|
Fibula kırığı, bacağın dış kısmında yer alan ince kemiğin kırılmasıdır. Genellikle ayak bileğine burkulması veya bacağın üzerine düşülmesi sonucu oluşur.
Fibula Kırığı Yaşayanlar
Fibula kırığı yaşadıysanız şu belirtileri görebilirsiniz:
Fibula Kemiği Kırığı Alçı Süresi
Fibula kırığının alçı süresi, kırığın şiddetine bağlı olarak değişir. Çoğu durumda, alçı 6 ila 8 hafta boyunca kullanılır. Alçı, kemiğin düzgün bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
Fibula Kırığı Alçı Sonrası
Alçınız çıkarıldıktan sonra, aşağıdaki adımları izleyerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz:
Çoğu fibula kırığı tam olarak iyileşir. Ancak bazı durumlarda, kırık bölgesinde ağrı veya sertlik kalabilir. İyileşme süreci boyunca doktorunuzun talimatlarına uymak ve gerekli kontrolleri yaptırmak önemlidir.
|
Motosiklet aşkı..
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar ıkı ay önce fıbula kemıgımın alt tarafını ıkı parça seklınde kırdım,süreç hakkında yazmak ve bıldırmek ıstıyorum ben bunsure zarfında çok araştırdım çok snktlar cektım bılgı vermek ıstedım.ıkı ve daha fazla kırıklar ıcın amelıyat gerekiyor benımde ıkı parca halınde kırıldı ustelık tam bağlarımda kopmuştu hemen amelıyata alındım platon gıda plak vs hersey takıldı üç aylık bır süreç olduğu söylendi bır buçuk ay kaynama bıt bucuk ay ıse fızık tedavı süreç zor başlarda çok sıstı ayagım atel de cıft koltuk degneklerıyle gıttım geldım basmadım bır buçuk ay daha sonra atel çıktı kaynama olduktan sonra fızık tedavıye gıttım ama devlette yer olmadığından özel bır fızık tedavıye gıttım söze de onerım ayağınız çok fazla donmadan gıtmenızı tavsıye edıyorum benım 40 günde ayağım tendonlarım başlarım gerılmıstı ve ayagımda kısıtlılık olmuştu hemen başladım fızıge 10 seans yeterli oldu haftada ıkı defa aldım ayağım açıldı surecımde ıkı ay oldu ben yuruyebılıyorım hafıf aksaklık var ama yürüye yürüye açılır dedıler ve genelde bır yılı buluyormus ayagım dıger ayağa göre tabıkı çok estetık degıl ama buna da çok şükür sıze tek tavsıyem hemen üstüne basın basnaktan asla korkmayın (tabı doktor basabılırsın dedıkten sonra)sandığınız kadar kolay olmuyor eve ama ben üç günde tek değneğe bır üç günden ara desteksız yuruwmeye başladım başın düşecek karıncalanacak korkmayın basmassanız ayak donar unutmayın Allah herkesin yardımcısı olsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |