Şimdi Ara

backlight bleeding sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba Samsung BX2450 Led monitörümü bimeksin kampanyasından yeni aldım.

ilk aldığım gün bütün testleri yapmıştım hiçbir sorun yoktu fakat az önce film izlerken resimlerde görünen sorunu fark ettim.Kesinlikle önceden böyle bir sorun yoktu.

bu sorun biraz araştırdığım kadarıyla çoğunlukla her led aydınlatmalı monitörde oluyormuş.

Sizce ürünü iade etmelimiyim? Yoksa çok büyük bir problem değil mi? Beni çok fazla rahatsız etmedi ama ilerde daha fazla bir sorun çıkarır mı diye kendimi alamadım.

Birde bimeksin para iadesi yokmuş sadece hediye çeki iade ediyorlarmış gibi birşeyler okudum.Kanune internetten alınan bir ürünü 7 gün içinde alıp para iadesi yapmak zorunda değiller mi?

Neden değişim değilde iade etmek istiyorsunuz diyeceksiniz.Çünkü ürün ilk geldiğinde kutusunda filan yıırtıklar vardı küçük küçük ürün ve ürünün elektrik kablosunun torbası filan yırtılmıştı .Ürün teşhir ürünüydü sanırım ama monitörde ve ayaklarında tek bir parmak izi

yoktu ve dediğim gibi monitörde hiçbir sorun yoktu ölü piksel filan o yüzden iade etmek istemedim o zaman.

• bnce monitörde sorun var cok ilginç gercekten
  • hiç durma git iade et bende samsungbx2450 monitör kullanıyorum sorunlarından bıktım fırsatın varken iade et
  • Bu sorunla ilgili gerçekleri söyliyim önce ondan sonra iade edip edememek sana kalmış.

1- Bu sorunun adı Backlight Bleeding
    2- Bu bir LCD-LED monitör hastalığıdır.
    3- Her LCD/LED monitörde istisnasız vardır. Ancak eğer ışık kaynağı özel bir ayara sahip değilse (bazı mönitörlerde ışık bölgelere farklı olarak dağıtılır. Ancak bu sistem çok yeni ve pahalıdır).
    4- LCD/LED monitörlede ışık hiç kapanmaz. (Bu özel sistem yok ise)
    5- Siyah görüntü LCD gözeneklerin ışık kaynaklarının önüne geçmesiyle oluşturulur bu esnada ışıklar kapanmaz.
    6- Avucunuzun içine Bir ışık kaynağı alın ve onu tamamen engellemeye çalışın bu durum tamamen LCD lerdede aynıdır. Işık kaynağı LCD gözenekleri ile kapatılmaya çalışılır.
    7- Bu olay diğer renklerdede gözlenebilir Kırmızı, Mavi, Beyaz ancak daha az gözlenir (resim eklerseniz daha iyi yardımcı olabilirim)
    8- Her üretici bu sorunun farkındadır. Ve olağan koşullarda sorun teşkil etmiyorsa değişim yapılmaz.
    9- Olağan koşullar mönitörün günlük kullanım koşullarıdır. Tam beyaz,tam siyah, tam kırmızı, tam yeşil olmayan yani film oyun vs gibi durumlardaki görüntü dikkate alınır.
    10- Çözümü yoktur. (ışık kaynağına özel ayar eklenmeden sadece lcd gözenekleri ile engellenemez)
    11- Aynı model bile olsa bazı mönitörlerde farklı bölgelerde çıkabilir kimi monitörde daha az kimi monitörde daha çok olabilir.
    12- LED/TN/IPS panel farkı durumu tamamen engellemez. Işık kaynağı kontrol edilmeden bu sorunu çözmek neredeyse imkansızdır.
    13- LCD teknolojini kullanan her üründe gözlenir, Cep telefonu, kamera, gps.....
    14- Sorunsuz olanlar mevcuttur. Ancak bunlarda gözle görülmese veya dikkat çekmese çok dikkatle arandığında bulunabilir.
    15- Mükemmel olanı bulmak çok zordur. Değiştirmek çözüm olmayabilir. Özellikle aynı marka ve model ile ancak dediğim gibi aynı modelde başka yerlerde olabilir veya olmayabilir.
    16- Görüntüyü bize veren LCD gözeneklerdir, ışığı oluşturan ise bildiğimiz o fanların içindeki Led eğer LCD ise florasan lambalardır. Bunlar sürekli beyaz ve açık mavi renk verir yani beyaz görüntü bile LCD gözenekleri sayesinde gözümüze ulaşır. Bu demek oluyorki Beyaz görüntüde bile bu backlight bleeding i hissedebilirsiniz ancak siyah görüntüye oranla daha dikkatli bakarak, veya kırmızı veya mavi görüntüde bile backlight bleeding görünür.
    17- Kısaca ekranda gördüğünüz fazla ışıklar LCD gözenekleri tarafından engellenememiş köşelerde bulunan ışık kaynağıdır.

Not: Bu özel ayardan kastım özellik yani fuarda gördüğüm bir monitörde çok fazla arka plan ışığı vardı ve hepsi köşelerde değildi. Ancak bu monitör kullanılmayan veya siyah renki ışığı kapatarak veriyordu monitör sanırım satışta değil ancak başka monitörler bu teknolojiyi kullanıyordur muhakkak tabi çok pahalı ve büyük olanlar.

Bundan sonra karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 4 Şubat 2011; 20:13:47 >

• Aldığınız yere gönderin %90 ihtimalle değişim görecektir.
    Bendeki bx2450 görüntüsü böyle , 1 haftadır kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 4 Şubat 2011; 20:38:26 >
  •  backlight bleeding sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120hz problemi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.