Şimdi Ara

Bacak Boyu Uzatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
4
Favori
25.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar benim gibi Büyüme PLAKLARI kapanmamış arkadaşlarıma sesleniyorum:Yaşım 17 (nisanda 17 olucam) boyum 184, benim amacım 191 cm olmak
    nasıl mı ?
    Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucu kendi not defterime bazı listeler ve hareketler kaydettim ve bunları evde yapılabilecek hale dönüştürdüm;şöyle ki,
    Bir Liste hazırladım (internetten aldığım geniş bilgiler sayesinde)
    Susam,Kabak Çekirdeği,Ay Çekirdeği,Yer Fıstığı,Fındık aldım NOT:Bu aşamaya bugün geldim ve herkese paylaşmak istedim ki bencil olmak istemiyorum
    Birde bim markette satılan derya ton balığı aldım haftada 160x2 320 gr tüketecem yani 1 paket 5,25 tl fiyatı (haftada 4 gün 80x4 gr yani)
    Günde 1 lt süt içmenizi öneririm ki bügunden itibaren başladım (İsterseniz 500 mg da içebilirsiniz) SÜt kemik kaynağımız unutmayın (betonsuz inşaat olmaz)
    Arkadaşlar uzun araştırmamdan sizlere kısa bilgi vermek istiyorum verdiğim bu besinler yüksek protein,çinko,fosfor,kalsiyum (en önemlisi fıstıkta , susamda , sütte bolbol bulunuyor) vb.
    içermektedir.
    Arkadaşlar şimdi büyümemiz için gereken her şeyi aldık.Şimdi bunları aktif hale getirmemiz için uzuuun araştırmalar sonucu elde ettiğim kendi tasarladığım boy uzatma yolu;
    1)Günde mutlaka yarım saat kadar güneş altında hareketsiz güneşlenmemiz gerekiyor.
    2)Günlük besinlerimizi aldık akşam oldu diyelim yatmadan 90 dakika önce egzersizlerimize başlıyoruz...
    a)Zıplamak 20 şer olarak toplam 5 set yani 100 kere zıplayacağız (zıplayabildiğiniz kadar zıplamanız gerekiyor)
    b)5 dk dinlendikten sonra germe işlemlerimize başlıyoruz (özellikle bacaklarınızı gerin çünki amacımız bacak boyu uzatmak)
    c)Arkadaşlar şimdi bize ip gerekiyor,ip i bulduktan sonra evde ağır bir cisme bağlayın sonra ucunu ayak bileklerimize bağlıyacaz ve kendimizi çekecez.
    d)Sağ bacağımızı bağlayalım şimdi (dikkat edin bağlamadan önce havlu ile ayak bileğinizi sarın ki acımasın)
    Arkadaşlar bağladıktan sonra ayağımızı çekiyoruz (11 dk boyunca ara ara ayak bileğiniz acıyacaktır o zmn 2-3 saniyeliğine öne gidip gelin.
    Ben şöyle çekiyorum mesela sağ bacağimi çekecem diyelim sol bacağımın üstüne yatarak ellerimi kullanarak çekiyorum özellikle elimle bir cisme tutunarak çekiyorum.
    e)11 dk bittikten sonra aynı şekilde sol bacağımızı bağlayalım ve 11 dk da sol bacağımızı çekelim (sağ bacağınız üstüne yatarak çekin)
    Not bu işlemler yerde gerçekleşiyor hiçbir zorluk çekmiyorsunuz.
    f)şimdi iki bacağımızıda bağlayalım sırt üstü ellerimizle bedenimizi kaldırıp kollarımızla geriye doğru bacağımızı çekelim ip te buna engel olacak ve germiş olacağız.
    Arkadaşlar bu işlem sürekli olarak sürmeyecek yani kollarımızla hızlı bir şekilde geri iteceğiz kendimizi ve ayaklarımıza bağladığımız ip gerilecek ayaklarımız eklem yerlerinden çıkmaya başlayacak hızlı hızlı sanki yerde zıplarmış gibi bunuda 11 dk yapıyoruz.
    Çok Önemli Not:BU AYAĞIMIZA İP BAĞLADIKTAN SONRA ASLA VE ASLA AYAĞA KALKMAMAMIZ LAZIM YANİ DİREK YATAĞA GİDİP EKLEM YERLERİMİZİN AÇIK KALMASI LAZIM SABAHA KADAR UZAMA BU ŞEKİLDE OLACAKK!!YATAĞIMIZA BİLE GİDERKEN SÜRÜNECEĞİZ ANLADIĞINIZ!O YÜZDEN YATMADAN 90 DAKİKA ÖNCE BU EGZERSİZLERE BAŞLAYIN TUVALET İHTİYACINIZI FELAN GİDERİN VE BÖYLECE BAŞLAYIN EGZERSİZ TOPLAM TAŞ ÇATLASIN 90 DK SÜRER!
    Arkadaşlar işte uzun zamandır araştırma yapıyordum derledim topladım ve geldim karşınıza kendimde bugunden itibaren uygulamaya başladım çünki bugün tamamlayabildim.
    Benim amacım 4 ayda 2 cm uzamak (arkadaşlar program 4 ay sürecek 4 ay boyunca uzayacağınızı düşüneceksiniz ve asla boyunuzu ölçmeyin 4 ay sonra bittikten sonra ölçün!!)
    yani 18 yaşıma kadar hedefim 12 ayda 6 cm uzamaktır!
    Not:Sakallarınız çıkmadıysa çok avantajlısınız demektir.
    Bu ip ile ayaklarınızı germeyi anlamadıysanız detaylı olarak bilgilendirebilirim,
    Arkadaşlar benimle beraber bu boy uzatmaya katılacak arkadaşlarım varsa söylesin başladığını(Ben bugun başladım) 1 sene uygulayacağım
    Sorusu olan filan varsa herşey sorabilirsiniz çok geniş bilgi kapesitem var 10 yaşından beri bu konularda araştırma yaptığım için.
    Bu arada adım Kaan Annem 157 Babam 175 Kız kardeşim 167 (genetik olarak uzamamam lazım yani) fakat çevresel faktörler 15-20 cm etkiliyor inanın bana bu bir gerçek!
    Not boyum zaten uzuyor fakat hızlandırmak amaçlı yaptım yani boyunuz uzamıyorsa bazılarınızın bu eksiklikleri tamamladığı için boyu yeniden uzamaya başlayabilir.
    Ne kadar uzayacağımı bilmiyorum ama hesaplamalarıma göre haftada 1,3 mm civarı uzama bekliyorum 4 ayda 2 cm yapıyor yani uzadığınızı anlamanız için en az 4 ay boyunuzu ölçmemeniz gerekir.Sanırsınız ki boyum uzamıyor HAYIR bekleyin ve görün...
    Herkese başarılar,Yorumlarınızı bekliyorum emeğe saygı...

