Şimdi Ara

Babam ve Oğlum IMDb Top 250 listesine girdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekşiden gördüğüm kadarıyla daha önceden de listedeymiş, şuan tekrar girmiş ve 80. sırada.

http://www.imdb.com/chart/top

• 250ye giren ilk türk filmi galiba

Ben imdbye guvenmiyorum mesela babam ve oglum'un hemen altindaki a clockwork orange 570 bin oy ile 8.3 puan almis ancak babam ve oglum 35 bin oy ile ayni puani almis. Bu 35 bin kullanicinin hemen hemen hepsi türk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 6 Kasım 2016; 19:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

250ye giren ilk türk filmi galiba

Ben imdbye guvenmiyorum mesela babam ve oglum'un hemen altindaki a clockwork orange 570 bin oy ile 8.3 puan almis ancak babam ve oglum 35 bin oy ile ayni puani almis. Bu 35 bin kullanicinin hemen hemen hepsi türk

Eşkiya da İmdb'de değil miydi? Ya da Kabadayı tam hatırlayamadım ama Eşkiya diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

250ye giren ilk türk filmi galiba

Aynı puanı almamışlar, Babam ve Oğlum filminin sayfasına girerseniz, sayfa puanının 8.7 olduğunu göreceksiniz. A Clockwork Orange ise 8.3 sayfa puanına sahip.
    Ama ikisi de Top 250'de 8.3 olarak gösteriliyor. Bunun sebebi ne diye soracaksınız.

IMDb'nin algoritması şöyle çalışıyor, tüm filmlerin ortalamasına 7.1 puan demişler, ve bir filmin Top 250 puanını hesaplarken şöyle bir yol izlemişler, bir filme verilen puan sayısı sonsuz ise (tam olarak eşitlenmesi için sonsuz olması lazım denklemde matematiksel olarak, ama küsüratları göremediğimiz için A Clockwork Orange sayfa puanı ile Top 250 puanı aynı, ikisi de 8.3 puan, ama aslında 570.000 oyu olduğu için, yani sonsuz oya sahip olmadığı için küsüratları farklı iki sayfadaki puanın) o filmin gerçek puanı ile Top 250 puanı eşit oluyor, eğer oy sayısı ne kadar az ise, Top 250 puanı o kadar şiddetle 7.1 puana çekiliyor.

Kısaca Babam ve Oğlum'un oy sayısı az olduğu için 8.7'den 7.1 tarafına doğru 8.3'lere çekildi.
    A Clockwork Orange 570.000 oy ile 8.3999 gibi bir puandan 8.3444 gibi bir puana çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKoenig -- 7 Kasım 2016; 2:2:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.