gb'ı 2500(toplam kutuların sayısı) 'e bölüp son kırmızı kutunun yeri ile çarpmak gibi
    resimdeki ortalama 700 lere denk geliyor. bu da ortalama 140gb civarı demektir (fazla hesaplıyorum)
    bir kaç fazla bırakmak iyidir çünkü fiziksel bad sectorler yayılabilir
    bu diske windows kurulduktan sonra disk yöneticisinden o bölüm silinebilir

Bad sector için yardım

üzülerek söylemem gerekir ki birde bunlar çıktı başıma neden hepsi bir yerde toplanmamış şaşırdım doğrusu :(

• Hdd Regenerator ve low level format programlarını bir deneyin imkan varsa diski laptopdan çıkarın masaüstü pc üzerinde yapın çünkü laptop üzerinde işlemleri dos ortamında yapmanız lazım.Hdd regenerator full sürüm olması lazım yoksa sadece 1 adet bad sector düzeltiyor bilginiz olsun.
  • Teşekkürler cevabınız için HDD regeneratoru deniyeceğim şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.