Şimdi Ara

baca gazı analiz cihazı .. yaptırmanız tavsiye edilir.(yakıt tasarrufu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yetkili servislerde artık bu cihazlardan var mutlaka baca gazı analizini yaptırın bayağı işe yarıyor..

bendeki starbridge240 cihazda yaptırdım sonuç gayet iyi.. not: kendimi kombi ustası zannedenlerden değilim.
     baca gazı analiz cihazı .. yaptırmanız tavsiye edilir.(yakıt tasarrufu)

Verimli ve surekli artan cevre bilincinin bir zorlaması olarak zorunlu bir gereksinim haline gelen temiz yanma icin, doğal gaz gibi bir yakıt kullanıcıya oldukca buyuk imkanlar sunmaktadır.Ancak, doğal gaz’ın verimli ve temiz yanan değil yakılabilen bir yakıt olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Bu ise kesinlikle yakıt/hava oranının ideal seviyelerle ayarlanabilmesi ile olasıdır. Yakıt/hava oranının tespiti ve ayarında diğer yakıtlarda kısmen de olsa bir fikir verebilen alev rengi/is-kurum olusumu gibi gostergelere dayalı gorsel veriler, doğal gaz kesinlikle bir fikir verememektedir. Elektronik baca gazı analiz cihazları ile son derece hassas bir sekilde O ile 5-6 ppm aralığına kadar cekilebilen karbonmonoksit değeri, bir noktadan sonra gorsel hicbir veri sunmadan birden 5000-10000 ppm lere cıkabilmektedir.Yani İstanbul gibi hava kirliliği acısından cok kritik duzeylere gelmis kentlerimiz icin bir kurtulus olarak gorulen doğal gaz da, bilincli bir sekilde ayarlanmadan yakıldığında, diğer yakıtlardan farksız kirlilik kaynağı olusturabilmektedir. Ankara ve Bursa da uygulanan doğal gaz donusumlerinde kazanların devreye alma islemlerinde, baca gazı analiz cihazları kullanımı bir zorunluluk olarak uygulanmaktadır. Ancak bu uygulama İstanbul’daki donusumlerde bir zorunluluk olarak uygulanmaktadır. Zorunluluk olmamasına rağmen, sektorde bilincli ve sorumlu hizmet sunan muteahhit kuruluslar ve servis bayileri olcumleri Dstanbul’daki uygulamalarda da gerceklestirmektedir.
    Hangi yakıt kullanılırsa kullanılsın, yakıl tasarrufunun bir diğer onemi de kuskusuz, son gunlerde surekli artıs gosteren yakıt fiyatları ve bunun sonucunda artan urun maliyetleri ile rekabet sansına olan etkisidir.Ulkemizdeki isletmelerin buyuk bir coğunluğu, ne yazık ki bir turlu olusamayan gercek anlamdaki serbest piyasa rekabet kosullarının yokluğu nedeniyle ne AR-GE bolumleri olusturmak ne de gercek anlamda enerji tasarrufu calısmalarını hayata gecirmek gibi bir caba icinde olmalıdır. Bugune kadar bunu gerceklestirmemekle, ticari acıdan cok fazla bir sey kaybettiklerini soylemekte mumkun değildir.
    Ancak, bugunlerde cok sıkca soz konusu edilen Avrupa Birliğine giris surecinde bulunan bir ulkenin kurulusları gercek anlamda ve kıyasıya bir rekabete hazırlıklı olmaları kacınılmazdır. Bu noktada da cok kucuk yatırımlarla cok onemli geri kazanımlar sağlayan enerji tasarrufu oldukca onem kazanmaktadır. Ancak bu anlamdaki sonuc alınabilir en tutarlı ve koklu yaklasım hem enerji tasarruf projelerini hem de uretilen urun ile ilgili yenileme, gelistirme, iyilestirme ve yonelik arastırma, gelistirme calısmalarını yurutecek gercek anlamdaki ARGE bolumlerinin derhal uygulamaya gecirilmesi olacaktır.

http://tesisatveteknoloji.com/yanma-gaz-analizleri-ve-dogalgaz-uygulamalarindaki-onemi-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 6 Aralık 2013; 20:59:54 >

• Ne işe yarıyor
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    bu cihazdandı
  • Hocam bu cihazdan aksarayda varmıdır ki benim kombi yeni takıldı 43 drecede 1 saatte 1.340 m3 yaktı vailant 242 3 5 turbotech plus 20.000 lik 7.5 metre petek var bana tüketim fazla gibi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejder_542

Hocam bu cihazdan aksarayda varmıdır ki benim kombi yeni takıldı 43 drecede 1 saatte 1.340 m3 yaktı vailant 242 3 5 turbotech plus 20.000 lik 7.5 metre petek var bana tüketim fazla gibi geldi

il olarak bilemem ama yetkili servislere sanırım üreticiler şart koymaya başladı bu işlem için..

baymak servislerine fabrika mecburi tutuyor almalarına. diğer firmaları bilmiyorum. bende burdan yaptırdım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 6 Aralık 2013; 17:13:07 >
  • Sevgili computeron ve kombiustası.

Konu içerisindeki gereksiz ve birbirinize hakaret ettiğiniz mesajlar silinmiş ve tarafımdan işlem yapılmıştır.
    Sizlerden ricam bölümde veyahut konular içerisinde ikili polemiklere girmemek.Bilgilenmek isteyen üyelerimizin,konularda bu tarz mesajları görmesi hoş değil.

Rahatsız olduğunuz mesajlar var ise lütfen şikayet sistemini kullanmaktan çekinmeyin.

Hesaplarınız açıldığında aynı şekilde devam etmeniz halinde bölüme uzun bir süre mesaj atamayacağınızı belirtirim.

Lütfen bu mesajımı samimi bir uyarı olarak alınız.

İyi günler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.