• ASLA ÇAY,KAHVE,TUZ,ŞEKER,ASİTLİ VE KAFEİNLİ İÇECEKLER,ALKOL,SİGARA VB. KULLANMAYIN BUNLAR KALSİYUM EMİLİMİNİ AZALTARAK İDRAR YOLUYLA KALSİYUMU ATMASINA NEDEN OLUR ÇOK ÖNEMLİ DİKKAT EDİN!
  • Güzel bir araştırma olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim
  • Teşekkürler ama çay ve kahve birer bardak da olsa kalsiyumu engeller mi acaba bırakmak zor. :(

• 22 yaşındayım gene boy uzar mı?

• ABİLER ACİL CEVAP BEKLİYORUM LÜTFEN....
    Ben 16 yaşındayım boyum 1.75 babam 1.75-76 annem 1.68 boyunda.Haftanın 3 günü yüzüp 3 günü basketbol oynuyorum.Dayı tarafım çok uzun en kısası 1.80 diyebilirim ve dayılarıma çekmiş olma ihtimalim yüksek nasıl yüksek derseniz şöyle, ben esmer tenli bi çocugum dayılarımdan 2 si esmer ve ailemizde tek esmer onlar.Babam ve annem açık tenli sizce uzayabilir miyim? Bu arada ergenliğe yeni yeni girdim sakal bıyık yok bacakta kıl az var göğüs karın falan yok yorumlarınızı bekliyorum abilerim teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Omuz Bacak aynı gün (soru)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Deniz Ali Bey, kahveyi bırakmak zorundasınız malesef, ama çayı açık olmak şartıyla içebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantastik0078 -- 27 Mart 2014; 19:49:55 >
  • Deniz Ali D kullanıcısına yanıt
    Deniz Ali Bey, kahveyi bırakmak zorundasınız malesef, ama çayı açık olmak şartıyla içebilirsiniz. @Deniz Ali
  • yasin5306 Y kullanıcısına yanıt
    Yasin Bey, büyüme plaklarınız kapanmadıysa 2 hatta 3 cm uzayabilirsiniz (kalıcı uzama), eğer kapandıysa bacak boyunuzu uzatmanız söz konusu değil fakat omurganızı 2-3-4 cm uzatabilirsiniz (kalıcı değildir).@yasin5306
  • maqeladon9 M kullanıcısına yanıt
    Boyunuzunuz genetik olarak ortalaması 177,çevresel faktörlerin boy uzamasında hafife alınmayacak kadar etkisi vardır.Protein, A vitamini, C vitamini, D vitamini, Kalsiyum, Fosfor, İyot, Çinko,Bakır,Selenyum,Demir içeren yiyecekleri yeterli miktarda düzenli olarak tüketirseniz ve benim tavsiye ettiğim boy uzatma yolunu günlük olarak uygularsanız 185+cm olabilirsiniz.Özellikle süt ve süt ürünleri,haftada 350 gr balık eti,yukarıda bahsettiğim kuruyemişleri günde ortalama 1 veya yarım avuç yemenizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar boy uzaması hakkında söylenecek çok şey vardır, günde ne kadar su içtiğiniz bile boy uzamasını etkilemektedir, boy uzamasını tek bir nedene bağlayamayız.
    Beslenme şeklinizi düzelttikten sonra yukarıda verdiğim bilgiler gerçekten çok değerlidir.Protein, A vitamini, C vitamini, D vitamini, Kalsiyum, Fosfor, İyot, Çinko,Bakır,Selenyum,Demir
    vitaminleri boy uzamasında doğrudan etkilidir.Bu yüzden Süt ve süt ürünleri,kuruyemişler,balık eti ve tavuk eti,meyve ve sebzeleri düzenli olarak tüketmemiz gerekir.Ama bunları tüketmekle iş bitmiyor, boyunuzun uzaması için çaba göstermelisiniz yukarıda verdiğim boy uzatma yolu; eğer dediklerimi uygularsanız uzayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik0078

Arkadaşlar boy uzaması hakkında söylenecek çok şey vardır, günde ne kadar su içtiğiniz bile boy uzamasını etkilemektedir, boy uzamasını tek bir nedene bağlayamayız.
    Beslenme şeklinizi düzelttikten sonra yukarıda verdiğim bilgiler gerçekten çok değerlidir.Protein, A vitamini, C vitamini, D vitamini, Kalsiyum, Fosfor, İyot, Çinko,Bakır,Selenyum,Demir
    vitaminleri boy uzamasında doğrudan etkilidir.Bu yüzden Süt ve süt ürünleri,kuruyemişler,balık eti ve tavuk eti,meyve ve sebzeleri düzenli olarak tüketmemiz gerekir.Ama bunları tüketmekle iş bitmiyor, boyunuzun uzaması için çaba göstermelisiniz yukarıda verdiğim boy uzatma yolu; eğer dediklerimi uygularsanız uzayacaksınız.

