Şimdi Ara

Babam Özbekistan'da ki işini Türkiye'ye taşımak istiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kazakistana Taşı Rusyaya Taşı Çine Taşı ? Neden Türkiyeye taşıyıp her an iftira atılıp işine malına el koyulma riskine girer ki bir insan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bashare


    quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Eğer düzenli bir kazancınız var, orada size değer veriliyorsa gelmeyin cidden gelmeyin.

    Hocam babamın kendi işi olduğu için, sabit bir kazançtan sözetmemiz mümkün olmuyor maalesef. Bir ay iyi gelse, diğer ay kötü gelebiliyor. Tamamen işe bağlı bir durum. Değer verme konusunda babam 21 yılda burada olmasına rağmen, 4 tane pasaport bitirmesine rağmen adamlar hala 3 maksimum 6 aylık vize veriyorlar. Gerisini siz hesap edin :)

    Yalan soyleme bilader ozbekistan yatirim yapanlara vatandaslik veriyor ayrica 3-6 arasi aldigin vizelerle senede en az 2 sayfa vize gider 10 yillik yaprakli alsan en az 20-30 tane gitmesi lazimdi pasaportun yeme bizi ziya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gelme diyenler neyin kafasını yaşıyor acaba adam batı Avrupa'dan gelmiyor Özbekistan'dan geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbul gibi nufusu cok fazla sehirde esnaflar tuccarlar is yok deyip duruyor. Bir tanesi de biziz her yer durgun piyasalarda yaprak kimildamiyor. Gelip ne yapacaksiniz ki? Ozbekistan'da Turk yurdudur. Orada kalin ve isinizi buyutun baban anlayisi ise seni anlayip gelmemeyi tercih edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beni yanlış anlama lütfen gelmeyin.

    Türkiye'de artık her şey torpille, her yer Suriyeli, insanları üç kuruşa milyarlık çalıştırıyorlar, hapse atıyorlar, etnik ve kültürel yapı bozuldu, insanlar sinir küpü, kimsenin kimseye en ufak tahammülü kalmadı, terör belası ve siyasi olaylar nedeniyle adımız Türk olsada aşırı bölünmüş durumdayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke hepimizin.Mesele et değil para değil anlayın artık şunu.Zora gelince ülkeden kurtulmaya çalışmak yerine düzeltmeye çalışın.Düzelmiyor mu bi daha deneyin durmadan deneyin.Ülkeyi kötülemekle kimse bir yere varamaz.Tamam eleştirin ama kimseye gelmeyin diyecek kadar nefret etmeyin ülkemizden.Son olarak kardeşim inşallah vatana millete hayırlı olur buradaki işiniz sevindim sizin adınıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutunursa iyi, rekabet zor bu piyasada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 20 Mayıs 2017; 8:20:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye istediğin insanların %90 ı lise çağınde bile değil. Sen gelmezsen ben gidersen bu ülke nasıl düzelir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Ressam -- 20 Mayıs 2017; 11:6:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiyede ticaret her gecen gun zorlasiyor,piyasada guvenilir adam kalmiyor.Herkes dolandirici modunda suan.Ben olsam kurulu duzenim varken asla gelmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet gelmesin mesela Amerikalı yatırımcı da gelmesin ülkeye, kimse yatırım yapmasın komple batalım.

    Hem kimse gelmesin deyip de hem ekonomi kötüye gidiyor demek kadar mantıksız bir şey yok.

    Ağlattınız cidden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme_programı -- 20 Mayıs 2017; 8:44:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelin, vergi verecek enayi lazım ülkeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaretin T sinden anlamayan yorum yapıyor. Et pahalı gelme diyor vergi fazla gelme diyor. O zaman sokaklardaki Mercedeslere Porschelere kim biniyor. Maaşlı adamın bunlara binme şansı zaten yok. Mantıklı yorum yapın lütfen.



