Şimdi Ara

bacak kırılması (femur kırıgı) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
13
Favori
133.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ameliyattan sonra 62. günüm röntgenleri attım. Doktorumu deiştirdim. Belimin ordaki eklem yerimin arada yan dönerken vs hafif sancı olduğunu söyledim çivinin rahatsız ettiğini söyledi zamanı gelince çıkartırız içinde kalması seni rahtsız eder dedi. Başka bi kemiğe değiyomuş. Bide el bileğinde vida vardı onun filmlerinide attım. 1-2 haftaya o vidayı çıkartalım dedi oda bileğime değiyomuş bileği yukarı kaldıramıodum.

    Doktor kaynamanın gayet iyi gittiğini söyledi. maria_puder arkadaşım sanada geçmiş olsun. söylediğin kemik suyu vs çoğu kişi aynı şeyi tavsiye etti ancak ben birkere bile kullanmadım ona rağmen gayet kemik kaynamasıda oluo. Günlük hayatım nasılsa aynı eskisi gibi yediklerimi değiştirmedim. Bence pek zorlamayın şunları yemeliyim şunları içmeliyim die, tabiki D vitamini kalsiyum içeren gıdaları tüketmekte fayda var ancak kemik suyunun şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı günler arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aselmax -- 17 Şubat 2015; 3:00:58 >




  • 62. Gün
     bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı)




  • Herkese merhaba. Yalnız olmadığıma çok sevindim, bundan 6 gün önce kayak yaparken ağaca vurdum. sag subtrokanterik femur kirigi ile yeni bir dönemin başlangici oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorkirik -- 29 Ekim 2017; 14:19:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorkirik -- 29 Ekim 2017; 14:18:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaldığım yerden....

    iyileşme tamamlandı gibi gözüküyorç o kadar ki uzuuun zamandır hiç film çekilmeye bile gitmedim. en son adli tıp sevkedilmiştim orda bilgisayardan gördüm filmi . bu iş tamam dedim. ama yakında çektirecem buraya koymak için......

    hukuk boyutu: ticaret mahkemesinde avukatım aracılığıyla dava açıldı.... mahkeme adli tıba sevketti. akdeniz üniversitesine . orda adli tıb soru sordu nasıl oldu , nerende ne var ne iş yapıyodun, vs. sonra ortapediye sevketti. ortapedi de film vs bcak ölçüsü falan derken adli tıp işini bitirdik . ((adli tıp tam bi fiyasko . ordan git bekle saatlerce. oraya para yatır. burdan bunu getir. .....
    kaza yapan arkadaşlar yanında kesinlikle kaza tutanağı olsun . olmazsa olmazımız buymuş ....
    mahkeme geçen ayın :) (ocak2015 teydi ....ben balayında olduğum için gidemedim.. bazı arkadaşlarım özel sorusu da bölelikle cevaplandı.....evet geçen ay evlendim....amaaa yine bacak mı kırılcak vs korkusu olmadı değil... bildiğin düğünü yusuf yusuf çeke çeke yaptım......:))))
    adli tıp mahkemeye de dosyaları sunmadığı için mahkeme dosyayı beklicekmiş. bu sırada avukatım benden maaş bodrosu vs istedi. ....duyduğuma göre % lik rapor u çok fazla vermiyolarmış.......

    yürümeme gelimce herhangi bir sıkıntı yok... ama koşamıyorum. yada koşmaktan korkuyorum... bazen ağrı vs olduğu oluyo ama ağrının tam nerden olduğunu keşfedemiyom. kırık yerdenmi yoksa femur başından mı....

    ayrıca amaeliyat esnasında kemik tozu almak için kasık bölgesinden kemik rendelemek için o bölgeyi kesmisti. o bölgede sinir kesildiği için hissilik var .ve hep olcakmış:((((




  • doktorkirik D kullanıcısına yanıt
    ilgi alanıma girdin :))9
    bende kayak yapıyordumm. seni yakında takip edecem. ama ne var ne yok paylaş. bundan sonra kayak biraz zor gibi görünüyo ama ... :(((
  • ARKADAŞLAR ŞUNU KABULLENELİM.
    BİZ NORMAL SAĞLIKLI İNSAN DEĞİLİZ . ONLAR GİBİ OLAMICAZ AMA ONLAR GİBİ OLMAYA ÇALIŞACAZ. NE KADAR YAKLAŞIRSAK O KADAR İYİ....... HERŞEYİ ZAMANA YAYACAZ.


