Şimdi Ara

bacak kırılması (femur kırıgı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
13
Favori
140.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 12345vito

moysense bu sefer ağrın topallaman aksaman var mı?
  • rotcu R kullanıcısına yanıt
    Sagolsin kaynama oldu bu sefer kaynama oldu .👍 ama kirdik bi defa bundan sonra dikkat etmek lazim ... Cunku 10 yil sonra tekar kirilan kisi leri gordumm ;((
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok agri sizi olmadi... Hatta daha onceki kirilma dada ameliyattan sonra hic aci sizi hissetmedim ... Yurumde aksak lik gecti ... Tek sikintim merdivenden cikar ken hala seker yapiyoo:) bacakta kisama veya uzak a yoksa bu sekme neyden hala bulamadim ... Doktor kaslardan diyo ama dusundurucu ..
    Ama uzun mesafe falan yorumu yorum bi ara 45 dk falan yyurudum bisi olmadi ama aklim acaba sorusundaydi ;)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moysonse

Hocam geçmiş olsun bende 17 Ocakta motorsiklet kazası yapıp kaval kemiğimi kırdım, gerçekten değnek kullanmak veya yürüyememek çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin
  • moysonse M kullanıcısına yanıt
    moysonse kaslar kuvvetlenince oda geçer inşallah.
  • Allah sabir ve sifa versin

• quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

Allah sabir ve sifa versin
    Allah şifa versin başımdan geçti(tıpta adı ne bilmiyorum 7 sene oldu dizim parçalanmış altındaki kemik de kırılmıştı.Ameliyattan 4-5 ay sonra yürümeye başladım heralde zamanını hatırlamıyorum kilo da aldım onun da baya zorlaması oldu 2 sene sonra da platin çiviyi çıkardılar ondan sonra rahatladım o platin soğukta mahvediyordu hissediyordum resmen) çok zor bir durum hala etkisi ister istemez devam ediyor,hareketi azaltıyor günlük yaşamda.Seneler geçse de benim de hatam var tabi egzersizlerini aksatma sakın kaslarını vs geliştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pozitron~ -- 23 Mart 2014; 21:01:04 >
    İNŞALLAH , ROTCU
  • Gecmis olsun hepinize

Benimde 27 marrta 2014 gecesi motrla yaptigimiz kazada femur sag kemigim kirildi hastaneyr kldirildim rontgen cektiler iki ucu ayrilmis sizin ki gbi ayni bende alci sonra eve giderim zannediyodum ama ameliyat diyince korktum biraz . dizin altindan demir gecirdiler 5 lik su bagldilar 5 gun sonra ameliyat oldum kalcadan dize kadar platin cubuk taktilar ustten 2 vida alttan 2 vida ile saglamlamislar ilk gece cok agri oldu ameliyatin ertesi gunu degneklerle yurursen eger taburcu ederiz dediler bende o gazla kalktim yurumeye calistim taburcu ettiler ayagim 2hafta icinde indi ama dikis yerlerinde sislik vardi 2 haftalikken kontrolde rontgenm var suan 40 gun oldu evde hergun egzersiz yapiyorum ama dizim hala sis doktor o inicek bsy olmaz dedi dizimide bukemiyodum suan zorlaya zorlaya 100 derece kdr bukebiliyorum doktor alaturka tuvalete oturur pozizyonda comelerek ayagimi zorlamami istedi acir istersen agla ama o bacagi bukuceksin dedi bakalim napcaz agrim sizim yok allha sukur doktr kaynamaya dv edio dedi bende degnekler disarda gezmeye basladim rhatim otobus e binip bi yerlere gidebiliyorum :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atOm10 -- 10 Mayıs 2014; 15:57:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atOm10