    Dostum Türkiye tüccarlar şu an fırsatlar ülkesi. (Maaşlılar için aynı şeyi söyleyemicem) Dolandırıcı çok bu doğru. Kimse tanımadığı adam iş yapmayacağı için ilk 1 yıl 1 tane bile iş yapmadan batmayacak kadar nakit paranız bulunsun. Yoksa zor. Kredi batağına girerseniz çıkamazsınız. Yalova iyi bir tercih bence. Türkiye piyasasınına yeni giren birinin büyük denize girmesi doğru değil. Yalova gibi küçük denizden başlamak mantıklı.

    İşinizi düzgün ve dürüst yaparsanız batmanız çok zor. Ama dediğim gibi ilk bir yılı boş gibi hesap edip gelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat batiyorsa gelin kardesim. Battigi yerden cikartirlar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorum yaparken adamın Özbekistan'dan gelecek olmasını, dolayısıyla Özbekistan'daki sistemleri az çok bilip yorum yapmanız gerekiyor. Tamam burası kötü kötü diyorsunuz da Özbekistan'da tam olarak nasıl sistem var bilmiyorsunuz. Ben o yüzden gel gelme demeyeceğim ama kendi görüşümü söylemek istiyorum, ailemde 3-4 tane kendi işini yapan insan var, hepsi de deli gibi para kazanıyor, biri baharatçı, biri bayici biri de kendi el işlerini satıyor. Hepsi işinden de aldığı paradan gayet memnun. Türk insanının kendini acındırma olayı çok var maalesef, sorsan piyasa yerlerde, herkes ölüyor vergiden, ama sokağa bir çıkıyorsun altlarında en iyi arabalar, e bu adamlar sabit maaşlı adamlar olmadığına göre, çok yüksek ihtimal tüccarlar. Yani kısacası burada işi tutturabilme potansiyeli görüyorsa, gelsin. Bir karar verilirken işin en kötü ve en iyi yanları göz önüne alınır, buraya gelip bir sene iş yapmaya çalıştıktan sonra baktınız olmuyor, geri dönelim bu böyle olmayacak diyebilecek potansiyeliniz varsa bence buyrun deneyin. Ama yok biz bir sene iş yapmazsak biteriz, batarız derseniz bence bu işe girmeyi bir süre daha düşünmelisiniz. Ben bu ülkenin vatandaşı olarak ülkemde yatırım yapacak adamı davet etmeli ve ona gerçekleri söylemeliyim, ülkemin daha iyiye gitmesi için gereken görevlerimden biri olduğuna inanıyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben olsam gelmezdim şuan çevremde iş kuran kim varsa top attı.İş kurmak için çok tehlikeli bir dönem ki mobilya sektörü çok sağlayıcısı olan bir sektör.Bence baban böyle bir riske girmemeli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heinz Guderian


    Nasıl memnun musun oradan yaşanır mı dersin yoksa işten sonra dönülür para kazanmasam burası çekilmez mi?

    Kazakistan mı daha iyi Özbekistan mı?

    İnsanları nasıl buradaki Türklere bakışları nasıl?

    Eğitimi nasıl?

    Yaşam pahalı mı?

    Özbekistan çok güzel bir ülke. Kesinlikle yaşanılabilir bir ülke, yaşam pahalı değil ucuz paralara rahat yaşayabilirsiniz. Yeni değişen cumhurbaşkanından sonra ülke kalkınıyor. Yatırımlar çoğalıyor. Genel bir restorasyan var ülkede şuan, yollar, köprüler yapılıyor.



    İş kısmı sıkıntılı. Para kazansanız bile, çok fazla kazanmamanız gerekiyor yoksa devletin gözüne batıyorsunuz. Birden ansızın sizin işinizi başkalarına devredip sizi gönderebiliyorlar. Dengeyi iyi kurmanız lazım. İlginç bir sistem var burada, onu çözdükten sonea problem olmaz.



    Kazakistan mı Özbekistan mı deseler kesinlikle Özbekistan derim.



