Şimdi Ara

babylon 8- windows 7. sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • babylon 8 sözlüğün en büyük özelliği, bir yazı okurken üstüne mouse sağ tuş +ctrl e basarsanız çeviriyi yapmasıydı
    ama win 7 yükledikten sonra çalılşmıyor bu.
    win 7 de bu özelliği kullanabilen var mı babylon sözlük ile

teşekkürler

• Ben deneyemedim.Windows 7 Kullanmıyorum.. Babylon 8 r25 son sürümXP de güzel çalışıyor.Ama bende XP de Küre özelliğini çalıştıramadım.
    Küre özelliği nasıl çalıştırılıyor.Masa Üstünde yukarıda papatya gibi açılıyor.Çok güzel bir özellik ama çalıştıramadım bir türlü..Bilen bir arkadaşımız varmı?
    Yardımcı olursa sevinirim.
  • benim bi arkadaşımda windows 7 de counter ı çalıştıramadı.Desteklemiyormuş
  • valla bende windows 7 kullanıyorum babylon8 yükledim babylon sitesinde de bi sorun var zaten açılmıyor hiç bir kelime çevirmiyor.7 yükledim ctrl+sağ tuş kombinasyonunu yapsam bile aldırmıyo elimdeki hazır english-turkish turkish english sözlükler vardı onları bile güvenli modda yükleyebildim ama yüklememe rağmen sadece benim sözlüklerim arasında sonuç göstyer dedim internette belki hata vardır diye o da olmadı.internette ingilizce yazı okurken çok pratik oluyodu ama bu win 7 ile uyum sorunu kötü oldu. inşallah sitesi bir an evvel düzelirde 8. sürümü kullanırım.Alternatif sözlük programı kullanan arkadaşlar varsa lütfen yazsın yalnız win 7 ile uyumlu olmak şartıyla...
  • arkadaşlar sorunu ben çözdüm 8. sürümü kullanıyorum şu an inşallah aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarda sorunlarını çözerler...
    xp sevice pack 2 den win 7'ye yükseltgeme yapan arkadaşlar......... bu çözüm sadece internet üzerinde gezinirken geçerli word de pdf de olmuyor haberiniz ola şimdiden duyrulur
    internete masaüstündeki tarayıcılardan opera,firefox,explorer v.s ile girmeyeceksiniz
    1.babylonu çalıştırın
    2.ekrana küre gelir hemen
    3.küre seçeneklerinden satın al yazar sepet resmi var tıklayın ve internete girin.
    artık babylon ctrl+sağ click çalışacaktır.Fakat açtığınız sayfayı kapatıp da tekrar masaüstünden açarsanız olmaz. internete her zaman küre yardımıyla gireceksiniz ve açılacak olan explorer dışındaki tarayıcıları kullanmayacaksınız.,
    Bu sadece internet de gezinirken çeviri yapmak isteyen arkadaşlarım için bir yazı
    diğer türlü çözüm baştan kesin bir format olacaktır ama bu yöntem işinizi görür.

• Arkadaşlar ben de birkaç gündür aynı sorunla savaşıyordum ve sonunda sorunu çözebildim.

Çözüm çok basit:

Önce programı tamamen kapatın, babylon simgesine sağ tıklayın, özellikler-uyumluluk-tüm kullanıcıların ayarlarını çalıştır- uyumluluk modunu ''windows vista(service pack 2)'' olarak değiştir. tamam

Hepsi bu kadar babylon artık sorunsuz çalışacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediztaskin

Arkadaşlar ben de birkaç gündür aynı sorunla savaşıyordum ve sonunda sorunu çözebildim.

Çözüm çok basit:

Önce programı tamamen kapatın, babylon simgesine sağ tıklayın, özellikler-uyumluluk-tüm kullanıcıların ayarlarını çalıştır- uyumluluk modunu ''windows vista(service pack 2)'' olarak değiştir. tamam

=======================================================

Bu yöntemi Win 7 Ultra'da denedim. Babylon 8 artık sorunsuz çalışıyor. Arkadaşımıza çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Babylon (bütün versiyonlar) sözlüğündeki tek konuşmacıyı on ayrı konuşmacı sesine yükseltmek için:

bab_ttsf.exe programını çalıştırmak gerekiyor. Google'da aratarak bulunabiliyor. Örneğin şu linkten indirmek mümkün:

http://www.4shared.com/get/CtUtTMoR/bab_ttsf.html;jsessionid=9449C51F88CD19C63B093A679E6471DC.dc278

Boyutu 3,10Mb; rar formatındadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: promonew

quote:

Arkadaşlar ben de birkaç gündür aynı sorunla savaşıyordum ve sonunda sorunu çözebildim.

Çözüm çok basit:

Bu yöntemi Win 7 Ultra'da denedim. Babylon 8 artık sorunsuz çalışıyor. Arkadaşımıza çok teşekkür ederim.

64 bit Windows 7 ' de yemedi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyville

quote:

Orijinalden alıntı: promonew

quote:

Çözüm çok basit:

64 bit Windows 7 ' de yemedi :(

Bendede aynı sorun var buradaki söylenilenleri yaptım kısmen çözüldü.

Fakat [Ctrl+Mouse Sağ-Tık] olarak atadığım kısım çalışmıyor
    klavyeden [Ctrl+X] tuşunuda harici olarak atadım o çalışıyor.

Mouse ile bir türlü doğru çalıştıramadım text dökümünü görmemekte ısrar ediyor.
    XP uyumluluklarında dahi denedim olmadı.

Bir üst versiyonunu mu yüklesek acep?

• Sorun Babylon sözlüğünün adobe acrobat'da mesela bilinmeyen kelimenin üstüne gelip "CTRL+Farenin Sağ Tuşuna" birlikte bastığınızda babylon sözlüğünün ekrana açılmamasıdır. Çözümü şudur: Adobe Acrobat'ı açın. Sonra "Düzenleme" sekmesini tıklayın sonra "Tercihler" sekmesini tıklayın sonra da "Güvenlik (Gelişmiş)" sekmesini tıklarsanız karşınıza en üst satırda ""Başlangıçta Korumalı Modu Etkinleştir" kutucuğu gözükecektir. Bu kutcuğun İşaretlenmemiş olmaması gerekir. "Tamam" butonuna basıp adobe acrobatı yeniden başlattığınızda "CTRL+Farenin Sağ Tuşuna" birlikte bastığınızda babylon sözlüğünün ekrana açıldığı görünecektir (tabii ki Babylon sözlüğünüz de çalışır vaziyette olmalıdır).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdrd -- 7 Ağustos 2024; 2:56:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.