Gecmis olsun hepinize

Benimde 27 marrta 2014 gecesi motrla yaptigimiz kazada femur sag kemigim kirildi hastaneyr kldirildim rontgen cektiler iki ucu ayrilmis sizin ki gbi ayni bende alci sonra eve giderim zannediyodum ama ameliyat diyince korktum biraz . dizin altindan demir gecirdiler 5 lik su bagldilar 5 gun sonra ameliyat oldum kalcadan dize kadar platin cubuk taktilar ustten 2 vida alttan 2 vida ile saglamlamislar ilk gece cok agri oldu ameliyatin ertesi gunu degneklerle yurursen eger taburcu ederiz dediler bende o gazla kalktim yurumeye calistim taburcu ettiler ayagim 2hafta icinde indi ama dikis yerlerinde sislik vardi 2 haftalikken kontrolde rontgenm var suan 40 gun oldu evde hergun egzersiz yapiyorum ama dizim hala sis doktor o inicek bsy olmaz dedi dizimide bukemiyodum suan zorlaya zorlaya 100 derece kdr bukebiliyorum doktor alaturka tuvalete oturur pozizyonda comelerek ayagimi zorlamami istedi acir istersen agla ama o bacagi bukuceksin dedi bakalim napcaz agrim sizim yok allha sukur doktr kaynamaya dv edio dedi bende degnekler disarda gezmeye basladim rhatim otobus e binip bi yerlere gidebiliyorum :) :)

Gecmis olsun ...rontgen filmlerinide koyarsan bakariz :)
    Saglikli gunlere

• quote:

quote:

Gecmis olsun hepinize

Gecmis olsun ...rontgen filmlerinide koyarsan bakariz :)
    Saglikli gunlere

Alıntıları Göster
    ameliyatımdan 17 gün sonra cekılmıs hali suan 40 gun oldu :) sen fızık tedavıye gıttın mı gıttıysen kac ay sonra ?
    benım dızım bukulmuyo kaslrımdan dolayı ama acmaya calısıyorum sen boyle bı problem yasadın mı ? bnların dısında sunlara dıkkat et soyle yapma ben yaptım ıyı olmadı gbı seyler varsa ekleyebılırsın yrdmcı olursan sevınırım :D [simage] https://store.donanimhaber.com/f0/b7/36/f0b7368093beb48f75b2787fe47e0fe2.jpg [/simage]@moysonse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atOm10 -- 10 Mayıs 2014; 22:53:12 >

• atOm10 A kullanıcısına yanıt
    ortapedi doktorun ne zaman fizik tedaviye gideceğinizi sorun. fizyoterapistler o dizi bükerler merak etmeyin. dikkat edilecek doktorunuz yük verin deyince ağrıdan korkmayın yük verin. öyle kaynar. dizini bükmeye çalışın ağrınız olsa dahi. sigara içmeyin. önümüz yaz güneşlenin. kilo almamaya özen gösterin. kalça ve dizlerin kireçlenmemesi ve kasların erimemesi için egzersizlerinizi ihmal etmeyin. kemik kaynadıktan sonra en iyi egzersiz yüzme bence. kalsiyum ve protein ağırlıklı beslen. asidik beslenme. alkol kullanma. ağrım var diye ağrı kesici içme kaynamayı yavaşlatır. geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMVA

1 eylülde kırılan kolun tamamen iyileşmeden bu gün basimin dönmesi ardindan düşmem sonucu tekrar ayni yerden kirildi kirik hattinda oynama yokmuş ödem oluştu yarin tekrar film cekicekler yarin tekrar yazarim
    Humerus kirigi geçiren arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

Aradan geçen 4 ay sonunda kolum baya kendine geldi cuma kontrolüm var büyük ihtimal rapora devam vericek
    fizik tedavi çok önemli2 ay önce hiç çalışmayan kolum ile şuan araç kullanabiliyorum
    İşim gereği (plastik-kalıp ) ağır bir iş yapamıyorum ama şükürler olsun ki kolum hala omzumda
  • Eyvallah rotcu :) suan 2 ay oldu aygimi bukebiliyorum tamamen, fizik tedaviye gerek yok dedi. Kontrol e gittim doktor kaynama var dvm edio 1 ay once tek degnegi birakmistim suan ikisinide birak dedi degneksiz yuruyorum ama aksayarak kaslarim gucsuz baya , spor salonuna gidebilirsin veya yuzme imkanin varsa yuz dedi . doktor uznluk veya kisalik yok tam olcak dedi benim ayagimdaki aksaklik kacinca ayda duzelir sizin ne zman duzeldi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atOm10 -- 3 Haziran 2014; 23:59:45 >
  • quote:

Eyvallah rotcu :) suan 2 ay oldu aygimi bukebiliyorum tamamen, fizik tedaviye gerek yok dedi. Kontrol e gittim doktor kaynama var dvm edio 1 ay once tek degnegi birakmistim suan ikisinide birak dedi degneksiz yuruyorum ama aksayarak kaslarim gucsuz baya , spor salonuna gidebilirsin veya yuzme imkanin varsa yuz dedi . doktor uznluk veya kisalik yok tam olcak dedi benim ayagimdaki aksaklik kacinca ayda duzelir sizin ne zman duzeldi ?
    ARKADASLAR rotcu ya teşekkür ediyorum . bilgi sahibi .. yararlı bilgilerde veriyor .. emeğine sağlık...

fizk tedavi vs çok önemli... spor salonuna faşan yazılmayın.... yazılsanız bile zorlamayın.... ben yazıldım. günde 30 dk çalışıyodum. sonr ayürümem vs değişti aslında fazla zorlmamıştım. aksamam arttı. bell, bi süre sonra tekrar kırıldı. tahminime göre spor salonunu etkisi var...

• quote:

ARKADASLAR rotcu ya teşekkür ediyorum . bilgi sahibi .. yararlı bilgilerde veriyor .. emeğine sağlık...

fizk tedavi vs çok önemli... spor salonuna faşan yazılmayın.... yazılsanız bile zorlamayın.... ben yazıldım. günde 30 dk çalışıyodum. sonr ayürümem vs değişti aslında fazla zorlmamıştım. aksamam arttı. bell, bi süre sonra tekrar kırıldı. tahminime göre spor salonunu etkisi var...

Alıntıları Göster
    s.a rabbim cümlemize acil şifalar versin inş.
    bende mayısın 15 de kaza yaptım sağ femurum kırıldı ve sağ el bileğim kırıldı ilk gün devlet hast. götürdüler orada sabah 6 da hast. vardık ama saat 11 e kadar hiç bişey yapmadılar daha sonra doktorlar geldi film ve mr çekildik orada sağ bacak femur ve sağ el bileğim kırık olduğu anlaşıldı ayakla eli alçıya aldılar 2 gün sonra sağ bacak femurdan aleliyat oldum diz kapaktan kalçaya kadar platin taktılar diz kapaktan ve kalçadan vidalama yaptılar üç gün sonra taburcu oldum 15 gün sonra hast. gittim adamlar yüzümüze bile bakmadılar ozaman kadar bacağımda ağrı kalmadı eldeki alçı isw halen duruyodu sonra bacaktaki dikişleri aldılar 1 ay sonra geri gelin dediler bir ay sonra tekrar gittim eldeki alçıyı çıkardılar ayatanda film çektirdiler ama halen üzerine basma dedi doktor .... şimdi özel bir hast. gidecem orada muayene olacam devlet hast. bakmıyorlar ...
    fizik tedavi olarak doktora soruyom hocam ayağımı nasıl hareket ettireyim diyom adam hiç umrunda bile değil 45 gün oldu halen ayağımın üstüne basamıyom fizik tedavi olarak nasıl hreketler yapmalıyım ...eldeki alçıyı alınca sıcak suda masaj yaparak bileğimi açtım yemek felan yiyorum şimdi ayağımında halen üzerine basamıyorum diz kapağımıda tam olarak kapatamıyorum doktora diyom hocam ayağımı tam kapatamıyorum diyorum adam hiç umrumda bile değil kapatacaksın diyo hocam nasıl yapacağımı deyin ona göre hareket yapayım diyom ona bile doğru düzgün cvp vermiyo ...
    allahım kimseyi bu durumua düşürmesin yokluğunda vermesin ... rabbim cümle kardeşlere acil şifalar ihsan eylesin ...beterin beteri var ....buna şükür diyorum .....
    fizik tedavi için femur kırığı sonrası eğzersiz hareketler için bir link varsa atabilirmisiniz ....hepinize saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur5179