    İLK AMALİYATTA DOKTORUN DEDİĞİNİ HİÇ UNUTMUYORUMM. ---- BEN HERKESE BEN YARIN MARATONDA KOŞACAM-EVLENECEM BEN %100 HAKLIYIM . ADAM GELDİ BANA VURDU DİNGIRTISANA DOKTOR BANA --- BANANE BURAYA GELMİCEKTİN demesi Nİ HİÇ UNUTMAM...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moysonse -- 28 Şubat 2015; 10:19:06 >




  • Ben de senin yazdıklarını okudum @moysonse. tam iyi iyileşmiş o derken ikinci kırık resmine bakmaya tahammul edemedim. :) kayak nasıl ilgi alanina giriyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.facebook.com/groups/femuruylukkirigi/

    buradanda paylaşımda bulunabilirsiniz
  • doktorkırık geçmiş olsun ben 2 ayda bastonu bıraktım 2 buçuk ay oldu topallıyorum biraz, benim quadriceps zayıflamış dizmde ağrı oluo topallamanın sebebide bu kaslar die düşünüyorum. Ne işle uğraşıosun bilmiyorum ama bence acele etme bu aşamada kendine biraz zaman ver.Ben günlük hayatımı yavaşta olsa şuan ilerleteiliyorum hergün okula gidip geliorum.
  • beyler 4 . ayki filmler ve ilk kırık hali yorumlarınıuzı bekliyorum
     bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: moysonse

    ARKADAŞLAR ŞUNU KABULLENELİM.
    BİZ NORMAL SAĞLIKLI İNSAN DEĞİLİZ . ONLAR GİBİ OLAMICAZ AMA ONLAR GİBİ OLMAYA ÇALIŞACAZ. NE KADAR YAKLAŞIRSAK O KADAR İYİ....... HERŞEYİ ZAMANA YAYACAZ.


    İLK AMALİYATTA DOKTORUN DEDİĞİNİ HİÇ UNUTMUYORUMM. ---- BEN HERKESE BEN YARIN MARATONDA KOŞACAM-EVLENECEM BEN %100 HAKLIYIM . ADAM GELDİ BANA VURDU DİNGIRTISANA DOKTOR BANA --- BANANE BURAYA GELMİCEKTİN demesi Nİ HİÇ UNUTMAM...

    kesinlikle, görüşürünüze katılmıyorum. sağlıklı insanlardan daha güçlü olacağız. ancak spor yaparsanız.
    femur, tibia kırdıktan sonra, maraton koşan var, kayak yapan var, bisiklet süren var, varda var yani.. ne demek sağlıklı insanlar gibi olamayacağız. daha bu haftasonu, koşulan runtalia koşusunda, kırık bacakla marathon koşan bir arkadaşımız var. muhtemelen daha kemiği kaynamadı bile.
    sizi başından beri takip ediyorum, sporun içinde olan birisiniz. ben bu görüşünüze hiç ama hiç katılmayacağım.
    bi kere, bacak kırıldıktan sonra iyileşme sürecinde, o bacak yeniden yapılıyor,beden tarafından. rehabilitasyon sürecinde, sporla desteklenirse, eskisinden daha güçlü olur.
    hiç kimse beni bu düşümcem vazgeçiremez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfahri -- 2 Mart 2015; 10:54:57 >




  • Hakli olabilirsiniz.... Insallah dediginiz gibi olur runtalya maratonunda 102. Lik rekorukumu egale ederim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • femur yoksa tibia kırığımı öğrenemedim, hihayetinde bacağın bir yeri kırık.
    eskisi gibi olamayacağım diye üzülen arkadaşlar var ise, bu paylaşım motivasyon değerinde.
    futbolla ilgilenmem, ancak bacağı kırılıp tekrar yeşil sahalara dönen oyuncular yokmu. benim bildiğim sadece uche var mesela. onun gibi yüzlerce futbolcunun bacağı kırıldı. adamlar tekrar yeşil sahaya döndüler.
    saygılar
     bacak kırılması (femur kırıgı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfahri -- 2 Mart 2015; 11:14:38 >




  • birçok kişi burayı takip ediyor, aynı zamanda birde facebook grubu kurduk. ordanda hızlıca tecrübeleri paylaşabiliriz.