Mesaj attim bak bi hocam

• Hocam gelişme var mı son durum nedir

• Şöyle bir baktım forumda bayağı bir yazılmış çizilmiş ama ben fitness antrenörlüğü yapmış biri olarak işin doğrusunu söyleyeyim.Öncelikle 10 cm uzarsın 15 cm uzarsın gibi birtakım vaatler var onu kim nasıl yaptırıyor bilmiyorum ama ben görmüş olduğum şu kitap için konuşuyorum.
    <<<www.boyuzatanlar.com
    Kitaba baktığımda 1 ayda 3-6 cm uzama diyor.Mümkün mü acaba diye soruyorsunuz.Evet mümkün.Nasıl peki onu da açıklayayım:
    Öncelikle 18-19 yaşlarına kadar bütün erkekler aktif bir biçimde uzar.Bunu boy uzatma egzersizleri,spor,beslenme,uyku ile desteklediğinizde normalde uzayacağınızın 3-7 cm fazlasına ulaşabileceğiniz bilimsel olarak ispatlandı.(tek yumurta ikizleri üzerinde yapılan bir deneyle.Farklı iklim koşulları,beslenme,uyku ve spor ile ilgili bir deneydi araştırabilirsiniz)Şimdi ergenlik çağında olan kardeşlerimiz için neyin önemli olduğunu vurguladık gelelim asıl meseleye.22 yaşından sonra kemik uçları,kıkırdak büyümesi durmuş bir insan uzayabilir mi?
    Cevabı evet uzar.Nasıl onu da söyleyeyim.Diyelim ki sırtta kifoz(kamburluk) var.Bunu düzelttiğinizde ve kişide düzeltilmiş omurga şekli stabil hale getirildiğinde kişi otomatikman birkaç cm uzar.Kimisi için bu 1 cm lik farktır kimisi için 5 kamburluğa göre değişir.
    İkinci olay da ebru şallının tv deki pilates derslerinde sürekli bahsettiği şey.Omurgadaki disklerin arasındaki boşluk alanının uzama ve esneme hareketleriyle 2-2,5 cm artması.Bunların hepsini topladığın zaman alın size 3-7 cm bir ayda uzama.Ama bu tabikide tek seferlik.Bir sonraki ay bi 3-7 cm daha uzarım diye umutlanmayın.
    Son olarak şunu da söyleyeyim ergenlikteki genç arkadaşlarıma bu egzersizlerin faydası daha çok olur çünkü dikey yönde uzama esnasında yer çekiminden dolayı omurga üzerinde sürekli bir baskı oluşacağı için esneme hareketleriyle bu baskı azalır ve omurga uzamaya daha müsait bir ortam bulur.Haltercilerin ters mantığı gibi düşünebilirsiniz.
    Ama bu egzersizleri belirli bir sıraya göre ve programlı bir biçimde yapmak gerekir.Öyle youtube de falan video izleyip çırpınmakla olmaz.Kitabı yazan buna göre bir program yapmış olmalı diye düşünüyorum.Olay bu gençler isteyen alır,isteyen satar.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik0078

Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar benim gibi Büyüme PLAKLARI kapanmamış arkadaşlarıma sesleniyorum:Yaşım 17 (nisanda 17 olucam) boyum 184, benim amacım 191 cm olmak
    nasıl mı ?
    Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucu kendi not defterime bazı listeler ve hareketler kaydettim ve bunları evde yapılabilecek hale dönüştürdüm;şöyle ki,
    Bir Liste hazırladım (internetten aldığım geniş bilgiler sayesinde)
    Susam,Kabak Çekirdeği,Ay Çekirdeği,Yer Fıstığı,Fındık aldım NOT:Bu aşamaya bugün geldim ve herkese paylaşmak istedim ki bencil olmak istemiyorum
    Birde bim markette satılan derya ton balığı aldım haftada 160x2 320 gr tüketecem yani 1 paket 5,25 tl fiyatı (haftada 4 gün 80x4 gr yani)
    Günde 1 lt süt içmenizi öneririm ki bügunden itibaren başladım (İsterseniz 500 mg da içebilirsiniz) SÜt kemik kaynağımız unutmayın (betonsuz inşaat olmaz)
    Arkadaşlar uzun araştırmamdan sizlere kısa bilgi vermek istiyorum verdiğim bu besinler yüksek protein,çinko,fosfor,kalsiyum (en önemlisi fıstıkta , susamda , sütte bolbol bulunuyor) vb.
    içermektedir.
    Arkadaşlar şimdi büyümemiz için gereken her şeyi aldık.Şimdi bunları aktif hale getirmemiz için uzuuun araştırmalar sonucu elde ettiğim kendi tasarladığım boy uzatma yolu;
    1)Günde mutlaka yarım saat kadar güneş altında hareketsiz güneşlenmemiz gerekiyor.
    2)Günlük besinlerimizi aldık akşam oldu diyelim yatmadan 90 dakika önce egzersizlerimize başlıyoruz...
    a)Zıplamak 20 şer olarak toplam 5 set yani 100 kere zıplayacağız (zıplayabildiğiniz kadar zıplamanız gerekiyor)
    b)5 dk dinlendikten sonra germe işlemlerimize başlıyoruz (özellikle bacaklarınızı gerin çünki amacımız bacak boyu uzatmak)
    c)Arkadaşlar şimdi bize ip gerekiyor,ip i bulduktan sonra evde ağır bir cisme bağlayın sonra ucunu ayak bileklerimize bağlıyacaz ve kendimizi çekecez.
    d)Sağ bacağımızı bağlayalım şimdi (dikkat edin bağlamadan önce havlu ile ayak bileğinizi sarın ki acımasın)
    Arkadaşlar bağladıktan sonra ayağımızı çekiyoruz (11 dk boyunca ara ara ayak bileğiniz acıyacaktır o zmn 2-3 saniyeliğine öne gidip gelin.
    Ben şöyle çekiyorum mesela sağ bacağimi çekecem diyelim sol bacağımın üstüne yatarak ellerimi kullanarak çekiyorum özellikle elimle bir cisme tutunarak çekiyorum.
    e)11 dk bittikten sonra aynı şekilde sol bacağımızı bağlayalım ve 11 dk da sol bacağımızı çekelim (sağ bacağınız üstüne yatarak çekin)
    Not bu işlemler yerde gerçekleşiyor hiçbir zorluk çekmiyorsunuz.
    f)şimdi iki bacağımızıda bağlayalım sırt üstü ellerimizle bedenimizi kaldırıp kollarımızla geriye doğru bacağımızı çekelim ip te buna engel olacak ve germiş olacağız.
