Şimdi Ara

verifying dmi pool data hatası ve gri ekranda bilgisayarın takılması!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
16.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bilgisayarımı açtığımda verifying dmi pool data hatası alıyorum ve windows yüklenme çubuğundan sonra gri bi ekran gelip bilgisayar açılmıyor resetliyorum o zaman açılıyor verifing dmi pool data hatası vermeden sorun formattan dolayı değil yeni format attım yine aynı bide kapatırken windows kapatılıyor dedikten sonra gri bir ekran çıkıyor 2-3 saniye sonra gidiyor [

anakart değiştirdim, ram değiştirdim, harddisk değiştirdim dvd rw var cd rw var sorun neden olabilir bilgisayarcıya 2 kez geri götürdüm biosdaymış arıza deyip yaptım deyip geri yolladı ama yine aynı hatayı veriyor

lütfen bana bu konuda yardım edin şimdiden teşekkürler.

• Sanırım cevabı buldum bir forumdan kopyala yapıştır yapıyorum umarın yarar işine. Böyle bir soru ve cevap var.

Arkadaslar masa ustu bilgisayarımı temızlemek için butun donanımları söktum ve geri taktım.Sistem normal bir şekilde açıldı.Fakat 2. kez açmaya çalıştıgımda bios yuklendıkten sonra "verifying DMI pool data" yazılı bir uyarı alıyorum.Ve bu uyarı ile birlikte makine orda donup kalıyor.Bios pilini çıkarttım 15dk bekledikten sonra açtım yine aynı.tüm donanımları sökmeme rağmen yine aynı yerde takılıyor sorun biostamı acaba?bios sorunlu olsa bu hatayı vereceği yere kadar nasıl gelebılıyor.Yanı bios ayarları yapabılıyorum fakat ne cd rom surucusunden neden disket surucusunden bilgisayarı boot edemıyorum.aynı hatayı verip takılıyor.nasıl düzetebilirim?

arkadaşım bios pilini söktükten sora 15 dk. beklemesi az gelio bios pilini en az bi 2 saat geçmesi lasım reset atması için.

bu da olmassa formatı çak. formatı çakabilmen için de bios ayarlarından boot'u deiştirmen gerekio. ilk önce pc açılırken delete tuşuna basıoruz ve ordan first boot ya da 1 boot yasar ( her bios aynı olmadığı için kesin bi cvp veremicem ) onu cd rom'a çeviriceksin sora geri gelip save and exit dieceksin gelecek butona y diyip kapatıcaksın sora da xp ya da vista(hanki işletim sistemini yükleyeceksen) takıcaksın. tektıktan sora da ön yükleme için herhangi bir tuşa basın diecek herhangi bir tuşa basıp yüklemeyi yapabilirsin.

Bir diğer cevapta şu

Olası çözüm yolları:

1. Donanım değişikliği yaptınsa düzelt. (örneğin yeni bir HDD takılması) Gerçi yapmadım demişsin zaten...
    2. Enable "Reset Configuration Data" Bu özelliği biostan 'enable' etmeyi dene.
    3. Bios'u resetle. Denemişsin zaten...
    4. Boot etmene engel olmayan tüm sürücülerini sök ve tek tek takarak boot etmeyi dene.
    5. Disket sürücün bozulmuş ya da yerine tam oturmamış olabilir.
    6. Tüm takılı kartları yerlerine sıkıca yeniden oturtmayı dene.

• cevap yazdığınız için teşekkür ederim ama ben format atabiliyorum bilgisayara format atamama gibi bi hata yok formatta atsam yine bu gri ekran hatasını veriyor
  • slm form a yeni katıldım Bu konuda sizleri aydınlatmaya calışayım
    öncelikle Verifying DMI Pool Data herhangi bir hata bildirisi değildir bunu bilmemiz gerekir Ekranda Bu yazı belirdiği anda bilgisayarımız Ana kartımızı Biyosta ayarladığımız şekilde açarak işletim sistemimizi devreye sokmaya başlar
    eğer bu yazı belirdiğinde pc açılmıyor ve öylece kalıyorsa sorunlarımız aşağıdaki sıraya göre dir

1-- Hdd sistem tarafından tespit edilememektedir
    2-- Biyos Ayarlarımızda bir eksiklik vardır
    3-- Donanımlarınızdan biri tam olarak oturmamıştır

1 Hdd Sistem TArafından Tespit edilemiyor : Hdd yi gerekirse söküp tekrar takın ide yaa sata kablolarınızın sağlamlığını kontrol edin Biyos Ta hdd nin gözüküp közükmediğini kontrol edin...

2-- Biyos Ayarları : Yeteri kadar biyos ayarlarından anlamıyorsanız biyos a girerek ilk ekranda bulunan defeauld biyos seceneği üstüne gelip enter tuşuna basınız daha sonra f10 tuşuna basıp enter yapınız Biyosumuz fabrika ayarlarına dönsün

3-- Tam oturmayan Donanım : Genellikle ekran karımız bu soruna yol açar tam oturmayan ekran kartı sistem başlamasına engel olabilir kontrol ediniz

son olarak ta biyos resetlemeyi deneye bilirsiniz bu da 2 şekilde yapılır

1-- ana kart üzerinde biyos reset cambır ı vardır bulup (fişler pirizden çekik iken) 5 sn kısadevre etmek
    2-- ana kart üzerinde bulunan biyos pilini çıkararak 15- 20 dakika kadar bekledikten sonra geri takmak

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• aynı hata var bende.. p4m890 anakart.. remi çıkareıp geri takıyorum pc açılıyor.. yoksa.. nafile..
  • bende ses kartını çıkarınca burayı geçebiliyorum fakat donanımın tam oturmaması ne kadar doğru bilemiyorum çünkü temassızlık olsa komple çalışmaz diye düşünüyorum
  • Konu eskimiş ama ben yine de "verifying dmi pool data" sorununu nasıl çözdüğümü yazayım belki başkalarına yardımcı oluruz;

Anakartım= Biostar P4M900-M4 (AwardBIOS)

Çözüm: Biosun "Advanced Chipset Features" bölümüne girilir ve "System BIOS Cacheable" seçeneği "Disable" yapılır, F10 ile ayarlar kaydedilip sistem yeniden başlatılır, hepsi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torrentci -- 15 Eylül 2012; 12:21:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aynı olay benimde başıma geldi

1 ilk öncelikle deepfreze varsa açın
    2 bilgisayarı kapatın
    3 dvd writer kablosunu ana karttan çıkarın
    4 tekrar kabloyu sağlamca yerleştirin

bilgisayarı açtığınızda sorun çözülmüş olacaktır
  • First boot deviceden HDD görüyormu bir bak görmemeside aynı soruna neden oluyor bende olmuştu yaptım düzeldi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.