s.a rabbim cümlemize acil şifalar versin inş.
    bende mayısın 15 de kaza yaptım sağ femurum kırıldı ve sağ el bileğim kırıldı ilk gün devlet hast. götürdüler orada sabah 6 da hast. vardık ama saat 11 e kadar hiç bişey yapmadılar daha sonra doktorlar geldi film ve mr çekildik orada sağ bacak femur ve sağ el bileğim kırık olduğu anlaşıldı ayakla eli alçıya aldılar 2 gün sonra sağ bacak femurdan aleliyat oldum diz kapaktan kalçaya kadar platin taktılar diz kapaktan ve kalçadan vidalama yaptılar üç gün sonra taburcu oldum 15 gün sonra hast. gittim adamlar yüzümüze bile bakmadılar ozaman kadar bacağımda ağrı kalmadı eldeki alçı isw halen duruyodu sonra bacaktaki dikişleri aldılar 1 ay sonra geri gelin dediler bir ay sonra tekrar gittim eldeki alçıyı çıkardılar ayatanda film çektirdiler ama halen üzerine basma dedi doktor .... şimdi özel bir hast. gidecem orada muayene olacam devlet hast. bakmıyorlar ...
    fizik tedavi olarak doktora soruyom hocam ayağımı nasıl hareket ettireyim diyom adam hiç umrunda bile değil 45 gün oldu halen ayağımın üstüne basamıyom fizik tedavi olarak nasıl hreketler yapmalıyım ...eldeki alçıyı alınca sıcak suda masaj yaparak bileğimi açtım yemek felan yiyorum şimdi ayağımında halen üzerine basamıyorum diz kapağımıda tam olarak kapatamıyorum doktora diyom hocam ayağımı tam kapatamıyorum diyorum adam hiç umrumda bile değil kapatacaksın diyo hocam nasıl yapacağımı deyin ona göre hareket yapayım diyom ona bile doğru düzgün cvp vermiyo ...
    allahım kimseyi bu durumua düşürmesin yokluğunda vermesin ... rabbim cümle kardeşlere acil şifalar ihsan eylesin ...beterin beteri var ....buna şükür diyorum .....
    fizik tedavi için femur kırığı sonrası eğzersiz hareketler için bir link varsa atabilirmisiniz ....hepinize saygılar..

Alıntıları Göster
    gecmıs olsun baskan

oncelıkle doktarın dedıklerının dısına cıkma bı bıldıgı vardır ama her zman ıkıncı bı doktar a gıt muayne ol ben ole yapıyorum . amelıyattan 20 gun sonra doktorumu aramıstım bana alaturka tuvalete gıt ve oturmaya calıs dedı bende nasıl yaparım hocam fln dedım yapıcaksın acıycak gerekırse agla ama o dızı buk dedı ben evde 1 ay hergun ılk once ayagımı sıcak suyu tutardım sonra comelmeye calısırdı yavas yvas her gun yaptıkca goruceksın acıldıgını ama oyle bırden olmuo sabret bıraz onu yaptıkca kasların gerııyo acıo ama kademe kademe ılerledım ve 1 ayın sonunda dızımı buktum sonra kaslarımı guclendırmek ıcın saga sola ılerı gerı ayaktayken hareketler yaptım guclendıkce ıyı hıssedıyonsun suan zten senın kemıgını sabıtledıler korkana gerek yok bende bastan hep kemık kırık dıe doktr bas dedıgınde bıle basmıodum ama sonra anladım kaslrdan dolayı bsy yapamıorum Suan tam 95. gunumdeyım 2 gun once muayne oldum kemık hala kaynamadı zten 3 ay kaynaması erken bı sure ama normal yurebılıyorum topallamadan eskısı gıbı . ama yokus, ınıs, merdıcen cıkma ınme zorlanıyorum fızık tedavıye gerek yok dedı doktor. doktorun dedıklerını dınle yap dıosa korkma yap dız olayına pek takılma bende hocam olmuyo dıodum pek aldırmıodu haklıymsda kalca hareketlerı ılgılı ıntrnerte bazı harektler var onlara bakarak yapabılırsın tabı doktruna danıs gonlunu ferah tut ben kırık bacakla hala motara bınıorum sehır sehır dolasıorum :D tekrak gecmıs olsun acıl sıfalar