    Türklere bakış açısı insanından insanına göre değişiyor. Bazıları sizi çok seviyor, aşırı ilgi gösteriyor, bazıları farkettirmeden kötü gözle bakıyor. Ama 18 yıllık yaşantımda 1-2 ufak olay dışında Türk olmam her zaman işe yaradı, her girdiğiniz ortamda farklı oluyorsunuz ve sizi kendilerine yakın görmeleri daha kolay oluyor.



    Eğitim fena değil. Lise eğitimi zaten çok iyi, Rus sistemi var çoğı lisede ve zorlayıcı. Üniversite için çok bir şey söylemeyeyim çok bilgim yok ama burada üniden mezun olunması durumunda rotanızı Rusya veyahut Birleşik Arap Emirliklerine çevirirseniz iyi paralar kazanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Ressam

    Tavsiye istediğin insanların %90 ı lise çağınde bile değil. Sen gelmezsen ben gidersen bu ülke nasıl düzelir?

    Gelince ülke düzelecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maşık

    Bu ülkede et çok pahalı
    Saçma sapan vergiler verecksin
    Bir yerde gezmek isteyeceksin 20 tane dilenci tinerci sataşacak
    Yarın öbür gün ne olcağı belli değil siyasi iktidar vebenzeri
    Düzenli bir ekonomi yok


    Ben olsam gelmem.Memleket hasretiymiş yemişim hasretini.Hasret çekilecek nesi kaldı acaba?Ayrıca Özbekistan da Türk yurdu orasıda vatan


    18 yıl ülkenizde yaşamasaydınız görürdüm sizi. Ülkenize yabancı olarak yaşıyorsunuz yahu. Şu an söylemesi kolay geliyor size anlıyorum ama kesinlikle katılmıyorum size. Diğer yazdığınız maddeler doğrudur haklısınız siz daha iyi bilirsiniz ülkenin içinde yaşayan biri olarak. Ama napalım hocam kolay değil bu işler artık burada gitmiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Ressam

    Tavsiye istediğin insanların %90 ı lise çağınde bile değil. Sen gelmezsen ben gidersen bu ülke nasıl düzelir?

    Sen geldin de ne yaptın Allah aşkına!



    Bu iş artık seninle benimle düzelecek gibi bir mevzu değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrankara

    kardeşim internette herkes yabancı ülke özentisi oldugu için gelme vs diyor onları çok takma zaten.Ben ankaralıyım ve iş yerimiz sitelerde.Siteler mobilyanın kalbi noktasındadır tüm türkiye için.Bu aralar siteler de birçok firma zor durumda ve mobilya sektörü iyi değil.Baban buraya gelirse şu dönemde büyük risk almış olur bu risk bazılarını zengin edebilirken bazılarınıda fena batırır.Yalovada durum nasıl bilmiyorum ama mobilyanın başkenti ankaradır ve burada durum böyleyken yalovanın çok iyi oldugunu hiç sanmıyorum.Senin ne düşündüğün zaten babanı çok etkilemez ama ankarada bir tanıdıgınız varsa şuanki mobilya sektörünün halini mutlaka kontrol etsin.Umarım sizin için hayırlısı olur.Bu arada benim dayım yanlış hatırlamıyorsam istikbal için üretim yapıyordu ve şuan kontratı iptal ettiler.Sanırım istikbal fetö davası ile ilişkilendirilmiş.Durum kötü anlayacagın,gelmeden önce çok iyi araştırın.

    NOT:Et pahalı gelme diyenler de bi garip.Et pahalı diye adam iş kurmaktan mı vazgeçecek.Boş boş konusuyorsunuz.

    Çok bilgilendirici bir mesaj olmuş teşekkür ederim hocam. Büyük risk aldığını biliyorum ama dediğiniz gibi burada benim ne düşündüğüm pek önemli olmuyor, kararını vermiş gibi görünüyor. Ülke konusunda kesinlikle katılıyorum. Bazı yorumları gerçekten çok ilginç oluyor buradaki arkadaşların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.