Şimdi Ara

Babam faiz yiyor, ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
13.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babam her hafta cuma namazına gidiyor, inançlı da biri. Ama babamın bankada vadeli hesapta 90 bin tl küsür parası var. Faiz haramdır diyorum beni dinlemiyor.

Kur’an’da bir ayette faiz yiyen Allah ve resulüne savaş açmıştır diyor. Başka bir ayette ise Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. İşte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır diyor.

Babamın sonsuza kadar cehennemde kalmasından korkuyorum. Babamı faizden vazgeçiremiyorum. Ne yapabilirim sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vadeli paradaki faiz haramdır vırvırcı cahilleri iyi okuyun, çok kısa yazacam

Almanyada 16 bin euro ile 10 yıl önce sıfır focus alıyordun, Şimdi de 16 bin euro ile sıfır focus alıyorsun ( memursan 6 ay yeme içme alıyorsun) ev fiyatları da aynı herşey aynı. Gelelim ülkemize 2 yıl önce 51 bin olan polo şu an 110 bin. 51 bini faize koysaydı şimdi 65 bini filan olacaktı ee hani kar edecekti aksine külliyen zarar etmiş. Vadelideki para bırak kazandırmayı değerini bile korumuyor artık. Altın al vadeli yerine diyenler... 3 yıl önce çeyrek 160tı şimdi 320 yani 3 yılda %100 değer kazandırmış. Eee bu faizden de beter bu neden faiz değil. Vadeliye faiz diyenler bir yatırım önerisi versin bana ve param değer kaybetmesin. Var mı öneri? Adam 300e ev alıyor kiraya veriyor ayda 1500 liraya o faiz olmuyor değil mi ? Sizi gidi gidilerr...

Arabistan çöllerinde o vakit bırak enflasyon diye bir olguyu, para bile yoktu, bırakın artık safsataları valla bunaldım laf anlatmaktan
  • Vadeli hesap haram değildir.

• kafasını kesin hocam
  • vadeli hesapta senin paranı kullanıyorlar bir nevi paranı kiralıyorsun o yüzden haram değildir söyle meblayı artırmaya baksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

kafasını kesin hocam
    İslamcı biriyim ama güldüm hocam

• Bankadan aldığınız faiz haram değildir. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bunu paranızı kiralamış olarak düşünün.

Baban o para ile ev alabilseydi, ev alacak kiraya verecek ve kira parasını yiyecekti. Elindeki para ev almaya yetmediği için baban parasını kiraya veriyor ve her ay bu kiranın bedelini bankadan tahsil ediyor.

Babana afiyet olsun dileklerimi ilet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

vadeli hesapta senin paranı kullanıyorlar bir nevi paranı kiralıyorsun o yüzden haram değildir söyle meblayı artırmaya baksın.
    Peki haram diye geçen faiz ne oluyor tam olarak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız ne demek istedi sizce?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methionine

Peki haram diye geçen faiz ne oluyor tam olarak?

Alıntıları Göster
    bir üstündeki arkadaş yazmış, oku
  • merkez bankasının faiz oranı atıyorum %15 iken, bankalar ihtiyaç kredisi adı altında vatandaşa yıllık %20 leri bulan hatta geçen kredi veriyorlar ya haram diye geçen faiz bu.
    yani bankanın yediği haram.
  • Aslında sen paranı yatırarak bir nevi tefecilik yapılmasına yardım ediyorsun bu açıdan bakarsak sen paranı yatırıyorsun banka % bilmem kaç faizle elin garibanına o parayı veriyor sonra çok daha fazlasını geri alıyor sistem böyle dönüyor. Günah sayılma ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 25 Temmuz 2018; 17:53:58 >
  • Bu para babanın belkide yıllarca birikimi belkide miras farketmez babana helal bir para ise o paranın getirisi haram olamaz arkadaşların bahsettiği gibi ha bir ev almış kiraya vermiş ha araba almış kiraya vermiş yada böyle , ne yapsın adam bu sene 90 bin olan parası boşta durup her geçen gün erisinmi , en iyisi adamın başına çöküp bu konularla bunaltma adamı sana düşen bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 25 Temmuz 2018; 17:53:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Enflasyonun oranının altında faiz olduğuna göre bu haram değil. babanın yerinde olsam altın alır bırakırım hem senin dırdırından da kurtulur.
  • Banka paranin degerini koruyor bende bu durumda ikilemdeyim

• Boşuna denmemiş söz konusu para olduğunda herkesin dini aynıdır. Adı bile faiz olan şeyi faiz değil diye vaaz vermeye başlamışlar bile. Bankanın verdiği resmen faizdir. Paranın değerini koruması için altın alabilirsin.

• Sen de ye.

• faizi bedavaya havadan almıyor parasını kiralıyor bankaya bir nevi parasını satıyor bir süreliğine ve karşılığını alıyor
  • Bildiğinim kadarıyla bankaya verdiğin vadeli hesaptaki parayı banka başka insanlara kredi olarak veriyo o yüzden haram olabilir emin değilim

• O zaman birine borç verirken 10bin verip 20bin isteyeyim paramı kiralıyorum sonuçta

• Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.