Şimdi Ara

bacak kırılması (femur kırıgı) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
13
Favori
133.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 31 Temmuz 2018; 9:13:28 >
  • Tüm kırığı olan arkadaşlara geçmiş olsun. İnşallah günlük hayatınıza dönmüşsünüzdür. Benim kırık ayağımda, platin, çivi uygulaması ile hayırlısı artık 15 günü geçtim sanırım.Günleri saymayı bıraktım.Kasların çoğu gitti, zonklama ve karıncalanma bu günlerimin törpüsü. Allah ım sabır sıhhat versin. gamingmaster size de ayrıca acil şifalar,geçmiş olsun. Lütfen hakkınızı arayınız, istem dışı da olsa nezaketten yoksun kişiler acınıza sebep olduysa bunu bi şekilde telafi etmeliler. Bilgi ve durumu hakkında paylaşım yapanlarınıza sonsuz teşekkürler.Beni kaybolmaktan çekip aldınız. Allah a emanet olun.

     bacak kırılması (femur kırıgı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu hala aktif mi? Başlığa yazan arkadaş şimdi ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Femur şaft kırığı yaşamış biri olarak ve iyileşmiş sayılırım. Varsa sorularınızı alabilirim. Herkese geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun arkadaşlar...
  • Anlayan arkadaşlar bakabilirler mi?

    Bu ikinci ayın çekimleri:
     bacak kırılması (femur kırıgı)


     bacak kırılması (femur kırıgı)


    Bunlarsa bu ayın çekimleri, ben hiçbir fark göremedim açıkçası:

     bacak kırılması (femur kırıgı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semachann -- 9 Mayıs 2019; 14:24:6 >




  • Kötürüm kalacağım sanırım ben.
  • 74 gün önce trafik kazası geçirdim sol alt femur kemiği sol femur kemiği dize kadar kırıldı 12 seans fizik tedavi görüp param olmadığı için bıraktı yaklaşık bir ay önce bıraktım .ve şimdi cok üzgünüm ağlıyorum çünkü sol dizim de hareket kısıtlılığı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerrrya Z kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Tedaviyle alakalı tavsiyede bulunamam çünkü her hasta kendine özeldir, görmek lazım. Sadece şunu bilin sağlık sigortanız ile 2 farklı bölgeden 1'er aydan toplam 2 ay fizik tedavi alabilirsiniz. 74 gün geç olsa da, zararın neresinden dönerseniz kârdır. Çünkü üzülerek söylüyorum süre geçtikçe iyileşme şansınız azalır.
  • Sagolun .sizin nasıl hareket kısıtlılığı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerrrya Z kullanıcısına yanıt
    Çok şükür ben femur kırığı yaşamadım hocam. Fizyoterapistim, ondan girdim başlığa.
  • Ben ameliyattan 15 gün sonra dikiş alındı gün fizik tedavi ye başladım 12 seans görüp param olmadığı için bıraktı yaklaşık bir ay önce bıraktım, sonra 20 ara verip R AM raporu sayesinde eğitim rehabilitasyon merkezinde fizik tedavi görüyorum desem yanlış olur çünkü sadece egzersiz var fizik tedavi araçları yok ve haftada iki kez.Ve orada beni yüz üstü yatitrp dizi bükerken dayanılmaz acı çektiğim için kendi kendine karar aldım o aciiyi çekemem zor varsın hareket kısıtlılığı olsun .az birik mis param var özel hastanene gitsem fizik tedavi görsem orada canım az yanacaksa gideyim yada size soruyorum gitsem iyi mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde sgk 1 ay fizik tedaviyi karşılıyor sizden 12 seans için ücret mi aldılar ya da 2019 içerisinde başka fizik tedavi hizmeti aldınız mı? Rehabilitasyon merkezleri bu iş için açılmış yerler değildir. Bu nedenle orada çalışan meslektaşıma ve imkan kısıtlılığına hiçbir şey diyemem. Çok acı çekseniz de muhtemelen sizin için en uygun şey bu hareketin zorlanmasıdır. Özel hastaneye gitseniz de fazla birşey değişmez. Gerçi tedavi öncesi ağrı kesici birkaç uygulama yaparlar, sonrası aynı olur. Siz de seans öncesi (eğer uygunsuz bir durum yoksa) ağrı kesici ilaç kullanabilirsiniz. Ama şunu da unutmayın, ağrı kesici ilaçlar kemik iyileşmesini yavaşlatır. Durumunuzu tam bilmediğim için kesin bir şey söylemeyeceğim, rehabilitasyon merkezindeki fizyoterapiste danışın. Yardımcı olacaktır arkadaşım. Olaya müşteri kaybı gibi bakmayıp, uygun görüyorsa hastaneye yönlendirecektir. Zaten RAM raporuyla 1 sene fizik tedavi hakkı vermişlerdir size. O hakkınız saklı durur.