• quote:

gecmıs olsun baskan

oncelıkle doktarın dedıklerının dısına cıkma bı bıldıgı vardır ama her zman ıkıncı bı doktar a gıt muayne ol ben ole yapıyorum . amelıyattan 20 gun sonra doktorumu aramıstım bana alaturka tuvalete gıt ve oturmaya calıs dedı bende nasıl yaparım hocam fln dedım yapıcaksın acıycak gerekırse agla ama o dızı buk dedı ben evde 1 ay hergun ılk once ayagımı sıcak suyu tutardım sonra comelmeye calısırdı yavas yvas her gun yaptıkca goruceksın acıldıgını ama oyle bırden olmuo sabret bıraz onu yaptıkca kasların gerııyo acıo ama kademe kademe ılerledım ve 1 ayın sonunda dızımı buktum sonra kaslarımı guclendırmek ıcın saga sola ılerı gerı ayaktayken hareketler yaptım guclendıkce ıyı hıssedıyonsun suan zten senın kemıgını sabıtledıler korkana gerek yok bende bastan hep kemık kırık dıe doktr bas dedıgınde bıle basmıodum ama sonra anladım kaslrdan dolayı bsy yapamıorum Suan tam 95. gunumdeyım 2 gun once muayne oldum kemık hala kaynamadı zten 3 ay kaynaması erken bı sure ama normal yurebılıyorum topallamadan eskısı gıbı . ama yokus, ınıs, merdıcen cıkma ınme zorlanıyorum fızık tedavıye gerek yok dedı doktor. doktorun dedıklerını dınle yap dıosa korkma yap dız olayına pek takılma bende hocam olmuyo dıodum pek aldırmıodu haklıymsda kalca hareketlerı ılgılı ıntrnerte bazı harektler var onlara bakarak yapabılırsın tabı doktruna danıs gonlunu ferah tut ben kırık bacakla hala motara bınıorum sehır sehır dolasıorum :D tekrak gecmıs olsun acıl sıfalar

Alıntıları Göster
    30.07.2014 tarihinde karşıdn karşıya gcerkn sağ femur sol omzum kırıldı ertesi gün bacagımdn amaliyat oldum omzum un ise kndiliğndn gcecegini söledi şun 7 gün agrı fazla olmuyor egzersizlere basladım yasşım 18 kortizonku ilaçlar kullndıgım için gelişmem yavaş 1.5 ay basmıycn dedi doktor platin takmadklarını başka birşey koydklarını söylediler tavsiyeerinizi bkliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: tako14

30.07.2014 tarihinde karşıdn karşıya gcerkn sağ femur sol omzum kırıldı ertesi gün bacagımdn amaliyat oldum omzum un ise kndiliğndn gcecegini söledi şun 7 gün agrı fazla olmuyor egzersizlere basladım yasşım 18 kortizonku ilaçlar kullndıgım için gelişmem yavaş 1.5 ay basmıycn dedi doktor platin takmadklarını başka birşey koydklarını söylediler tavsiyeerinizi bkliyorum

Alıntıları Göster
    NE KADAR DOKTORA GİTTYSEM HEPSİ NİN İLK DEDİĞİ sigara içiyonmu OLUYO ... TAVSİYEM BU :

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.