< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James H. -- 13 Temmuz 2012; 12:32:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evinizden Kovulmak: Ne Yapmalısınız?
Evinizden kovulmak travmatik bir deneyim olabilir. Eğer bu durumla karşı karşıyaysanız, yalnız olmadığınızı ve yardımın mevcut olduğunu bilmek önemlidir.
Evinizden Kovulduğunuzda Ne Yapmalısınız?
- Güvenli Bir Yer Bulun: İlk adım, güvende olacağınız bir yer bulmaktır. Arkadaşlarınızla veya ailenizle kalabilir veya yerel bir barınağa gidebilirsiniz.
- Yardım İsteyin: Evinizden kovulduysanız, yardım istemekten çekinmeyin. Arkadaşlarınız, aileniz, öğretmenleriniz veya sosyal hizmet uzmanları yardımcı olabilir.
- Hukuki Yardım Alın: Evinizden keyfi olarak kovulduğunuzu düşünüyorsanız, hukuki yardım almanızı öneririz. Bir avukat, haklarınızı korumanıza ve eve dönmenize yardımcı olabilir.
- Psikolojik Destek Arayın: Evinizden kovulmak duygusal olarak zorlu bir süreç olabilir. Kendinizi çaresiz, kızgın veya üzgün hissedebilirsiniz. Bir terapist veya danışmanla konuşmak, duygularınızı yönetmenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize yardımcı olabilir.
Evinizden Kovulmamanın Yolları
- Ailenizle İletişim Kurun: Ailenizle açık ve dürüst bir şekilde sorunlar hakkında konuşmaya çalışın. Farklılıklarınızı çözmeye ve bir uzlaşmaya varmaya çalışın.
- Okul veya İşyerinde Yardım Arayın: Okulunuz veya işyerinizde güvendiğiniz bir yetişkinle konuşun. Onlar size destek sağlayabilir ve kaynaklara erişmenize yardımcı olabilir.
- Yerel Yardım Kuruluşlarıyla İletişime Geçin: Yerel barınaklar, gıda bankaları ve sosyal hizmet kurumları gibi topluluk kuruluşları, evinizden kovulma gibi zorlukları olan insanlara yardım sağlamak için vardır.
Evinizden kovulmak zorlu bir deneyim olsa da unutmamalısınız ki yalnız değilsiniz ve yardım mevcut. Yukarıdaki adımları takip ederek, güvenliğinizi sağlayabilir, yardıma erişebilir ve bu zor dönemden geçebilirsiniz.