    en çok sorulan soru, ben ne zaman yürüyeceğim sorusu..
    öncelikle şunu söylemek isterim, benim 7 ay oldu ve kemik hala kaynamadı. kemiğin arası kırık hala duruyor, röntgenlerimi daha önce yüklemiştim görebilirsin.
    yürüyüşümü soracak olursanız, çok iyi şuan. çok az bir sekme yapıyorum yürürken. havanın sıcak olduğu zamanlar belli olmuyor bile. hava soğuyunca biraz belli oluyor. soğukda kaslar, iyi çalışmıyor.
    ne zaman yürüyeceğim sorusu : doktor, değneği bırak üstüne bas dediksen sonra, doktor topu sizin kucağınıza atar artık. bundan sonrası size kalmış. bol bol yürüyüş ve antreman yapmak gerek. fizik tedavide gösterilen hareketleri bol bol evde yapın. kendinize limitler koyun. bu hafta hergün 1 km yürüyeceğim, haftaya 2 km gibi. biliyorum kolay olmayacak, değneği bırakınca verin değneğimi diyesi geliyor insanın. ilk başlarda, topallaya topallaya yürüyeceksiniz, antreman yaptıkça, yürüyşünüz düzelecek. yaşadığınız travmadan ve uzun zamandır bacağı kullanmadığınız için kaslar direk güçsüzleşiyor. bırakın kemik kırılmasını. 2-3 hafta yatakta yatın ayağa kalktığınızda bile toparlarsınız. kaslar ne yazıkki çabuk eriyebiliyor.
    değneği bırakınca üzerine basarken canım çok acıyordu ama yürümeliyim, basmalıyım, antreman yapmalıyım diye sürekli kendimi motive ettim. hala antremanlara devam ediyorum, bir akşam antreman yapmasan, ertesi günü resmen bacağım naz yapıyor bana, iyi hissetmiyorum. antreman yapınca bacağı daha iyi hissediyorum.. hafta sonları 20 km ya yürüyorum. yada 50-100 km bisiklet biniyorum. yavaş yavaş antremanları artırınca, şuan bu konuma geldim. doktorumun koş artık demesini bekliyorum, dediği an vınnnn.. emin olun, gerçekten antreman yaptıkça birşeyler değişiyor ve oluyor.
    doktorunuza şunu sorun: ben ne yapmayım, bacağımı ne kadar zorlayabilirim. doktordan aldığınız bilgiye göre altındaki herşeyi yapın. hiç olmazsa, yattığınız yerde bacağı indir kaldır yapın.
    antreman yapmanın faydalarına gelince : kaslarınız güçlenir ve bacaktaki kan dolaşımı artarak, kemiğin kanlanmasına ve kaynamasına yardımcı olursunuz. unutmadan, yüzme çok iyi geliyor.
    yazdığım üzere, kemik kaynamadan da normal hayata döneceksiniz.
    benim 7. aya kadar yaşadığım tecrübe bu yönde,paylaşmak istedim.
    herkese acil şifalar dilerim.
    sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerfahri -- 10 Mart 2015; 17:21:58 >




  • Arkadaşlar kaza yaptığım karşı aracın sigortasına dava açmak istiyorum izlemem gereken yol nedir bilen varmı maluliyet veriliormu femur kırığına bide el bileğinde var vida bu oranı kim belirliyor neler yapmam gerek bilen var mı?
  • aselmax A kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorkirik -- 29 Ekim 2017; 14:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • femur(uyluk) kırıgı facebook grubu tecrube edınen arkadaslara burdan da ulasabılırsınız.

    https://www.facebook.com/groups/femuruylukkirigi/1554321558174793/?notif_t=group_activity
  • BÜĞÜN EN SON ÇEKTİRDİĞİM RONTGEN BU....

    BAZI ARKADAŞLAR MERAK ETTİĞİ SORUNLARI YAZIMI BİLE OKUMASINA GEREK YOK. SADECE RONTGEN FİLMLERİNE BAKSA ANLIYACAK...


    Bİ KAÇ KISA BİLGİ ....
    MAHKEME SÜRECİNDE KARAR KAZADAN SONRA 18 AY DIR. YANİ ADLİ TIP RAPORU 18 AY SONRA VERİLİYO. ÖNCESİNDE YOK...

    TOKTORA BEN SPORA BAŞLIUCAM DEDİM. SIKINTI OLMAZ KAZA YAPMADIKTAN SONRA KIRIK VS OLMAZ. DEDİ . BÖLE Bİ VAKA NINI OLUP OLMADIĞINI SORUNCA
    '''''''Bİ HASATSININ KALÇA-DİZ ARASINDA TİTANYUM ÇİVİ OLAN BİRİNİN KAZA YAPTIĞINI ÇİVİ OLAN BÖLGEYE MARUZ KALAN GÜCÜN DİZE VERDİĞİNİ VE DİZİNİN PARŞÇALANDIĞINI SÖLEDİ . ALLAH KORUSUN ....
     bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı) bacak kırılması (femur kırıgı)




  • face de grup falan açılmış . çok zamanım yok tekrar yazmaya ....

    iyi niyet li olan herkes fotoları ve bilgileri referans göstererek başka yerde yayınlayabilir.
    zaten başlık açma niyetim az bilginin olmasından yakındığım içinidi.....yeterki bilgiyi paylaşalım.
    emeğe saygı:))))
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.