    Arkadaşlar bu işlem sürekli olarak sürmeyecek yani kollarımızla hızlı bir şekilde geri iteceğiz kendimizi ve ayaklarımıza bağladığımız ip gerilecek ayaklarımız eklem yerlerinden çıkmaya başlayacak hızlı hızlı sanki yerde zıplarmış gibi bunuda 11 dk yapıyoruz.
    Çok Önemli Not:BU AYAĞIMIZA İP BAĞLADIKTAN SONRA ASLA VE ASLA AYAĞA KALKMAMAMIZ LAZIM YANİ DİREK YATAĞA GİDİP EKLEM YERLERİMİZİN AÇIK KALMASI LAZIM SABAHA KADAR UZAMA BU ŞEKİLDE OLACAKK!!YATAĞIMIZA BİLE GİDERKEN SÜRÜNECEĞİZ ANLADIĞINIZ!O YÜZDEN YATMADAN 90 DAKİKA ÖNCE BU EGZERSİZLERE BAŞLAYIN TUVALET İHTİYACINIZI FELAN GİDERİN VE BÖYLECE BAŞLAYIN EGZERSİZ TOPLAM TAŞ ÇATLASIN 90 DK SÜRER!
    Arkadaşlar işte uzun zamandır araştırma yapıyordum derledim topladım ve geldim karşınıza kendimde bugunden itibaren uygulamaya başladım çünki bugün tamamlayabildim.
    Benim amacım 4 ayda 2 cm uzamak (arkadaşlar program 4 ay sürecek 4 ay boyunca uzayacağınızı düşüneceksiniz ve asla boyunuzu ölçmeyin 4 ay sonra bittikten sonra ölçün!!)
    yani 18 yaşıma kadar hedefim 12 ayda 6 cm uzamaktır!
    Not:Sakallarınız çıkmadıysa çok avantajlısınız demektir.
    Bu ip ile ayaklarınızı germeyi anlamadıysanız detaylı olarak bilgilendirebilirim,
    Arkadaşlar benimle beraber bu boy uzatmaya katılacak arkadaşlarım varsa söylesin başladığını(Ben bugun başladım) 1 sene uygulayacağım
    Sorusu olan filan varsa herşey sorabilirsiniz çok geniş bilgi kapesitem var 10 yaşından beri bu konularda araştırma yaptığım için.
    Bu arada adım Kaan Annem 157 Babam 175 Kız kardeşim 167 (genetik olarak uzamamam lazım yani) fakat çevresel faktörler 15-20 cm etkiliyor inanın bana bu bir gerçek!
    Not boyum zaten uzuyor fakat hızlandırmak amaçlı yaptım yani boyunuz uzamıyorsa bazılarınızın bu eksiklikleri tamamladığı için boyu yeniden uzamaya başlayabilir.
    Ne kadar uzayacağımı bilmiyorum ama hesaplamalarıma göre haftada 1,3 mm civarı uzama bekliyorum 4 ayda 2 cm yapıyor yani uzadığınızı anlamanız için en az 4 ay boyunuzu ölçmemeniz gerekir.Sanırsınız ki boyum uzamıyor HAYIR bekleyin ve görün...
    Herkese başarılar,Yorumlarınızı bekliyorum emeğe saygı...

hocam dikkat et yerdeyken fazla çekme mazallah ayak bileğin çıkar felan ..

• Egzersizler var bacak boyu uzatmak için. ama %80-90 genetik. bacak boyu uzatmak
  • Hani nerelerdesin 2018 e girecez uzadı mı boyun?

• eee boyun kaç oldu ? 

• Hocam boyunuz ne oldu ve dediğiniz yöntemler sanırım 8 sene boyunca birilerini teşvik edip o taraflara yöneltmiştir tebrik ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.