Şimdi Ara

BAD_POOL_HEADER MAVİ EKRAN Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar windows ta herhangi bir işlem yaparken belirlibir süre sonra (müzik dinlerken,video izlerken...vs.) bilgisayar kapanıp mavi ekran hatası veriyor.Çözüm olarak denemediğim yol kalmadı (Driver,bios update,pci to usb kart,ram voltaj artışı,ram slotlarının yerini değiştirme,ramleri test etme mem test ile,HD test ve low level format,...vb. aklınıza gelebilecek her yol) Sebebini bir türlü çözemedim.

Sizlere aşağıda çıkan mavi ekranın BCC code unu yazıyorum.Yardımlarını ve bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

BAD_POOL_HEADER

***stop: 0×00000019 (0×00000020,0×89CD8D98,0×89CD8F58,0×0A380002)

işletim sistemi:

windows xp sp3

ana kart
    asus p4p800-x

işlemci
    intel pentium4 prescott

3000 mhz

ram
    2*1 Gb cl2.5 twinmos
    2*512 mb cl2.5 twinmos

ekran kartı

msi NX6600GT - VTD128

SES KARTI
    creative x-fi 5+1 usb

güç kaynağı
    FSP - BLUESTORM 500 WATT

Bendeki hata kodunu hatırlamıyorum ama aynı sorun bendede vardı. müzik dinliyorum pat mavi ekran cıkıyordu.

Aynı ses kartından kullanıyordum tüm parçaları cıkarıp denemiştim. En son ses kartını cıkarıp onboarda taktığımda sesi bir daha aynı hatayı almadım.
  • nickimneolsun arkadaşım bende seninle kesin emin olmamakla beraber aynı görüşe sahip gibiyim.Mavi ekran usb aygıtların birisinden kaynaklanıyor (transcend external hdd veya creative usb 5+1 usb ses kartı) bu yüzden external hdd yi asus marka kasamın arka girişine tek başına bağladım.ses kartınıda pcı to usb kart alıp o şekilde kullanmaya başadım.Mavi ekran çok azaldı.Ancak dün external hdddeki mp3 ve filmleri çok fazla oynatınca aynı mavi ekran hatasını yine vermişti.

Bu arada dediğinizi bir ara yapmıştım onboard ses kartını kullanmadım ama ses kartını usb den çıkarıp sistemi sessiz kullandım.Hatırladığım kadarıyla hata almamıştım.Bu ses kartından sizde de olduğuna göre ve aynı hataları aldığınıza göre galiba bu kartta müzmin bir driver problemi var çünkü ben kendi sürücüsünün dışında internetten karaokeli driverını indirip kurduğumda da aynı mavi ekran sorununu yaşamıştım.

Anladığım kadarıyla sizde artık bu problem yok nasıl çözdünüz problemi?Sorun driver dan kaynaklanıyorsa benimde problemi gidermem için bildiğiniz bir driver var mı?veya driverı indirebileceğim bildiğiniz bir adres varmı? problem driver problemi değilse siz nasıl hallettiniz?

Kafayı yiyeceğim en sonunda... :D

• usb ses kartını cıkarmıştım . bir daha ses kartı falan kullanmadım . zaten masaüstüm cok eskidi artık laptop kullanıyorum ondada bu sorunların hiç biriyle karsılaşmadım . ama daha profesyonel bir yardım alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Neyse şimdilik çözümü buldum biraz derme çatma oldu ama oldu :) Bilgisayar fazla usb trafiği kaldıramıyordu bende yükünü hafiflettim.

Ancak bana çok gerekli windows un tüm hata kodlarının açıklandığı bir link bilen arkadaş varsa burada paylaşırsa çok makbule geçer.

Nickimneolsun sizede ilginiz için çok teşekkür ederim.Saygılar.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.