Şimdi Ara

BABAMIN SORUSUNA SİZ CEVAP VERİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eniştem Ankarada yaşıyor İstanbulda bir düğüne davetliydi acilen araç kiralayıp gitmiş. Kiraladığı araç F30 320d.

Geçen beraber sohbet ediyoruz. konu otomobillere geldi.

Eniştem aracı anlatıyor,

Hızlanması performansı felan harika diyor.. şirketten dolu depo aldım istanbula geldim doldurdum 125 TL mazot aldı diyor.

Üstelik otobanda yer yer 160 170 basarak gitmiş. Malum bir çok araçta bu yakıt değerlerini basarak sağlamak mümkün değil.

Babam şaşırdı hem güçlü hem az yakıyor.. diğer halk tipi markalar neden araçlarına böyle verimli motorlar koymuyor BMW'nin ne ayrıcalığı var diye sordu.

Ben AR-GE yatırımlarıyla ilgisi olduğunu söyledim sizce de öyle mi ?

• 184'lük motor gerçekten hem az yakıyor hem de çok iyi kaçıyor.
  • doğru demişsin, ne ka ekmek o ka köfte:) sonuçta ar-ge'ye büyük bütçeler ayrılıyor. her marka da bunu yapamıyor.
  • Bmw mükemmel motoru ve üstün zf şanzımanı sayesinde araç 1,6 dizel araçlar kadar yakıyo ve 150-160 bassa bile 7-8 litre arası yakıyo araç.
  • Para parayı çekiyor.

Ben Civic ile 10 litre yakıyorum trafikte, herif aynı trafikte yanımda 5.20 ile, E250 ile 5 litre yakıyor.
  • BMW nin özellikle dizelleri cok iyi degerlere sahip .

Prestij ekonomi performans hepsi onda anasını satayım
    Otomobillerin kivanc tatlitug U namussuz

Bize kala kala yine tivorlu İsmail kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw ile karşılaştırmanın anlamı yok ama bizim arabamız da ankaradan istanbula 3.7 ortalama ile gitti ayıptır söylemesi:)

1.6 hdi 308

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saahin

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Para parayı çekiyor.

Ben Civic ile 10 litre yakıyorum trafikte, herif aynı trafikte yanımda 5.20 ile, E250 ile 5 litre yakıyor.

Hocam siz neden yeni araç almıyorsunuz? Tüpsüz biniyordunuz galiba

Piyasada Porsche dahil hiçbir araba beni Civic'deki kadar rahat ve mutlu hissettirmiyor. Bunda manevi değeri de yüksek tabii.

Accord almayı çok istiyordum ama Civic'den yine kopamadım. Cruze ve Astra'yı satıp eşime Accord aldım onun yerine.

Edit: Tüpsüz biniyorum doğrudur. Tüp taktırınca arabaya yazık edeceğim gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 14 Haziran 2014; 19:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

Bmw ile karşılaştırmanın anlamı yok ama bizim arabamız da ankaradan istanbula 3.7 ortalama ile gitti ayıptır söylemesi:)

1.6 hdi 308

Şehir içinde diğer dizellere yakın değerler verse de 6.0-7 litre aralığında dediğiniz gibi 308 in dizeli uzun yol için yapılmış resmen, araç 3 litre civarı takılıyor yok böyle birşey, az daha kassa mazot üretecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

Bmw ile karşılaştırmanın anlamı yok ama bizim arabamız da ankaradan istanbula 3.7 ortalama ile gitti ayıptır söylemesi:)

1.6 hdi 308

Şehir içinde diğer dizellere yakın değerler verse de 6.0-7 litre aralığında dediğiniz gibi 308 in dizeli uzun yol için yapılmış resmen, araç 3 litre civarı takılıyor yok böyle birşey, az daha kassa mazot üretecek.

Yol bilgisayarı fotosunu mobilden yüklemeye çalıştım ama oldu mu bilmiyorum
     BABAMIN SORUSUNA SİZ CEVAP VERİN

• IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Affınıza sığınarak yazıyorum, Lpg taktirmayarak,arabaya değilde, cebinize yazık ediyorsunuz bence. Belki'de otomotiv sektöründe lpg'ye en uyumlu aracı kullanıyorsunuz.

• Yakıta vereceğin parayı başta senden alıyor sen pompaya para vermiyorsun
    İ-dtec civic var hocam o da 4.0l fabrika verisi var
  • HDİ ya da DCİ bir araç alsanız o da o kadar yakıyor

Yani illa BMW olacak diye bir şey yok.

Ama ar-ge ve mühendislik önemli.

Asıl önemli olan BMW kadar verim yakalamak az yakmak değil.
  • bmwde şanzıman ve motor uyumu çok iyi; özellikle 8 ileri zf ile..
    körfez pistinde organizasyonda kullandığım 320d gt nin ortalaması 6.8lt idi her binen dipgaz kullanıyordu; her virajda esp manyağı oldu.. gidişi de yakıtına oranla alakasız atik..
    çok övülen hdi dcilar 8 litreden aşağı yakmazdı pistte..
    Herif zaten o 5 litreyi yakabilmek için en az 5-6 civic parası (senin arabanın değeri üzerinden) vermiş peşinen. E bırakalım da az yaksın di mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Herif zaten o 5 litreyi yakabilmek için en az 5-6 civic parası (senin arabanın değeri üzerinden) vermiş peşinen. E bırakalım da az yaksın di mi

O kadar veren yakıtını da düşünmez, fazla yaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Affınıza sığınarak yazıyorum, Lpg taktirmayarak,arabaya değilde, cebinize yazık ediyorsunuz bence. Belki'de otomotiv sektöründe lpg'ye en uyumlu aracı kullanıyorsunuz.

Aslında öyle ama benzin masrafı fazla dokunmuyor bütçeme o yüzden gerek de görmüyorum açıkçası. Bir de benzinin yağlama özelliğinden vazgeçemiyorum lpg zarar verir diye.
    quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

İ-dtec civic var hocam o da 4.0l fabrika verisi var

3.6 falan olması lazım onun ya. Fuarda bakmıştım.

Gel gelelim otomatiği yok, yaramaz o yüzden.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha ucuz markaların motorları da sandığınız kadar verimsiz değiller. Onların motorları da üst seviyede verimli çalışıyor.

Uzun yolda 2 litre aracın az yakması kadar normal birşey yok. 1.6 litre araç daha masraflı olurdu.

Yalnız BMW'nun diğer araçlara göre önemli oranda fark yaratan teknolojisi şanzımanı. Diğer araçlar da koyabilirler aynı şanzımanı ama maliyetler yükselecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.