  • Ben özelde daha olacağını düşünüyorum elektroterapi, ultrason ve manyetik tedavi ozon tedavi bunlardan bir yada bir kaçı egzersizden önce uygulanırsa orayı güçlendirip kaslar i rahatlatıp gevşetir böylelikle ben daha az acı çekerim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol dizimde şişkinlik var ne önerisiniiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görmeden birşey demem çok doğru olmaz. Ancak şunları söyleyebilirim. Hareket arttıkça şişlik dağılacaktır. Ağrı sınırında ayağınızı hareket ettirin. Ayağı sarkıtarak durmayı dolaşımı zayıflatacağı için önermem.
  • Valla ben de bu 30 gün olayını öğrenince acayip gerildim. 5 gündür gidiyorum, bir anda yürümem düzeldi vallahi. Özellikle elektrik gibi bir şey verdikleri cihaz felaket çalıştırıyor kasları. Ancak minimum seans başı 24 lira nedir ya?

    Bir de bu keyfi bir şey değil ki, durumu olamayan insanlar var. 24 liradan, aylık 500 liraya yakın para. Ekipmanları evime alır kendim çalışırım, o elektrikli alet dışında.

    Hocam siz de mümkünse ve doktorunuz onaylıyorsa denize, havuza gidin. En azından kaslarınız mümkün olduğunca çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semachann kullanıcısına yanıt
    30 gün yeterli oluyor hocam genellikle. Çok daha öncesinden taburcu ettiğimiz hastalar da oldu. Sadece size verilen egzersizleri taburcu olduktan sonra yapmayı ihmal etmeyin.
    Eğer ayakta açık yara varsa havuz yasak. Yani hekiminizin onayı olmadan girmeyin havuza. Ancak şöyle bir durum söz konusu. Kas kuvveti açısından havuz egzersizleri çok iyi olsa da, kemik iyileşmesini yavaşlatır. Yani her türlü hekiminizden onay alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun cevap için. Zaten yara kapanalı çok oldu, çok sevindim. Zaten bir haftada bile epey etki etti. Şu anda değneksiz yürüyebiliyorum hani biraz zorlansam da. Bizim buralar hep yokuş ona rağmen hem de... Valla Tengri FTR'cileri başımızdan eksik etmesin, Lokman Hekim formülü gibiler...
  • Bende 4 hafta önce trafik kazası geçirdim.Kırmızı ışık ihlali yapan araç bana çarptı ve femur kemiğim kırıldı ambulans geldi bayılttılar beni sonra gözümü bir açtım hastanedeyim kemiğimin çok kötü kırıldığını söylediler düzelettiler ertesi gün ameliyat gerekli dediler.Neyse ertesi gün oldu sabah saat 5 6 gibi birden kırık kemik olan bacagımın kasları istemsiz oynaya başladı ve çok ağrı yapmaya başladı apar topar ameliyata aldılar ve platin taktılar ilk hafta bacagım davul gibiydi ve bacagımı kaldıramıyordum bükemiyordum 2. hafta beni relabitasyon hastanesine yatırdılar ve fizik tedavi gördüm 3 hafta geçen gün taburcu oldum ve koltuk deynekleriyle yürüyüorum fakat hala bacagımı tam anlamıyla bükemiyorum ve kaldıramıyorum 6 hafta sonraya sıra verdiler kontrol için fakat doktor hiç bir tavsiyede bulunmadı ve fizik tedaviyi kestiler taburcu olur olmaz. Ne kadar sürede iyileşir soruyorum cevap yok kalıcı hasar olurmu diyorum çok olumlular bilemedim.Sorunum kazayı türkiyede geçirmedim dil okulu içim geldiğim avustralyada gurbette olunca çok daha fakrlı oluyor geri gelemiyorum 30 saat uçak gözüm kesmiyor bu halde.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.